» »

Playstation 2 vs radeon 9600xt

Playstation 2 vs radeon 9600xt

Twoface ::

Imam problem glede nakupa!?!
Ne morem se odlociti ali kupim radeon 9600xt ali playstation 2 ker mi gre za igranje novih iger. Igre za ps2 bi dow. Z neta tako kot sedaj za pc.
R9600xt bo cez par mescev padla v nizji razred in to bi me zelo motilo, predvsem zato ker na sceno prihajao zveneci naslovi: doom3, hl, farcry, driver...
Imam :
celeron 2. 0
ram 512mb
gf mx 440 64mb (slaba :> )
160gb disk

Prosil bi za kaksen predlog glede nakupa!

kajzer ::

Celerona zamenji za P4 pa eno 9800pro, pa boš meu za encajt mir

boštjan ::

kajzer,in ob tem zapravi več kot pa je PS2 vreden.:\

Twoface ::

KAjzer: Ce bi bilo tako lahko ne bi spreseval kaj se splaca.Namrec je problem denar..

kajzer ::

A bo pa PS2 uredu prebavu take igre?! Verjetno bo, sam s slabšo kvaliteto slike, enako kot z radeonom 9600XT (tale XT je metanje denarja proč enako kot pri 9800, rajš kup pro verzijo pa jo naviješ na frekvence XT). Js če bi se odločal med konzolami, bi vzel xbox.

jlpktnst ::

Konzolo?! Spij malo vode. Na konzoli ne moreš pol toliko stvari počet kot na pcju, poleg tega da so igre najmanj 50% dražje.

JurDoZ ::

ce kupish graficno:

s tem procesorjem ki ga imash..ne vem kolko bosh lahko dobro igral doom3, hl2, ipd...
tako da sama GK ti ne bo dosti pomagala, pomoje.

ce kupish ps2:

moresh nabavit she cip za botanje, ki je stal, nazadnje ko sem jaz gledaw, nekaj okoli 30k sit, zdaj ne vem kolko stane.

pa she to...3D streljacine se ne konzolah ne igra tako uzivalsko kot na pcju..iz lastnih izkushenj govorim..pac uni joypad se ne mora dajat s mishjo in tipkovnicom ce pa hocesh mish in tipk. na ps2, je to s5 dodaten stroshek.

NAUK:
sigurno bosh porabil vec denarja kot ga nacrtujesh porabit, za to kar hocesh.

NASVET:
pocakaj!!! prishparaje she kaj dnarja(pa she cena bo padla) in ko pirdejo ven doticne igre se odloci!

LP

Crimson_Shadow ::

Hmm? To ti je pa "tough one choice". Glede na tvojo konfiguracijo (Celeron 2Ghz), ti Radeon9600XT ne bo kaj dosti pomagal. Celeron je preprosto prepočasen in prešvoh za tako grafično. Meni, na 2.1Ghz AMDju in GF 4 Ti se Far Cry (demo, seveda) zatika v 1024x768. Še v 800x600 je komajda igralen in to na medium detaljih. Sicer pa ni izključeno, da je kaj narobe z samo opimizacijo mojega sistema (ali celo igre) , ker drugim dela baje boljše.

Upam, da veš, da Far Crya, Half-Lifea 2, Dooma 3, Painkillerja in drugih 3D PC streljačin na PS2 ne bo. Tako da, s tega vidika ti PS2 ne more prav nič pomagati. Če pa te zanimajo druge zvrsti, (FRP/pretepalke/akcijade/...) pa posezi za njim.

Pa ne verjemi tistega zgoraj, glede čipa za botanje. Prvič: zato ker to sploh ni res. Drugič: čip je namenjem igranju uvoženih (ameriških ali japonskih) špilov in seveda tako željenih "poceni kopij" (kar pa, gotovo veš).

Kaj ti predlagam? Hja, težko ti povem kaj bolj konkretnega. Sam veš kaj bi rad igral in na podlagi tega se sam odloči kaj si boš nabavil. Vsekakor pa boš za nadgradnjo PC (procesor P4 in spodobna DX9 grafična) zapravil več kot pa za PS2, pa še potem bo obilo več težav (PC) z vsakih špilom posebej.

Twoface ::

Ps2 stane okrog 50k + cip(dms) 20k je to 70k in mislim da bo mi dobro sluzil za igranje iger se kako leto in vec dokler ne pride ps3 ki bo itak razred zase...
Bom pac na PC igral igre ki bodo gladko laufale.
Ker ce kupim grafiko za 70k bi se moral procesor popravit in to stane se vec..Lahko recem za uporabnike da je le skoda da je treba pc vseke tolk casa nadgrajevat in proizvajalci s tem dobro sluzijo.Slava jim ;(
Po mojem bom uzel ps2

Big Poppa ::

Zakaj bi vzel dms?
Je najdražji,in ne omogoča nobenih dodatnih funkcij,razen to,da se ga da upgrade-at.To pa je v večini primerov neuporabno.
Zato vzami raje mars2 (če ne veš kje ga dobiti,pošlji zs),ki opravlja svojo funkcijo popolnoma enako kot vsi ostali čipi.Vgradil sem jih že veliko,pa ni še nikoli noben zatajil.

Preden pa se odločiš za vgradnjo,ti priporočam da si prebereš tole temo:
http://forums.psxforum.com/viewtopic.ph...

Zdaj sicer nebi smeli več prodajati verzije 9,ampak se lahko kje še najdejo stare zaloge (v bigbangu sem jih zadnjič videl),zato bodi pri nakupu pazljiv in vzami raje kakšno novejšo verzijo konzole.
To sicer ni razlog za preplah,ampak je pri tej verziji sony pač uporabil slabše navijte laserja in posledično lahko pride do uničenja le tega.Ponavljam,lahko pride,ni pa nujno.Tudi ni važno,ali je modčip vgrajen ali ne,to se lahko zgodi tudi na nemodani konzoli.
Sicer vem v sloveniji trenutno samo za dva primera, v tujini pa jih je kar dosti.

Pa naj te ta moj post ne odvrne od nakupa ps2,ki je še vedno najboljša konzola na trgu in v nekaterih primerih celo prekaša pc.(ko bom lahko na pcju igral GT3,GT4,Ratchet&Clank,ICO,Jak&Daxter,MGS3,Tekken4,....in kaj je še takih ekskluzivnih naslovov,in vse to počel na 82cm ekranu,z kolegi nabijal PES3 v dvoje na big screen tv-ju,ker igre nimajo problemov z inštalacijo,tako kot je to na pcju,ko bo na pc obstajal dualshock2.....,potem bom trdil drugače).

killah bee ::

OK, čisto of topic,a mogoče veš kaj o tem če bo prišel kaki GT na pc ,me full zanima ,
hvala

Twoface ::

Uzel bom Messiah2 pro 1.33 ki stane 20k in milsim da je vredo cip glede po vasih nasvetih kar sem tudi sam ugotovil.
Nekjene netu sem prebral da v NEM al kje pride ta cip 30Eur.Ce kdo ve zaksno podnobo ceno naj me konektra na mail in uzemem 2 cipa messiah 100%

Twoface ::

Zanima me se, nakup radeona 9800 pro glede na moj proceso Celeron 2.0 ??8-O

jest10 ::

Če bi mašino navil na kake 3GHz potem bi imel z r9600pro kar dober sistem

Twoface ::

NA kolk bi se dal moj celeron 2.0 navit? da ne bi zakuhal? In ce mu dodam radeon 9800 pro bi bila to dobra naveza do konc leta? Fur immer?? :>


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Vaše računalniške komponente skozi zgodovino? (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
737908 (4710) floyd1
»

Grafične-dilema (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Kaj kupiti
1598022 (5792) strictom
»

Grafična kartica do 25k (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
834672 (3776) himera
»

Kaj za 250k???

Oddelek: Kaj kupiti
261299 (1032) PrimozR
»

connect3d radeon9600xt ?

Oddelek: Kaj kupiti
241364 (1048) boštjan

Več podobnih tem