» »

Kdo sestavlja sporede slovenskih TV postaj??

Kdo sestavlja sporede slovenskih TV postaj??

Avenger ::

Sicer že kar nekaj časa ne gledam nič televizije, ampak vseeno... Zanima me, zakaj vse (večina?) postaje vrtijo B-verzije mehiških/španskih/brazilskih soap oper tipa Esmeralda (ki jih v špansko govorečih provincah očitno serijsko štancajo) in B-verzije ameriških soap oper tipa Falcon Crest, Dinastija (kjer lahko občudujemo edino popolno napudrane obraze, zanimiv pojav pa je tudi pri tipih rahlo odprta čeljust) etc ali pa posrano-prisiljena-nič-igralskega-talenta zasedba Will & Grace in podobnih grozodejstvenih serij. Res ne vem kdo bi to gledal in zakaj. Stargate, Startrek, Simpsoni, Futurama, Southpark, Babylon5, King of the hill in celo Seinfeld ter McGyver so nekajkrat manj brezvezne, če ne za nekatere zelo dobre nadaljevanke. Ampak kot da si tega ne upajo predvajat, ker bojo kao izgubil ratinge. -???????? Vsake toliko resda navržejo kak film, vendar ne več kot dva tedensko, mogoče je eden od teh celo vreden ogleda. In to ne film z Dolph Lundgrenom ali Steven Segalom.
It is better to be hated for what you are than to be loved for something you are not.

undefined ::

Razlog je preprost - to kar vrtijo sedaj je za njih cenejše, kot če bi vrteli oddaje po tvojem okusu. Še vedno pa prisilno trgajo denar preko štroma, tako da je za njih strah, da bi morda izgubili rating, povsem odveč, saj bo folk elektriko vedno rabil. Gre se le za večji denarni dobiček, zato poleg rednega sporeda vrtijo skoraj toliko reklam, kot pop-tv in a-kanal, ki nista nacionalni televiziji in jim je komerciala edini denarni prihodek. Vi pa le glejte njihov drek, ki ga mečejo na spored 24/7. Le občasno pa boste morda dobili kozarec vode ala. Futurama, Stargate etc. Osebno lahko rečem samo, "Hvala Bogu za broadband! Bye, TV." :)

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: undefined ()

IceIceBaby ::

Meni se posebej kritična zdi rtvslo. Preberi si enkrat tedenski spored in boš videl da je dejansko na njem zelo veliko odličnih oddaj. Od poljudnoznanstvenih do dobrih filmov in nadaljevank. Ampak kdaj so na sporedu ?!? To pa verjetno samo ena tajna združba rtvslo ve zakaj so sopranovi čez teden na sporedu ob 1h zjutraj, zakaj je futurama (oddaja namenjena večinoma mlajši populaciji) na sporedu ob petkih ko je veliko mlahih zunaj... Ma miljon je še takšnih primerov. Če že zapravijo velik keša za enko kvalitetno oddajo bi blo pametno iz nje potegnit čim več, torej jo dat v čas ki je najbolj gledan. Ne pa da je čez teden od 8h do 11h koncert simfoničnega orkestra pa "naši bratje na Madžarskem"...
Uglavnem, nesposobni so razporedit oddaje v primeren čas.

PopTV in Kanal A pa čist razumem. Popoldne majo pomoje največjo gledanost ko mehiške vrtijo, vmes pa reklame za Top Shop. Oziroma reklame za top shop pa vmes mehiške.

Zheegec ::

South Park v ponedeljek ob 23h ali kasneje - KRIMINAL!!
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014

swar ::

Ma ta televizija v slo je en crap.Proplus vrti sam reklame in filme videne ze miljonkrat,nacionalka razne pihalne orkestre ipd.skratka negledabilno...

DoloresJane ::

Kaj bi po vašem morali vrteti? Katere nadaljevanke, filme itd.?

OldSkul ::

Jaz nacionalke sploh ne gledam več.Imajo čist brezvezen spored, kr eni koncerti pa filmi, včasih je kakšen dokumentarec pa še to redko.Gledam samo Futuramo pa Najšibkejši člen pa če je kakšen šport.Sicer pa glede športa bi rekel da je to za nacionalko sramota, saj ga je čedalje manj.Sicer pa se sprašujem kam gre ves dnar, ki ga dajemo za RTV.V kakovostne filme in nadaljevanke že ne.
Gledam predvsem POP-TV in kanal A

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: OldSkul ()

kopernik ::

Ob takem sporedu na RTV bom še naprej ostajal pri Discoveryu, Animal planetu, CNNu, Sky Newsu. Madona, še Hallmark je bolj zanimiv. Če pomislim, da RTV dobiva denar od položnic, poleg tega pa še iz proračuna, res ne vem, kaj počnejo.

Morali bi narediti en kanal s oddajami o kulturi, enega za novice in šport, enega pa za filme in razne nadaljevanke. SLO1, SLO2 in SLO3. A je to tako težko? Ne pa da moraš stalno brskati po teletekstu kdaj je kaj zanimivega in po tvojem okusu.

flipflop ::

Nacionalka ima celo dober program v primerjavi z A kanal in POP TV. Cele dneve telenovele,pa ena slovenska sranja tipa pod eno streho,informativne oddaje so na obeh kanalih približno isto,na pop tv še slabše kot na rtv. Serije ob večerih so večinoma glupe,da na koncu sploh ne veš kaj si gledal. Tk da še sreća da je Discovery in občasno DSF. (in overnet0:) ).

Kaj bi morali vrtet? Boljše filme,pa ni treba glih nekih 100 miljonskih holivudskih filmov,je velik drugih cenejših k so tudi dobri. Pa več športa in ne mislim nekih plesov pa drsanja,plavanja,... Tiste opere pa podobne zadeve naj premaknejo na pozne ure,pa south park dajo prej. Namest telenovel naj dajo humoristične serije (ampak take k so res smešne,ne krneki).

Pa če jim pošljem kaj na mail,sploh ne odgovorijo,pomoje jim kr direkt v trash meče.:\

Loki ::

South Park v ponedeljek ob 23h ali kasneje - KRIMINAL!!


Ponovitev pa ob 3 zjutraj ali kdaj ze.
KRIMINAL!!

DoloresJane ::

Dajte konkretne predloge za televizijski program. Obljubim, da bo nekdo iz hiše temo prebral. Jutri bo šla namreč v novice. :)

IceIceBaby ::

Lej nismo mi tuki zato da bomo delal tisto za kar majo na RTVju plačane ljudi. Sicer pa samo par nesmislenih stvari lahko omenim.

Petek, 10.10.2003
Slo 1, 20.50 - ALEKSANDER MARODIČ: TEKMA, DIPLOMSKO DELO AGRFT (OBLETNIŠKA RETROSPEKTIVA OB 45-LETNICI TVS). WTF ? Petek zvečer, folk se po napornem tednu uleže pret tv, na da slo1 in gleda diplomsko delo enga frajerja ? Ne ga srat.

Slo 1, 21.10 - HOMO TURISTICUS. Kot da tisti kratki film ni dost zamoril večera.

Slo 2, 20.55 - Futurama. Sem že povedu zgoraj. Mladina gre takrat ven. Ob petkih zvečer se večina podi po gostilnah itd. Zaradi futurame bo malo kdo ostal doma.

Slo 2, 01.10 - PRAKSA, AMERIŠKA NANIZANKA, 9/22. Jao. Kdo bo takrat gledal prakso. Ok, če bi bla ponovitev ne rečem, ampak praksa je nadaljevanka ki je vredna najbolj gledanega termina na pa neko tretjerazredno sranje za ponoč.
Isto velja za Sopranove da nebom posebej pisal.

Danes na slo 1. Ob 22.05 Parada plesa. 22.30 Mati, dokumentarni film. Brez besed.

Nedelja ob 20.45 - MARJANA LIPOVŠEK, PORTRET MEZZOSOPRANISTKE ?????

Ma ne da se mi več naštevat. Sej sem že enkrat povedal. RTV Slo. ma zelo dobre oddaje. Samo časovna razporeditev je nikakva. POP ima po mojem mnenju dosti slabše oddaje na razpolago, ampak iz njih naredi neprimerno boljši program (čeprav tudi pop ni biser, ampak manj blesav vseeno kot rtvslo).

Sicer mene ne briga velik, ker TV skor ne gledam. Ampak če jim do zdaj še ni prikapljalo da večji ratingi pomenijo več denarja pol pa se jih bog usmili.
Lahko pa rečeš da sem za primerno plačo pripravljen sestavljat spored :D

kopernik ::

Ne bi škodla kak oddaj tipa Scrapheap chalenge iz Discovery kanala. Še bolje bi bilo, če bi rtv porabil kaj denarja in v Sloveniji naredil podobno oddajo. Meni je zelo zanimiva, tako iz tehničnega kot tekmovalnega vidika. Bo v redu predlog ?:))

Alexius Heristalski ::

Meni zelo ustreza Futurama ob petkih zvečer, tako da tega jaz ne bi premikal! Če bi že moral, bi jo dal v soboto zvečer.
fantje, ni blo slabo, samo dajte še v herbicidščini

flipflop ::

kopernikov predlog je kr dober - da bi naredili slovenski scrapheap chalenge,ne prevoda tistega ki je na discovery. Ampak sem prepričan da tega ne bo,ker je cenejše in lažje predvajat eno diplomo al pa drsanje.

P.S. A kej ceneje dobijo south park,če ga predvajajo ob 23h ali kasneje?

undefined ::

> Dajte konkretne predloge za televizijski program. Obljubim, da bo nekdo iz hiše temo prebral. Jutri bo šla namreč v novice.

Nadezhda, lepo bi bilo, če bi uspela prebrati že podane poste... vsaj prvega, če ne že vse po vrsti...

Avenger wrote:
Stargate, Startrek, Simpsoni, Futurama, Southpark, Babylon5, King of the hill in celo Seinfeld ter McGyver so nekajkrat manj brezvezne, če ne za nekatere zelo dobre nadaljevanke.

Bo? :)

Avenger ::

Hvala Iceman 8-)

Še serij? Blackadder, TriggerhappyTV, Pa da ne bi ostalo samo pri nadaljevankah... Nimam pojma zakaj izjemno redko katera postaja zarola westerne. Včasih sem jih gledal kot nor, zdej jih pa pač ni. Lahko bi predvajali tudi nizkoproračunske filme, kao B-rated, čeprav je čisto resnično večina med njimi boljših od Hollywoodskih 'uspešnic'. Razumem, da je to dvorezen meč; da ljudje morda ne bodo znali cenit filma, ki ni narejen po kopitu Titanica, Rambota ali Charlie's angels. Lahko bi predvajali res stare, dobre filme, in če je že Nadezhda hotla da smo konstruktivni, evo:
-Godfather trilogija - seveda so ful dlolgi, pa naj zato skenslajo simfonike
-Amadeus (1984)
-Airplane! (1950)
-A clockwork orange (1971)
-Taxi Driver (1976)
-Monty Python and the meaning of life
-Monty Python - Life of Brian
-Monty Python and the quest for the holy grail
-karkoli od Stanley Kubricka
-Blazing Saddles (1974)

Sicer pa ne bi bilo slabo, če bi televizijci kaj uporabljali naslednje spletne strani:
Rottentomatoes movie reviews
Internet movie database
It is better to be hated for what you are than to be loved for something you are not.

flipflop ::

TriggerhappyTV,


To je že bilo,pa so iz meni neznanih razlogov ukinili. Pa problem je,ker je večkrat kaka dobra stvar,pa nič ni reklame al je pa premalokrat da bi si človek zapomnil ali jo sploh videl.

pivmik ::

Točno tako.
Na TV SLO Reklame za filme in oddaje so zelo redke oz jih sploh ni.
Kupijo eno oddajo in jo samo enkrat predvajajo! Ne razumem zakaj predvajajo recimo Simpsone samo enkrat in nikoli več. Ne rečem da naj dajajo non-stop ponovitve(kot kanal A), samo bi bilo pa odlično če bi predvajali Simpsone, ki so jih predvajali pred 4 leti in od takat nikoli več.

TVSLO ima super filme, oddaje in serije --- samo razpored je ubitačen in ne dajajo dovolj reklam za serije, filme in oddaje. Pa tudi ko že vidiš kako reklamo je zelo slabo narjena, oddajo/film predstavi nezanimiv in dolgočasen. Tisti tip/tipica ki govori v reklami je resen kot, da bi ga vzeli iz dnevnika.
LP, Gregor GRE^

mashine ::

1. Kdor preferira kanal A ali Pop Tv je debil (tu ni mišljeno kot moralna ampak kot znanstvena oznaka)
2. Kako lahko ocenite nekaj , kor še ni bilo na programu (portret marjane lipovšek)
3. Skrajna neumnost je biti navdušen na Sidharto z orkestrom in zaničevati možnost da doživiš stik s sodobno glasbo, ki je bila v tem terminu(osmih zvečer)edinkrat kar pomnim.
4. čudi me da se nihče ne spotakne ob reklame za vzmetnice oziroma top shop, ki lahko postavi nacionalko ob bok tretjerazrednim lokalnim tv postajam v Italiji- beda!
5. Kar se tiče filmov, je izbor dokaj kvaliteten, predlagal pa bi da zmanjšajo delež ameriških dražjih filmov in povečajo delež evropskih in azijkih filmov, ki je že zdaj velik. Razlika v kvaliteti med nacionalko in Pop/A je abisalna. Pop Tvje praktično negledljiv.
6. Razen retardiranih videspotnic je glasbeni program dober, predvsem ko s vrgli Buliča s sobotne noči je ta oddaja postala dokaj kvalitetna, četrtkovi večerini program s klasičnim arhivom je večidel zelo zanimiv.
7. Pohvalna je oddaja Knjiga me ne briga.
8. strinjam se s tem, da se ponovitve ala sopranovi ne bi vrtele v jutranjih urah.

To je nekaj opask o Tv v Slo. Menim, da je edino nacionalka pogojno rečeno gledljiva. Ima nekatere v redu oddaje in pogosto tudi filme. Ostali programi televizij (POP tv/A kanal) za ljudi s povprečnim IQ in z neko mero zdrave pameti niso opcija.
kar je pa žalosto, da najsodobnejšo lastno produkcijo - Terminal, takole zbrišejo in namesto nej je na programu neko omizje z pofukanim Štakulom on prihodnosti RTVSLO. Prihodnost ni obetajoča:

Jux ::

Jst že kakšno leto nisem zares gledal TV programa, če ne štejemo občasnih poročil in ogledala tedna. Gledam samo še discovery - 90% oddaj mi je hudih. Drgač pa POP TV, KANAL A? Mislm, že stotič Moja hčerka se poroči, Sam doma, Smrtonosno orožje, pa Dolph Lundgren. AW COMEON, dokler so si bli vsaj mal konkurenčni POP TV in KANAL A, se je vsaj splačal gledat tv, zdej se mi zdi da gledam en neskončen rerun.

Glede obupnega programa TVSLO - nisem še uspel pogledat si Futurame na TVS, ker 1. vem zanjo kakšna dva tedna (bravo za reklame) 2. ker je ob tako obupnem terminu. Kaj pa če bi jo dal na spored v torek al pa v sredo? Da bi nardil en takšen blok kulskih nanizank ob sredah, namesto rerunov dolpha lundgrena in marjane lipovšek? Pa recimo en dober akcijskih blockbuster v nedeljo (ampak, res ene 3-4 leta stare filme). Ob četrtkih kakšne hude oldskool filme (recimo iz liste top 100 filmov IMDBja). Ob petkih in sobotah program za starejše - magar koncert marjane lipovšek, drgač pa bi jst dal ene družinske zadeve ki jih lahka starši gledajo z otroci - recimo the weakest link, itd.
Pa obvezno odkupt celo serijo thunder racers in scrapheap chanllenge (pa lahka tud še kej druzga iz produkcije diskoverija) tko da nardiš en takšen izobraževalni program.

Na tvslo-2 pa prestavte te mal manj poljudne oddaje, koncerte marjane lipovšek, pod kozolcem, pogovore z ladom leskovarjem (al kaj je že un k je star k zemlja) itd. pač ta obvezna produkcija slovenije, pa še kakšno oddajo za starejše ljudi.

Vse kar še manjka je marketing - TVSLO1 je za mlade, TVSLO2 je za starejše.
web&blog&etc: http://lukabirsa.com

DoloresJane ::

Iceman - če eden napiše svoj seznam, še ne pomeni, da velja napisano za vse. :D

Avenger - hvala, da upoštevaš moj predlog.

mashine - smo taki in drugačni - ne pojdi predaleč. Saj se razumeva, kajne? :)

Po moje bi morala nacionalka vrteti več evropskih filmov. Pohvalen je program dokumentarcev - povečini so v popoldanskem terminu, kar je fino tudi za mlajše (šoloobvezne). Težavno pri njihovem programu je to, da nima nikakršne strukture. Za POP veš, da so med tednom popoldne žajfnice. Pri nacionalki je to, žal, očitno odvisno od tega, kako mrzlo kavo dobi programski človek servirano. Želje po kakšnih serijah pa nimam, ker jih ne gledam.

mashine ::

Mislim, da je program strukturiran in točno veš kaj lahko tisti dan pričakuješ. Ko si izoblikuješ določene preference točno veš kdaj odpreti tv (ker nimam kabelske, in so vse ostale televizije vštevši z italijanskimi, ki jih vidim in so pravtako živ obup, pomen to gledati slo 1,2 in tako ti ni treba gledati oddaj npr. duhovna obzorja, p pod kozolcem itd. Te oddaje me načeloma ne motijo, za vsakega nekaj. Moti me da vkinejo presežek lastne produkcije,oddajo terminal, ki je bila enkrat mesečno ob sredah na slo 1 ob 23, kar priča da ne vlada taka zmeda na področju sporeda. Nihče pa ne omenja TV prodaje vzmetnic. Se je že zgodilo, da na obeh programih hkrati! Načeloma sem proti, da RTV Slo kupuje t.i. Bockbusterje, saj stanejo preveč in za isti denar dobiš evropske in aziske filme, ki se prav z lahkoto kosajo z ameriškimi- te lahko greš gledat v kino. Na Slo 2 je bila serija filmov iz držav daljnega vzhoda in moram reč da ni šlo (samo) za art filme ampak za mainstrimovke, po tehniki in tematiki, ki pa delujejo bojl sveže, kot trikrat prebavljeno sranje na privatnih televizijah. Pravtako je profiliranje kanalov na tiste, ki so za mlade intiste za starejše, po mojem mnenju napačno, saj pri izbiri program ne gre za vpliv starosti, vsaj za populacijo npr. od 20 -50, saj gre tu za določene osebne preference, ki dominirajo pred generacijskimi, katere so prisotne bolj v otroškem, teenager-skem in starostniškem obdobju. po tej logiki bi lahko naredili kanle posebej z a gospodinje, prevnike, študente,šoferje, kmete, zdravnike .... Pravgotovo kulturni milje bolj upliva na izbiro programa.
Sicer pa bo kmalu počasi ves BBC-jev arhiv na internetu zasonj. Nujno je iti daleč.
Ps. A ni smešno, da pod post napišeš kakšno konfiguracijo Pc imaš, kot da bi vsakič, ko se pogovarjašoff line, povedal svoje mere, znamko oblačil, avta in ime frizerja? Boli me kurac, kakšen Pc imaš, kje kupuješ kartuše in kateri brskalnik uporabljaš, . Lahko pa odpreš temo in poveš zakaj v porabljaš google, primerjaš cene kartuš, in kako sam interpretiraš posemezne citate.

flipflop ::

Sej če te podpisi motijo,si jih lahko izklopiš. Sam tolk za info. ;)

gkovac ::

Ker sem revež in doma nimam kabelske ni ne ostane pretirano veliko kot da gledam tisto kar imam: SLO1, SLO2, POP TV KANAL A se pravi od kakšnega besnega gledanja TV nimam nič, saj vedno gledam eno in isto stvar... seveda najprej na POP in šele potem na kanalu a :D

Kar se pa tiče SLO je pa nekdo pred mano povedal pravilno... dost dober program, ampak TOTALNO zgrešen tajming... neverjetno kot da bi se trudili, da nebi imeli gledanosti. Poljudnoznanstvene oddaje, ki so ob nemogočem času, dobre nanizanke ravno tako ob nemogočem času in tko naprej.

Aja.. da sevede ne pozabim omeniti sobotnih in nedeljskih jutre na POP in KANAL A.. Višek idiotizma!!!!! Na Kanalu ponavljanje mehiških/kolumbiskih in čilenskih nanizank... groza in POP ringa raja, ki ima risanke na nivoju inteligence amebe.. in če bi slučajno rad en vikend mal poležal pred TV nimaš šans ker samo ko slišiš špansko govorjenje te vse mine... namesto španščine pa sem se šel učit Ruščino :D

Kaj pogrešam... se spomnite Gajba TV? Tam so imeli Star Trek... vsaj to... mislim, a je res težko dat vse sezone STTNG na TV? Al pa Voyagerja? Al pa recimo kakšno RES dobro dokumentarno oddajo iz Discoverija al pa National Geographica?? Se spomnite Šoguna? Pod Krinko? in podobnih stvari, ki smo jih res VSI gledali? Zakaj je treba ponavljati kretenske oddaje po 6 krat (SAGA O FORSSAJTIH) tisto kar je pa dobro pa samo enkrat? Kot mnogo stvyari je to itak možno samo v Sloveniji!
lp,
____________________________________________
"Left to themselves, things tend to go from bad to worse."

Freelancer ::

Tegale topica nisem prebral v celoti, rekel bi samo tole:
Slovenskih televizih prakticno sploh ne gledam (mogoce 1h / mesec). TV SLO se povoham ne. Absurd od absurda. Za tako nesposobnost jim placujemo taksno vsoto, da bi lahko imeli 50 kanalov z dobrim sporedom, ne pa tole kar majo oni - 2 kanala kjer nimas kaj vidt, edino tiste porocila v komunisticnem stilu... yao yao da ne omenjam kaj so naredil za miss SLO... wtf kr en lame matrix?!

flipflop ::

A ni bila miss na POP TV?


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Referendum za ukinitev RTV Slovenija prispevka (strani: 1 2 )

Oddelek: Problemi človeštva
807254 (4954) urban99
»

Katir TV program največ gledate ?

Oddelek: Loža
343572 (2835) Scorpia
»

Nacionalka - drugič

Oddelek: Sedem umetnosti
302001 (1383) PersonaRudis
»

Bedasti "filmi" na Kanal A (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
5725897 (24718) fRiK0
»

NACIONALKA IMA VELIKO DENARJA

Oddelek: Loža
342625 (2205) blue96

Več podobnih tem