» »

Sedaj gre zares - predsedniški dvoboj

Sedaj gre zares - predsedniški dvoboj

1
2
»

Sims ::

sem zamuštral:8)

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Sims ()

Tomi ::

Pričakovano|O
metrodusa.blogspot.com

undefined ::

It happened in America, and now it happened in Slovenia. You thought it would be any different? EE, wrong. Never underestimate the power of dumb people in large numbers. >:D

Sorry, had to point that out. Anyway, jaz sem glasoval za BB. Torej, ko se bom kaj pritoževal, se bom upravičeno. Volilci JD-ja pa so danes to pravico izgubili. Propaganda je tudi naredila svoje. :)

rasta ::

Ste vidl, koga so v (veliki) večini volili v Mariboru? Drnovša!!! Sej me je presenetl, da je blo v Ljubljani pol - pol (pričakoval večina Drnovška), ampak zakaj v Mariboru Drnovška? Ker so tako hvaležni sedanji vladi, da jim je rešila TAM in je v regiji malo brezposelnosti ?:D
Dobil so pač tako vlado kot so si jo zaslužli ...

Sicer pa je razmerje v strank v Slo. politiki zabetoniran še za nadaljnih pet let, vladal bojo isti, kot že zadnjih dvajset let.
Ropu pa so po tem dveletnem zrihtali verjetno še en mandat (tako kot ga je Jelcin Putinu).
Beda, upam da bo na lokalnih kaj bolj ... ;((

Gizm0 ::

V Sloveniji se politične stranke, glede na njihov program oz. pogled na prihodnost (EU, NATO..), ne razlikujejo preveč. Večje razlike nastopijo le pri njihovem pogledu na slovensko zgodovino (2. sv. vojna - za primer poglejte, kaj sta bila očeta JD in JJ - primer dveh največjih nasprotujočih si strank) Slovenski politični prostor se še danes v večini deli samo zaradi tega. Torej je isto sranje kdo je na oblasti, prave alternative pa ni.

Edina stranka, ki se res razlikuje je SNS, za katero pa ni preveč pametno, da je na oblasti. Ostali svet potem namreč malce drugače gleda nate, če imaš nacionaliste na oblasti. Je pa dobro da je v opoziciji, da malce popazi na dejanja vlade in kdaj malce "napihne" kako napako le-te.

Tudi današnja kandidata se nista razlikovala preveč. BB v vsakem drugem stavku omeni, kako dobrodošle so nove spremembe in ideje, ter da je treba uporabiti srce in doboljubstvo... vendar pa jaz kakšne konkretne njene ideje nisem zasledil. JD pa vedno reče "končuje se neko obdobje" :) vednar pa on poda vsaj kakšno dejstvo in se pohvali glede tega.

Slovenija se na žalost še vedno deli le, glede na pripadnost naših dedov v 2.sv.vojni.

:)


PS glas sem oddal za JD

Gandalfar ::

ali je res voditelj staba od BB dejal, da morajo iti komunisti z oblasti, nepravna drzava itd. ?

undefined ::

Gizm0, kot jaz vidim, si natrosil le trumo prazne slame. V argument vržeš namreč, da si politiki nasprotujejo le zaradi naše preteklosti in za tem pribiješ, da na podlagi tega dejstva potem sploh ni več pomembno, koga volimo. In na koncu spet eno, da ker je pa že itak vseeno, si pa volil JD. Se tebi to res zdi smiselno, kar si tukaj napisal? Gotovo si malo bolj pristranski do JD-ja, kot priznavaš; vsak je namreč izvolil svojega kandidata z določenim razlogom. Razen seveda manjše četrtine nepismenih, ki so slepo sledili propagandi. Med slednje pa menim, da ti še ne sodiš in za vsem tem pri tebi stoji nekaj več, kot si tukaj spesnil. Ali se pač motim?

:)

Gizm0 ::

IceMan
Danes vsi politiki gredno proti sredini. Ultralevic in ultradesnic pri nas ni na oblasti. Se morda motim?

Morda sem preveč poudaril, da se stranke opredeljujejo do zgodovine. Če se stranke ne, se pa zagotovo volilci. Seveda ne vsi volilci, vendar pa kar lepa večina.

Tisto glede opredeljenosti strank do zgodovine, se je pa najbolj pokazalo, ko je, pred dobrimi dvemi leti padla tedanja vlada, in je bil nato izvoljen Bajuk. Takrat je bila poudarjena ta boleča zgodovina.

Imaš prav, da sem bolj pristranski do JDja, vendar v prvem krogu nisem volil zanj. Vendar pa še 1x povem, da velike razlike v obeh govorih kandidatov nisem opazil.
Opazil pa sem tisto razliko o grobiščih (tukaj spet pogled na zgo).

To, koga volimo je seveda pomembno. Vendar v Sloveniji jaz ne vidim stranke (razen SNS), ki bi nasprotovala NATU, pa čeprav je 30% ljudi v slo proti NATU. Te razlike v strankah jaz ne vidim. Mneje drugih pomembnih držav o Sloveniji pa je za nas majhne Slovence pomembno. Za SNS pa vemo, da je zelo opurtunistična stranka, in zato ni to prava alternativa.

:)

undefined ::

Ma Gizm0... ok, sedaj te razumem, zakaj si volil Drnovška. Namreč, v tem zadnjem postu si odgovoril vse drugo kot tisto, po čemer sem te spraševal. Edino stvar, ki pa si jo le odgovoril direktno, je to, da si bil pristranski; kar pa je bilo že prej očitno. Ok, te ne bom več mučil. :)

Gizm0 ::

Pri nekaterih stvareh pač ne moreš biti objektiven. Če želimo objektivnost, potem bi morala umetna inteligenca izbrati predsednika.
:)

iration ::

"Tisto glede opredeljenosti strank do zgodovine, se je pa najbolj pokazalo, ko je, pred dobrimi dvemi leti padla tedanja vlada, in je bil nato izvoljen Bajuk. Takrat je bila poudarjena ta boleča zgodovina."

In kdo jo je poudarjal??? Bajukova vlada čist zihr da ne! In potem gredo ljudje na volitve in podprejo ljudi, ki so zazrti v preteklost ... :\
Tudi jaz bi imel kakšno pravico rad v življenju. Npr. pravico do tega, da delam
12 ur na dan in sem za to nagrajen s strani delujočega ekonomskega prostora, ne
pa kaznovan s strani Salmoneličevih gremlinov. - NavadniNimda

DavidJ ::

Meni se čedalje bolj zdi, da je bil tisti polletni bajukov mandat nastavljen kot sredstvo, da se utiša opozicijo.

Le kaj so mislili takrat, ko so prevzeli mandat za pol leta - je bilo takoj jasno, da bodo poskrali vso sranje, ki se je do takrat nabralo in mogoče še kakšno novo, ki bo posledica neizkušenj v vodenju vlade.

Če je bilo tako - v kar skoraj ne dvomim - so LDS in Drnovšek eni pretkani in ... politiki. Takšnih se je za bat. :\
"Do, or do not. There is no 'try'. "
- Yoda ('The Empire Strikes Back')

iration ::

lsd je sam po sebi ena zdruščina povzpetnikov. malo me skrbi, kaj bo sedaj, po drnovšku: on je bil tak, pač brez energije, vidi se mu, da bi najraje videl, če ga ceu svet pusti pri miru, vse mu je odveč, naveličan, pač, "živo truplo" pa pardon izrazu (bog mu daj zdravje), pri ropu se pa res ne ve: tip je zmožen marsikaterih strateških zasukov: seveda na še slabše.
upamo na najboljš...

aja, a ste opazil kako drnovšek ni mogu skup spravt enga stavka da ne bi krehu? on rab toplice, ne pa predsedniške palače ...
Tudi jaz bi imel kakšno pravico rad v življenju. Npr. pravico do tega, da delam
12 ur na dan in sem za to nagrajen s strani delujočega ekonomskega prostora, ne
pa kaznovan s strani Salmoneličevih gremlinov. - NavadniNimda

Kaboom ::

:D :)) :) :P >:D TOPLICE bwahaha
Če se zatakne - pritisni močneje. Če se zlomi - bil je skrajni čas za nakup novega.

Alexius Heristalski ::

V Demokraciji sta bla dva moja posta in Tomijev post v katerem je izjavil, da se bo izselil iz Slovenije, če bo zmagala Barbara Brezigar.
Zastonjska reklama za Slo-Tech. :D :D :D
fantje, ni blo slabo, samo dajte še v herbicidščini
1
2
»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Ustavni sodniki (strani: 1 2 )

Oddelek: Problemi človeštva
807094 (5027) poweroff
»

Rezultat na volitvah (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
1037215 (5776) Eschelon
»

Sklepno soočenje predsedniških kandidatov (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
865127 (4081) Thomas
»

Novi predsednik (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Loža
18610019 (8008) Thomas
»

Koga boste volili na predsedniških volitvah???

Oddelek: Loža
321873 (1408) Santa

Več podobnih tem