» »

NEC dvd-rw 3500/3520/3540

NEC dvd-rw 3500/3520/3540

««
20 / 30
»»

ru7 ::

A ma kdo izkušnje z Fujifilm 4* (oznaka FujiFilm02 če se ne motim) DVD-R. Sem kupu tortico v šparu pa sem nad rezultati razočaran. Imam 3520 z Liggy biosom (priporočen ene 2 stani nazaj). Dobivam čudne krivulje potem ko dam v nerotu test. Prva tretina je vedno odlična (kot mora bit), ko pa pride nekje do 10X hitrosti branja pa začne skakat in pol samo pada (rata čist nazobčena krvulja). Sem naredu Screenshote samo sem jih pozabu v LJ, prilepim kasneje.Zanimivo je to, da na 6* hitrosti dobim celo boljši scan kot na 4* za katere so deklerirani.

No vglavnem al je to pogosto al sem mel pač "srečo" pri izbiri škatle?

Zako ::

Mene samo se nekaj zanima. A ta Nec 3520 podpira/peče na dvd-r dl ali ne?

ru7: mogoce so le salba serija medijev.

LP
Zako je zakon!!!

Quikee ::

ru7:
3520 ma vecje probleme z branjem pri nekaterih medijih kot 3500.. mogoce bi blo boljse ce bi bral pri 12x hitrosti.. Pri tej je bolj podoben 3500. Samo vseeno to ni dober znak. FujiFilm02 niso ravno kvalitetni mediji.. tak da se jih probaj izogibat sploh ker dobis dosti drugih boljsih medijev za podobno ceno.

Zako:
Ja 3520 podpira DVD-R DL. Samo kaj ti bo to.. ce se medijev ni na voljo in se nekaj casa jih ne bo. Polek tega ne bojo nic kaj bolj poceni kot DVD+R DL. Mogoce bojo bolj kompatibilni samo dvomim da kaj vec kot DVD+R DL z book type DVD-ROM.

Zako ::

saj sm vprasm, drugac pa si mislm pol ko bodo mediji na vojlo 1 koncert zapect. drugo nc.

LP
Zako je zakon!!!

Quikee ::

Heh... in zakaj cakas na DVD-R DL in si ze zdaj nea na Verbatim DVD+R DL ?

ru7 ::

Keri mediji so dobri po kakovosti Quickee, tko, da se jih splača nabavt (10 ali 25 spindle)?

baal24 ::

Zako: NEC_firmware

Meni dela najboljse fw od MadDog-a (zadnja ver.)

lp,b.

ru7 ::

A se bolj splača tale maddogov firmware kot Liggyev? Prednosti enega in drugega, razlike v kakovosti pisanja mogoče?

Zako ::

vprasl sm zato za dvd-r dl ker ima kolega prastar dvd player in mu bere sm dvd-r medije.

za firmware pa sm ze zrihto, sedaj imam gor onega od liggyta LD3520_1F3; sam ga bom verjetn zamenju, ker hocem se imte region free.

bom kar tega od liggyta probu LD3520_1U6.

Ta liggy se mi kar dober zdi, cist dobro bere tudi zelo spraskan cd medij in dvd-rome isto tako.

Bi pa rad se mnenje o tem Mad Dogu.

LP
Zako je zakon!!!

Quikee ::

ru7:
Verbatim 8x DVD+R Made in Taiwan. Vec informacij najdes v tej temi.
Liggy & Dee firmware 1.U6 temelji na Mad Dog 1.F3 firmware-u.. s tem, da vsebuje pohitritve za nekatere medije in izboljsano kakovost. Tako da je LD firmware boljsi kot Made Dog.

Zako:
Ce tvojemu kolegu bere DVD-R medije se to ne pomeni, da bo bral tudi DVD-R DL medije. Sicer pa si ziher, da mu ne bere tudi DVD+R medije z Book Type DVD-ROM ? Pa firmware-i se ne razlikujejo po bralnih sposobnostih.. kot sem pa ze rekel Liggy/Dee 1.U6 firmware temelji na Mad Dog 1.F3 firmware-u.. in Liggy/Dee 1.F3 firmware je isti kot Mad Dog 1.F3 firmware le, da ima odstranjen RipLock.. pravzaprav si ne zasluzi imena LD sploh. =)

JACK1 ::

HI!
Jst imam problem z pekačem NEC DVD_RW ND-3500A!!!
Najvišja hitrost pisanja CD-R je 48x ampak mi v nerotu zazna samo 32x medij pa imam smart buy 48x, najvišja hitrost DVD-R je 16X ter ko zelim zapeči DVD mi v nerotu zazna 12x medij pa uporabljam Verbatim 8x hitrost, ko pečem dvd z hitrostjo 8x mi dvd peče več kot 20min. in bufer pri nerotu skače od 0-100%, če pečem z 2x hitrostjo dvd isto časa peče samo da bufer ne skače in je skor skoz na 100%.
"Zanimivo pa je, da pri navadnem pekaču TEAC ki ga tudi imam dela vse normalno, in peče z max. 40x ker je ta najvišja hitrost pekača in bufer nič ne skače..."

PROSIL BI ZA NASVET KAJ MORAM NAREDIT KER RES NEVEM PEKAČ JE ČISTO NOV!


HVALA!

LP JAKA

Quikee ::

OK te pa se 1x...

"Najvišja hitrost pisanja CD-R je 48x ampak mi v nerotu zazna samo 32x medij pa imam smart buy 48x, najvišja hitrost DVD-R je 16X ter ko zelim zapeči DVD mi v nerotu zazna 12x medij pa uporabljam Verbatim 8x hitrost"
Kaj pise na mediju je deklarirana hitrost.. in ni nujno, da ti bo pekac pekel s taksno hitrostjo. To je doloceno v samem firmware-u od pekaca s kaksno hitrostjo bo pekel kateri medij in v zelo dosti primerih je tak, da ne bo maksimalno pekel s tisto hitrostjo kot je dana na samem mediju. Zato je to cisto normalno.

"ko pečem dvd z hitrostjo 8x mi dvd peče več kot 20min. in bufer pri nerotu skače od 0-100%, če pečem z 2x hitrostjo dvd isto časa peče samo da bufer ne skače in je skor skoz na 100%."
OK To pa je cisto nekaj druga.. zgleda, da pekaca nimas v UltraDMA 2 nacinu... ali pa mas probleme z IDE Driveri. S pekacem ni nic narobe le porihtanega ga nimas tako kot je treba.

JACK1 ::

Hvala Quikee to si mi ze povedal sam nisi mi pa konkretno povedal kaj morm naredit...
Ker drugim kolegim k imajo isti pekac dela vse normalno in hitro...:\

Quikee ::

Hja... odgovoril sem ti za prvi del v cem je problem.
Za drugi del pa mores preverit ce je pekac v Ultra DMA2 ali ne. Preveris pa v Control Panel / System / Hardware / Device Manager / IDE ATA/ATAPI controllers.. poisces na kerem controllerju mas pekac (Primary ali Secondary).. z desno kliknes gor pa gres v properties.. pa poisces kje pise v kaksnem nacinu je. Ce je v UDMA 2 je OK in je problem z IDE gonilniki... ce pa je v Multi-Word DMA ali PIO Mode ... potem pa mores odstranit controller in znova zagnat Windowse.. in ce bos mel sreco bo preklopil v UDMA 2 nacin.
Ce je problem z IDE driveri.. pa mores dat gor druge IDE driverje in probat ce z njimi deluje hitreje ali pa s pomocjo Roll Back Driver preit na MS IDE Driverje. Dosti bi pomagalo ce bi napisal kaksno maticno plosco imas.

Aja... drugi nacin kako vidis v katerem nacinu ti deluje oz. ce so problemi z IDE driverji je s pomocjo Nero CD/DVD Speed, ki ga dobis polek Nera ali pa si ga povleces iz interneta tukaj. V programu mores naredit Transfer rate test (Run Test / Transfer Rate) noter pa mores imet ze posnet DVD po moznosti podatkovni. Nato ti bo zacelo brat DVD in izrisala se ti bo krivulja... ce bo krivulja sla do 16x hitrosti je vse ok... ce bo ostala nekje na 4x celi cas.. potem je vrjetno problem z IDE gonilniki... ce pa bo sla nekje do 13x hitrosti maksimalno pa pomeni da je v Multi-Word DMA ali PIO nacinu. Lahko se pa pozenes Brust Rate... V primeru da je 16 MB/s je vrjetno v nacinu Multi-Word DMA... ce pa je okoli 22 MB/s pa je v Ultra DMA2 in je OK.

BTW... vse to je ze bolj ali manj napisano v tej temi... skoraj na vsaki drugi ali tretji strani. =)

JACK1 ::

Sem zagnal nero test in tule so slike...
 and Settings\Administrator\My Documents\My Pictures\nec_burst rate.JPG

and Settings\Administrator\My Documents\My Pictures\nec_burst rate.JPG





 and Settings\Administrator\My Documents\My Pictures\nec_hitrost.JPG

and Settings\Administrator\My Documents\My Pictures\nec_hitrost.JPG

JACK1 ::

Test so katastrofalni tako da nevem kaj je zdaj krivo a so ide driverji ali kaj drugega?
BTW osnovno ploščo imam ASUS P5P800.


HVALA

LP

Quikee ::

Ne viim slik..

Intel chipset... hmm... mas instaliran Intel application accelerator?? Probaj ga uninstalirat...

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Quikee ()

JACK1 ::

SORRY!





EVO ZDAJ MI MORALO DELAT.

Zgodovina sprememb…

  • zavaroval slike: Predator ()

Quikee ::

Ah to si testiral z Nero DVD Speed... to je star program, ki ga vec ne nadgrajujejo ker se je kasneje zdruzil z Nero CD Speed v Nero CD/DVD Speed in nadgrajujejo le se ta program. Vseeno... rezultati niso OK... Vrjetno je kaki problem z IDE driverji... lahko pa tudi z IDE kablom.
Naredi Roll Back Driver nazaj na MS IDE Driver... uninstaliraj Intel application accelerator.. in pol porocaj ce bo krivulja kaj boljsa v Nero DVD Speed.

JACK1 ::

SORRY ampak jst se kaj veliko nespoznam na tete drajverje od pekača in nevem kako bi to naredil "Roll back driver nazaj na ms ide driver" in nevem kje naj unistaleram intel application accelerator?

Prosim pomagaj oz. bolj natančno opiši kje in kaj moram naredit da bo ok.:))

THANX Guikee!

LP

destiny ::

Mislim da ti je Quikee na to že odgovoril ene 3 poste višje, vsaj kar se ide driverjev tiče :\.
Za intel accelerator pa poglej v Control Panel -> Add/Remove Programs če ga maš not. Če ga tam ni, ga verjetno nimaš inštaliranga :P
BTW, mal preber kaj ti ljudje svetujejo preden 3x eno in isto vprašaš...

JACK1 ::

SORRY!
Ampak še zdaj nisem našel odgovora na moje vprašanje? Res nevem kaj moram naredit, da bo delovalo normalno.
Intel accelerator nimam instaleran, v biosu nisem nič nastavljal, tudi sformatiru sem, in ni nič pomagalo firmware mam 2,16.
In še vseeno nevem kako bi "Roll back driver nazaj na ms ide driver"
Prosim pomagajte mi!

Imam pa res smolo z tem NEC-u 3500.

lp

e-marko ::

Sicer nimam Intela, ampak je isti postopek...:\
Tule imaš:

Potem dvakrat klikneš in dobiš novo okno v katerem izbereš driver in potem imaš tole možnost:

Še kaj?:D

LP
...somebody, somewhere...

Zgodovina sprememb…

  • zavaroval slike: Predator ()

JACK1 ::

Ampak jst nimam te možnosti!
in nikjer mi ne piše za Roll back driver.

e-marko ::

Potem pa dvoklikni na Primary IDE channel oz. pač tistega kjer imaš pekač...

Sicer pa tole spada že bolj v kakšno drugo temo. Npr. reševanje težav ali kaj podobnega.

LP
...somebody, somewhere...

JACK1 ::

Oz. sem najdel Roll back driver sam k kliknem gor mi odpre HELP AND SUPPORTED CENTER in tam nikjer nepise da dela cd/dvd počasi ali da počasi peče...ali kaj kaj moram naredit?

Quikee ::

Ne ne mores na Primary oz Secondary IDE Channel naredit Roll Back Driver... ampak na Ultra ATA Storage Controller-ju... Sicer je pa weird da imas 2 Controllerja napisana... mogoce je pa to vzrok za tvoje tezave. Aja.. pa pusti Help and Support.. =)
Ce pa Roll Back Driver ne bo delal pa si poisci novejse IDE driverje za tvojo maticno.

e-marko:
"Sicer pa tole spada že bolj v kakšno drugo temo. Npr. reševanje težav ali kaj podobnega."
Ne ne je kr v ustrezni temi to. =)

JACK1 ::

Kaj potem lahko naredim Roll Back Driver na Ultra ATA Storage Controller-ju a nemore bit nic narobe8-O

Quikee ::

Bistvo Roll Back Driver je, da se nalozi prejsnji driver za IDE controller gor (po vsej vrjetnosti MS IDE driver).. v bistvu ni nic kaj bolj tvegano kot da bi nadgradil z novim driverom za IDE controller. Ce bo vse po sreci bo potem vse delalo OK ni pa garantirano. Tak kot sem prej rekel pa se mi cudno zdi, da imas 2 Ultra ATA Storage Controllerja instalirana in je mozno, da je to vzrok pocasnega pecenja (konflikt).

JACK1 ::

Ja nevem zakaj mam instalerana dva Ultra ATA Storage Controllerja? In kako bi katerega zbrisal če je mogoče to problem?:\

Quikee ::

Z desno kliknes in das uninstall... =)

JACK1 ::

No sedaj k sem dal na enemu Ultra ATA Storage Controller-ju Roll Back Driver mi sedaj pokaže takole.

e-marko ::

Aha... Vidim, da ti bo Quikee lažje pomagal naprej.
Sicer pa bi jaz vse kontrolerje pobrisal (uninstall), saj ob ponovnem zagonu winsi naložijo na novo driverje.
Lahko pa prej narediš System Restore Point za vsak slučaj, če se kaj zalomi.

LP
...somebody, somewhere...

Quikee ::

Hm.. ja pomoje da vse odstranis ven sploh ne bi bila slaba ideja... pol pa resetiras pa bi moglo kazat en Controller... en Primary in en Secondary.... pol pa pac preveris se ce je pekac na Ultra DMA2 in da je driver MS IDE.
Potem pa se 1x pozenes Nero CD/DVD Speed in preveris cese je kaj zboljsalo.

Quikee ::

Ena dobra novica za vse z Nec 3500 in 3520...
V novem Nero CD/DVD Speed bo podprt Quality check oz. PI/PIF skeniranje... klik

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Quikee ()

cbelica ::

Kul8-)
Zdej bo pa treba celo zbirko DVD-jev pregledat... bo kaj za delat...

98% of the teenage population does or has tried smoking pot.
If you're one of the 2% who hasn't, copy & paste this in your Signature

bond007 ::

Jst sem pa mislil da je pi/pif hardwerska zadeva in odvisna od pekača.

Quikee ::

Sej je... samo chipset od Nec-a 3500 in 3520 ima vgrajeno podporo PI/PIF (dokaz je Pioneer 108, ki ima isti chipset in omogoca PI/PIF skeniranje)... le da ni bila ta prisotna v firmware-u. Zgleda, da bo z novim firmware-om prisla podpora za PI/PIF skeniranje ali pa je ze ta prisotna v novejsih firmware-ih. Bomo videli.. ko bo izsel novi Nero CD/DVD Speed s podporo za Nec-a.

JACK1 ::

KONČNO SEM NAŠEL KJE JE PROBLEM!
Zbrisal sem vse tiste ide driverje in ko sem restartal mi je nanovo naložil vse nazaj!
Potem sem odklopil pekač TEAC "kot sem že prej omenil imam dva pekača CD/RW TEAC in DVD/RW NEC", in priklopil samo NEC-a zagnal sem nero dvd speed in rezultati so odlični!:)) Sedaj pa me zanima kaj bi moral naredit, da bi mi oba pekača delovala!:)

BTW dva pekača imam zato ker včasih sem imel samo TEAC-a sedaj pa sem si kupil NEC-a super bi bilo če bi mi oba pekača delovala normalno, da bom lahko pekel cd na cd:))

HVALA vsem ki ste mi svetovali in prosl bi če mogoče veste kako bi še ta problem odpravil?8-)

TUKAJ JE PA TEST:

destiny ::

Kako si pa prej mel priklopljena pekača (primary/secondary ide, master/slave)?

JACK1 ::

Na master imam NEC-a na slave pa TEAC-a in ko sem TEAC-a odklopil nisem jumperje nič spreminjal sem imel NEC-a na master. In test je bil takrat super ! A bi mogoče moral dat NEC na slave TEAC pa na master samo pomojem to nima veze!:\

destiny ::

Kaj pa firmware. Maš še na obeh pekačih originalnega? Jest sem mel z philipsom 1620K probleme dokler ga nisem flashal (če je bil priklopljen na istem kanalu kot pioneer so mi windowsi zmrznli)

JACK1 ::

Ja originalnega imam na TEAC pri NEC-u pa sem ga flashal na 2.18 in ni nič pomagalo potem pa sem ga dal nazaj na 2.16:\
ŠE KAKŠEN PREDLOG MOGOČE KAJ NAREDIT?:))

LP

Quikee ::

Zakaj pa si dal nazaj na 2.16 ?? 2.18 je uradni firmware.. ki ti prinese kr zboljsano kvaliteto pisanja in kar nekaj novo podprtih medijev.
Probaj dat Teac-a na drugi IDE kanal.. polek diska mogoce. Drugace pa ne bi smelo bit problemov s tem. Malo se se spilaj... pa probavaj razlicne kombinacije.. menjavaj IDE driverje.. probaj druge IDE kable... probaj Teac master pa Nec slave (tak vseeno keri je master keri je slave.. dokler ne uporablas obeh hkrati) itd.

pegaso ::

Lep pozdrav!

Mene pa zanima, če s tem, da zamenjam originalen firmware, ki je zdaj na NEC ND 3520 z LD3520 1.U6 (Beta 6) (Liggy & Dee NEC ND-3520A firmware) pridobim kaj na kakovosti zapisa pri enaki hitrosti pisanja npr 4x na medij DVD+R Verbatim 4x certified. Ali dobim samo možnost hitrejšega zapisovanja na nekatere medije in odstranjen riplock?

Ops! Sem ravno vidu da je zunaj že LD3520 1.U7 (Beta 7) (Liggy & Dee NEC ND-3520A firmware)

LP Pegaso

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: pegaso ()

JACK1 ::

Pa sej nemorš verjet če ne vidiš!!!!8-)
Zdaj sem zrihtal tist problem z pekačem NEC.Formatiru sem in ni nič pomagalo, ide driverje sem zbrisal in nanovo naložil in nič, ide kabelj sem zamenju in nič,...skratka vse možno skor....!
Potem sem jumperje zamenju sem dal na NEC-a slave in na TEAC master in zaženem nero speed test in rezultati so super!!:D
Nisem še nobenega dvd zapekel in mislim da bo delovalo vredu ker test je pokazal dobre rezultate.:))

Hvala vsem ki ste mi dajali informacije!:)


Lp

Yossarian ::

Včeraj sem si kupil NEC 3520. Spet eden novi s svojimi začetniškimi vprašanji., boste rekli. Ja, tako je, kaj naj reče?. Skratka, problem. Imam en DVD, katerega bi si rad zapekel. Uporabljam nerota. In ko hočem dat pečt, mi pove, da ni dovolj prostora, tako da ga ne morem zapečt. Kako je to možno, ha? In res je videt, kot da ima tisti DVD okrog 7,5 GB.:(
Nikoli se ne prepiraj z idiotom, ker te bo potegnil
dol na svoj nivo in te premagal s svojimi izkušnjami.

boštjan ::

pa v nerotu označiš,da hočeš DVD zapečt?
tvoje težave sodijo v oddelek POMOČ in NASVETI.
NF7-S,2500+@2200MHz,MSi 5900SP,LCD Philip 190X6,Maxtor DM+9 120GB SATA,
2*256 3200/A KHX, PSU 420W DF chieftek

e-marko ::

Tudi tam ti ne bodo mogli pomagati, ker želiš zapeči dvd-9 na običajen dvd (dvd-5).:\ :D
Nabavi si plošček z večjo kapaciteto, če ti denarnica prenese... Ali pa shrinkaj film tako, da bo šel na 4.7GB (oz. 4480MB).

LP
...somebody, somewhere...

AtaStrumf ::

Tukaj sem najdu RPC1 in riplock free official firmware. Jaz se ne obremenjujem z nekimi ultra speed, zato bi se omejil na official firmware, samo odstranjen riplock in RPC1 bi pa imel, tako da me zanima, če je to to kar jaz iščem?
««
20 / 30
»»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Dvd pekač (strani: 1 2 3 4 5 6 )

Oddelek: Kaj kupiti
28527397 (13156) GrimReaper
»

Kje pa vi kupujete DVDR/DVDRW medije? (strani: 1 2 3 431 32 33 34 )

Oddelek: Kaj kupiti
169297475 (26577) pingo76
»

Philips 1640P in BenQ 1620 (strani: 1 2 3 4 5 6 7 )

Oddelek: Strojna oprema
34527174 (12125) e-marko
»

NEC ND-3540A problem...

Oddelek: Pomoč in nasveti
282308 (1599) dean444
»

DVD pekač (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
897713 (5296) AtaStrumf

Več podobnih tem