» »

Vse o LCD od A-Ž

Vse o LCD od A-Ž

««
38 / 168
»»

mimax ::

Mi lahko kdo pove, kakšne nastavitve uporablja za monitor Samsung 193P?

Trenutno se doma odločam med naslednjimi :
- Sony HS94P
dobro : najlepše barve, tako v filmih kot igrah, najbolj oster in natančen, način ravnanja (gumbi za zunanjo nastavitev), primerna oblika
slabo : premočen kontrast/svetilnost zame, neenakomerna osvetljenost na vseh delih monitorja, zelo majhen vidni kot, odboj in bleščanje, na praske občutljivo steklo zaslona
X-flat tehnologija pomeni, da je neprava črna barva, ki vsebuje več odtenkov. Slabost je to, da je Doom3 presvetel oz poln neke sivine, prednost pa to, da lahko prikaže barve ki jih 193P ne more, npr. oseba v črni obleki na Divx filmu na 193P zgleda kot črna packa, na 94P pa se vidi vsaka gubica.

- Samsung 193P
dobro : malo manj utruja oči, na praske malo manj občutljivo steklo, primerna svetilnost, delo z njim na namizju in internetu
slabo : ni zunanje nastavitve, le factory default ali igra z Natural Color programom (=> tu rabim pomoč!), precej slabe barve v filmih in igrah(nimajo prave globine, črna v filmu je kot mat packa), več blura ob robovih figur v filmnu kot pri 94P (manj ostrine)

- Samsung 910T
nekako najslabši od trojice, stopnjo pod 193P.

Ker mi najmanj utruja oči (četudi ne daje najbolj lepih barv) bi raje vzel 193P, vendar me zanima, ali poznate zanj kake dobre nastavitve.

Alexius Heristalski ::

GoUp, Samsung 193P je odličen monitor! Jaz sem ga kupil prejšnji četrtek in sem zelo navdušen. Trenutno najboljši nakup. Z njim se lahko primerja le še Sony HS94P, vendar so oni stvar zafrknili z zelo odbojnim steklom. Da ne omenjam cene, ki je v prid 193P.
Mimax: nastavitve bo treba še zgruntati ;).
fantje, ni blo slabo, samo dajte še v herbicidščini

carota ::

mimax: jaz sem samo brightness nastavil na 30% in zame je ok.

Lp,
Martin

mimax ::

Četudi se pri Doom3 in NFS:UG2 Samsung 193P dobro obnese je presenetljivo slab pri GTA Vice City. Je to mogoče že kdo drug opazil? Problem se pojavi, ko se pelješ z avtom in kadarkoli zaviješ ali zanihaš v smeri postanejo vsa nasproti in tudi pred tabo vozeča vozeča vozila pravi zmazki, medtem ko to 'on foot' ni opaziti. Pri igrah in streljačinah, kjer si lahko prvo ali tretjeosebno upravljaš lik (se hitro obračaš okoli ipd.) to ni tako moteče, v avtu pa je, ker naj bi bila 'hitrost' premikanja večja ali kaj? In ker je v VC veliko vožnje naokoli, ga skoraj ne morem igrati.
Zdaj, ko sem to (prepozno) ugotovil, sem jezen, zakaj sem vrnil HS94P nazaj. Ta ma sicer moteče odbojno steklo, ampak stvari prikazuje bolje.

A je kdo slučajno slišal za LCD monitorje znamke Eizo in kako se obnesejo. Ti so sicer še dražji (230k), ampak ali so tudi toliko boljši?
Ali se mi splača vzeti potem tega za vse, ali naj za igre in filme raje za to razliko v ceni poleg dokupim še en CRT (npr. Samsung 957/959 ali kako Iiyamo).

V tem smislu me tudi zanima ali kdo ve, zakaj 21' CRT Sony G520 stane 300.000, 21' CRT Samsung SM1100DF pa 100.000?

glinik ::

Če je DF - torej dina flat. Pozabi na pravi trinitron in raven ekran. Samsuge še samo šibajo ven in to za mali denar, Tega Sonyja sicer nisem videl, ampak je sigurno dosti bolši od tegale Samsunga. Saj cena ti pove že marsikaj. To dejstvo pri monitorjih drži - dokazano. Sony je sigurno pravi trinitronec in ima raven ekran. Best buy je še vedno Samsung z NF ekrani - natural flat.

Lp
Če bi faušija gorela, cela Slovenija bi gorela :)))

Je vredno razmisleka ...

mimax ::

OK, 193P je slab pri GTA VC (vožnja z avtomobilom, pri vsakem zavijanju se nasproti vozeči zabrišejo) in Mafiji (ko se Tommy obrača, je sredi akcije, se vse razen najbližjih stvari nekako zameglijo).
Ali je še kdo to opazil oz. ima izkušnje s tema dvema igrama na 193P?
Tisti 3DMark, ki ga vedno ženejo v trgovinah, tega niti slučajno ni pokazal (preveč počasen, samo šteje težko naložene frame).

drejc ::

Res noben sub-16ms LCD ne prikaže več kot 256k barv (interpolirano 16.2M...se opazi napram true 16.7M)?

A že obstaja kak 19' z 16ms & 24bitno globino??

mimax ::

Zdi se, da je vprašanje 16,2 in 16,7 mio barv vezano na 6- ali 8-bitne barve, ki jih dajejo kristalčki?

Npr. Samsung 193P ima 6-bitne, ki dajo z interpolacijo 16,2 mio barv (?), in po moji izkušnjah malo slabše prikaže Divx filme.
Sony HS94P pa ima 8-bitne, ki dajo 16,7 mio barv, in po mojih izkušnjah malo lepše prikaže barve v filmu.

meacho ::

Gta je razmazan verjetno zato ker ima, vsaj pri meni, resolucijo največ 1024*768....

5er1 ::

Kupujem 17" LCD do 80k SIT. Igric na tej mašini ne bo. Običajne pisarniške stvari in sem pa tja bo treba kako sliko zrihtat.
Izbiram med:
- LG L1730S (Comtron - 75k SIT)
- Samsung 710V (Mimovrste - 71k SIT)
- Balinea 10 17 25 (HarveY N. - 70k SIT)
- ???

Kaj od tega ali podobnega bi bilo pametno vzet?

jerry2000 ::

Za kakšno boljšo robo so pri nas malo preveč nabildane cene... Dell 2001FP recimo stane pri uvozniku 250 jurjev! Kupil sem ga od trgovca v Nemčiji, dva dni nazaj sem preko interneta nakazal denar, danes je poslan po DHL, obljubil mi je da ga bo pregleda da nima mrtvih pik (naš uvoznik tega ne želi, pravi, do 7 je lahko, kakor bom imel srečo)...

Skupaj s poštnino me bo prišel 176 jurjev... 4 dni bo trajalo... Ne vem no. Naj propadejo vsi trgovci pri nas zaradi mene, upam, da je folk tolk pameten, da ne kupuje takih zadev pri nas... Sorry, bi raje pri nas kupil, samo ne za razliko 75 jurjev!

Jerry
Jerry and Tom

Redman ::

Zdele sm v bofu gledu samsunga 710t in zraven je bil še neovo f419...Slika na neovotu je bila občutno boljša...poleg tega je bilo pri 710t zelo slabo berljiv tekst...Ves prikaz je bil tak čudn neoster...Neovo je imel krasno sliko v primerjavi z samsungam..Zdej ne vem a je bil samsung slabo nastavlen ali kako?Vaša mnenja o 710t so bila samo pozitivna...

spektrum ::

Jerry, bravo.

Ne vem, koliko časa bodo potrebovali kupci in (predvsem) trgovci, da bodo ugotovli da smo v Evropi.
Taki teksti bodo pripomogli k realnejšim cenam.
Upam, da bojo spregledal čim prej, da bo tud država mela kej od tega (beri: DDV).

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: spektrum ()

glinik ::

Dečki, če je le možno. Kupite najbolši model. Če denar ni bilo ZELO velik problem nabavit, boste nanj hitro pozabili. Vsi moji kolegi so istega mnenja! Samo najbolše je dovolj dobro za naše oči. Vsi slabši modeli so bližnjice ... Večina ljudi dela napako in največ denarja nameni za računalnik (procesor in podobno). Na monitorju se tudi izgubi najmanj denarja! Zato apeliram na vse tiste, ki si kupujejo nov računalnik. Največ denarja namenite za monitor!

Lp
Če bi faušija gorela, cela Slovenija bi gorela :)))

Je vredno razmisleka ...

Redman ::

Pismo čist sem že zmešan ker lcd nej kupm...Kupu bom 17'...Dam pa okol 100k....Najbolj mam ogledanega 710t..A je kakšen dobr substitut.

mimax ::

@meacho >> pri gta imam na 193P resolucijo 1280×1024 (32-bitno, ATI Catalyst) in je slika (kadar se ne premikaš) precej lepa. Zabrisanost se pojavi, kadar npr. z avtom naglo zavijaš ali spreminjaš smer vožnje glede na nasproti vozeča vozila (ta se takrat prečno zabrišejo/zameglijo).
Pri Mafiji pa je to (v manjši meri) opaziti že 'on foot' zato ker je detaljev več in odzivni čas ne zadostuje.

Ima kdo izkušnje z monitorji Eizo (model 767)? Kaj pa HP 1955?

AtaStrumf ::

5er1, jaz sem testiral tega Samsunga 710V in je za Office delo odličen. Tudi igre laufajo super, problem je le gledanje filmov in slike, ki so v bistvu dobre, samo mene moti, ker se pomanjkljivosti zaradi velike ostrine in močnega kontrasta preveč povdarijo. jpg, ki zgleda na CRT-ju čist super je bil na LCD-ju kot, da je preveč skompresiran -- vidijo se artefakti, ki jih potem sicer lahko tudi na CRT-ju najdem, ko jih enkrat opazim na LCD-ju, a so ful slabše vidni, ker so kot bi bili zabrisani. Če ne boš veliko delal s slikami pol boš s 710V sigurno zadovoljen! Pa sprobal smo samo enga in ni imel mrtvih pik, kar je tudi nekaj vredno.

Gutjerez ::

Ali Neovo LCD 17 12ms ali pa
LG L1730S 12ms

Kot sem slišal pri prodajalcih je Neovo trenutno super. Kaj veste drugi. Svetujte. Pc bo pa predvsem za igre, filme,...
Nikoli ne obupaj, saj je tukaj slo-tech

mimax ::

Danes sem sprobal še HP L1955. Ima 1000:1 kontrast in 16 ms odzivni čas, kar je kar dobro za 19'. Stane 136.000 SIT.
V primerjavi s Samsungom 193P bolje prikazuje filme in igre (manj ghostinga zaradi hitrejšega odzivnega časa, npr. pri GTA VC, pri Doom3 pa sploh ni problema). Lepše prikazuje svetlejše barve v Divx filmih, medtem ko se pojavi problem pri temnih prizorih (hitri premiki v noči/temnem ozadju), kjer včasih nenadoma spusti sled svetlejših pik. Ja, nobeden ni popolen.

marnit ::

mimax: kje si ga pa sprobal? a to doma al to v trgovini lahko sprobaš na igrah tud (in v keri to!)? Če si doma sprobal, a potem ta monitor vrneš al kako? tnx 8-)

GoUp ::

Evo jst sm si zdej nabavu opevani Samsung 193p!:D
Morm rečt da je res super - edino kar sem moral takoj spremeniti je bila svetlost (spremeniti krepko navzdol).
Barve so super, pogledal sem tudi Divx-e (čeprav jih gledam na TV) in nisem opazil da bi pri temnih barvah kaj zaostajal (gledal sem AvP - morm rečt da se bil prav presenečen nad odličnostjo barv, svetlobe...).

Za igre pa ne morem preveč komentirat ker igram le Football Manager - tu pa se obnese OK.

Drugače pa mislim da imajo vsake oči svojega malarja - tako da je res najbolje da tisti ki si kupujete LCD-je greste v trgovino in si skupaj naložte želene monitorje in pogledate kateri vam najbolj ugaja.;)

Redman ::

Dons sem si ubodu 710t in morm rečt da je slika odlična napram mojmu tastarmu q910....Navdušen sem...Zdej me pa neki zanima...Stvar mi laufa preko dvi...In ko hočm preklopt v analogni način mi zmeram takoj prešalta na dvi oz digitaln...To bi rad da vidim če je kaj razlike....

destiny ::

Za analogen signal morš met povezan z navadnim kablom na d-sub izhod grafične kartice...

mimax ::

OK, po daljšem gledanju HP L1955 sem ugotovil da le ni tako dober kot se mi je zdel. Na začetku, ko sem ga prinesel domov, mi je bilo všeč po višini nastavljivo stojalo, tipke za nastavitev, odzivnost itn. Potem sem opazil drobcene bele sledove pri prikazovanju oseb v temi, ugotovil da barve sploh niso prave oz. ne pozna vseh (predvsem vmesnih odtenkov, kot 16-bit namizje na winXP) ter prišel do zaključka, da za filme gledati res ni preveč dober.

Zato pa je toliko boljši pri igrah (še vedno je merilo GTA VC zaradi ghostinga, tam ga najlažje opaziš pri hitrem zavijanju z avtom), kjer mu krepko pomaga 16 ms. Ampak tak odzivni čas je nastal na škodo barv.

In končno, pri črkah v Wordu se malo preveč vidi, da so sestavljene iz pikslov in ne ena sama celota, za nekatere se zdi da so debelejše od drugih (kljub nastavitvi).

Tako da bom morda le ostal pri 193P, ki ga imam tudi še doma, čeprav je ghosting relativno velik (baje se sicer navadiš).

@loup >>
Ja, monitorje Sony HS94P, Samsung 910T in 193P ter HP L1955 sem malo sprobal doma (najprej enega, pa drugega, imam še 193P in 1955). Za monitor moraš založiti gotovino in ga po preizkusu vrniti nepoškodovanega (pregledajo) in v originalni embalaži. Sposojal pa sem si večinoma v BOF-u, HP pa je od Mikro d.o.o.
______________
EDIT :
Vse sem opazoval na VGA, ker na DVI kartico še čakam, ampak mislim da se v grobem vidi razlike.
HP ima sicer 3 kable : DVI=>DVI, VGA=>DVI in VGA=>VGA kabel.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: mimax ()

destiny ::

Misliš narobe! Nekateri monitorji prikazujejo povsem drugačno sliko na dvi kot na d-sub in zdi se mi da sem nekje prebral da je 193P med njimi...

mimax ::

@destiny >> Ravno zato sem danes oba LCD-ja preiskusil še pri znancu, ki ima že DVI izhod in videl, da opazne razlike ni, vse ugotovljene slabosti so še vedno prisotne.

GoUp ::

Jst tud nisem opazil ne vem kake ogromne razlike med DVI in VGA. Sploh pri ghostingu ne - edino kar je res bolje je ostrost slike.:\

jobber ::

Ali mi lahko gdo kaj vec pove od LG monitorja L1915S. Ali bi biv to dobr nakup, ali se bolj splača kakšen drug 19" LCD monitor za takšno ceno.

Eddy ::

No, med tem, ko vi kupujete monitorje okoli 130k sit, pa jaz kupijem monitor do 100k sit.
No, ta monitor o katerem sprašuje jobber sem že pregledal in tudi nekaj povrašal in sem prišel do pomanjkljivosti, da ima premajhen kontrast saj mora imeti 19" LCD vsaj 1:600, in pa me moti da ima samo analogni priključek... Čeprav je odzivni čas zelo dober 12ms in tudi vidni kot dober 160°/160°.
Zato jaz gledam 17" ctx monitorje in sicer konkretno tegale.
Pripoočate za tak denar kaj boljšega?
www.ekwaterblocks.com

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Eddy ()

Border ::

Evo jaz sm se odlocu, da kupim...

Samsung 19" SyncMaster 193P ((148.998 SIT

... pri ENAA. So najcenejsi.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Border ()

GoUp ::

Kolk ma pa Samsung (za 193p) garancije na mrtve pike - mislim da je trgovc reku da so v razredu 2 - kar pomeni več kot 3. No pol sm bral pa en post in je blo rečen da ma samsung garancijo za 19" monitorje nad 10 mrtvih pik. Kva je zdej res?:|

marnit ::

Monitorji samsung so delani po standardu ISO 13406-2 tako, da spadajo v 2. razred.

RAZRED 2 : dopušča eno ali tudi vse od naslednjih pomanjkljivosti :
- 2 svetla ali temna piksla
- 5 enojnih ali dvojnih temnih/svetlih sub-pikslov
- 2 sub-piksla znotraj razdalje petih pikslov (cca 2mm za 15''in 17'' monitorje).

Un kr je reku da majo 10 pik je to baje pobral na uradni strani samsunga. Preveri (najbolje da pri prodajalcu).

Na enaa jasno piše: "Vsi TFT LCD monitorji Samsung so izdelani v skladu s standardom ISO 13406-2 in spadajo v razred ClassPixel 2."

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: marnit ()

drejc ::

@jerry2: To je model Ultrasharp 20.1'? Kaksni so prvi vtisi?

GoUp ::

loup - hvala za izčrpen odgovor

Border ::

Za vse tiste, ki se ful odlocujejo kaj kupiti. Ena izbira sigurno ne bo mimo... to je SAMSUNG.

Jaz priporocam modele:

- 193P (145.000 SIT)
- 173P (115.000 SIT)



Sony ma tud dobrto sliko... sam je predrag....

jerry2000 ::

Drejc: Taki da ga še nimam, prazniki so, gre malo počasneje pošta. Verjetno ga dobim jutri ali te dni. Bom poročal!
Jerry and Tom

marnit ::

A mogoče kdo ve kdaj pride Samsung SyncMaster 913N v SLO? Nekje sem prebral da pride ta 8ms model v večjih nakladah na trg v januarju. Kakšne bodo kej cene?

LinkŠe test za pokušino :))

Big_Al ::

Tako je. Pričakuje se v JAN/2005. Prednaročila so že v polnem teku, povpraševanje je veliko. Sam sem ga na hitro sprobal in bil zelo zadovoljen.

PPC: 109.690 SIT + DDV

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Big_Al ()

marnit ::

Kje si ga sprobal? Kje pobirajo naročila (a je to tisko k piše PPC :))?

jerry2000 ::

Tako kot obljubljeno vam že poročam... Danes sem prejel Dell 20.1" 2001FP Ultra sharp monitor z ločljivostjo 1600 X 1200 točk iz Nemčije. Trgovec je bil res prijazen, saj mi je poslal preden je dobil moj denar (le na osnovi fotokopije nakazila), poleg tega ga je na mojo prošnjo priklopil in sprobal da ne bo imel nobene mrtve pike. In je tudi nima...

Monitor je... ENKRATEN! Sicer je to moj prvi LCD in niti nimam DVI priključka, ampak tudi na navadnem ne vidim nobenega migotanja, sicer imam pa dobro grafično, Matrox G400 morda je tudi v tem kaj razloga...

Skratka, zraven imam zdaj še moj Nokia 446xpro 19" monitor za katerega trdim da je najboljša slika od vseh CRT-jev, ampak komaj ga lahko pogledam, tako se mi zdi neoster...

Glede tega Della. Ima VGA, DVI, Super Video in Composite vhode ter USB priključka. SVideo in COmposite lahko deluje kot slika v sliki (PIP) z VGA ali DVI, kar pomeni, da imam lahko v enem kotu satelitsko preko drugega vhoda, če želim. Da se ga nastaviti v vse smeri in uporabiti Pivot če grafična podpira, moja ne.

Ima resničnih 16 mil. barv in ne 262.000 kot nekateri drugi. Tudi čas obnavljanja je 25ms ampak realnih, med sivo in sivo ne črno in belo. Akcijski filmi so super. Iger kot je Doom pa ne igram niti mi kartica ne podpira, tako da kako je z igrami pa ne vem. Ampak ločljivost 1600 X 1200 na takem monitorju je odlična, zdaj ga imam lahko 0.5 m od oči in še vse lepo vidim! Res sem zadovoljen.

Ne podpiram pa takih, kot so naši trgovci, zastopniki za Della, ki monitor prodajajo za 250 jurjev in ti rečejo, da če bo pa do 7 mrtvih pik jih pa sme biti. Hvala lepa za take. Dal sem 175 jurjev, plačal iz naslonjača in poštar mi je 6 dni kasneje prinesel do vrat.

Sem pa zaskrbljen, fino sem kupil... zase... ampak na škodo našega gospodarstva. Če bo veliko ljudi tako kupovalo zunaj, ker je pri nas toliko dražje in bolj "neprijazno", potem se bo to poznalo gospodarstvu. Žal nimam jaz tukaj kaj narediti, naj se trgovci zbudijo, da smo v Evropi, da ni več špedicije in tega. In da je naročilo iz tujine le klik...

In ja, če bo kaj crknilo, je rekel, bom pač nazaj poslal in plača 30 EURO poštnine. Shit happens. Ampak imam odličen monitor za 175 jurjev brez mrtvih pik in dal sem denar nekomu, ki je bil prijazen in mi šel na roko. Tudi to nekaj odtehta.

Tako da vsem, ki kupujete velike zaslone, v SLO je žal cena popolnoma nekonkurenčna...

Če koga še kaj zanima naj pa vpraša...

Jerry
Jerry and Tom

[MYTiX] ::

Kakšne so pa barve? A so na nivoju recimo Samsunga 193P? Vidni kot? Ker kot sm slišal ga ne hvalijo preveč.
podpis

cewc ::

Zadnjih teden ali dva spremljam debate o LCDjih v tej temi in sem se odločila, da vam podam še mojo izkušnjo iz prve roke, ki sem jo doživel danes v BTCju=> natančneje v Bofu, Big Bangu.....
Odločil sem se za 17 inčni LCD od firme Samsung in moram vam povedati,da sem sprobal 5 monitorjev in na vseh petih sem odkril med 2-4 mrtve pixle. Se ne hecam, kajti porabil sem celo popoldne. Srobal sem enega 710T in štiri 173P monitorje različnih barv, tko, da je nemogoče, da bi mi iz skladišča nosil en in isti model>:D!!
Zadeva je kočljiva, zato, ker mislim, da je bila večina monitorjev zavrnjenih ze pred mano, saj so mojo pozornost pritegnili prstni odtisi na zadnjem testiranem monitorju in to na sredi panela, kjer se prodajalec ko ga je dajal iz škatle sploh ni dotaknil tistega predela =>sem bil zraven in sem ga gledal, zato mi prosim ne govorite da govorim bedarije, saj ko sem mu zastavil vprasanje kaj hudiča delajo prstni odtisi (in to ne malo številni ampak v velikosti polovice roke) na še "zapakiranem" monitorju je rekel, da ga v bofu niso odprli in tudi slovenski dobavitelj ga ni odprl, tako da so odtisi najbrž nastali v tovarni...Poglejte prosim vas, da se mi noben ne začne oglašati s kakšnimi proti argumenti ali kaj podobnega, ker bom takoj vedel da je zaposlen v Bofu ali pa kaj podobnega, saj ne rabiš biti strokovnjak, da veš, da v današnjih tovarnah kjer je v večini prisotna robotika in TQM (total quality management) do tega enostavno ne more priti.....TOREJ NAUK TE ZGODBE JE=> v Bofu in tudi drugje zaslone , ki so bili zavrnjeni od kupca ki je najdel mrtev piksel, lepo zaselotejpajo nazaj v škatlo in ga prodajo kot prvovrsten izdelek naslednjemu nesrečnežu......če ta seveda ne opazi piksla, kar v večini primerov večina ne!!!!!!!!! Gospa zraven mene je kupila Samsunga 193P tako hitro, da ji še uspel nisem povedati, da naj si vzame malo več časa in orenk pogleda, sicer sem ji pomagal z iskanjem,saj sem sedel zraven in čakal, da je iz skladišča prinesel peti monitor (173P)...Tako na hitro nismo pri njej ugotovili nič, ampak na hitro tudi pri mojih petih ne bi ugotovil ama nič:D!!!
Izkušnje, ki sem si jih danes pridobil so neprecenljive in šele zdaj sem ugotovil da bo nakup LCDja lahko pravi izziv, če se bo vzorec mrtvih pixlov nadaljeval....
Tako da družba, če ste si mislili ubosti enga LCDja previdno in počasi, ter za božjo voljo ne se pustiti prodajalcu, da manipulira z vami kot s kakšno lutko.. Jaz sem mu skoraj nasedel in prve dva monitorja sem bolj na hitro v stoje obdelal z njim, potem pa sem jih imel polhen kufer in sem rekel naj mi zadevo naštimajo nekje kejr bom normalno sedel in bom lahko v miru opazoval ekran...

AtaStrumf ::

Jaz bi dodal le še to, da ljudje, ki kupujete LCD-je on-line, da prišparate tistih par jurjev in sprehod do trgovine veliko tvegate. To je namreč idealni kanal za znebit se LCD-jev, ki jih ljudje v trgovinah zavrnejo. 5 LCD-jev z mrtvimi pixli zaporedoma ne more biti naključje! To jim je pomoje ostalo od decemberskih zalog, ko se je verjetno prodalo ogromno monitorjev in je kar nekaj ljudi tudi zavrnilo lepo število monitorjev.

marnit ::

Pa četudi je s monitorjem navidezno vse v redu ga vzemite na sposojo, probo če se le da in potem doma preverite monitor še s kakšnimi programi.

Sam v Bofu so pa res ... da ne bom kej reku. Vse monitorje s DP bi lahko označili, da vsaj tistim, ki nameravamo monitor kupiti "izbirčno" pršparali nekaj cajta.

jerry2000 ::

Ali pa kupite tako kot jaz pri poštenem trgovcu v Nemčiji... Boste prihranili denar pa še skrbi zaradi mrtvih pik. V Slovenijo očitno tako dobivamo drugorazredno robo, saj mi je ta Deloov trgovec pri katerem sem kupil rekel, da ima 1 monitor na 1000 mrtvo piko, zato se je čudil zakaj sem tako "siten" glede tega.

Jerry
Jerry and Tom

baker ::

Joj.. ej jaz se nikakor ne morem odločit kateri monitor naj kupim.
Že 2 meseca kupujem 17" LCD in še zdaj ga nimam. Sem se že odločil za 1730p(zlati monitor), potem pa ugotovim da se ga v SLO sploh ne da dobit. Na prodajo naj bi bil v Comtronu znižan na 95.580 SIT samo pomoje ga sploh niso nikoli imeli saj sem klical že pred akcijo in po njej in so mi nekaj časa govorili da ga dobijo, zdaj pa so rekli da jih letos sploh ne bo več.:(
Modela 173p nočem kupiti ker ima 25ms, 710t pa tudi nihče ne hvali ne vem kako.
Nekdo je napisal, da naj na LCD-jih ne šparamo in vzamemo najboljše, samo kako če pa ne vemo kaj je najboljše. Že nekaj časa spremljam ta del foruma in še zmeraj nevem kaj naj kupim.

Verjetno nihče ne ve samo vseeno kaj je najboljše?
Kaj naj kupim?-cena recimo ni pomembna-vseeno pa nisem pripravljen dati celo premoženje!


LP, Baker

flipflop ::

Jaz sem mojega naročil pri Rolanu preko interneta pa nima nobenega dead pixla.

baker ::

Aja.. še nekaj sem pozabil.
Trenutno me mika
LG LCD TV L173st
cena 119.880 SIT -4% za gotovino:)
17"
400cd/m^2
500:1
12ms
analogni in DVI izhod

Obenem pa je še TV.
Ga ima kdo?

LP, Baker

destiny ::

@baker: kar sem jaz bral on line teste, je samsung 710T boljši od LG-ja...

Keyser Soze ::

jerry2 in zakaj nisi tega povedal pol leta nazaj. Takrat sem jaz kupoval LCD in je bil moj favorit tudi ta DELL. In za ceno 175 jurjev bi ga takoj kupil.

Pol sem pa 193P kupil. Ki mu je edina slabost to, kar je 2001FP prednost 1200*1600 pik ločljivosti. Škoda.
««
38 / 168
»»