» »

homemade projektor

homemade projektor

tintorel ::

Sem dobil eno idejo:
Razdreš LCD monitor, da dobiš čisto LCD matrico, jo položiš na grafoskop in imaš poceni projektor....
a bi se obneslo???

bmandelj ::

poizkusi pa povej...

Drzimo pesti.
>:D

LP Brane
There is no greater sorrow than to recall hapiness in times of misery....... Dante Aligheri

@ljash ::

al pa še bolš: kupš lcd projektor, vzameš vn "to stvarco", jo položiš na grafoskop in DELA! :D :D

HeiJack ::

Folk je to že naredu in začuda dela, več sm opazu na strani: http://www.audiovisualizers.com/madlab/...

tha_man ::

Haha, kere ideje :)))
(c) 1982 Sinclair Research Ltd

tintorel ::

Evo lep primer:

http://hommie.net/

Roadkill ::

Mi smo mel v šoli eno podobno zadevo... na navadnem grafoskoku nekakšen prozoren LCD "ekran".
Zgledal je kr kul..a kvaliteta slike ni ravno zavidljiva...

aambro ::

Zivjo!

Mene resno zanima, da bi te praznike naredil DIY projektor. Sem ze pregledal goro strani, ki obstajajo na to temo, vendar sem naletel na problem, ki je velikokrat povezan s Slovenijo, ce ne celo z Evropo. Posiljanje in z njim povezani stroski.

Edini vecji strosek, ki ga imas pri izdelavi je LCD panel


V ZDA so te stvari cenejse, postni stroski do sem pa precejsnji. Ali kdo pozna podjetje, ki bi prodajalo te stvari? Sicer sem ze pregledal nekaj strani prodajalcev v SLO, ki se ukvarjajo s prodajo projektorjev, vendar nisem opazil tega produkta.

Tudi Liesegang iz Nemcije proizvaja te "LCD plosce", ampak jih tudi nima omenjenih na strani. Cakam se na njihov odgovor.

Skratka.. zadovoljiv projektor se da v ZDA narediti za cca 60000 SIT, odvisno pac od tega, ce mas ze kake lece starih grafoskopov, ipd.

Me zanima, ce je ze kdo naredil pri nas kaj podobnega?

Zgodovina sprememb…

  • zavaroval slike: Predator ()

Highlag ::

Včasih so jih delali v naši firmi, vendar že več kot 10 let nič več. Prav tako ne verjamem, da boš dobil koga v Evropi, ki bi ti ga naredil v manj kot 10000 kosih, ker teh stvari ni več v proizvodnji.

Poleg tega halogenske žarnice, ki jih imajo navadni grafoskopi nimajo dovolj visoke barvne temperature, kar se odraža v spremenjeni barvi prikaza. Rabiš grafoskop z plinsko žarnico.
Če je to zgolj tvoj hobi se zadeve loti, drugače pa raje kupi en LCD/DLP projektor , pa boš veliko bolj zadovoljen.

Potem so poleg optike rabiš še polarizator in toplotni filter, ter seveda LCD. Če misliš uničit en LCD monitor boš presenečen, ker LCD ne bo direktno uporaben ampak boš moral z LCD-ja odstraniti okvir z žarnicama in difuzor z reflektorjem, ki je del samega LCD-ja. MOžno je sicer, da je to vgrajeno v samo ohišje sam težko verjamem. Poročaj kaj dogaja! :D

aambro ::

Ma ja.. tko kot me je na hitro prijelo in drzalo dva tedna, me je zdej minilo. Vedno znova ugotavljam, da se mi bolj splaca it zasluzit nekaj denarja in zganit svojo rit, pa potem bp kupit zeljeno stvar. Tko da, .. se tale izpit nardim, pol se pa spravim delat.

kovse ::

Ej ne bit tako crnogledi na to stvar! Jaz sem to sprobal in sem bil glede na stroske (45 ksit) zelo zadovoljen(seveda za filme), grafoskop me je stal 10ksit , 15"lcd pa 35ksit(poceni, dela pa ql).stvar imam tak narejeno da lcd uporabljam za projektor ter kot normalen monitor za pc.Lcd je treba raznesti(ni priporocljivo za laike pri elektroniki), to pa traja okoli 15min, nato pa polozis aktivno matrico na grafoskop in ze imas projektor.Ni veme kaka kvaliteta, ampak v temni sobi je filme zakon gledat na diagonali 2m.Ce rabis projektor(filmi) je to najcenejsa varianta, sploh ce ze imas doma lcd monitor, ki ga ne ljubis prevec(ker lahko tudi komot kaj zajebes), nato kupis samo se en rabljen grafoskop in voila, ze si glavni na vasi:))
Drugac pa link za vse intuziaiste : LCD PROJEKTOR FORUM

]_g_] ::

Kovse; dej gor kšno sliko tvojga izdelka (od "projektorja" in od slike na zidu:) , me prow zanima kako zgleda to v praksi.. Iz kje pa si, če bom mel preveč časa bi pršu en film pogledat :)

Gandalfar ::

Kovse: poglej zasebna sporocila

kovse ::

Iz konjic, sliko bo zdaj bol tezko gor dat, ker mam trenutno lcd skup, pa se digitalca nimam,pa mrzlo je v oni sobi, ko mam belo steno, morem pa si zaj itak eno plahto 200cm x 200cm nabavit za platno, ker bi rad u sobi to mel!

kovse ::

aja pa on forum malo prebrskajte, tisti link ko sem ga navedel!

Tam vse pise ce koga zanima, tam sem jaz tudi to idejo pobral:))

BigWhale ::

Je bla ze na /. ena debata o tem.. pa so ljudje ugotovili, da je vse bolj tko tko...

Da se narediti ampak... Tip je pa vzel en 9" LCD ekran al nekaj takega...

kovse ::

glej taksne rezultate kot so pri komercialnih projektorjih seveda ne mores pricakovati, ceprav je marsikomu na tistem forumu uspelo narediti sliko se boljso kot pri projektorju, samo pri tem je pa ze malo vecji denar + znanje in se kaj.

Za filme, kar jaz trdim za sebe, je cist OK,kaj vec tudi gre, ampak za mene ko sem da 10k sit za grafoskop, monitor mi je stari itak spustil duso, zato sem pac nabavil LCD ker sem se mel nekaj v zepu, in ce kdaj rabim, si pac skup sestavim in rajsi pogledam film na diagonali 1,5-2m kot pa na 50cm.:D

Seveda bi vsak rad imel projektor, samo 1000 eurov al kolko ze pride najcenejsi, pa ne mislim kar tak ven vrect, ker jih enostavno nimam!:8)

LP!

propeler ::

Po moje je naj cenejša. Če bi se vzela matrika iz LCD mini 2.5" televizorja ali monitorja za v avto in jo daš v navaden star in delujoč diaprojektor. Men se en valja v omari že leta. Pa še to bi bila prednost da gor priklopiš katerokoli video napravo ker ima video vhod. Pri monitorju si omejen na računalnik. A mislite da bi se odneslo. Jaz bom probal, kar bo pa bo.
Če bi igre poneumljale, bi se sprehajali v temi in spuščali čudne glasove.Pacman


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Doma narejen projektor (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 )

Oddelek: Zvok in slika
42870317 (20020) Šolar
»

Diy projektor

Oddelek: Pomoč in nasveti
161826 (1570) nUUb
»

Homemade projektor (strani: 1 2 )

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
738614 (5068) dj_andy
»

Nov članek: ASCII Videowall (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Nova vsebina
556965 (5703) tilko
»

Prenos slike iz računalnika na grafoskop nato na steno/platno

Oddelek: Strojna oprema
81492 (1362) CirCA|PhP

Več podobnih tem