» »

[DivXviD] Yakumo predvajalniki

[DivXviD] Yakumo predvajalniki

««
20 / 28
»»

Stepni Volk ::

Preberi prvo stran in vsaj zadnje tri. Odgovori podani.

yakuzza ::

@ Stepni volk::::::

me veseli, da se bo dalo odstranit star problem še iz časov DOSa. Iste stvari sem klel že leta 1991, ko sem dobil prvi PC. 286 12 MHz. 8-O

Druga stvar, ki me zanima pa je to, ali se bo dalo v FW zapečt tudi to, da bo Yakumo znal s ploščka brat tudi več sessions naenkrat. Namreč, danes ima že skoraj vsak PC DVD pekač, ki omogoča multisession zapis, ki je prav elegantna stvar. Prihaja pa tudi DL DVD in kasneje še kakšen gostejši zapis, kjer bi tole multisession branje prišlo še kako zelo prav.

THX
yakuzzi mi je bolj všeč...... :)

MEDENA ::

.... kaj yakumo nima analognega izhoda za zvočnike ?

za 5.1 sistem ?

[.... cenzura by Stepni Volk - kletvice niso zaželjene]

Zgodovina sprememb…

Stepni Volk ::

Ne nima. Zapisano v temi Kateri Divx predvajalnik naj kupim.

Zgodovina sprememb…

Micho68 ::

@ whatafuck: glede odpiranja vratic imam enak problem, ki sem ga že enkrat zastavil (stran 17 tega foruma, proti koncu) , pa nobenega odgovora......

@ Stepni Volk: "Preberi prvo stran in vsaj zadnje tri. Odgovori podani." Ne bo držalo, odgovora na to vprašanje ni nikjer! Sorry. Bi me pa močno zanimalo, kaj je to za en k***c, ker tega prej ni bilo. Da ne bo pomote, z vašim firmware-om PYPS pubeci sem zelo zadovoljen, kar se tiče menijev, sub-ov, file browser-ja itd.

Da vidim, če nama lahko kdo odgovori... :O

CaqKa ::

micho68 kaj si pa sploh vprašal?

agi ::

Zdravo vsem "yakumotom"!!
No, tudi jaz sem eden tistih, ki smo našli težave. Jaz sem ga kupil 19.01.2005 v Comtronu s podatkom, da je že naložen zadnji firmware. Dela mi sicer vse v redu, le zatikanje filma me moti. Prebral sem že razne obrazložitve glede tega na tem forumu, imam pa kljub temu dva vprašanja:
1. Kako morejo prodajati playerje z reklamo, da predvajajo tudi DiVX-e, če pa stvar sploh ne deluje, kot je treba !!??????????? (mimogrede, to je zavajanje kupca in po zakonu zelo huda kršitev)
2. Na forumu sem že zasledil, zakaj naj bi štekali, nisem pa našel podatka, kako to rešiti. Ali je mogoče film in podnapise "spremeniti" na hitrost 25, pri kateri naj bi vse delalo normalno!

Sicer sem s tem ploščkosukom zadovoljen, vsa pohvala vsem, ki se trudite za izboljšanje delovanja tega playerja.

Lep pozdrav Agi:))

Mobidick ::

DivX filmi špilajo vredu, problem so filmi kodirani s Xvid kodekom. Če bi malo bolje prebral vse skupaj in pa po možnosti specifikacije za Yakumota, bi videl, da Xvid sploh ni uradno podprt. Pa tudi na comtronovih straneh nič ne piše o Xvidu. Zatikanje se da rešit z MPEGmodifierjem, čeprav tudi mene moti, da je potrebno vsak film prej obdelat s tem programom, da gre pol normalno.

lp
The future is digital!

agi ::

Zdravo Mobidick!
Hvala za informacijo glede zatikanja. Ne vem, od kje ti, da jambram čez xvid-e, saj jih sam namreč nič ne omenjam. Comtron je pač imel reklamo, da player predvaja tudi DIVx-e, kar je za nas laike pač vse na črno skopirano, kar dobiš iz interneta ali pa od kakšnega kolega. Rad bi stvari uredil s programom MPEGmodifier, katerega pa ne vem, kje naj snamem z neta, prosim za informacijo.
Ne zdi se mi tudi namreč prav, da trgovci oglašujejo, da predvajajo tudi slovenske podnapise, potem pa na tem forumu berem, kakšni problemi vse se pojavljajo v zvezi s tem. No, lepo, da imamo nekaj intuziastov, ki s popravki firmwara na našo srečo rešujejo trgovce pred lažmi.
LP Agi

Mobidick ::

agi: tukaj poglej.
Upam, da boš rešil zadevo.

lp
The future is digital!

amater11 ::

Imam divx predvajalnik yakumo dvd master DX4, ki sem ga kupil v začetku januarja 2005 v Intersparu, na katerem mi pri gledanju divx filmov, podnapise zamakne naprej za cca. 20 sekund.
Vendar ta isti divx film in podnapisi na računalniku delajo normalno na predvajalniku RAD LIGHT - uporabljam le tega zato za druge nevem.

Prosim če mi lahko nekdo pove v čem je problem.

HVALA

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: amater11 ()

frenkb ::

Zdravo ,jaz pa imam eno vprasanje glede menjave FW.Yakumota imam od jeseni ,FW pa je bil na začetku ver. C0.00.00.02. Naložil sem nov FW ( s preimenovanjem BIN datoteke),tako da sem lahko redno menjal nove verzije FW.Zadnje čase pa sem opazil ,da mi slika včasih "zmrzne" za 1-3sekunde, največkrat takrat ,ko gledam filme na DVD mediju (DVD ali pa DVx), potem pa gre normalno naprej.
Ali je ta napaka možna zaradi preimenovanja FW?Včeraj sem naložil zadnji FW (041222) , na CD sem zapekel vse .bin file (brez preimenovanja), yakumo mi sedaj javlja verzijo 05.00.03.05 , sub 00.00.00.04.
Rad bi dobil nazaj verzijo C0.00.00...,pa sedaj ne vem katere *.bin file moram zapečt na CD.Forum sem sicer pregledal, ampak enostavno se ne znajdem več na vseh teh straneh in preimenovanjih .bin file.Ali mi lahko kdo točne pove,kaj in v kaj moram preimenovati,in kaj zapečem .Ali bi to potem rešilo moje težave z "zmrzovanjem" ?
Hvala za odgovore.

Lime ::

amater11: ker niso usklajeni s filmom. Malo preglej to temo in boš našel rešitev vsaj nekajkrat napisano.
agi: namesto da bi bil vesel, da ti predvajalnik podpira še več, kot obljublja prodajalec, ga boš raje blatil po forumu.
XviD uradno ni podprt! Firmware obstaja tudi uraden (East European Untertitel Unterstuetzung), ki podpira šumnike, vendar je PYPS-ov boljši, ker podpira še več.

amater11 ::

Lime: kako to misliš usklajeni.
Na računalniku mi ta isti cd kjer je zapečen film dela brez problema.

Lime ::

To sem pa spregledal, da ti računalnik predvaja podnapise bp.
Čuden problem. Poskusi podnapise malo pretipati s kakšnim programom za urejanje podnapisov (subtitle editor, directsub, subtitle workshop...)

Drugače je dober predvajalnik za DivX bsplayer.

DarwiN ::

amater11: podnapise ti časovno zamakne zato ker jih imaš v sub obliki, translataj jih z naprimer subtitle workshopom v srt obliko
You don't see faith healers working in hospitals
for the same reason you don't see psychics winning the lottery!

agi ::

Zdravo!
Pravzaprav sem bolj laik kar se teh filmskih formatov tiče. V bistvu vem, kaj so DVD filmi, ne vem pa točno, kje dobiš filme Divx in xvid. Kolikor vem, so to filmi sneti z neta, ne vem pa, kje je razvidno, kakšnega formata je film.
Kar se štekanja tiče: DVD filmi mi laufajo dobro, recimo film snet z neta (Shrek2.avi) pa mi steka. Sicer sem poizkušal popraviti s programom MPEGmodifier, vendar mi tam javi, da je xvid vrste. Torej tega filma ne morem popraviti, da ne bi štekal?
Hvala za informacije, hvala tudi nergačem, ki ne razumejo nekaterih, ki nimamo časa ves dan na tetu viseti in brskati za morebitnimi rešitvami, si pa želimo delujočo Yakumo.
LP agi

racaMIT ::

živjo ... mene pa zanima zakaj im pri nekaterih filmih ne naloži *srt podnapisov ... pa so imena 100% ista ... hmm ... tudi pri dvix+ac3, xivd+ac3 ali mp3 ... smo ne pri vseh filmih ... samo pri dolocenih ... kaka ideja?

smk ::

Zdravo!

Zanima me ali je to normalno, da pri Yakumu sredi filma ugasne displej? Tudi kasneje ga je zelo težko zbuditi iz spanca. Včasih pomaga edino to, da ga ugasnem in ponovno prižgem.

Hvala za odgovor. :O
Smk

amater11 ::

smk:
mislim da to ni normalno, na mojem yakumu se to namreč "še" ne dogaja. Po moje je najbolje, da se obrneš na prodajalca.

amater11 ::

lime, darwiN:
hvala za nasvete, zaenkrat sem naložil srt podnapise samo na dveh filmih in deluje,
mislim, da tudi v bodoče ne bo problema, če pa bo bom seveda ponovno prosil za pomoč.

hvala.

MihaK ::

Pozdrav..

tiste, ki zanima, Yakumo PODPIRA RSE zaščito.
Kot verjetno veste, so studiji začeli z doslej najmočnejšo zaščito diskov (tako pravijo oni) za spoštovanje regijske zaščite. Kar veliko t.i. region-free predvajalnikov ni sposobnih predvajati teh diskov, Yakumo pa je :D
Sem ravno dobil od amazona film Leon: The Professional Superbit editon, ki ima to zaščito, pa jo Yakumo brez problema predvaja.

1:0 za Yakumo :D

OMit ::

racaMIT:
Podapisov ti ne predvaja, ker imas verjetno predolgo ime filma in podnapisov.
LP

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: OMit ()

Cuoresportivo ::

Mene zanima nekaj glede podnapisov. Prebral sem , da tu pa tam katera vrstica izgine. To se dogaja tudi meni. Zdaj v temi kjer se opisuje ta napaka, piše da je potrebno naret na 38 znakov v vrstici. Predvidevam , da se to naredi z SUBTITLE workshopom. Mi lahko samo kdo opiše , kje točno se to v tem programu naredi. To je pa edino , kar mi dela težave na yakumotu, vse ostalo je perfektno. hvala že vnaprej za odgovor.
lep pozdrav(best regards)

agi ::

Zdravo!
Rad bi vedel, kakšne zvočnike lahko prikljicim na yakumo. Verjetno aktivne, le nisem siguren, če so tisti od racunalnika dobri (5.1)
Nisem tudi najbolje podkovan glede DivX-ov in XVid-ov, ne vem razlike. Nekatere filme imam namrec v enem, nekatere pa v drugem formatu. Kaj to pomeni pri predvajanju na Yakumotu?

LP AGI :))

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: CaqKa ()

OMit ::

Lahko priklopis aktivne zvocnike 5.1. a morajo vsebovati dekoder za dolby digital in/ali dts, da bos imel popoln surround, ker Yakumo nima analognega izhoda za zvocnike.
Nekaj o teh zvocniki tece razprava tukaj.

LP

Pabo ::

jaz mam zvočnike Logitech Z540 in me zanima če grejo priklopit na yakumota??

HVALA ZA ODGOGVOR

LP pabo
!!!Z MALO SAMOINICIATIVE POSTANEJO ŠE TAKO ZAPLETENE STVARI ZELO ENOSTAVNE!!!

OMit ::

Mal sem precekiral te zvocnike in NE :( , ne da se jih priklopit na Yakumota, ker nimajo digitalnega vhoda oz. strojnega dekodiranja digitalnega zvoka.

Pabo ::

ok bo si pa pol treba nove omislit počasi

hvala za odgovor!

LP pabo
!!!Z MALO SAMOINICIATIVE POSTANEJO ŠE TAKO ZAPLETENE STVARI ZELO ENOSTAVNE!!!

mali tapravi ::

Zanimiv problem,ki mu ne vem rešitve.

Filmi zapečeni na dvd,pri enem od šestih pa je problem z zvokom ali sliko.
Na začetku filma zmanjka zvoka,vendar se film normalno nadaljuje.Če pa pritisnem pause in spet play pa zvok deluje normalno vendar slika trza.
Imam pa najnovejši firmware.
Rešitev????
Pa lep dan še naprej....

mirkuma ::

obstojeci firmware sedaj se enkrat nalozi zadnji P.Y.P.S firmware in bo!

EDIT: Ne neredi tega! Piki64 me je opozoril da taksna resitev ni dolgorocno dobra za predvajalnik in le ta lahko crkne, moj verjetno bo!Cez
...all those moments will be lost in time, like tears in the rain...

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: mirkuma ()

piki64 ::

hi!

VSI, ki potrebujete kabel za nadgradnjo svojega playerja preko PC-ja pišite na piki64@medvedek.org

LP, Piki64

mirkuma ::

@piki64
Je mogoce mozno preko kabla tudi narediti backup firmware-a? Torej da iz nefleshanega Yakumo-ta nalozim firmware v PC, tega pa nato uporabim za flash svojega ki sem ga kot pravis nepravidno nadgradil z napacnim firmware-om?

P.S.
Ceprav sem se spomnil da so se tezave z vratci pojavljale se prej, torej je mozno da so ze v trgovini nalozili napacen fw?
...all those moments will be lost in time, like tears in the rain...

piki64 ::

@:mirkuma: z kablom lahko pišeš in bereš. Tako da ni omejitev. Pa tudi če ti štroma sfali med zapisovanjem, lahko potem še enkrat lepo nadgradiš.

LP

MEDENA ::

donacija v kakšnem smislu ?

Laly79 ::

Živjo,

Hm, sem pa v dilemi. Na mojem Yakumo playerju je bil že decembra 2004 naložen P.Y.P.S. firmare, sedaj pa me zanima kako bi lahko naložil ta zadnjega 041222_PYPS.
Ne vem ali bo vredu ali pa bo moj Yakumo potem izdahnil.

Ali bi mi lahko kdo napisal oz. je kdo ki je že imel tak plyer in ga nadgradil z tem zadnjim, ali je vse ok.

Iskrena hvala,

Laly

mirkuma ::

@MEDENA
...zbrali bomo denar in kupili bele golobe ter jih poslali v nebo da prinesejo mir na svetu...

Madona v kaksnem smislu, torej financna donacija, pisi na e-mail ako si resen, ce ne ne smeti v temi.
...all those moments will be lost in time, like tears in the rain...

mirkuma ::

@Laly79

Preveri kaj imas nalozeno trenutno:
Vratca pogona odpri, pojdi v menu, 1xlevo, vpisi 1,3,6,9 in tu objavi kaj ti izpise.
Ce imas SUB-VER 0C.00.00.04 ali 0C.00.00.05 se javi za predelavo fw na mirkuma@volja.net.
...all those moments will be lost in time, like tears in the rain...

Laly79 ::

hvala "mirkuma" za hiter reply,

preveril in pokazalo se mi je tole:

Verzija: 05.00.03.05
SUB-Verzija: 0C.00.00.04
8032: 05.00.03.05
SERVO: 18.03.00.00
RISC: 05.00.03.05
DSP: 03.03.01.27

po tem pa res ne bi vedel kateri firmeare je to in ali obstaja novejši in katere so spremebe v tem novejšem.

PS - a mogoče veš ali se pri tem Yakumu lahko spremeni ozdaje?

hvala za pomoč,

Laly

mirkuma ::

Tule bos nasel potrebne programcke za spemembo.
...all those moments will be lost in time, like tears in the rain...

Mobidick ::

Vratca pogona odpri, pojdi v menu, 1xlevo, vpisi 1,3,6,9 in tu objavi kaj ti izpise.



Ne vem zakaj insistirate, da bi moral prej odpreti vratca preden pogledaš verzijo FW, ko pa deluje popolno enako, če so zaprta in je medij notri.

lp
The future is digital!

mirkuma ::

ne, ne dela vedno, vsaj pri meni ne (probaj predvajat film, pa potem to naredit), dela pa vedno ko so vratca odprta.
...all those moments will be lost in time, like tears in the rain...

q:-p ::

Te teme o firmwareih za yakumo berem ze 2 uri, pa mi se ni cist jasno. Kolega ima Yakumo, ki ga je kupil decembra in ima se star firmware, ki ne podpira niti slovenskih znakov. Zdej me pa zanima, glede na to, da ima velik ljudi tezave: a lahko brez skrbi upgrejdam zadnji firmware pyps FW_041222 al so mozni problemi, rad bi pa imel slo znake in centrirane podnapise (kar naj bi ta FW omogocal)?

Volk| ::

Stepni volk:

Odprta je tema o predvajalniku Xoro! Mislim da zadevica glede na izkušnje tolče rekorde.
Malo poglej tja!

Me pa nekaj zanima! Jaz sem srečen lastnik Yakumota, ki še žal ne predvaja wmv formata, tale zadevica pa ga!Bi se dal Yakumo nadgradit? Mislim da deluje na istem čipu žal se pa ne razumem tako dobro v tole. Kaj praviš?
_______________________________________________________
Izobražen je tisti človek, ki ve, kje bo našel tisto, česar ne ve.

frenkb ::

Iscemo se enega kandidata , ki bi zelel popravljen FW za staro verzjio C02.Ce koga zanima, naj se javi na naslov : mirkuma@volja.net. Ce nas bo vec, bo Pik64 delal popravek Fw tudi za nas , ki imamo verzijo C0.

Zgodovina sprememb…

fijuuu ::

Živjo vsem! Sem nov tukaj gor!
Tudi jaz imam probleme z vratci (ali kako se že temu reče)... zapirajo se OK, ko odpira, pa se na sredi upočasni in počasi prileze do konca. Zanimivo je, da se mi je to začelo dogajati po tem, ko sem naložil FW (041222). Vse dela lepo razen tega. Ali je to lahko problem - mislim, če lahko pride do problemov kasneje. Kaj mi svetujete? Hvala zaenkrat!
lp

mirkuma ::

O tem sem govoril s Piki64, pravi da je to pac mehanska hiba ki nima veze z nadgranjo, je pa zelo cudno da se ti je to pojavilo ob nadgradnji. Probaj nalozit nazaj stari fw in porocaj, ce je kaj bolje! (napisi tu kateri fw oz. verzijo si imel pred nadgradnjo)
...all those moments will be lost in time, like tears in the rain...

Whatafuck ::

Prav imaš Fijuuu.Tudi jaz trdim,da se problem z odpiranjem vratic pojavi takoj po nadgradnji.Jaz sem mislil,da je to napaka na Yakumo-tu,pa sem siguren,da je bil pred tem brezhiben.Sedaj imam že drugega(prvega sem reklamiral),pa mi je isto naredilo.Tudi pri meni namreč vratca pri odpiranju nekje na sredini upočasnijo,nato se pa z normalno hitrostjo do konca odprejo.Pa sem se že navadil.Če bo le tako ostalo!?!
Imam pa še eno vprašanje...Po nadgradnji imam verzijo:05.00.03.05
sub.-ver:0C.00.00.02
Zakaj so mi izginile ostale štiri vrstice?Sedaj imam namreč samo ti dve,prej pa jih je bilo, mislim, da vsaj pet ali šest?!
Drugače sem z Yakumotom in z vašo nadgradnjo fantje,zelo zadovoljen.Moti me le to,da mojYakumo bere samo srt.podnapise,s katerimi so večkrat težave(pri divx-ih radi izginjajo in podobno).
Za konec bi pa vsem ki nameravajo oz.kupujejo divx predvajalnik svetoval nakup Mercury-a.Res ni lep,je pa super.Pri nadgradnji ni nikakršnih problemov,tudi podnapisi "laufajo"enkratno.Za malo denarja veliko muzike.To je moje mnenje.
:)

sotlerx ::

WHATAFUCK
Jaz se ne bi strinjal da je FW kriv za vratca, namreč jaz sem zamenjal dva Yakuma
pri nalaganju FW In se vratca niso zaprla nazaj, kot bi se morala(firmware še ni bil
naložen, torej kako bi vplival na vratca),mislim da je bila greška v samem Yakumotu.
Sedaj pri tretjem tudi vratca nekje na polovici odpiranja zaškrtajo,z playerjem
pa dejansko nimam problema, ne pri Xvid-ih in Dvix-ih podnapisi mi ne zginjajo ,mogoče
enkrat na 20 filmih , lahko rečem, da nimam nobenih problemov kot nekateri ki pišejo
o istih.
LP
sotlerx

miro40 ::

Sotlerx,saj ni bilo govora o zapiranju vratic.Pojavlja se izključno pri odpiranju vratic.Prosim,še enkrat preberi.:\
Drugače pa...ja,tudi meni večkrat izginejo podnapisi pri divx-ih.Včasih pomaga že,če pritisneš tipko slow na daljincu in ponovno se pojavijo.Nerodna zadeva...Pri DVD filmih(originalih in presnetih)pa ni nikakršnih problemov.Mogoče drži trditev,ki jo je 03.02.napisal Gamakatsu-GLEJTE PAČ SAMO DVD FILME,PA BO VSE OK!!
Whatafuck,kako pa je s temi podnapisi?Ali ti je že kdo odgovoril?Tudi meni Yakumo bere samo srt.podnapise.Sem pa nekje na forumu zasledil,da je sposoben brati tudi sub-e.Če boš kaj izvedel,mi prosim sporoči na:miro_novak@hotmail.com.
««
20 / 28
»»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

[DivXviD] P.Y.P.S. FirmWare (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 )

Oddelek: Zvok in slika
35870656 (18475) koks2005
»

[DivXviD] Firmware za predvajalnik (peka in uporaba)

Oddelek: Zvok in slika
1524573 (5071) JanezC
»

[DivXviD] Gericom Bellagio predvajalniki (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 )

Oddelek: Zvok in slika
38461031 (19445) Caniggia
»

[divXvid] Mediatek - kateri firmware oz. fonte uporabljate

Oddelek: Zvok in slika
194255 (2077) Nebomgabiksa
»

[divXvid] Rimax predvajalniki (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Zvok in slika
24123853 (12269) piki64

Več podobnih tem