» »

NEC dvd-rw 3500/3520/3540

NEC dvd-rw 3500/3520/3540

««
2 / 30
»»

Caligula ::

OK bomo se enkrat malo obrnili:

Zakaj bi CAKAL, na DRAZJI, POCASNEJSI, in malenkost MANJ KAKOVOSTEN zaposovalec z MANJ neuradne podpore, ki NE PISE nujno odlocno tudi na poceni Verbatim DVDje iz BOFa ali JAE 8kratno?
Oz na Maxell medije iz Harveya mislim da po 270 SIT /komad 16kratno in odlicno obenem- manj kot 6 minutah za cel DVD?

Skratka zakaj sploh se razmisljas o Pioneerju?
Resno me zanima. Kaj je se tisto zaradi cesar cakas?

Kolos ::

Toliko o tem NEC-u nikjer pa ni nobenega testa, da je NEC superiornejši 16x hitrost minuta gor ali dol če bo sploh tolikšna razlika.

Cloud_Strife ::

Drazji je za par jurjev. Pocasnejsi za minuto. Neuradna podpora me sploh ne zanima.
Sigurno da je Pioneer manj kakovosten? Po nekih testih na Net-u sem prebral da je Pioneer res malo pocasnejsi ampak snema bolj kakovostno kot NEC. Sicer ne vem kolko tisti promili pomenijo v praksi ampak mi je dalo mislit.
Jaz sem do sedaj snemal CDje najvec z 24x ceprav CD-r podpira 40x. Glasbo pa se pocasneje! NE zaupam prevelikim hitrosti.Ce res niste nikoli imeli nobenih problemov z NEC-om, bom se enkrat vse skupaj prespal. :D
Kaj verbatim DVDji iz JAE, tisti ki so v akciji torta 25kosov po 2.700SIT, niso v redu? 8-O

Quikee ::

Jap .. Pioneer je po kakovosti malo boljsi ce recimo verjamemo testom, ki so na netu. Samo vse je relativno.. ne mors rect da je Pioneer boljsi po kakovosti in ne mors rect da je Nec boljsi.. to zato ker se 10 Necov al pa 10 Pioneerjev ze med sabo lahko razlikuje.
TDK 1616N review.. ki je NEC 3500 samo pod TDK znamko..
Pioneer DVR-108 review

Dobra sta oba.. priporocam pa Nec-a ker je cenejsi.
Cloud_Strife: Verbatim 4x DVD+R in 4x DVD-R so cisto ok. Z necom jih lahko snemas z 8x hitrostjo in je se vedno OK. Kak pa jih snema Pioneer pa ne vem.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Quikee ()

Caligula ::

Ne Pioneer ni bolj kakovosten. Tisto so bli testi s prvimi firmweri pa na par medijih pa se tam se je pokazalo ,da je Pioneer v resnici pekel 12kratno, NEC pa 16kratno. NEC bi na 12kratni pekel enako ali bolje,.. pa niso niti probali..

BISTVENO je pa to ,da na medije, ki so poceni (v JAE 2700 SIT 25 komadov) z 8kratno hitrostjo pise ODLICNO.
Pusti ti teste na vseh zivih medijih, ki jih v SLO sploh videl ne bos nikoli. Edino kar je pomambno je kako pise na medije, ki se jih dobi tu in po moznosti poceni.

In NEC tudi na Verbatimove DL medije pise 4kratno.

In nasploh je CLV nacin zapisovanja, ki ga ima NEC bolj cislan.

Drugace pa cakaj. Cakaj na primerjalne teste.

Quikee ::

Mislis CAV nacin, ki ga ima NEC pri 13x in 16x hitrosti in ga Pioneer nima oz. ima Z-CLV nacin zardi katerega je ravno tak pocasen pri pisanju pri 16x hitrosti ? Pioneer ima Z-CLV pri 16x samo zaradi tega ker je bolj kvaliteten od CAV. Sej Pioneer bi lahko tudi mel CAV saj imata z NEC-om isti chipset not. Tudi 32x max hitrost za CD-je pri Pioneeru ni naklucje. In to zato pri 48x nebi dajal dobrioh rezultatov, kar se vidi pri NEC-u.

Kar se tice medijev pa se jih vecina lahko kupi tudi pri nas. Oz ce se se ne se jih bo v prihodnjosti dalo ko bodo 8x mediji zaceli bolj izpodrivat 4x. Od 4x pa tak al tak pr nas dobis ze vse kaj hoces.. recimo: Ritek G04, RicohjpnR01, TY G01, YUDEN000T01, MCC002, MCC01RG20, ... Vsi kvalitetnejsi mediji torej.

Ma sej je vseeno.. Vsak se naj sam odloci kaj bo kupo. Dejstvo je, da en in drugi nista zanic pekaca in ne razocarata po kvaliteti in sta dalec pred konkurenco.

ricola78 ::

Khm, ali je imel še kdo podobne težave z necom? Na medije sky dvd+r 4x mi piše samo 2.4x v Nero verzija 6.3.1.17. Sicer sem imel prej cdrw teac 24x in nisem programa na novo instaliral, ker po moje to ne bi smel bit razlog. Na cdrw 52x pa mi piše samo 32x. Na netu še nisem zasledil novega uradnega firmwara, tisti link, ki je bil podan na tem forumu pa ne dela trenutno. A je imel še kdo težava s tem? Je mogoče kriv medij? Sicer bom najbrž danes kupil cake verbatim 4x in bom videl če bo razlika. Pa še neki, kaj priporočate bolj - al + DVD-je? Sicer sem bral enkrat, da so kao eni bolj primerni za video, sem pa pozabil kateri.

Lp, R

ricola78 ::

Aha, pravkar sem na netu zasledil, da +R medije priporočeno piše 2.4x
Vsaj neki tacga piše na njihovem sajtu. Bom poročal, če bodo drugi mediji odpravili ta probljem! Očitno sem zaj. ko sem kupil te medije, sam sem kupil glih za pokušino, da vidim kko peče :D .

Edit: v bistvu piše tudi +R 16x, le +R9 naj bi z 4x oz. nekateri mediji max 2.4.

Torej še vedno ni ql!!;((

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: ricola78 ()

Quikee ::

Mah Sky mediji so crap.. Verbatimi so ql.. Verbatim DVD-R 4x pise z 8x hitrostjo.. Ce hoces 16x hitrost kupi Maxell 8x medije. Vse je odvisno od medijev s kako hitrostjo jih bo 3500 piso.. nekatere pa pise celo hitreje kot je deklarirana hitrost. Nevem kaj si ti pricakoval da bo na vse +R in -R medije piso z 16x hitrostjo al kaj ? Na DVD+R DL pise trenutno na vse z 4x hitrostjo.

Aja Neuradni firmware 2.17: Klik

Kar se tice CD medijev pa pise samo na nekatere z 48x hitrostjo.. na vecino drugih pa 32x max. Sicer pa razlika med 48x in 32x je zelo majhna. Minuta gor dol. Priporaocam, da na vse medije pises z 32x hitrostjo ne glede na to ce podpira vec ali ne.

Primoz78 ::

Kateri firmware pa je trenutno najboljsi oz. najbolj primeren za NEC 3500?...


Lp Primoz C.

Cloud_Strife ::

Tako, pa sem narocil NEC-a 3500. Glede na to, da nima noben slabo besedo za ta pekač in da ga ima velika večina tukaj, sem ga vzel tudi jaz!!
In če bom imel kakšen problem se lahko obrnem navas ;)

Quikee ::

Najboljsi firmware.. hja.. bilokeri.. ker razlike med njimi niso velike. Ce noces garancije zgubit je najboljse met kar onega, ki je na zacetku ze noter. Vsaj dokler Nec ne izda novi uradni firmware. Ce pa hoces met DVD+R bitsetting in RipLock odstranjen ter Region free pa si je najboljse dat gor Herrie's 2.17 ali TDB-jev firmware.
Obstaja tudi Liggy's firmware trenutno beta6 kateri je izboljsan Herrie's 2.17, da omogoca nekaterim medijem pecenje pri vecji hitrosti. Samo ga ne priporocam se.. ker se se testira. Cez cas bo pa kar uporaben. Najboljse je zaenkrat pustit tak kot je ali pa Herries 2.17.. link je zgoraj.

Cloud_Strife:
Dobrodosel me uporabniki 3500. =) Ce bos mel kako vprasanje ti z veseljem pomagam.

ricola78 ::

Ja mene je čudlo, da mi piše 2.4x, ker mi je na enak sky medij z nec2510 pisalo normalno 4x.
Pa meni se zdi da ima nero neko k. finto, da ča ni glih dobro seznanjen s proizvajalcem cd-jev ali dvd-jev, potem da možnost, da pišeš z nižjo hitrostjo, kot bi dejansko lahko. Pa takrat sem pisal z 2510 na sky 4x se mi zdi, da sem pisal z alcoholom 120%.

Vseeno hvala za pomoč!

Quikee ::

Nero ni nic kriv za to.. vse je odvisno od firmware-a s katero hitrostjo lahko pises na keri DVD. V firmware-u noter je napisano s kolko lahko pises in strategijo pisanja. Ce kode medija oz MID ne najde ponudi pisanje z privzetno hitrostjo in strategijo. Ne vem kaki MID imajo SKY mediji zato ti ne morem rect ce je v firmware-u od 3500 ali ne in na kako vrednost je nastavljena. Ocitno je noter v fw od 2510 mozno pa da ni v 3500.. ali pa so zaradi slabe kvalitete medija pri pisanjo s 4x hitrostjo preprosto znizali hitrost. Upam da nisi kupo dosti teh medijev.. z Verbatimi ni nobenih taksnih problemov zato si jih kr nabavi.

Joj ja.. nabavi Verbatim DVD-R 4x.. ker se mi zdi da z Verbatim 4x DVD+R ne gre z 8x pisat. Mislim vsaj.. nisem ziher.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Quikee ()

ricola78 ::

Nabavil sem samo 2, kot sem rekel, za pokušino, pa pekača nisem kupil, ker ga nujno rabim, sem ga pač dobil izjemno ogodno(brez marže) in sem ga vzel. Glede nerota, pa tako: je imel kolega problem, ker mu cdrw ni pekel z max hitrostjo in mislim da je bla v nerotu opcija, da si izklopu možnost, da pregleda, s kakšno hitrostjo se lahko zapisuje na CD-R in ti pol pač počasneje piše. Sem odstranu tisto kljukco in mu je normalno peklo na vse cd-r, s tisto hitrostjo, ki jo je izbral. Ne vem pa katera verizja nerota je bla, mogoče še celo 5 ali pa ena prvih 6.

Še enkrat sprašujem če je bistvena razlika med + - DVD-ji.

Quikee ::

Mogoce mislis determinate maximum speed.. ki pogleda kako hitro lahko podatke iz diska prenasa in glede na to potem s taksno hitrostjo pece. Pri DVD-jih je isto ta moznost. Samo vseeno ne bo slo hitreje kot je doloceno v firmware-u.
Razlika med DVD + in -. V bistvu ni bistvene razlike.. DVD+R so manj kompatibilni z komponentami samo se to odpravi z bitsettingom. Na DVD-R gre malo vec gor posnet kot na DVD+R.. kakih 7MB. DVD+R naj bi bli bolj kvalitetni kot DVD-R splosno gledano. Neglede na to.. jaz vecje razlike med obema nisem opazil.. komponenta mi prepozna tako + kot - medije in nisem mel problemov glede tega sploh.
Skratka razlike so bolj ocitne med mediji raznih proizvajalcev in ne med obema standardoma. Recimo obstajajo slabi DVD-R in DVD+R mediji... prav tako dobri.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Quikee ()

[MYTiX] ::

Kolko pa je cena 3500 pri pcdom? Pa kasn je mail od pcdom, ker tudi jst razmisljam o nakupu tega pekaca.

Quikee ::

Sorry.. tega pa ne vem.. poglej po forumu malo.. ziher kje pise mail.

Caligula ::

S postnino po SLO mislim, da je nekako 23.000 SIT, mogoce kak SIT manj.

vojak ::

Vem, da ni v kontekstu te teme, ampak vseeno prosim, če mi lahko kdo pove! Ali se da narediti backup orginalnega firmwara, če naložiš novega oziroma neorginalnega in kako!

ricola78 ::

Vem kaj je determinate max speed, sem se pa spomnil, da je bil mogoče cdrwin tisti program, ki ga je uporabljaj, vendar imam še vedno filing da je bil nero. Ni panike sem zdej pisal na TDK cdr 48x, kar pomeni, da so ziher mediji sky v PM.

Hvala vseeno.

Nutcracker ::

Qui tacet, ubi loqui debuit ac potuit, consentire videtur.

Quikee ::

vojak: Sej pa je v kontekstu te teme =)
Nutcracker: Ta program dela samo v pure dosu se mi zdi. Mogoce se motim.

UniFlasher je dosti boljsi.. pa se novejsi je in zdaj celo z GUI-jem. klik
Backup firmware-a na disk pa nardis tako, da zazenes program pa kliknes na Dump in izberes datoteko kam ga naj shrani. Da nalozis firmware pa kliknes Flash in izberes datoteko z firmwareom. Deluje z Nec 2500, 2510 in 3500.

Primoz78 ::

Pravkar sem dubu po posti NEC-a...danes bom mal stestiral :D . Upam, da ne bom razocaran...ker nad ND-1300A sem bil full razocaran in sem ga v enem tednu prodal dalje....:\

Lp Primoz C.

Quikee ::

Keri pekac pa si mel do zdaj.. in kaj pricakujes od 3500 sploh?

Primoz78 ::

Sony DRU-510A....pricakujem, da bo snemal na vse DVD+/-R, ki sem jih do sedaj uporabljal. Kar se tice NEC 1300A pa je bila ta podpora katastrofalna...vsaj takrat ko sem ga jaz dobil...in sem probal vse mogoce firmware...saj kasneje se je mogoce popravila zadeva...ma tega nisem mel prilike probat.

Lp Primoz C.

Caligula ::

Vsi starejsi DVD RWji so crap. Pac zdej je tehnologija koncno dozorela.

Quikee ::

Ja odvisno na katere medije si do zdaj uporabljal. Sicer pa pece na Verbatime DVD-R in DVD+R in Maxell DVD-R in DVD+R super in so trenutno najbolj poceni mediji kaj jih dobis pri nas.
Sony DRU-510? .. kaj to je od LiteOn-a pekac? Namrec Sony ze nekaj cajta nazaj uporablja njihove.
Vem pa da Nec-i pred 2500 niso ravno blesteli.. tak da bos po moje zadovoljen zdaj.

Primoz78 ::

Hmm nevem ce je bil Lite-on...delal je oz. dela zakon! Zapekel cca. 50 medijev in vse dela BP...vecina sem jih tudi testiral z Dvdinfo...Pekel sem tudi take, katere sem kupil (in drago placal takrat ;( ), pa jih NEC ni hotel pect...Upam, da bom zadovoljen :)) .

Lp Primoz C.

Quikee ::

Jaz tudi upam da bos =) Samo za medije se je najprej boljse pozanimat kateri so pa kako se pecejo na pekacu predenj jih kupis.

MarkoMan ::

js tut ubodi nec 3500. matr je lep:)

ce ni prevec of topic:
kere programe uporablate za peko? oz. kaksne nastavitve v nerotu?
k js sm v nerotu 6.1.17 probu pa mi kaze da lahk pecm z 52x hit. se prav da ni prepoznal dvd-ja - verbatim 4x
zdej probavam v deepburner-ju, pa mam slab filing.

hvala

BaRtMaN ::

Nerota uporabljam za Data DVDje, ImgTool Classic z DVDDecrypterjem za Video DVDje. AudioCDje pečem z Burrrnom, DataCDje pa z Nerotom. Kopiram z Alcoholom 120%.

Je pa ena kar v redu zamenjava za Nero CopyToDVD.

Quikee ::

sonoclock: Probaj nerota nadgradit na zadnjo verzijo.

Caligula ::

VEDNO uporabljajte najnovejso verzijo Nerota. Ker je pac tak mal buggy in je vedno dobro met cisto tazadnjo verzijo.
Pa defragmentirat diske.

Dr_M ::

hehe, pr njemu je fora v tem, da ni zbral dvd ampak cd. :)
ce bi zbral dvd in mu neb prepoznal medija, bi mel za pecenje na voljo 1x,2x,2.4x in max. :)
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.

Quikee ::

Hehe.. samo res.. na to sploh pomislo nisem =)

MarkoMan ::

jp, nism zbral dvd.:8)

zdej mi je uspel zapect in dvd dela.

sam sem pa v nerotu dal disc quality test pa ma full erorrjev:
pr 4x pecenju je Pi: total 528455 in Pi fail.: total 71266
pr 8x pa: Pi: tot. 2138066 in Pi fail.:69274

dvd-r so te verbatim 4x. 4048mb podatkov gor zapecenih {12 fajlov v 6 mapah}. sicer dvd dela tut v divx playerju {razn zadn film}.

a je to normalna kolicina erorrjev?

Quikee ::

S katerim pogonom pa testiras ? Probaj se Nero CD/DVD Speed - Transfer Rate.. Ce bo lepa krivulja je OK.
Jaz mam na Verbatimu DVD-R 4x pisan pri 8x:
PI total = 217132, PI Max = 52, PI Average 12,26
PIF total = 976, PIF Max = 3, PIF Average 0,06
Testirano z LiteOn 411 FS0K, KProbe 2.4.2 pri 4x hitrosti

vojak ::

Hvala za linke in odgovore. Ker sem laik in ker je to moj prvi DVD pekač, mi prosim razjasnite še nekaj pojmov (kaj pomeni: RITEK in številke zraven te besede, RPC1 in riplock) in mi tudi predlagajte kateri firmware je po vaših ocenah najboljši. Ne vem tudi kakšna je razlika med necflash in necflash GUI oziroma kaj ta GUI pomeni?

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: vojak ()

BaRtMaN ::

RiTEK je soliden proizvajalec medijev, številke zraven so pa verjento ATIP koda itd., po kateri program razbere, od katerega proizvajalca je medij.

RPCX je nastavitev regije (X=številka od 1 do 7). Herrijev firmware naredi program regijsko prost, rabiš pa še program AnyDVD, da se izniči še softverska nastavitev regije v programih. Načeloma lahko to pustiš na osnovni nastavitvi (regija 2 - Evropa), ker se boš naječkrat ubadal z regijsko prostimi in RPC2 zadevami. Itak pa program DVD Decrypter lahko odstrani regijsko zaščito iz zripanih podatkov.

Riplock imajo NECove enote in pomeni, da ripajo DVD Video samo z dvakratno hitrostjo. Herrijev firmware ga odstrani.

Po mojem mnenju so najboljši neuradni Herrijevi firmwari, podobno funkcionalni pa so tudi firmwari od The Dangerous Brothers - klik! Herrijeva stran je začasno umaknjena, ker so mu ponagajal script kiddiji.

necflash je program za flashanje firmwarov za NEC pogone. Menjavi firmwara se reče flashanje, verjetno zato, ker se firmware shrani v ROM, ki je podoben današnjim flash memory karticam.
necgui je pa grafični vmesnik za prej omenjeni program. GUI = Graphical User Interface.

vojak ::

Hvala BatRtMaN. Ogromno si mi pomagal!

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: vojak ()

PlayTheGame ::

Zdej sem si pa še jaz omislil DVD-RW NEC 3500A. Po parih posnetih DVD-jih in glede samega branja do zdaj nimam prav nobenih pripomb oz. nisem opazu, da bi slabo bral medije, kot se govori za NEC-ove pečke (pekel sem na Verbatim DVD+R 4x in pa TDK DVD+RW 4x). Pa še res dela zelo potihem (praktično neslišno), kot je že nekdo omenu. Zaenkrat torej same pohvale, kako bo pa zadeva delala na daljši rok, bo pa čas pokazal. :))
Asus P8Z77-V Pro|i5-3570K|16GB DDR3 1600|Gigabyte G1 1060 GTX 6Gb
SSD Samsung 860evo 500Gb & 850evo 500Gb|4TB HDD|EVGA G3 750W

Quikee ::

OK
RPC1 pomeni da nastavi tvoj pogon, da je Region free. Kot ves.. mislim upam da ves so filme na DVD-jih razdelili na regije. Regija 1 je ZDA, Regija 2 Evropa itd. In ce mas ti DVD iz regije 1, pogon pa je nastavljen na regijo 2 tega filma ne bos mogel gledati. Ce pa je pogon nastavljen na RPC1 torej region free pa bos lahko gledal filme iz vseh regij.

RipLock pomeni da je pogon zaklenjen na doloceno hitrost.. po navadi pri ripanju DVD filmov na disk (recimo z DVDDecrypterjem) . Ce pa je to izklopljeno pa lahko ripas z najvecjo hitrostjo, ki jo pogon zmore.

GUI je kratica za Graphical User Interface.. Torej ko zazenes program se ti lepo pokaze okence v windowsih in lahko vse lepo tam delas. To so torej vecina programov, ki smo jih navajeni v windowsih. Drugace pa je se moznost v Command Promptu, kjer mores pisat ukaze. Torej NecFlash GUI bo verjetno pravi za tebe in tudi za ostale.

RITEKG04 ali pa TYG01 sta primera Manufaturer ID kode na kratko MID. To nam pove kdo je kateri medij naredil torej proizvajalca. Recimo ce kupis TraxData DVD-R to se ne pomeni nujno, da je TraxData naredil ta medij ampak ga je kupil od dolocenega proizvajalca (v tem primeru od proizvajalca Ritek) in na njega nalimal svojo nalepko. Zgodi se lahko tudi, da se pod dolocenim imenom skriva tudi vec proizvajalcev. Recimo ce kupis medij Maxell lahko dobis medij od proizvajalca Ricoh ali pa Taiyo Yuden ali pa njihove lastne znamke s kodo MXL. Seveda na medijih ne pise kdo je dejanski proizvajalec in seveda je odvisno od proizvajalca kako hitro bo tvoj pekac pisal na ta medij in predvsem kako kakovostno. MID koda se nahaja na mediju samem in sicer v t.i. media blocku, ki je zapecen na zacetku medija in se uporablja predvsem za pekaca, da ve na kaki nacin naj na ta medij pise torej strategijo pisanja na medij. Da izves MID kodo od medija se uporablja program DVD Identifier: Klik obstajajo se tudi drugi.

Vse to se zdi zelo zapleteno zato rajsi kupuj medije, ki jih priporocamo tukaj in se ne rabis zajebavat z MID kodami. Ali pa vprasaj ce se splaca kateri medij kupiti ali ne preden ga kupis.

Za vse napake ali nepravilne informacije se ze naprej opravicujem, da me ne bi kdo sk***al kasneje. :)
Hm... v prihodnosti nacrtujem nekaksno stran na kateri bodo objavljeni mediji, ki se jih dobi pri nas, da bo odlocitev kateri medij kupiti lazja.

Quikee ::

Heh BartMan kratko in jedrnato.. mogoce bi se jaz tudi mogo naucit tako pisat replye =P

Clone ::

Tud jaz sem kupil nec 3500, peče vredu v nerotu lahko na verbatime snemam z 8x hitrostjo vendar nisem še porbal, največ z 4x. Dvd zapeče v 13 minutah. Bere jih brez problemov in prav tako stari Pioneer DVD-116. Edino kar me moti je to da je regijsko zakodiran, imam originalni The Matrix DVD (Regija 1) pa je že malo spraskan pa sem ga mislil presnet. Kolikarat pa loahko spremeniš regijo da se ti ne zakodira? In če se kaj lahko storim glede tega, obstaja kakšen reset? Ali se da film tako prepečt da nebi bil več regija 1 ?

No ja, uglvanem pekač je super za svoj denar. Tudi na DVD-RW peče brez problemov resda z 2x hitrosjo vendar to je pa itak problem ploščka.

L.p.

Dr_M ::

najprej mors regijsko odklenit tvoj pekac (to nardis s ksnim pohackanim firmware-om), potam pa film ripas s dvdshrinkom in mas lepo regijsko nezaklenjen film :) cca 1h dela. :)
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.

Quikee ::

Oh kaj folk sploh prebere kaj je blo tukaj ze napisano preden kaj sprasuje.
Herrie's 2.17 Neuradn firmware za 3500: Klik
Firmware odstrani regijsko zascito, odklene pogon da bere file z vecjo hitrostjo, DVD+R Bitsetting...
Sem becikl ce ze nisem vsaj 3x napisal ta link tukaj..

Clone ::

A pa je kdo že flashal ta Nec 3500 je ta firmware za katerega je link v prejšnjem postu vredu?

Ker ko sem flashal Pioneerja DVD-116 potem pol CD-jev ni bral. Šele po času ko je izšel firmware 1.22 je stvar začela spet delaovati tako kot se zagre.

Quikee ::

Hm.. nisem se od nikoga slisal pripombe glede tega firmware-a da kaj ne bi delalo kaj ne bi ze v orginalnem firmware-u tak, da je OK. Seveda zgubis garancijo ce ga uporabis ker je NEURADNI firmware. Priporocam, da nardis backup s pomocjo NecFlash GUI programa klik Samo stisni Dump pa izberes datoteko kam naj naredi backup.

zmiggy ::

No jest pa NEC-a 3500 ne bom ravno pohvalil. Res je da peče hitro in tiho brez problemov.
Ima pa VELIKE težave z branjem zapečenih DVD-jev, ki so jih posneli drugi DVD prekači. V mojem primeru je bil to Plextor PX-708A. NEC namreč nobenga dvd-ja spečenega s Plextorjem ne prebere; oziroma pokaže vsebino inštalirat z njega pa se ne da nič!
Glede tega me je močno razočaral. Tako, da sem moral nazaj vgradit 3 leta star zmatran Creativ DVD za branje vseh do sedaj spečenih DVD-jev. :\
««
2 / 30
»»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Dvd pekač (strani: 1 2 3 4 5 6 )

Oddelek: Kaj kupiti
28527293 (13052) GrimReaper
»

Kje pa vi kupujete DVDR/DVDRW medije? (strani: 1 2 3 431 32 33 34 )

Oddelek: Kaj kupiti
169297324 (26426) pingo76
»

Philips 1640P in BenQ 1620 (strani: 1 2 3 4 5 6 7 )

Oddelek: Strojna oprema
34527093 (12044) e-marko
»

NEC ND-3540A problem...

Oddelek: Pomoč in nasveti
282299 (1590) dean444
»

DVD pekač (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
897685 (5268) AtaStrumf

Več podobnih tem