» »

Zabranjeno pušenje

Zabranjeno pušenje

Mercier ::

Nehal sem kaditi. Za vedno. 8-)

Ako ima kdo kaj relevantnega povedati, bom vesel. Kak nasvet, link, lastne izkušnje... Torej karkoli razen izlivanja žolča nad cigaretnimi zadevami.

Drugače sem pa thread odprl zato, da bo uradno. Nema povlačenja. :D


Stanje pacienta: zoprn občutek v rokah in nogah (tole malo težko pojasnim), pa čisti se mi vse povezano z dihanjem (šmrkanje in kašljanje). Mater, ko da bi se z igle skinu. :D

dex ::

Kako dolgo si kadil in kako dolgo ne več? Ker to sranje zna bit precej smotano...še posebi zarad šole. Tko da boš v kratkem najbrž spet začel vsaj do počitnic. Sorry, samo tko je.
vem, da nič ne vem...

Loksorr ::

Hja, moj fotr se je odvadu. Sam on je mel bl rusko metodo, pa je šou en mesec k staršem na kmetijo delat, tam pa ni nobedn kupoval cigaret.

Teta se je pa z nekimi čigumi odvajala, sam glede na to, da je čez eno leto začela spet kadit, neki ne bo vredu.

IceIceBaby ::

Moj fotr je kadil 23 let. Pol pa enkrat pac ni vec kupil cigaret pa je blo. Zdej mu cigareti ze prav smrdijo in zadnjic enkrat je matk prizgal cigater in enkrat potegnil pa glih tolk da bruhat ni zacel.

Torej, prepricaj se da cigareti sux in da smrdijo. Kej bolj konkretnega ti pa nemorem povedat ker sem sam kadil 2x v zivljenju.

Jack69 ::

Kaj si bil kdaj zapusen?
Zakaj??? Začaj!!!

By: Jack

Mercier ::

Koliko časa že?

Nehal sem pred nekaj dnevi. Objavil sem pa, ko sem se "čisto zares prepričal" da mislim zares.
Začel sem pri sedemnajstih in to iz nizkega štarta. Nabavil sem si lastno škatlo čikov, priskrbel know-how (sošolca, ki mi je razložil kako se stvar izvede - prej nisem nikoli niti poskušal) in od tistega dne nisem skonzumiral manj kot eno škatlo na dan, kmalu dve in občasno tri ali več.
Star sem 28 let, torej se je nabralo enih enajst let staža.

kst:
Ja, enim to pomaga, vem. Ampak nisem tip za to - meni niti nikoli ni dišalo.

Loksorr:
Odlična metoda.


Taktiko in strategijo niti nisem naštudiral. Že dlje časa sem se odločal in pač enkrat nehal. In nimam namena nikoli več prakticirati - vem, da nisem sposoben kaditi občasno.

Drugače se mi pa zdi tale metoda dobra: vsak dan začneš kaditi x minut kasneje, dokler pač dnevu ne "zmanjka minut". Nekako te najprijazneje pripravi na abstinenco.

dex ::

Dobri ste, dobri

Mene je po 3 mesecih relativno aktivnega kajenja (pol škatlice na dan) 3 tedne aktivno metal. V stilu da mi je šlo vse na jetra, boh pomagi, da bi poskusil mislit. Dosadilo se mi pa je po enem lahkem vzponu na hrib. Gor sem prišel zadihan&prešvican pa noro sem si želel čika.

Še zanimiv podatek: škatlica na dan, naj bi ti v enem letu pustila v pljučih za kavno skodilico katrana. Nice?
vem, da nič ne vem...

ToniT ::

Kaditi sem nehal pred šestimi leti.
Nehal sem naenkrat - rekel sem, od danes naprej ne kadim več in nisem:D .
Metode?
Potrebno je spremeniti navade - to je najbolj pomembno. Mogoče se je dobro za nekaj časa izogibati družbe in krajev, kjer si najrajši prižgal cigareto. Če je to bilo pri kavici, probaj rajši kaj drugega - mogoče čaj za nekaj časa.
Zgoraj našteto je meni pomagalo.

So pa zdaj začeli po zdravstvenih domovih z delavnicami opuščanja kajenja v okviru programa Cindi . Če misliš, da skupinske terapije pomagajo, premisli o tem.

Pa veliko uspeha!

Še nekaj - tisto za vedno ni najboljša varianta.
Probaj nehati kaditi za kak dan ali dva in ko to mine, si zopet prestavi naslednjo cigareto za kak dan ali dva itd....

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: ToniT ()

kuglvinkl ::

Če boš zdržal, vse časti.

Nekako zadnji mesec premišljujem, da bo zdaj dovolj tega sranja. Hudič pa je, ker zaradi faksa ne utegnem. Tudi učim se tako, da na eno uro delam pavzo s čikom. Kaj naj bi drugače počel? Pospravljal po sobi? Sprememba načina učenja bi bila lahko v tem času malodane usodna.

Čik po seksu. ...

Sicer pa ko bo napočil sodni dan in bom nehal, bom absolutno moral za vedno. Nikakor ne morem, da bi skadil enega do pet na dan, ali da en dan ne bi.

Tako da, drži se.
Your focus determines your reallity

Balandeque ::

Mene mal tolaži, da je moj dedek kadil do enega 60. leta 2-3 škatle na dan, mnogo desetletij od tega tudi sranje brez filtra. Bil je tudi muzikant in je rad razkuževal svojo notranjost. Umrl je pri 93., nekaj preden jih je dopolnil 85 si je kupil mountainbajka..
Imam skoraj Nekolmetov kadilski dosje, le da sem začel pri 16-ih in bom kmalu kadil 14 let. Če slučajno ne prižgem uro ali dve, me začne čudno žulit po drobovju, nekje med pljuči in želodcem, skratka feeling, ki ga krasno potolaži en ležeren poteg Marlbora. Zato ne maram kina, ker mi na dveh tretjinah filma (spomnim se altmanovega 03:15:00 Short cuts), misli začnejo uhajati k čikom in ne morem razumeti, da smotana uprava Koloseja ne organizira vsak večer ene, magari 2x dražje predstave, samo za kadilce..

nikol več ne bom tolk pisal, ampak to so travme, veste? :8)

Klemenn ::

če ma kdo doma koga,,, ki rad kadi naj mu v cigarete nakaplja malo mleka....boste videli..

darh ::

Jebediah: >:D kaki so rezultati ?
Excuses are useless! Results are priceless!

Mercier ::

Googlal sem nekaj podobnega temu. Pred časom sem našel še mnogo bolj podroben kronološki seznam fizioloških učinkov abstinence. Žal več ne najdem. Take stvari delujejo nadvse stimulativno. Vsak napredek direkt čutiš, znaš interpretirat. Daje voljo. Ako najdem kaj res podrobnega - javim.

Od domačih strani sem le našel predvsem jamranja, kako je stvar škodljiva. Ni valjda, da kdo misli da je kajenje koristno, pa ga morajo razsvetliti?!

Klemenn ::

rezultati:

bruhanje
vročina
močno kašljanje...

upanje da se mu bodo ciareti fajn zagnusili...če ne pa to večkrat sprobavaš

Brane2 ::

Sam sem začel kadit kakih 7-8 let nazaj. Šlo je iznenada in naglo. Nisem začel s pederskimi variantami ampak takoj Marlboro rdeče. Ker sem takrat delal v razvoju in v obupnih razmerah, je to pomenilo dolge nočne ure brezupnih naporov in takrat sem rabu karkoli, da bi mi pomagalo pri jasnem razmišljanju. Marlboro je pomagal, ali vsaj tako se mi je takrat zdelo. Tud težko bi reku koliko sem pokadil na dan, ker sem kadil SAMO ponoči. Škatlo na noč.

Nehal sem nekako 2 leti nazaj, zgleda dokončno po več neuspelih poskusih.

Tu sem ubral izrazito svoj recept. Opazu sem, da me pri vseh prejšnjih apstinencah ni toliko motilo pomanjkanje nikotina, kot razmišljanje o njih in o tem, da se ti nenehno zdi, da bi blo vse velik boljše, če bi le v kritičnem momentu lahko prižgal en čik.

Zato semm se zmenil sam s sabo da bom vedno PREDEN bom prižgal cigaret premislil in ga prižgal le, če bom 100% da se bom PO konkretnem cigaretu počutil boljše. In da se pod temi pogoji ne bom sekiral in počutil krivega, če ga bom kdaj prižgal.

In tega sem se držal. 15 sekund pred prižigom cigareta sem analiziral občutke in si poskusil pričarati, kako se bom počutil po njem.
Posledica je bila, da sem nekaj časa prižgal cigaret le po kašnem žrtju (pici) in skoraj nikoli po kavi, kar se je pozneje še bistveno razredčilo. No, potem sem še začel rekreacijsko teč in to je dokončno ubilo željo po nikotinu.

Nč ni lepšega, kot če ful zadihan in prešvican razmišljaš a bi prej bruhu ali bi prej skup padu, vmes pa ne moreš dihat od nikotinskega smradu, ki ti uhaja iz ust in pravzaprav vsepovsod (švic smrdi po nafti itd)...

Saj še zmeri pržgem kakšnega samo obvezno z omenjenim pravilom in lahko rečem, da sem spravil stvar pod 1 cigaret na 6 mesecev brez naporov...

In kaj bi se zgodilo če bi ugotovil, da se mi doze povečujejo ? Nč, saj ravno to je bistvo. Ne se sekirat zaradi kajenja, če imaš nekaj od vsakega cigareta. Življenje je kratko in užitki naj bi pokrili rizik.
Če boš mel pozneje sranje zaradi cigaret, moraš vedet zakaj si sploh šel v to...

Sploh pa cigareti ne zadanejo bistva tovrstnih užitkov. Si že dolgo obljubljam, da si bom nabavu eno full kakovostno pipo in dober tobak, nato pa skuru eno merico za osebne praznike (konec full uspešnegga dneva itd.).
Tista varianta s solidno kavo (NesCaffe), solidnim odmerkom čokolade in pipo tobaka v večernih urah...

Sam nekako tobak mi več ne diši in investicija ne bi upravičila tiste pipce ali dveh "quality timea" ki bi jih rabu letno.






Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Brane2 ()

MadMicka ::

Kar se mene tiče pokadim tm nekje 5 cigaret na teden, pa bom zdej še to znižu :9

Drugač pa, pozam jih kr ene par, k so nehal kadit, prej pa so bli zagrizeni kadilci (po škatlo in več na dan).

Vsi pa so nehal zato, ker jih je zvil... al srce al pluča in to tko, da se jim je zdel, da jih bo za zmeri pobral... in šele pol so nehal .....

krucymucy ::

Tud meni teče 7 leto kajenja ... res, da vseskozi super light, sedaj pa ultra .... vendar vseeno, če ne zaradi drugega zaradi keša 330 sit na dan na mesec kakih 10 jurjev ... to ni to - v dveh mesecih skadim MX-a v letu dni pa GF4 4400 .... vendar nekako ne najdem prave priložnosti ... teč se mi ne da, ker ne morem - zaradi cigaret, vseskozi imam skrbi s šolo - itaq, da pomaga cigaret ... ali pa tudi ne - s temi ultra ni itaq nič, kadim samo še zaradi navade in psihične zasvojenosti, ne pa zaradi zasvojenosti z nikotinom ... verjetno si bom mogu tudi jaz kako metodo zamiisiti in prenehat s tem sranjem --- in pa NIKOLI ne prenehaj s kajenjem če ne misliš prenehati redno, ker je vsak vnovični poizkus težji!!!

Boeing ::

moj fotr je nehu kadit ene 9 let nazaj po tem, ko je kadil dobrih 23 let... ga je pljučnica zvila tako, da ni 14 dni nič jedo pa nič pil... jst sm mel čast zažgat (simbolika, jebiga >:D) ostale cigarete in od takrat naprej se jih ni dotaknu...
LP
Ko segaš po zvezdah ne skrbi, če kakšno zgrešiš... Morebiti ujameš Luno...
R50e AS355n, T-Rex600FBL, T-Rex500FBL, T-Rex450FBL, Futura + JetCat 200SX

Bajo1 ::

Dejstvo je, da ti kajenje sfuka pljuča&kondicijo (tud sam dober vem, ker skadim škatlo na dan in sem totalno že živčen v šoli, če ne grem vsak odmor na čik) . Fora je menda v tem, da se ogljikov oksid al ne vem čist točno kera substanca veže na eritrocite in jih maš pol manj na razpolago kot prenašalce kisika. Zato pol po 500m teka skoraj ne morš več dihat... Me pa neki zanima - kaj mislite, bi bilo teoretično možno zdravit te posledice kajenja in torej spraviti CO iz eritrocitov, če bi dali kadilca v komoro, v katero dajejo potapljače s kesonsko boleznijo in spravit CO ven na podoben način kot pri potapljačih spravljajo ven dušik?

Brane2 ::

In kako veš, da u komori ne bo enga prkuru dokler čaka ? :P

To bi bla fora, da jo nafilaš s kakim zajebanim reducentom (nekisikov oksidant ?), nato pa tipu Marlboro eksplodira v zobeh :\

Bajo1 ::

Pol je pa problem sploh instantno rešen.:D

IR Babun ::

Jest kadim 3 leta in sedaj povprečno pokadim 1-2 cigareta na dan, ampak ko pridem v oštarijo pa jih v večeru pokadim več kot škatlico, sploh ne morem pit pira brez čika.
Vmes nisem kadil tut en mesec in večkrat po kakšen teden, a ko sem prišel v oštarijo mi je takoj spet zapasalo vlečt.
SCREW THE GOVERNMENT

Jack69 ::

Kaj si kadil: travco, ganđo, marihuano, đoint, ....
Zakaj??? Začaj!!!

By: Jack


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Prenehanje kajenja - Nasveti? (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
7116374 (12585) satfinder
»

Prenehanje kajenja (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 )

Oddelek: Loža
431102715 (27111) Ajrina
»

Koliko vas je nehalo kaditi (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
7812212 (10334) GabrieLeo
»

Katere čike kadite? (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 )

Oddelek: Loža
441107847 (41996) Limona
»

prenehal bom kaditi.. (strani: 1 2 )

Oddelek: Problemi človeštva
667021 (4439) Ramon dekers

Več podobnih tem