» »

Telekom

Telekom

Finance - Telekom začne jutri komercialno tržiti svojo ponudbo ADSL. Celih 145 milijonov tolarjev vreden biznis je pripadel Iskratelu, ki ga je Telekom izbral med tremi različnimi ponudniki. Telekom pričakuje, da bo do konca leta napeljali okoli 20.000 ADSL priključkov. We shall wait and see... Celoten članek si oglejte tukaj. Thnx, J-A-G!

11 komentarjev

J-A-G ::

Upajmo da bodo ugodne cene in nato:

NAVALI NARODE !

Žal mi je za tiste ki tega privillegija ne bodo nikoli videli !

A kaj moramo preselite se raje iz SELA v mesto

msmiha ::

Cena po mojem za ADSL nebi smela biti tako visoka okoli 30.000 SIT, k temu še moremo prišteti naročnino za ISDN. Ker se samo iz ISDNja da nadgradit na ADSL koliko je meni znano!

TESKAn ::

To sam telekom prav. Da podkrepim svojo trditev, da ne rabiš ISDN - ja za ADSL, še en primer iz Anglije. Tam jim Telekom zatrjuje, da se ne da met ISDN - ja in ADSL - ja skup...

Han ::

Po moje bo cena na začetku tako odbita kot je bila za ISDN, kjer je naročnina še vedno poglavje zase... Sem mal gledal Telekom in Siol strani, pa ni še nič. Da pa ADSL pogojujejo z ISDN je pa tako totalni podn.

mojsterpeter ::

Jst mam isdn pa se ne počutm čist nč ogoljufanga zarad tega (kao zastarela tehnologija pa to) ker je enkratna zadeva, za internet bom itak ubodu adsl (takoj ko bo cena prava), glede naročnine za isdn se bo pa tut s časom zrihtala..

Tjulenj ::

to da ADSL ne dela brez ISDN... to je larifari... da pa ne delas skupej z ISDN tko kakor naj bi pravil angleski telekom a kdo ze, to je pa se vecji larifari... v bistvu je zadeva na ISDN pocasnejsa kot na navadni liniji, ker ISDN zase vzame vec pasovne sirine. da bo treba najprej ISDN kupt je lepa poteza telekoma da bo lahko vec zasluzil, kaj drugega bi tezko rekli :) pa to da bo iskra TEL izbrana se je pomojem ze dolgo vedlo... sej so ze sredi poletja delali ene svoje nove ADSL modeme pa neka jajca
:D

TiMe25 ::

Fantje dejstvo je, da ADSL potrebuje za svoje delovanje telefonsko parico, kar pa po domače pomeni dve žički oviti med sabo in ju ima doma vsak ki ima navaden analogen priključek.Če koga zanimajo podrobnejše informacije - pojdite na www.iskratel.si - kjer so tudi pod licenco Siemensa vgrajevali podporo za ADSL v svoje SI2000 in EWS2000 ( Siemens ) centrale.Vem kr mi je to tud rekel na izpitu prfoks ki je med drugim tudi direktor razvoja central pri Iskratel-u.

Igor ::

dejstvo pa je tudi da mora bit ta palica enakomerna i nsme bit priklpoljena na razne slabe centrale, pcm, dvojcke pa podbna sranja
telekom si je pac s to potezo naredil dobre stvari (zase jasno)
prodal bojo vec prikljuckov isdn (recmo jest bi nasga vrnu ce bi delal brez tega ker zastonj placujes 2k vec na mesec)
ce bos mel isdn mas uredu parice in s tem jim ni treba nic menjat
in s tem bojo mal omejil prodajo adsl ker bi drugac vsak kmet "nezaljivo misljeno" hotu met adsl, ampak ker je pac se dost central kablov v riti so pac nardil kar so ..
ce boste hotl adsl boste pac dal tistih 25k vec, kar je se vseeno bolje kot mi ki smo dajal po 1000 do 2000 dem za ta spas ..(mene je recimo prslo 130k sit)
ce pa ste doma tam kjer adsl (se) ni piste tel na telekom in TEZITE
vsak dan veckrat na dan :>

andrej ::

kaj mislis s: "mi ki smo dajal po 1000 do 2000 dem za ta spas ". A to pomeni, da ze mas ADSL, pa da si mogo tolko dat za njega?

bloo screen ::

Danes sem klical na vse možne 080 pa mi je le eden znal povedat da bo komercialno šele konec marca - začetek aprila;(( ostali so pa reagirali kot če bi bušmana za mp3 vprašal !

Zipper ::

Precej je se nejasnost okoli ADSL-ja. Tudi, ce bo tehnicna moznost za ukljucitev, bo ta Telekomova storitev( vsaj tako izgleda) meni financno nedostopna.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Postopek proti Telekomu Slovenije zaradi suma kršitve konkurenčnega prava (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Omrežja / internet
548397 (5965) PaX_MaN
»

ADSL brez ISDN

Oddelek: Omrežja in internet
261685 (941) d-mon
»

ISDN in ADSL - Telekomovo SRANJE :P

Oddelek: Omrežja in internet
101519 (1324) ahac
»

TELEKOM ZAČEL TRŽIT <b>ADSL</b> (strani: 1 2 )

Oddelek: Omrežja in internet
595554 (4004) Opkow
»

ADSL

Oddelek: Omrežja in internet
462485 (1828) Tr0n

Več podobnih tem