» »

LM317 vs. potenciometer

LM317 vs. potenciometer

Tjulenj ::

tole besedilo cilja predvsem na Kaiserja, ki nas je vse prepriceval v uporabo 317-ke
je normalno da se ta hudic tako greje? sploh ce priklopis kak vecji ventilator (120mm sunon, nekaj cez 6W) ... na cip sem za vsak slucaj dal se ena hladilna rebra... po minuti je bilo vse skupaj prevroce za drzat prst gor. jaz tega ne upam vgraditi v ze tako prenapolnjen midi tower. pa tudi... a ni nekako zgreseno vse skupaj, ce moras pripomocke za hlajenje, dodatno hladiti? kaj mi je storiti?

HEKO ::

Najprej kupi VEČJE OHIŠJE..ostalega pa newem....
Be good, be bad ---> JUST KEEP ON OVERCLOCKING...[Heko]

OZZY ::

Tjulenj: Seveda je normalo. Zato pa je terba zadostiti po hlajenju samega čipa. Jest sem dal gor kar en star hladilnik od proca. Zakaj se greje. To boš ugotovil sam če še nisi. Če spustiš več toka čez se ne greje toliko kot če ga bol zaviraš. Pač nastaja nek upor in le ta se pokaže v temperaturi, ki se jo je treba rešit.
Go with the flow.

Tjulenj ::

ozzy: kaksen vent. imas gor priklopljen? saj hladilnikov imam dovolj doma, samo malo bedno se mi zdi, zato da bodo ventilatorji tisji, imeti v ohisju se 5 dodatnih hladilnikov pa po moznosti se ventilatorje na njih.

OZZY ::

Na en čip mam gor en sunon 12x12 6w in dva 8x8. POtem pa mam na drugem dva sunon 92x92 in dva 8x8.
Go with the flow.

Tjulenj ::

hm... kaksne hladilnike imas to? od starih 486 pa podobno? kako si jih pritrdil na cip? pa kako si vse skupaj pritrdil v ohisje?

Kaiser ::

O, malo se naj pa le greje. Ti cipi zdrzijo kar precej. Meni ta vezava dela brez problemov in kolikokr mi je znano tudi OZZYju pa se komu morda....
Aja pa se to: sej mors peltierja tud hladit, da ti hladi pa se nobenmu ne zdi cudno....:|
Ko bom prisel ven iz teh izpitov bom objavil se eno vezje, s aterim se bo dalo enako regulirat napetost, vendar se ne bo skoraj nic grelo....

Tjulenj ::

hehe, ne saj zadeva dela samo nocem je tlaciti v neposredno blizino diska pa dvd-ja. kdaj pa imas konec izpitov? :D

OZZY ::

Kako sem to naredu. Vzel sem en hladilnik od starega slotA atlona in ga odrezu. Potem sem van naredu dve luknji z navoji za pritrditev. Potem sem vzel eno aluminjasto ploščico, v katero sem tud naredu dve luknji, tako, da se soupadata tistim na hladilniku. Potem sem pa samo tisti čip obrnu tako, da je tista stran, ki se greje obrnjena proti hladilniku. Mal sem stvar še z pasto namazu da je bolj prevajal.
Na koncu pa sem samo še šraufa zategnu, tako, da mi drži čip na mestu. Čip je je najbolje dat v sredo med luknjama, da se kar najbolj enakomerno prišraufa.
Simpl. Samo navojne svedre moreš met z nardit navoje v hladilnik. Samo pri tem moraš pazit, saj se hitro zlomijo, ko pridejo čez do pinov. Jaz sem tko zlomu dva. Moraš bolj počas vse nardit, jaz sem pa kar z aku vrtalnikom na minimum obratov, pa je še zmeri blo prehitro.
Go with the flow.

Kaiser ::

Kaksen zagovor bom verjetno se v julij potegnil... Zdej delam za Pelcijana nekaj pa ce tole bere naj se malo potrpi, ker me res cajt base pa se ne utegnem s stromom ukvarjat

element ::

OK. Sej ti se kr lepo uč, pol k boš mel pa čas pa ti tist men nared. Aja, sej ti u pondelk še ploščico pošlem. :D Sploh nism mel časa do pošte prit. :)

Tjulenj ::

kaiser: naredil vse? ze usel na morje? se ne? :D

Kaiser ::

ne, se sem tle.... zdej mam pa ze mal vec casa a bom kaj pogruntal 8-)

Malecky ::

Ej a je dober tudi LM317T tega sem jest kupu zdaj moram še ostale dele ker jih niso imeli.

Kaiser ::

Ja, to je ta cip. Tista crka na koncu pove v katerem ohisju je cip - kaksen tok da najvec od sebe...

Tjulenj ::

malo brskam po starih temah... kaiser, upam da sedaj nimas spet izpitov (kot jih imam jaz, cas izpitov je pa res najlepsi za razna modificiranja pa ukvarjanja z racunalom :D) pa da nisi cisto pozabil ze na vse skupaj :D


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Hlajenje GF4 Ti 4200 128 (strani: 1 2 )

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
837688 (5948) DjTonic
»

Ali so komponente na sliki dovolj hlajene za vmod ?

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
231622 (1114) Bacilio
»

Regulator napetosti

Oddelek: Elektrotehnika in elektronika
314264 (3858) the_unborn
»

Vprašanje glede potenciometrov

Oddelek: Strojna oprema
412814 (2275) Kaiser
»

Dajte to nardit

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
241599 (1190) element

Več podobnih tem