» »

Asus eee PC

Asus eee PC

««
11 / 55
»»

steev ::

Pa zakaj ne preberes cele teme. Je blo ze 8X omenjeno.
:|

PrimozR ::

Proc je itak Conroe-L oz. nekaj temu podobnega. In zadeva je huda. Verjemite ;) TIpkam s Celeron 420, Conroe-L na 16, GHz, trenutno na 300 MHz FSB torej 2,4 GHz.

tintorel ::

mcemic ::

Jst mam naložene winxp-je na mojem eee-ju. Pa zanima glede navijanja na 900mhz, kakšne izkušnje mate kej s tem. Se dosti bolj greje? Koliko časa drži baterija? Je tveganje da pride do okvare? Pa če zaradi tega lahko izgubim garancijo?


LP

PrimozR ::

Po pravilih je vsako navijanje nedovoljeno in krši garancijo. Ampak večinoma se stvari menjajo. Intel ima sicer v procih že nekaj da zaznajo, če je bil proc OCjan in ga ne zamenjajo. Ampak to velja za dekstop proce, ker jih dajo v mašino.

steev ::

Kes pa to prebrou.
:|

PrimozR ::

Blo na XSu, IIRC so nekaterim tut že zavrnil garancijo.

mcemic ::

To vem, mene tle bol zanima zato, ker je procesor v vseh specifikacijah naveden kot 900mhz. Tko da jst mislm, da tle glih nebi smel bit tok problemov s tem. Me bol zanima kako je s samim delovanjem prenosnika, kuk se greje pa to.

mcemic ::

Pa še neki me zanima, ko zaprem laptopa, pa je prklučn na kablu, se mi ekran ne ugasne. Zakaj to? Ko je pa na baterijo prklučen se pa. Sm pa neki gledal po nastavitvah pa nism nikjer najdu, da bi nastavu to. Lahk kdo pomaga?

PrimozR ::

Če je na štrom priklopljen itak ni fore. Tistih 10 W se ti pa tudi ne bo poznalo na računu...

mcemic ::

Gre se za to, da bi šparu monitor ne štrom. Brezveze da gori če je zaprt. Do zdej sm na vseh laptopih vidu da se ugasne tut, če je na kablu.

Bistri007 ::

Ne navijat procesorja na 900MHz. Fora označevanja procesorjev z megaherci je ravno v tem, da system builder ve, na koliko MHz lahko da procesor, da bo še delal znotraj določenega TDP (Thermal Design Power). Ampak eee želi biti tih in hlajenje ni narejeno za 900Mhz, zato je downclockan na 630MHz.

Še enkrat (cifre izmišljene): na 900MHz je TDP 15W, na 630MHz je TDP 7W. EEE ima hlajenje narejeno za 7W. Če želiš overclockat, moraš priskrbeti boljše hlajenje.
Največja napaka desetletja je bila narejena 4. novembra 2008
Oni so goljufali in Alah je goljufal, Alah je najboljši prevarant. (Koran 3:54)
Citiraj svetega očeta Benedikta XVI. in postani "persona rudis"...

mcemic ::

To me je zanimal.
Sam to mislm da je pa grdo, da ga vsepovsod oglašujejo kot 900mhz procesor, dejansko je pa 630mhz...

kixs ::

Bistri... sej imas dejansko prav.

V resnici pa ni velike razlike v temperaturi pri 630MHz ali 900MHz. Morda stopinjo ali dve - testirano na Eee-ju pri obremenitvi ;)

lp

OrkAA ::

Seveda ni velike razlike v temperaturi, saj ne spreminjaš voltaže.

PrimozR ::

Čeprav je tole že 50% višanje frekvence in se mora kar poznati tudi pri porabi. Sicer pa je res, da pri navijanju porabo najbolj poveča voltaža.

lsk91 ::

Kje dobiš pa kako namestiš boljše hlajenje v EEE?

mcemic ::

Ka mi lahko kdo samo pove, kje bi nastavil to, da bi se ekran ugasnil ko zaprem računalnik? Če se to sploh da nastaviti...

AndY1 ::

[odstranjen del]


Za prenosnik si res želim, da ko zapreš pokrov ekrana, da se LCD ugasne. To se mi zdi bug, ki bi ga lahko odpravili. Osebno čakam na april, ko naj bi ven prišla 9" verzija z Merom CPUjem.
Trenutno še uporabljam 6.5 let star EVO N600C (P3@1.066Ghz), ki je res dober prenosnik - vendar ga že dajejo leta. Tako počasen HDD (20GB), kot delno okvarjen napajalni del za baterijo, pojavljajo se bad sektorji, 512MB RAM-a je glih na meji. Ima pa zelo dobro lastnost, da kuri zelo malo elektrike. Tako malo, da ventilator večino časa sploh ne piha, le če je CPU obremenjen 50%+, začne rahlo pihati, pa še to ne vroče.

Vendar ga bo potrebno verjetno kmalu upokojiti, ga nadomestiti z EEE 1001 in WD passport2 zunanjim USB2 HDD.

Zgodovina sprememb…

eVro ::

Eee z Meromom? Sej ne da je ultra low voltage (TDP 5,5 W) Merom 300 $...

AndY1 ::

Hja, wikipedia pravi tako. Čeprav je verjetno špekulacija, bilo pa bi fajn.

Asus eee pc @ Wikipedia

Edit: Če bodo dajali Merom-e, bodo verjetno dajali take, ki niso šli čez hitrostne teste za normalne prenosnike (1.66Ghz), tako da bodo verjetno tekli na 1Ghz, kar bi bilo za moj okus čisto zadosti.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: AndY1 ()

ronaldo ::

Silverthorne bo cpu ki bo v novem EEE pc, tekel pa bo na frekvenci 1ghz - 1.6ghz, in porabil 5x do 10x krat manj kot trenutni celeron m. tle in tle je vec informacij.

The sole CISC paper for ISSCC is actually in the Mobile Processing track (13.1). This paper from Intel describes Silverthorne, an ultra-low power mobile processor. According to the program, Silverthorne is:

A 47M transistor, 25mm2, sub-2W IA processor designed for mobile internet devices…It features a 2-issue, in-order pipeline with 32KB iL1 and 24KB dL1 caches, integer and floating point execution units, x86 front end, a 512KB L2 cache and a 533MT/s front-side bus. The design is manufactured in 9M 45nm High-k metal-gate CMOS and housed in a 441-ball µFCBGA package.

boitch ::

a si lahko prosm en vzame minutko časa in požene scandisk oziroma kšn drug program za pregledovanje diska, ker na mojem EEE zadeva zmrzne pri 12%..
fora je, da se ne da več spravt gor xandrosa z recovery usbjem, kaj šele da bi instalacija XPjev uspela..

matr, še en tedn ga nimam, pa je že crknu ;(
hvala

mcemic ::

Jst mam še eno vprašanje. Dans sm svojga eee-ja nadgradil na 1GB rama. Dal pa sm not Kingston rame. Računalnik dela normaln, je pa problem ko ga hočm navit s setfsb-jem, mi sam izriše črte po ekranu in pol ga morm restartirat. Mogoče kdo ve v čem je problem?

itak37 ::

Pozdravljeni, kolega je nabavil Asus eee pc z original linux-om. Rad bi pri Mobitelu kupil UMTS USB kartico, zato me zanima, ali kartice v prodaji pri Instant internet delajo z xandros linuxom.
Rabil ga bo v glavnem za dostop do emaila in urejanje office dokumentov, kar vse dela že v original OS-u. Edini problem je UMTS kartica. Alternativa je seveda instalacija XP, vendar vem, da to ne bo tako enostavno, in bo trajalo precej časa, da oklesti XP-je in namesti vse dodatne programe, ki so že nameščeni v original OS-u. Zato mu bom predlagal, naj kupi UMTS kartico in poskuša najprej jo usposobit na Linuxu, sicer pa bo treba namestit XP.

Odgovori iz zaklenjene teme:

Glede UMTS ne vem, oziroma nisem prepričan, ampak mislim, da bi moralo delovati. Nasplošno bi bilo bolje, če bi obdržal Linux, saj ja XP mnogo zahtevnejši, lahko pa bi ga namestil na USB ključek in ga zaganjal iz njega.

Najbrž ni gonilnika za kartico, drugače bi moralo delovat.

Gonilnika ni (vsaj zraven ne), pa tudi če je, zadeva ne bo delala tako dobro kot na XP-jih, kjer se vse namesti kar iz samega USB ključa in sploh ne rabiš nobenih CD-jev in podobnega. Vtakneš ključek v računalnik, klikneš poveži in zadeva dela.

Hvala vsem za odgovore, če pa ima kdo kakšne konkretne izkušnje, se še naprej priporočam...

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: itak37 ()

cortez ::

seveda so driverji za linux, sam za katero distribucijo rabiš ti ? (suse, red hat, debian, ubuntu,...) A ti je že kapnilo? Problem je v tem, da je preveč distribucij, zato proizvajalci ne delajo driverjev za linux distroe. Glede na to, da si že 3x prebral vseh 11 strani pa ja ni hudič, da bi spravu ene xpje na usb. Če češ, maš pa še session.ini file par strani nazaj za okleščene xp-je z nlite programom.

Sicer ne vem kako misliš inštalirat driverje na Xandros, če pa sploh še nimaš omogočen terminalni dostop (prvo moraš to omogočit CTRL+ALT+T )


potem pa lahko začneš preizkušat :


Modem USB 3.5G Novatel Ovation MC950D in Ubuntu/Linux

Huawei E220 UMTS/GPRS

Huawei E220 UMTS/GPRS-2.

Huawei E220 UMTS/GPRS-3

Option GlobeSurfer iCon 7.2

Option GlobeSurfer iCon

GlobeSurfer Icon 7.2 -2


Torej , mojster ukazne vrstice, kaj je zdaj lažje , dat gor XP-je al se matrat z tem?

Včasih se mi zdi,da določeni osebki še googlat ne znajo.


pot me ne zanima, važen je cilj :)

bluefish ::

Konkurenca se počasi že odkriva; žal le z VIA procesorjem, vendar pa z veliko lepšim OS, ki pa je po drugi strani le skupek Google aplikacij, ki poleg vsega zahtevajo še dostop do interneta.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: bluefish ()

jest10 ::

Samo predno bo to prišlo do nas...

frikec() ::

Cloudbook ima obupen touchpad...

m0LN4r ::

Kje je trenutno najcenejši eeepc pr nas?

Al dela Q3 na njem v xpjih? Če ja, je možno da se med predavanjem al v šoli povežemo z sošolci pa zaigramo kakšno?

Če ja letimo v trgovine...

LP
https://www.youtube.com/user/m0LN4r

CaqKa ::

m0LN4r ::

WOHOOOOOO ! ! !
A A A A ! ! ! !
Kaj si ti nori, z tolko bombončki pa še avg40fpsjev.....
https://www.youtube.com/user/m0LN4r

lsk91 ::

Evo fantje. Vaša rešitev na vprašanje: Ali ga je varno met na 900 MHz. Tako je. Če ga naviješ na 900 MHz z EEEclock ali setFSB, lahko postane malo kritično, ker BIOS ne more uravnavati gretja. Težava se reši če nadgradite BIOS.

Spodaj imate link z lahkimi navodili do nadgradnje BIOS-a:

http://www.eeelite.com/2008/01/8804-asu...


Ko to naredite, lahko frekvenco spremenite v BIOSU in ne ob vsakem zagonu v Windowsih.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: lsk91 ()

CaqKa ::

ma q3 je stara zadeva.. to je še na voodoo 3 laufalo zadovoljivo. 800x480 je tusi dosti nizka resolucija.

OrkAA ::

lsk91: Problem je, ker je 8804 najstarejši izmed biosov, tako da ob tej "nadgradnji" prejmeš še polno starih problemov, ki jih takrat še niso popravili.

frikec() ::

Lahko si naložite neuraden bios (0511) pri katerem ni nobenih težav (vsaj osebno jih nimam). Poleg tega se maximalen brightness močno poveča.

lsk91 ::

in kakšne težave so to?

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: lsk91 ()

gorilla ::

lsk91: poročila govorijo o nekih črtah po zaslonu...

itak37 ::

@cortez
Hvala za odgovor, sem malo preštudiral zadevo in bomo kar XP-je instalirali, za linux je instalacija in uporaba preveč komplicirana.

Spajky ::

"Bluzim na forumu, torej sem !" (še živ ) ...

mcemic ::

Jst mam en kup vprašanj, nekak zgleda, da noben ne zna na njih odgovorit. Bom pa vseen še to vprašal: zanima me zakaj se mi eee noče zagnat če mam not sd kartico. Pa mam v biosu naštimam da ni na prvem mestu kot boot device...

bluefish ::

@Spajky: heh, zanimive predelave/dodelave. Je res, da je zanje zapravil več, kot pa je prenosnik vreden, vendar, kot je zapisal ob koncu:
"If you say I could get a much better, powerful, plain old, regular laptop for the same money, I say: What's the fun in that?".

:D

Me pa zanima, koliko je stvar sedaj težka.

cyma ::

a je mogoce ze kdo instaliral windowse na asusa in pa kako ce mi lahko pove,:))

steev ::

Preber si celo temo ;(
:|

cyma ::

ma js tm ne dobim nic uporabnega.me zanima kje bi dobil celoten vodic za instalacijo
ce je mozno v slovenscini

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: cyma ()

daltonix ::

Če koga zanima, avto napajalnik za EEE
LINK

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: daltonix ()

Blond ::

Pozdravljeni mojstri.

Ali je komu znano koliko je največja SD kartica, ki jo eee še prebavi ???

LP
Blond
www.galea.si
Odkup, prodaja in obnova nepremičnin
Posredovanje v prometu z nepremičninami

k4ff0031 ::

LP

Še razmišljam o nakupu. Zanima me ali se ventilator vklopi pri predvajanju filmov? Koliko se ga sliši?

Hvala

Primoz78 ::

Kateri ventilator pa??? Jaz ga nisem se slisal...

Lp Primoz
GAMING HTPC I5 2500k/ASUS P8P67/4GB CORSAIR XMS3/
VERTEX 3/ASUS 670 GTX OC/Antec TP-650 NEW/

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Primoz78 ()

OrkAA ::

Ventilator je pri meni vključen skoraj vedno, vendar na praktično neslišni ravni. S polno močjo mi je delal le enkrat.
««
11 / 55
»»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Asus EEE 1000HE (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Kaj kupiti
22819226 (11844) Kleemen
»

Nakup Netbook-a

Oddelek: Kaj kupiti
254833 (3885) __Devil__
»

Asus eeepc 1000h (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
928710 (6668) MKC00
»

Kateri NetBook (SSD, 9"+...)

Oddelek: Kaj kupiti
373990 (2853) antonija
»

Computex 2008: MSI Wind in Asus Eee PC 901 (1000)

Oddelek: Novice / Procesorji
349923 (6196) grmek

Več podobnih tem