» »

Pinnacle PCTV Stereo ... help!

Pinnacle PCTV Stereo ... help!

doublemp ::

OK, nabavil sem kartico Pinnacle PCTV Stereo. Zdaj pa imam velik problem in že ure se trudim, da bi ga odpravil. Uporabljam XP SP2, motherboard MSI 845PE.

Ko poženem program PCTV Vision, piše "Hardware initialization failed.", v Device Managerju pa "This Device Cannot Start (Code 10).". Tudi tisti pinnaclov wizard, ki preveri, ali je vse ok, ugotovi napako pri zadnjem testu.

Tukaj je še seznam stvari, ki sem jih poskušal narediti (po navodilih z neta):
-Nero 6.6. uninstall
-Scanner uninstall
-Patch iz nemške (.de) Pinnaclove FTP strani (update driverjev).
-PCTV software reinstall
-TWAIN driverji za PCTV uninstall

pa ne dela in ne dela...

Možno je, da je z IRQ-ji kaj narobe, v biosu imam sicer vse na auto (default), ker se na to glih ne spoznam kej preveč :P

Zdaj pa če je kdo imel podoben problem, naj mi prosim pomaga.
LP

bm0267 ::

Žal ta kartica ne dela Xp-jih, kateri imajo instaliran SP2....žal...sicer so ti pocarji od Pinnacla objavili neke popravke za gonilnike ki bi naj to zrihatli...ampak meni niso pomagali....res pa je da sem se s tem mučul pred kakega pol leta...tak da mogoče je zdaj že kaj porihtano...pojdi na njihovo stran in potegni dol nove gonilnike....

Če boš zrihtal mi prosim javi....


BoSko
BoSko

doublemp ::

OK, sem dal dol SP2, pa tudi pri SP1 ne dela. Pravzaprav SP1 rabi gonilnik za nek "SM Bus Controller" (pa ga ni, čeprav sem inštaliral vse update da motherboard od MSI-ja in Intela). Pri SP2 tega ni. Nekaterim pri SP2 dela, no, meni ne.

Tribal ::

za WIN SP2
1. inštaliraj s cdja.
2. downlodaj popravek z pinnacle strani. za win xp sp2
3. inštaliraj popravek!!!

In magično bo delalo. Smo na servisu že ene 100 krat mel ta problem in ga tako rešili. Včasih smo samo driverje na novo naložili pa je delal.

doublemp ::

[quote]1. inštaliraj s cdja.[/quote]
OK

[quote]2. downlodaj popravek z pinnacle strani. za win xp sp2[/quote]

Tole, kajne:
http://www.pinnaclesys.com/docsupport1....

[quote]3. inštaliraj popravek!!![/quote]
OK, pisalo je da je "device ready to use" tko da Ok....

AMPAK

PCTV Assistant zdaj pravi tako kot prej:

The device test failed. Probably no interrupt was assigned to the PCTV, or the interrupt in question is being used by another hardware device.

Please use the Device Manager to review the configuration of your system and resolve this conflict.

Hvala, ampak to žal tudi ne dela. Moram povedati tudi to, da z SP2 tudi ni sam začel Found New Hardware Wizard-a.

doublemp ::

Prilagam še nekaj screenshotov:

mrbungle ::

Glej, preberi so TOLE TEMO. Smo kake pol leta nazaj debatirali točno o tej stvari. Sem imel tudi sam problem. Tu je povzetek, kako sem težavo rešil sam:

Pa mi je le uspelo!8-)
Najprej sem odinštaliral vse, kar je bilo od pinnacla-tudi studio dv. Najbrž je fora v tem, da pinnaclovi produkti uporabljajo nekatere skupne datoteke, ki mi jih pri uninstalu ni zbrisalo. Zato sem po uništalaciji programov zbrisal tudi direktorij Pinnacle v Program Files NAto sem pognal regdelete, ki sem ga potegnil iz pinnaclove strani. Resetiral sem računalnik, na novo naložil gonilnike, resetiral (za vsak slučaj), nato inštaliral PCTV Vision (5.70), resetiral in inštaliral upgrade 5.80. Stvar sedaj dela.:D

mrbungle ::

Še nekaj. Ravno sem si na novo naložil pvtv stereo, ker mi je zvok zaostajal pri snemanju. Stvar deluje, postopek pa je sledeč:
1. odinštaliraj vse programe od pinnacla (pctv stereo, studio DV,...),
2. zbriši direktorij Pinnacle v Program Files (pinnaclovi produkti uporabljajo nekatere skupne datoteke)
3. s pinnaclove strani potegni program regdelete
4. poženi regdelete in izberi vse možnosti
5. resetiraj PC
6. ko ti pride v Winse, ti naloži driverje. ti samo potrdi.
7. zaženi software 5.70 in ga inštaliraj. ko te vpraša za restar, izberi YES. če ti driverjev ne naloži sam od sebe, tudi zaženi software. S tem ti naloži tudi diverje. Sledi restart.
8. ko ti ponovno pride v winse (lahko ti bo spet nalagal driverje (glej 6.0), če ti jih že ni v koraku 6
9. zažene se ti PVTV Assistant. Tu pa je fora. Ne zaženi tega testa (oz. pusti pri miru in ga zaženi kasneje, a ne izklopi okna) temveč najprej posodobi gonilnik (desni klik na my computer --> lastnosti --> Hardware --> Device Manager --> pod Sound, video and games controllers izberi Pinnacle PCTV Stereo PAL Capture Device --> 2×klikni na to --> izberi driver --> izberi update driver --A izberi no, not at this time --> izberi install from a list or specific location --> izberi Don't search, i will choose driver to install --> izberi Have a disk --> izberi Browse --> poišči gonilnik, ki si ga potegnil z neta --> naprej boš znal
10. ko driver posodobiš, zaženi PCTV Assistant.
11. Stvar bi sedaj morala delovati.

PA ŠE TO! PAZI, ČE POSODOBIŠ SOFTWARE (PCTV VISION) IZ 5.70 NA 5.80, TI GONILNIKE PRESNAME S STAREJŠIMI, ZATO STVAR ZOPTE NE DELUJE, TAKO DA MORAŠ PONOVITI KORAKE 8 - 11.

doublemp ::

Super, bom to zdaj probal. Sicer pa imam software verzijo 5.9 že na CD-ju, saj sem kupil OEM verzijo. Upam, da bo povzročal težav.

Hvala tudi za link to tiste teme. Tam sem izvedel za DScaler, vendar mi ne deluje, čeprav se na desni vrednost DF/s spreminja (verjetno so fo frame-i na sek.), tako da "nekaj zaznava", samo nič ne prikaže. Celoten meni Channels je siv (onemogočen).

Tam sem tudi opazil, da je potrebno imeti v device managerju Multimedia Controller in Multimedia Video Controllers. Jaz imam samo enega, in sicer Multimedia Controllers. Upam, da to ne bo problematično.

No, grem zdaj probat po vrsti kot si napisal.
Tnx


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

[uradna tema] Pinnacle (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Zvok in slika
13419802 (7348) dire
»

[Linux] Pinnaclova kartica

Oddelek: Operacijski sistemi
301702 (1457) christooss
»

Pinnacle PCTV revealed (strani: 1 2 )

Oddelek: Zvok in slika
536937 (4873) maxy
»

TV Tuner (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
554105 (3153) tec
»

Nakup TV tunerja

Oddelek: Kaj kupiti
372135 (1496) zdravc

Več podobnih tem