» »

www.delo.si - clanki o racunalnistvu in zanimiv odnos do bralcev

www.delo.si - clanki o racunalnistvu in zanimiv odnos do bralcev

pershi ::

Popoldne sem šel malo pogledat slovenske časopise in na Delovi naslovni strani naletel na ta članek: link. Ker se mi je vsebina že na prvi pogled zdela malo "čudna" sem šel poiskat originalni BBC-jev članek, ki ga omenjajo v prispevku ( link2), po branju katerega ni težko videti, da je Delov novinar napisal en kup buč.

Pod članek sem nato objavil komentar z naslednjo vsebino:

"Pozdravljeni,

apeliram na urednika casopisa Delo (za katerega upam, da bere tukaj objavljene clanke), da se cim prej znebi pisca zgornjega in podobnih clankov (prevodov?) v katerih mrgoli tako slovnicnih kot tudi strokovnih napak. Zgornji clanek meji na zavajanje. Bralci kaj takega od najvecjega slovenskega dnevnika res ne pricakujemo.

Hvala in lep pozdrav, p"

Zanimivo pa je kaj se je zgodilo po objavi komentarja. In sicer, članek je bil v roku 15-20 min umaknjen s prve strani, oba komentarja pobrisana (poleg mojega komentarja je bil tam še en komentar v smislu: "Windows so jajca." oz. nekaj podobnega) in zaklenjeno pisanje komentarjev.
Priznam, da moj komentar ni povsem "politično korekten". Ne vem pa ali je res tako problematičen, da ga je bilo potrebno odstraniti in celo onemogočiti, komentiranje vsem bralcem.

Zame je bila to prva takšna izkušnja s časopisom Delo, zanima me pa kakšne izkušnje imate ostali.

lp, p

Utk ::

Po moje si zelo blago napisal. V takšnih časopisih nekaj pametnega itak ne moreš pričakovat, ampak ta "članek" je pa res...če bi ga z google translate prevel, dvomim, da bi blo dost slabše.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo

Debilizmi slovenskih novinarjev na primeru članka o pašteti

Oddelek: Loža
233977 (3273) zee
»

Alternativa Rtvslo.si

Oddelek: Loža
429084 (6884) m4cer
»

Nov članek: Nintendo Wii (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Konzole
8410988 (8283) mauzer
»

Mediji...levi in desni?

Oddelek: Problemi človeštva
213537 (3040) Olajuwon

Več podobnih tem