» »

Izjava o varstvu osebnih podatkov, ki to ni

Izjava o varstvu osebnih podatkov, ki to ni

Matevžk ::

Za štos sem se želel prijaviti kot uporabnik e-uprave, spletnega portala RS.
Pa naj mi nekdo pove, kakšen pomen ima CELA ta izjava (ni je treba v detajle brati) glede na zadnjo poved v tej izjavi ... A ne bi bilo vseeno, če se sploh ne bi trudili s pisanjem te izjave?

Zagotavljamo vam, da bomo vse podatke o vas, ki nam jih boste na kakršenkoli način posredovali, brezpogojno varovali ter ravnali z njimi v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1, Ur.l.RS št. 86/2004).

Vaših podatkov ne bomo pod nobenim pogojem uporabili brez vašega privoljenja. Vaši podatki bodo posredovani in dani v uporabo izključno organom in organizacijam javnega sektorja, izključno z namenom, kot je opisan v tej izjavi o varstvu osebnih podatkov, razen v primerih, ki jih določa zakon. Zagotavljamo, da vaših osebnih podatkov ne bomo nikoli zlorabili, vam pošiljali nezaželene komercialne elektronske pošte ali kako drugače kršili vaše zasebnosti.

Vaši podatki ne bodo nikoli uporabljeni v namene, ki niso v skladu z zakonom, ali v namene, ki bi vam lahko kakorkoli škodovali. Zbrani podatki se bodo uporabljali izključno z namenom osebne prilagoditve portala e-uprava, z namenom vpogleda v osnovne podatke sodnega registra, z namenom naročanja na obveščanje o novicah e-uprave, z namenom lažjega izpolnjevanja elektronskih obrazcev v zvezi s storitvami javnega sektorja, kar pomeni, da se bodo vpisani podatki samodejno izpolnjevali pri oddaji nekaterih obrazcev, z namenom sledenja postopkom reševanja vlog s pregledovanjem statusov oddanih vlog, z namenom dostopa do elektronskih potrdil o plačilih in elektronskih računov, izdanih na podlagi oddanih plačljivih vlog ter z namenom izdelovanja statističnih pregledov o uporabi storitev e-uprave.

Vaši osebni podatki se bodo shranjevali in uporabljali le toliko časa, dokler bo to potrebno za dosego namena, zaradi katerega so bili obdelovani. Vsi osebni podatki se skupaj z navedbo izbranih sklopov podatkov hranijo v bazi podatkov, ki jo upravlja Ministrstvo za javno upravo do trenutka, ko se boste sami izloči iz baze podatkov preko spletnega mesta oziroma avtomatično po šestih (6) mesecih od dneva, ko ste portal zadnjič obiskali. Zagotavljamo vam, da bo dostop do vaših podatkov po izpolnitvi namena blokiran. Izbris osebnih podatkov iz baze podatkov je trajen.

Vaše osebne podatke, ki ste jih posredovali pri vpisu ali pozneje, lahko kadarkoli preverite, naknadno spremenite ali izbrišete tako, da pošljete zahtevo na naslov gp.mju@gov.si.

Zagotavljamo vam, da bomo na vašo pisno zahtevo, naslovljeno na navedeni naslov:

* omogočili vpogled v katalog podatkov, vpogled v osebne podatke, ki so vsebovani v zbirki osebnih podatkov in se nanašajo na vas, ter njihovo prepisovanje;
* posredovali izpis osebnih podatkov, ki so vsebovani v zbirki osebnih podatkov in se nanašajo na vas;
* posredovali seznam, kateri osebni podatki, ki so vsebovani v zbirki osebnih podatkov in se nanašajo na vas, komu, kdaj in na kakšni podlagi, so bili v skladu s tretjim odstavkom 22. člena Zakona o varstvu osebnih podatkov v določenem obdobju posredovani;
* omogočili vpogled v vire, na katerih temeljijo zapisi, ki jih o uporabniku vsebuje zbirka osebnih podatkov in metodo obdelave;
* dopolnili oziroma popravili osebne podatke, za katere se ugotovi, da so nepopolni, netočni ali neažurni;
* izbrisali osebne podatke, za katere posameznik tako zahteva.

Zagotavljamo vam, da bomo sprejeli vse predpisane postopke in ukrepe za zavarovanje osebnih podatkov, s katerimi se varujejo osebni podatki, preprečuje slučajno ali namerno nepooblaščeno uničevanje teh podatkov, njihovo spremembo ali izgubo kakor tudi nepooblaščeno obdelavo teh podatkov tako, da bomo poskrbeli, da se:

* varujejo prostori, oprema (tudi vhodno izhodne enote) in sistemsko programska oprema;
* varuje aplikativna programska oprema, s katero se obdelujejo osebni podatki;
* preprečuje nepooblaščen dostop do osebnih podatkov pri njihovem prenosu, vključno s prenosom po telekomunikacijskih omrežjih;
* omogoča poznejše ugotavljanje, kdaj so bili posamezni osebni podatki uporabljeni ali vnešeni v zbirko osebnih podatkov in kdo je to storil, in sicer za obdobje, ko je mogoče zakonsko varstvo pravice posameznika zaradi nedopustnega posredovanja osebnih podatkov.

Vsebina izjave o varstvu osebnih podatkov se lahko kadarkoli spremeni brez vnaprejšnje najave in strinjanja uporabnikov.
lp, Matevžk

misek ::

:D Strinjaš se, da se strinjaš z vsem, kar si zmislijo v prihodnje.

cyber_killer ::

Lol.

innerspace ::

Tale je pa bosa!

Croc_X ::

Enako velja za Facebook...

http://blogs.zdnet.com/BTL/?p=12959

opeter ::

To je čisto normalno. Tako se lahko sami zaščitijo pred svojimi uporabniki/člani.
Hrabri mišek (od 2015 nova serija!) -> http://tinyurl.com/na7r54l
18. november 2011 - Umrl je Mark Hall, "oče" Hrabrega miška
RTVSLO: http://tinyurl.com/74r9n7j

Queen ::

Gre samo za to, da mora izjava slediti zakonu in če se zakon spremeni, bodo posledično spremenili tudi to izjavo. Verjemite pa, da je verjetno e-uprava zadnja spletna stran na svetu, ki bi vaše osebne podatke izkoraščala v nasprotju z zakonom, kajti če oni ne spoštujejo ZVOP, kdo ga pa potem bo?!

Nič bat, npr. stavek:
"Vaši podatki ne bodo nikoli uporabljeni v namene, ki niso v skladu z zakonom, ali v namene, ki bi vam lahko kakorkoli škodovali."
se ne bo nikoli spremenil v "Vaši podatki bodo uporabljeni v namene, ki niso v skladu z zakonom, ali v namene, ki bi vam lahko kakorkoli škodovali."

Okapi ::

ali v namene, ki bi vam lahko kakorkoli škodovali."

No, tole verjetno sploh ne drži. Če dobijo sodni nalog, morajo policiji razkriti tvoje podatke, četudi ti lahko škodujejo.

O.

Queen ::

Normalno, saj piše, da bodo ravnali v skladu z ZVOP, v katerem pa je navedeno, da lahko izjemoma omejijo pravice posameznika iz razlogov varstva suverenosti in obrambe države, varstva nacionalne varnosti in ustavne ureditve države, varnostnih, političnih in gospodarskih interesov države, izvrševanja pristojnosti policije, preprečevanja, razkrivanja, odkrivanja, dokazovanja in pregona kaznivih dejanj in prekrškov, odkrivanja in kaznovanja kršitev etičnih norm za določene poklice, iz monetarnih, proračunskih ali davčnih razlogov, zaradi nadzora nad policijo in varstva posameznika, na katerega se nanašajo osebni podatki, ali pravic in svoboščin drugih.

Tak pač je. Nič pi*darij delat, pa bo vse lepo in prav.

Okapi ::

Nič pi*darij delat, pa bo vse lepo in prav.

Saj ni v tem problem. Problem je, da napišejo nekaj, kar očitno ni res. Morali bi napisati - v z zakonom predpisanih primerih bomo razkrili vaše podatke, tudi če vam bo to škodovalo.

O.

Queen ::

To je že zajeto v trditvi, da poslujejo v skladu s slovensko zakonodajo, natančneje z Zakonom o varstvu osebnih podatkov. Če bi bilo po tvoje, potem bi lahko citirali še vse ostale člene, kar pa je nesmiselno.
Ne pozabi, da pravo fingira, da vsi poznamo pravna pravila.



Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Izdelava osebnih dokumentov - Je GDPR izbris slik možen?

Oddelek: Loža
101531 (495) Karen
»

Ambasada zdravja in podobni spamerji

Oddelek: Omrežja in internet
142844 (2599) AndrejO
»

Kako so v praksi videti prometni podatki (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Novice / Zasebnost
10543218 (36837) PaX_MaN
»

Snemanje incoming callov na GSMu

Oddelek: Mobilne tehnologije
83982 (3719) antonija
»

Pošta Slovenije na spletu objavila seznam "varnih poštnih predalov" (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Zasebnost
8317169 (12896) Azrael

Več podobnih tem