» »

Dvd pekač

Dvd pekač

Quikee ::

Greg-xtr: Hja ne vem odvisno.. ce ti je pomembno da mas pekac, ki pise z 8x na DVD+R DL medije in podpira tudi DVD-R DL (ce ze trenutni ne) potem ze. Je pa tak, da za nov model ne ves kaksen bo.. ce nimas DVD pekaca lahko brezveze cakas na model, ki bo recimo slabsi kot stari. Je pa tudi tak da novi modeli so na zacetku lahko tudi slabsi zato ker nimajo se firmware-a porihtanega.. stari pa majo ze zrel firmware. Taksen je recimo bil Plextor 716, ki je na zacetku mel mnogo mnogo tezav taksnih in drugacnih. Zdaj so ga pa porihtali in je precej boljsi. Tudi BenQ 1620 ko je izsel je bil bolj slab in so ga z novimi firmware-i porihtali. Tak da ce hoces nekaj preverjeno dobro potem pac kupis trenutni model.. ce pa zelis novega pa pac mores najprej cakat, da izzide.. potem pa se cakat na kaksen review in teste na forumu, da se odlocis saj ni pametno kupit krnekaj na blef. =) Trenutno sem se sam v dilemi ce bi pocakal na izzid in rezultate LG 4165 in Philips 1648 ali grem v Avstrijo po BenQ 1640.

BTW. Menja kdo Nec 3500 za LG 4163 >:D

Dr_M ::

Quikee: si ti mal obseden z dvd pekaci? :)
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.

schurda ::

Ne dam! Sej si mi simpatičen, ampak stvar res deluje!
I want to know God's thoughts, the rest are details. (Einstein)

Quikee ::

Dr_M: LOL.. to si komaj zdaj opazo ? =)

bond007 ::

Quikee: si ti mal obseden z dvd pekaci? :)


ma ne on pa že ne, kje pa >:D

No sei super, da mamo enga takiga ko se na stvari spozna, zlo znan je tut po drugih forumih (pekači related), moda firmware, ima hmm 3 pekače doma različnih firm? obseden, ma neeeee :D

Dr_M ::

hehe, aja ok :)
no jest rabm pekac za backupe. :)
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.

Quikee ::

bond007:
Ah.. firmware ne modam vec ker ni vec izziva. Drugace pa zdaj delam na programu za PI/PIF skeniranje (seveda se ni dovolj zrel za javnost ceprav funkcionira). :D

Dr_M:
No.. za backupe je LG super zaradi DVD-RAM podpore. DVD-RAM je glede obstojnosti zelo dalec pred DVD-RW in DVD+RW.. je pa res da so mediji dragi kar precej. =\

Dr_M ::

eh men je cist dost, ce zdrzi samo pol leta. :)
itak dopolnujem stvari in spreminjam, zato dostkrat prepecem dvd. zato bi rad cim prej 8x dvd+rw.
ostalo je bolj pospransko.
no sej tut kdaj ksn spil pa film zapecem. :)
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.

Quikee ::

Ja razumem.. samo DVD-RAM format je za backup zadeve zelo dober sploh zaradi write & verify nacina pisanja.. pa tudi bolj obstojen je v smislu kolkokrat ga lahko prepises.. mislim da ima specificirano zivljenjsko dobo 100000 pisanj. Moj RICOHJPNW11 DVD+RW pa je crkno ze po okoli dvajsetih. Ima pa DVD-RAM zelo slabo podporo saj podpira pisanje na njega od pekacev le LG (mogoce se keri drugi samo noben od trenutno najboljsih). Bo pa preporod DVD-RAM dozivel proti koncu leta, ko bo izsel 16x DVD-RAM in bo podporo zanj vkljucil tudi Nec z modelom 4550 in mislim da tudi naslednji Pioneer.

Kar se tice 8x DVD+RW pa gre vse tak pocasi da je joj. Se zdaj je tezko dobit medije ceprav je prvi pekac z 8x DVD+RW zunaj ze zelo dolgo. Pri peki RW so vsi pekaci bolj tak.. kaksnega, ki bi precej izstopal ni.. mislim pa da je LG dosegel kar dobre rezultate. Kolko sem videl na ostalih forumih imata BenQ pa Philips rahle probleme pri peki RW-jev vsaj v starejsih firmware-ih. Kolko pa sem videl v preview-u BenQ 1640 pa je kvaliteta pecenja na 6x DVD-RW in 8x DVD+RW kar presenetljivo dobra.

e-marko ::

Ok, tudi jaz kupujem en pekač, ker imam nec-a 2500 počasi dovolj.
Skoraj sem že letel po 3540, potem pa sem opazil, da je Benq 1640 že zunaj. Malo me tudi moti, da ne najdem enega normalnega testa od 3540.
Saj verjetno bom raje počakal na benq-a. Upam, da ga bo tudi Quikee nabavil, saj se potem nimam česa bati. :D Quikee, zakaj si napisal, da boš mogoče počakal na Philipsa, če sta z Benq-om identična?
Ali se benq-a mogoče že dobi v Slo, ali pa še vedno ne (bedasti uvoznik)? Drugače grem ponj "čez mejo".

LP
...somebody, somewhere...

Quikee ::

Heh ravno iz razloga ker se v Sloveniji ne dobi BenQ-ja cakam na Philipsa. Meni se ne mudi z nakupom saj mi Philips in Nec zaenkrat dobro sluzita pa se raje pocakam na review BenQ 1640. Prav tako bo Plextor izdal pekac 740, ki bo namenjen srednjemu cenovnemu razredu in zgleda trenutno tak kot da bo temeljil na BenQ 1640. Zanimam se pa tudi za LG 4165.. torej naslednji LG-jev pekac.

e-marko ::

Aha, tako torej. Mogoče torej tudi sam počakam.
Hvala.

LP
...somebody, somewhere...

pia2001slo ::

Kako pa je kaj z novim Philips pekačem, ki "peče" tudi slike na plošček (ne spomnim se oznake - ali je že naprodaj v Sloveniji?)

lp
Jolly

cbelica ::

Philips DVDR16LSK - pri pchand je na ceniku (22k in se neki drobiza)...

98% of the teenage population does or has tried smoking pot.
If you're one of the 2% who hasn't, copy & paste this in your Signature

fosil ::

Je kaj resnice na tem, da naj bi črni pladnji oziroma pekači črne barve blagodejno vplivali na kvaliteto pisanja? :D
Torej ko se odločiš za en pekač je bolje vzet ta model v črni barvi, če ga imajo seveda?

TheJack ::

Črn model se splača vzet, če imaš črno ohišje. :D

Ne, resno. Kolikor mi je znano, doslej še ni nihče dokazal da bi barva pladnja vplivala na kvaliteto pisanja magari en procent. Niti Plextor ne, ki je začel s tem. Pomoje položaj lune bolj vpliva na pisanje kot pa barva pladnja. Ampak trdil ne bom nič.

Quikee ::

Samo meni crni pladenj tudi ce je zunaj bez/bel zgleda hudo dobro. =)

Dr_M ::

yamaha je mela crne oz zelo temno sive pladnje, se predn se je folku pr plextorju kej sanjal o tem.
zgleda pa zelo ql :)
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.

alesroki ::

Tukaj je bilo RES VELIKOOO povedano o DVD pekačih (NEC, Plextor, LG, Philips, ...) predvsem, kar se hitrosti tiče.

Glede na to, da je po tej diskusiji slutiti, da se je udeležuje precej poznavalcev DVD pekačev, me zanima, kaj bi svetovali meni:

Mene niti toliko ne zanima neka huped duper hitrost, ampak bolj komaptibilnost in predvsem tišina.

Torej, a mi lahko nekdo svetuje kateri DVD pekači so tihi?

Potrebujem ga za SFF (Small Factor Form) PC (Shuttle SN95G5V2), ki je lep, majhen in tih in bi rad, da tudi z DVD pekačem ostane tih.

Lp, Aleš

Shuttle SN95G5V2, AMD 64 3000+, 1GB Geil PC 3200, Samsung 160GB
BE COOL...

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: alesroki ()

Quikee ::

Ja no to je tezko dolocit kateri je tisji kot drugi.. ker je glasnost bolj subjektivne narave. Problem je tudi pri hitrosti branja.. lahko je pogon A tisji kot pogon B.. ampak potem ugotovis da pogon A bere pri 8x hitrosti, pogon B pa pri 16x hitrost.. nakar je povsem logicno da je pogon A tisji kot B ce vrti medij pri dosti manjsi hitrosti kot pogon B.

Naceloma so vsi pogoni glasni pri 12x ali 16x hitrosti.. prav tako pa tihi pri hitrostih 8x in manj tako da ni vprasanje kater pogon je najtisji.. ampak kateri pogon ima najbolj fleksibilno nastavljanje hitrosti branja in tudi pisanja. Tu bi rekel, da je Plextor 716 najbolj fleksibilen, saj lahko nastavljas tudi hitrost odpiranja tray-a in se marsikatere podobne stvari. Pri cenejsih pa je fajn Nec.. predvsem zaradi moznosti nastavitve branja pri 1x ali 5x.. in zaradi nacina pisanja pri 8x hitrosti (trenutno najbolj priporocljiva hitrost zavecino medijev), ki je najpocasnejse in vrjetno tudi najtisje med pekaci (4x-6x-8x.. ZCLV, vecina drugih pa 6x-8x ZCLV ali PCAV).

Sicer pa ce mas SFF masino bi blo mogoce tudi pametno nabavit SFF pogon.. in taki so LiteOn-i (ne priporocam) in novi BenQ 1640 ter drugi na njemu temeljeci (trenutno le Plextor 740.. v kratkem tudi Philips). ;)

aspirin007 ::

Tudi jaz nameravam kupit nov dvd pekač, najbolj mi disi plextor 716a. Tega imajo v Comtronu. Je vreden tega denarja ali je kaksna boljsa varjanta(denar ravno ni ovira ;) max 30 Presernov).Recimo tukaj. Sedaj imam pa HL-DT-ST DVDRAM GSA-4120B in mi kr dobro sluzi.

Ce bi kupil tega plextorja potem bi verjetno bilo najboljse uporabljat tudi plextor dvd medije, a neda? Majo jih pa v PCHand, za katere se bom odločil, pa bom razmisljal kasneje.:D
Kaj češ, na koncu vsi trpimo!

Zgodovina sprememb…

Quikee ::

Ce cilas na kvaliteto pri pecenju bi bil kateri drugi prav tako enako dober kot Plextor 716 ker Plextor ni pri tem nic kaj boljsi ampak dostikrat celo slabsi. Ce pa cilas na funkcije, ki jih ma Plextor 716 in jih drugi nimajo.. recimo overburnanje na DVD+R medije.. potem pa go ahead. Jaz bi sicer se vedno rajsi kupil 2 pekaca razlicnih firm kot pa enega, ki stane za 2. Prav tako ne podpiram overpriced izdelkov, ki tega niso vredni. Plextorjevi DVD pekaci imajo iste frke kot vsi drugi.. lahko dobis nedelujoc pekac takoj ko ga kupis tak kot vsi ostali in prav tako ti lahko crkne po 2 mesecih isto kot vsi ostali.. tak da ni nic kaj bolj kvalitetne izdelave.

Kar se tice Plextor medijev pa.. si nooor!! 7315 SIT za 25 YUDEN000T02 medijev, ki niso nic kaj boljsi kot Fujijevi YUDEN000T02 mediji za 4000 SIT? Spet skoraj 2 krat vec kot ostali..

Plextor se edino kaj dela je molze svoje ime, ki ga je pridobil v preteklosti.. ampak pocasi bo tudi tega konec. Tole je pa zacetek..

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Quikee ()

aspirin007 ::

Philips

Mislim, da bi bila dobra izbira. Cakam na potrditev le te,m ali pa razocaranje.

Quikee?
Kaj češ, na koncu vsi trpimo!

Zgodovina sprememb…

Dr_M ::

LightScribe - pogojno uporabna zadeva in extremno draga.
10kom CDjov pride 2300sit, medtem ko dvdjov se ni sploh.
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.

Quikee ::

Da sploh ne omenjam, da rabi za eno slikico z LightScribe v polni kvaliteti okoli 20 minut ali celo vec in pa da je pekac okrnjen ker ponuja le 8x DVD-R pisanje in 2.4x DVD+R DL pisanje. =)

Drugace je pa identicen pekacema Philips 1645 in 1625.. le da ta dva podpirata 16x pisanje na DVD-R in 4x DVD+R DL.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Quikee ()

matk ::

Kaj pa TOSHIBA SD-R5372B?

5x DL (dvoslojni DVD) zapisovanje
16x DVD+R zapisovanje
12x DVD-R zapisovanje
16x DVD-R zapisovanje (s Firmware-om "TU53")
4x DVD-/+RW zapisovanje

Cena: 11.990

Quikee ::

Po hitrosti dober... po kvaliteti pisanja pa ne prevec. Obstajajo boljsi za malo visjo ceno.. (LG 4163, Nec 3540, Philips 1640P (1625K model)).

d.k. ::

Zivjo.

A pozna tale pekac kdo:PC DVD zapisovalnik PHILIPS DVDR16LS (Lightscribe) ?
kr neki

Quikee ::

d.k.: 3,4 poste nazaj se je govorilo o njem...

fosil ::

No koker mi je uspelo izluščit sta zmagovalca LG in Philips. Katerega torej nabavit? Kjer je boljši (če zanemarimo tistih par jurjev razlike v ceni)?
In pa že nekaj časa se govori o novih modelih LG in Philips. Kakšna novica kdaj na bi prišla ven, se sploh splača čakat, oziroma kaj novega sploh bosta imela (men se zdi da majo že zdej vsi vse :P)?

Quikee ::

"No koker mi je uspelo izluščit sta zmagovalca LG in Philips. Katerega torej nabavit?"

Jaz mogoce se ne bi ovrgel Nec 3540.. ima proti LG-ju prednost, da lahko skenira PIE/PIF in hitrejse DVD ripanje. Po kvaliteti pisanja, ce mas sreco z Nec 3540 je lahko precej izenacena z LG-jem. Slabost Nec-a pa je pocasnost pri 8x (najpocasnejsi pekac pri 8x - LG 4163 pece pri 8x ~7:50, Nec 35x0 ~9:40).. kjer LG pokosi tudi z Philips/BenQ-jem. Ker je 8x nekako najbolj priporocljiva hitrost pecenja za doseganje najboljse kvalitete je to se kar pomemben podatek.
Keri je najboljsi je pa tezko rect... jaz se vedno nekak favoriziram Philips 1640P. Na koncu se tak more vsak sam odlocit kaj bo kupil oz. kateri pekac se mu zdi najboljsi. =)

"Kjer je boljši (če zanemarimo tistih par jurjev razlike v ceni)?"

Par jurjev? Pri PC Hand dobis Philips 1625K za 14.800.. kar je skoraj ista cena kot LG in Nec.

"In pa že nekaj časa se govori o novih modelih LG in Philips. Kakšna novica kdaj na bi prišla ven, se sploh splača čakat, oziroma kaj novega sploh bosta imela (men se zdi da majo že zdej vsi vse :P)?"

Uh... LG je prestavil izzid 4167 na Avgust.. Kaj pa je novo pa je 6x DVD+R DL in podpora 4x DVD-R DL.. kar je malo razocaranje glede na to, da je so pekac mislili najprej poslat na police na koncu Aprila in da so bile napovedane specifikacije vsije (8x DVD+R DL, 8x DVD-R DL, 16x DVD-RAM).
Za novega Philipsa 1648 pa se ni znano, kdaj bo izsel.. bo pa kmalu. Temeljil bo na BenQ 1640, kakor Philips 1640P temelji na BenQ 1620. V primerjavi z Philips 1640 bo imel 1648 podporo za 8x DVD+R DL, 4x DVD-R DL, 8x DVD+RW in 6x DVD-RW. Ce pa ne mores pocakat na Philipsa (BenQ-jev pri nas ne prodajajo.. uvoznike bi blo treba obesit =) ), pa lahko vzames Plextorja 740 ze sedaj in sicer sem ga zasledil prav tako v PC Hand ceniku. Cena pa nekonkurencnih 22 jurjev.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Quikee ()

fosil ::

No pol pa počakam na novega Philipsa, sem mal gledu prvce ocene za Benqa in kot kaže bo kr v redu. Upam samo da tud v Slo pride kmal, včas zna to trajat.
Sej ne vem zakaj se sekiraš zarad Benqa, če je Philips isti, poleg tega zgleda Philips z led diodami spredi prav kul, velik boljš koker Benq, upam da bo ta nov tud tak ;).
Mogoče kdo ve kdo še prodaja Philipse poleg Pchanda in Merkurja?

Quikee ::

"Sej ne vem zakaj se sekiraš zarad Benqa, če je Philips isti, poleg tega zgleda Philips z led diodami spredi prav kul, velik boljš koker Benq, upam da bo ta nov tud tak ;)."

Sekiram se zato ker je BenQ cenejsi kot Philips in nov BenQ je ze prakticno kar nekaj casa na voljo v Evropi (v Ameriki se zdaj ni, prav tako so oni dobli Nec 3540 komaj pred kratkim =) ).. vrjetno pa bi bil tudi bolj razsirjen in dostopen pekac pri nas kot je Philips.

Led diode pri Philipsu so ql... ampak nov Philips jih vec ne bo imel. Mislim pa da je se vedno lepsi design kot ga majo BenQ-ji.
 - 800.JPG

- 800.JPG

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Quikee ()

mte ::

Hm zgoraj je nekdo omenjal LG-jeve stvari. Po mojih izkušnjah samo proč od njih! Namreč enkrat sem kupil navaden combo pekač, pa kar na lepem po kake pol leta mi ni hotel več delat. Hvala bogu je bil še v garanciji in so mi ga po enem mesecu zamenjali (za nekega samsunga). En kolega je pa imel tastar model dvd pekača (eden prvih s tako nizko ceno) ravno tako LG ampak ravno po poteku garancije je šel tudi ta k vragu. Tako da LG-jev definitivno ne morem priporočat.
lp

jurre ::

meni je tudi navaden dvd-rom od LGja krepnu..cdje se bere dvdjev pa ne:\ pri sosednjem racunalniku, kjer je isti LG se pa vratca zatikajo..mors 2x al pa 3x prtisnt da odpre pladenj:\ ne kupim vec nic od LG...glede dvd pekaca sem pa povsem zadovoljen z NECom:D

AndrewSmith ::

Sam folk ej....jst mam LG dvd rw 4040 ki pece dvd-je z max 4x brez podpore za DL :'(
do zdaj se nic problemov :D ...tok tok tok....:D
Ne morem verjet da tej novi strupi delajo take frke :(

@ quikee....sem se pa zagrel za Plextor PX-716A/T3
Mnenje???
TNX :)

Quikee ::

Ja kar se tice crkovanja enot je tak, da je pri vseh moznost, da ti crkne. Se dogaja za to ne mores nic in noben proizvajalec ni pri temu izjema, kjer bi vsaka enota delovala kot treba. Trg opticnih enot je pac taki, saj je konkurenca zelo velika in vsi proizvajalci vedno iscejo nacine, kako znizati stroske izdelave in pri tem pade kvaliteta. Tudi Plextor ni izjema - Plextorjev 716 so na veliko crkovali in se vedno crkujejo, ceprav Plextor pravi, da uporabljajo le boljse materiale za pekac. (zaradi cesa je pac tudi cena taksna). Vem, da je marsikdo, ki je kupil Plextor 716, menjal tudi po 3 enote predenj je dobil enega, ki je delal brez problema. Isto je z nekaterimi BenQ 1620 OEM saj so dobili slabo serijo cipov, ki so zelo obcutljivi na napetostna nihanja in lahko dobis enoto, ki je delala par tednov.. potem pa se ti lepega dne vec ni odzivala. Predvsem se je to poznalo v amriki, kjer BenQ 1620 OEM dobis za drobiz.

Zato se mi ne zdijo ravno relevantne trditve v stilu "Meni je crknil LG-jev DVD-ROM zato le proc z njim".. zato ker se ti to lahko zgodi z vsakim pekacem in pa tudi razlicni modeli se pri tem razlikujejo. OK sej vem to je le osebno mnenje.. ampak jaz zaradi tega oznacil vse produkte proizvajalca zanic zaradi tega ker mi je crknila enota. Kar se tice pekaca LG 4163 se mi ne zdi, da bi na veliko crkovali, vsaj ne kaj vec ali manj kot drugi. Polek tega je pri nas na LG 4163 2 leti garancije, kar se mi zdi precej glede na to kak se vse hitro premika na podrocju DVD pekacev.

AndrewSmith: Ce nujno rabis dodatne funkcije kot jih ima Plextor 716 potem ga vzami, drugace pa je boljse kupit drugega ali pa magari 2 pekaca za ceno Plextorja saj ni nic posebnega brez teh funkcij. Kvaliteta pecenja je se v dosti primerih slabsa, kot pa pri pekacu za polovico njegove cene.

AndrewSmith ::

Tnx....boljse razlage nebi mogu dobit ;)

Quikee ::

nov firmware za LG 4163... A105. zacasno tukaj dokler se ne pojavi na mnozicnih uradnih straneh.
Novosti (zaenkrat):
- izboljsana kvaliteta pri pecenju na DVD medije
- podpora 12x pecenju na 16x DVD-R medije (Verbatim 16x DVD-R - MCC03RG20 naprimer)

MI5Ek- ::

@Quikee

Si kaj testiral, a je novi firmware za LG 4163 A105, kaj boljši od A104? Se ga splača naložit?

Dr_M ::

Quikee: kako je kej s philipsi zdej pr nas? se najnovejsi modeli ze dubijo al se ne?
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.

Quikee ::

@MI5Ek-: Jaz nisem opazil kaj dosti razlike... dejstvo, da so firmware po tem ko so ga izdali na strani, kaj kmalu umaknili ni ravno dobro znamenje. =) No problemov z novim firmware-om nisem zasledil.. samo kaj novega pa tudi nisem opazil. 12x pecenja na 16x DVD-R tudi ne dela.. ceprav je na zacetku kazalo, da je podprto.

@Dr_M: novi modeli se niso nikjer na voljo.. izzid je po mojih informacijah planiran za avgust. Vrjetno je taka zamuda pri Philipsu zaradi SolidBurn tehnologije (ucenje peke - podobno kot Auto Strategy pri Plextorih), katero bo z novim firmware-om podpiral tudi BenQ 1640. Ce hoces BenQ 1640 based pekac lahko kupis pri nas zaenkrat le Plextorja 740.. samo upam, da bodo Philipsi bolj poceni ob izzidu.

Dr_M ::

pa dobr, plextor 740 ma ze kr solidno ceno. tistih par k sit me ne moti.
sm pa na netu ze neki vidu glede pioneerja dvr 110. izid napovedan junija, ampak o njem ne duha ne sluha....
kaj pa ksn nov LG?
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.

SebaR ::

Jaz sem danes naročil LG 4163 črne barve :D JUPI!

Cez kake 6 mesecev mu pa dodam še takrat najboljšega pekača :P
Povej ti to raje komu brez nog, da bo lahko skakljal po cesti...
:>

Quikee ::

Pioneer 110 se ne pricakuj kmalu.. najprej more Nec masovno izdelat nove cipe.. tak da mislim, da bo Pioneer 110 izsel v podobnem casu kot nov Nec pekac.

LG 4167 bo pa zdaj kmalu na voljo.. samo nic kaj prevec impresivno novega proti Nec 3540 in BenQ 1640 ne bo mel, kot so na zacetku napovedovali in bo podpiral "le" 5x DVD-RAM (napovedi so ble o 16x DVD-RAM) in 6x DVD-R DL (napovedovali 8x DVD-R DL). Sicer pa treba pocakat na rezultate delovanja v praksi.

SebaR: Pametna odlocitev.. =)

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Quikee ()

Dr_M ::

sam tale LG 4163 je tko....zastarel ze.
kot da bi hotu kupt liteon 832... :)

pioneer dvr 110
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.

Quikee ::

Dr_M: Hehe.. ja samo tudi LG je napovedoval izid 4167 na CeBit-u za konec Aprila pa se ga zdaj ni. =) Ker Pioneer uporablja izkjucno Nec cipe je bolj relevantna informacija o realnem izidu Pioneer 110 ta. Saj bo ta cip prvi od Nec-a, ki bo podpiral prav tako DVD-RAM.. ti cipi pa bodo na voljo komaj Avgusta, kot pise v novici. Zaradi tega tudi pravim, da bo Pioneer 110 na voljo priblizno v istem obdobju kot bo na voljo tudi Nec 4550.

Kar se pa tice LG 4163, da je zastarel se strinjam deloma.. ampak ce realno pogledas novejsi pekaci nimajo kaj dosti realne prednosti pred njim. 4x DVD+R DL je cisto zadosti za normalnega uporabnika, ki misli posnet le par DVD+R DL medijev predvsem glede na ceno DL medijev .. DVD-R DL podpore pa pomoje ne bo noben pogresal kaj prevec zaradi zanic kompatibilnosti in cene. Kaj drugega novejsi pekaci proti LG 4163 nimajo. Ima pa 4163 DVD-RAM podporo, ki bi je morda nekdo bil bolj vesel (recimo nekdo ki dela daily backupe ali pa ima kaksno video kamero oz. DVD rekorder, ki snema na DVD-RAM) kot recimo 8x DVD+R DL hitrosti ali DVD-R DL podpore. =) Pac vse je odvisno od tega kaj kdo bolj rabi..

BTW. Upam, da si videl review Nec 3540 @ CDFreaks.. mas vsaj en "dokaz", da so DVD+-RW boljsi kot nekateri DVD+-R mediji (vsaj po kvaliteti pri hranjenju za kratek cas). Kvaliteta Verbatimov 8x DVD+RW in 6x DVD-RW je prav impresivna.. vsaj glede na 4x predhodnik in ostale 4x DVD+-RW medije.

Caligula ::

Tole se verjetno kar splaca:
KLIK
Tudi tale zunanji ni tako posastno drag, ce kdo rabi zunanjega
klik

Pa Benq 1640 in Plextorjev 16kratnik sta si zelo zelo podobna:
KLIK

Quikee a Benq 1620 je isti kot 1640?
Je razlika v firmweru ali se v cem?
A je to dober pekac? Enak Philipsu?
Malo sem zadaj zdajle, ker ne spremljam...

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Caligula ()

fosil ::

Res mi ni jasno kaj pri Philipsu tok cajta mečkajo z tistim novim dvd pogonom, sej baje da itak nardijo velik del razvoja pri Benqu, zato mi je še tok bol čudno da pol Plextor da ven nov pogon prej koker oni. Če bi vedu da bojo tok cajta mečkal bi že maja vzel 1625 ampak zdej se mi pa res ne splača . Se vid da so tok mastodontska firma da rabjo pol leta samo da se po riti popraskajo (oziroma naročijo kitajcem da dajo Philips nalepke na dvd pogone).
Upam samo da bojo vsaj pri uvozniku hitri, da ne bojo še oni pol leta rabil pol. :|

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: fosil ()

Dr_M ::

Quikee: ja DVD+/-DL mene sploh ne zanima. bolj me zanima dvd+/-rw 8/6. tega ta LG nima, zato mene ne zanima sploh.
trenutno mam namen kupit se en dvd pekac, da ga dam zravn neca 3540. :)
glede avgusta pa pise tole...

Pioneer continues its developments of a Blu-ray drive looking at a July/August timeframe for introduction.
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Philips 1640P in BenQ 1620 (strani: 1 2 3 4 5 6 7 )

Oddelek: Strojna oprema
34527097 (12048) e-marko
»

NEC dvd-rw 3500/3520/3540 (strani: 1 2 3 427 28 29 30 )

Oddelek: Strojna oprema
1496100931 (25440) nuclear
»

LiteOn ali LG DVD pekač ? (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
525261 (4599) YenLoWang
»

Katerega od plextorjev?

Oddelek: Kaj kupiti
191851 (1670) Caligula
»

DVD pekač (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
897687 (5270) AtaStrumf

Več podobnih tem