» »

Splav

Splav

BluPhenix ::

BigWhale, kako to mislis poznas nekaj takih, ki gredo večkrat na splav. Resno to? Ker jaz sem slišal, da veliko zdravnikov že 3jega splava ne dela, ker je možnost, da lahko ženska utrpi trajne posledice zelo velika.

Kolikšna je splh možnost, da ženska po 3jem splavu še zanosi, ma kdo ta podatek?
Podpisa ni več, ker so me poskušali asimilirati.

Gaby ::

Splav ne pusca nujno nekih trajnih posledic. Tako da naceloma lahko zenska tudi po veckratnih splavih zanosi. Drugace pa je pri komplikacijah.. Splav je pac poseg, ki je kot postopek tvegan in lahko gre kaj narobe. Ni pa nujno.
Nature lover.

nevone ::

>ampak poznam pa kar nekaj takih, ki gredo po veckrat zapored na splav in pri vsem tem samo skomignejo z rameni.

In to se ti zdi zadosten razlog da možnost splava postaviš pod vprašaj?

>Ampak ze to, da pridejo do tiste tocke, ko lahko stvar preprecijo in tega ne storijo je naravnost bebavo.

Splet okoliščin lahko povzroči, da se ženska bebavo odloči. Če potem ugotovi, da je bilo to bebavo, naj ima vsaj možnost to bebavost popraviti.

>Vsaka gre lahko na urgenco in rece: 'ups!'. In to vec kot 24 ur po zurki, tako da ima cel dan, da se strezni.

Take vrste streznitev včasih lahko traja nekoliko dlje.

o+ nevone
Either we will eat the Space or Space will eat us.

IgorGrozni ::

Do trenutka, ko otrok zapusti telo matere je, IMO, del materinega telesa. Njenega. Človekova in posebej ženska pravica je , da povsem avtonomno odloča o svojem telesu.
Tukaj, ne glede na moje, mogoče ˝pametne˝ pomisleke, jaz kot moški nimam pravice kršiti njenih, vaših, ..nevone in Gaby, pravic. Niti verbalno jih ne bom.

Nesmiselni pomisleki, ki jih je v našo in vašo kulturo vgradil patriarhat in še posebej RKC, vam dajejo dovolj negotovosti in dvomov, da ne rabite še mojih prišepetovanj.

Kar meni o splavu in sklene o njem posamezna ženska, četudi sem jaz oče, in ženske skupaj, je pravilno. Moralno. Etično.

IMHO.

BigWhale ::

Tehnicno gledano oziroma medicinsko, plod ni del materinega telesa. Otrok je s popkovino povezan s posteljico, ki je pa vrascena v maternico. Niti ni nek podaljsek maternice ampak bolj parazit, ki se je zajedel v maternico. :)

Dr Evil ::

Točno tako.

jype ::

Parazit? Torej je splav isto, kot ce ubijes muho? Ker clovek tista rec v maternici ziher ni, mu se veliko manjka do tam.

BigWhale ::

Jure,

Eh?

"A parasite is an organism that spends a significant portion of its life in or on the living tissue of a host organism and which causes harm to the host without immediately killing it. Parasites also commonly show highly specialized adaptations allowing them to exploit host resources."

-- Wikipedia

Potem bela omela tudi ni rastlina, glede na to, da je parazit...

In preden se kdo obregne ob tisti 'causes harm to the host', ja nosecnica ce ne pazi, lahko kaj hitro zaide v tezave zaradi njenega parazita.

nevone ::

Preprečitev splava je isto kot bi silil nekoga, da pa mora imeti otroka. Otrok naj bo kolikor se le da splet srečnih okoliščin. In če mati ocenjuje, da te okoliščine niso takšne, nima smisla, da se ji vsiljuje neka logika svetosti življenja.

Če nam poleg življenja samega, ne bi bila vrednota tudi njegova kvaliteta, potem tudi nebi uporabljali kontracepcije, ampak bi vsa življenja, ki so nam namenjena obdržali. Kaj pomeni na kupe otrok, ki jih Bog da, si lahko pogledate drugje po svetu, ali pa samo malo pogledate v našo preteklost.

Če vam splav še tako ni všeč, je prepoved splava veliko večje zlo za družbo. Prav tako, kot če prepoveš kontracepcijo.

o+ nevone
Either we will eat the Space or Space will eat us.

Saladin ::

Problem je polarizacija mnenj:
Tisti, ki so pro-choice, ponavadi povsem zreducirajo plod na del materinega telesa, z katerim lahko dela kaj hoče kdaj hoče.
Tisti proti splavu pa ponavadi že v dveh začetnih celicah vidijo človeka in mu tudi pripisujejo takšne pravice.
Govorim na splošno.

Prava pot pa je nekje vmes - pravica do splava mora obstajati, ampak se mora vzeti zelo resno, preučiti vsak posamezen primer, poiskati možne alternative in delati na preventivi. Splav se ne sme demonizirat kot umor, obenem pa ne sme postati alternativa kontracepciji.
Dobro je kar nosi največ svobodne koristi/najmanj bolečine čim več sentientom
na najhitrejši, najvarnejši in najbolj moralen način za najdaljše obdobje.
"Utilitarianizem po Saladinovo"

nevone ::

>Splav se ne sme demonizirat kot umor, obenem pa ne sme postati alternativa kontracepciji.

Veseli me samo to, da medicina še naprej išče nove odgovore in načine, ki so in bodo v čim večjo pomoč človeku. Tudi kar se splavov tiče. Za razliko od nekaterih postavljalcev pravil, ki bi samo mrcvarili zatečeno stanje.

Seveda jest govorim predvsem o splavih, ki so opravljeni dovolj zgodaj. Za splav, ko je zarodek že takorekoč otrok, morajo tudi pomoje obstajati tehtni razlogi. In včasih tudi obstajajo, pomoje.

o+ nevone
Either we will eat the Space or Space will eat us.

Saladin ::

Za splav, ko je zarodek že takorekoč otrok, morajo tudi pomoje obstajati tehtni razlogi. In včasih tudi obstajajo, pomoje.

Obstajajo, ampak je meja že bolj zabrisana. Če se ne gre ravno za vprašanje življenja ali smrti, so splavi v poznem obdobju že podobni evtanaziji. Saj sem tudi za evtanazijo, ampak take primere je potrebno še posebno natančno preiskati.

P.S.
No, tukaj se pojavi težava. Napačno je reči, če si za ali proti splavu(ali še jasneje, za ali proti evtanaziji)
Če si za, to lahko podrazumeva, da si za splav v vsaki situaciji (recimo aktivna najstnica, ki je kontracepcija nič ni skrbi že petič zanosi in petič naredi splav, ker ji to pač odgovarja)
Če si proti pa se sliši, kot da bi raje videl, da vsa družina, mati ali otrok, neznansko trpi ali celo umre, samo zato, ker hočaš na vsak način "braniti" življenje.

IMO je potreben nek jasen konsenz, da je splav v nekaterih situacijah dovoljen ali celo nujno potreben. Izhodišče ni "kdaj" je potreben, ampak da včasih resnično "je" potreben.
Ko se enkrat okoli tega strinjamo, potem gremo lahko na "kdaj"
Dobro je kar nosi največ svobodne koristi/najmanj bolečine čim več sentientom
na najhitrejši, najvarnejši in najbolj moralen način za najdaljše obdobje.
"Utilitarianizem po Saladinovo"

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Saladin ()

jype ::

Evtanaziji? Ja, toliko kot pri locevanju siamskih dvojckov, kjer eden od njiju umre, da bo drugi lahko normalno zivel.

Ne gre samo za vprasanje zivljenja in smrti, ampak tudi kaksnega zivljenja.

Bigwhale> Potem bela omela tudi ni rastlina, glede na to, da je parazit...

Hoces rect, da zarodek pa je zival? Ja, ziher. Pa nima veze kaksne tehnikalije zdaj tukaj obracava, zarodek se ni otrok in ce ga obravnavas kot takega, si noseci zenski, ki so otroka ne zeli, mocno otezil zivljenje. In ce je noseca ko otroka noce, najbrz nosecnost ni bilo najprijetnejse spoznanje te zenske. Kaksni so razlogi se pac tehta od primera do primera ze danes. Mimogrede, preberite si tiste wikipedia clanke iz te teme, ki govorijo o tem koliko se je zmanjsal kriminal 20 let po tistem, ko so dekriminalizirali splav v ZDA. Ogromno, ker ni bilo vec otrok, ki si jih starsi ne bi zeleli, in je tako bistveno manj otrok dozivelo neustrezno socializacijo.

Dr Evil ::

Preprečitev splava je isto kot bi silil nekoga, da pa mora imeti otroka.


Ženska otroka ne dobi kar tako8-O :D


Če bi naša družba včasih povdarla vrednote kot so potrpljenje in vzdržnost,potem bi bilo tudi dilem okrog "dobiti otroka ko sem pripravljen" manj.

jype ::

Cudno, da ravno ti omenjas vzdrznost in potrpljenje. A te niso v cerkvi naucili, da je narobe, ce nimas otrok? Da je narobe, ce nisi cerkveno proocen? Ker jaz sem to slisal od gospoda zupnika.

Pa videl ovce, ki so se porocile zaradi njegovih pritiskov, naredile otroke in potem je oce tipicno po slovensko zacel pit, ker zene ni maral, zena pa je postala socialni problem, ker ni mela sluzbe. Jaka morala.

Pa se nekej: zenska otroka dobi kar tako. Samo da nekateri niso tolk obremenjeni s starinskimi nauki o tem da ce se gres spolnost moras pa kar obvezno imeti otroka.

Dr Evil ::

Bedarije klamfaš jype.Otroke že,ampak v zakonu.Otrok si zasluži očeta in mater.

nevone ::

>Če bi naša družba včasih povdarla vrednote kot so potrpljenje in vzdržnost,potem bi bilo tudi dilem okrog "dobiti otroka ko sem pripravljen" manj.

Nekaj so vrednote. Nekaj pa je biologija/kemija, preko katere včasih ne moreš. Vse lepo in prav, da gojimo moralne vrednote, da jih povdarjamo, da nismo čisti sužnji svojih nagonov. Vendarle je to včasih težko, včasih pa celo nemogoče. In če v takem primeru izbereš ustrezno "zdravilo" je tudi to neke vrste moralno dejanje. Ne gre za to, da damo vsem dejanjem odvezo, gre za to, da čimustrezneje s temi dejanji sobivamo.

>Otroke že,ampak v zakonu.Otrok si zasluži očeta in mater.

Otrok si zasluži dobrega očeta in dobro mater, ne kar očeta in mater samo zato, da ju ima. Marsikateri splav je že preprečil, da bi otrok dobil neprimerne starše. No vsaj ženska je imela občutek, da je to preprečila. Seveda niso vsi primeri splavov upravičeni. Samo če ženskam kar počez to svoboščino odrekaš, potem ti različne situacije v katerih so se in se ženske še vedno znajdejo, niso ravno blizu. Lahko govorimo o idealih, samo realnost pač ni idealna.

o+ nevone
Either we will eat the Space or Space will eat us.

Dr Evil ::

Otrok si zasluži dobrega očeta in dobro mater, ne kar očeta in mater samo zato, da ju ima. Marsikateri splav je že preprečil, da bi otrok dobil neprimerne starše. No vsaj ženska je imela občutek, da je to preprečila. Seveda niso vsi primeri splavov upravičeni. Samo če ženskam kar počez to svoboščino odrekaš, potem ti različne situacije v katerih so se in se ženske še vedno znajdejo, niso ravno blizu. Lahko govorimo o idealih, samo realnost pač ni idealna.



Popolnoma sebično mišlenje.

jype ::

Ne vem kje so tebi razlozili kaj je sebicno misljenje, ampak to to ni.

Ce se potrudis in otroku omogocis zdravo in srecno zivljenje, to ni najbolj sebicna rec, ki jo lahko storis.

Ce pa otroka spravis na svet ne glede na to ali bos zanj lahko skrbel ali ne samo zato, ker se ti zdi splav nemoralen, potem pa to je izredno sebicno dejanje.

Dr Evil ::

Popolnih razmer NI!


Opravičevanje splava skoz te "argumente" je le znak popolne sebičnosti.


Le kdo od nas živi popolno življenje?Noben!


Kljub temu se ne ubijamo.Ker življenje je sestavljeno iz slabih in dobrih trenutkov.Dobri brez slabih ne obstajajo!

Daedalus ::

Popolnoma sebično mišlenje.

Ljudje smo pač, ne glede na vgrajeno družabnost, še vedno zelo sebična bitja. Pravzaprav je vsak poskus nesebičnosti precej žalostno propadel>:D
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]

jype ::

Dr Evil> Popolnih razmer NI!

Se strinjam. Obstaja pa meja med normalnimi in nevzdrznimi razmerami, ki je pri odlocitvi za splav izrednega pomena.

Kje je ta meja je odvisno od stopnje civilizacije. Nekateri otroke delajo za vsako ceno, nekateri pa le takrat, ko otroku lahko zagotovijo kvalitetno mladost.

Da se otroci s kvalitetno mladostjo bistveno lazje razvijejo v normalne ljudi, verjetno ni treba posebej poudarjati. Izjeme seveda obstajajo in danasnja doktrina razvajanja mularije vsekakor ni zagotavljanje kvalitetne mladosti, ampak to je druga debata.

Ta debata tece o argumentih za prepoved splava, ki se nekaterim zdi smiselna. Do zdaj razen "svetosti zivljenja" nismo slisali se nobenega pametnega.

madmitch ::

Dr. Evil, se ti ne zdi mnogo bolj sebično imeti otroka po sili in ga zaradi svojih prepričanj in vsiljenih dogm postaviti pred dejstvo. Sorry mali, fukal sem in se zafukal, sedaj imam pa zaradi tebe življenje uničeno.
To se ponavadi razvije iz take goreče ljubezni in nosečnosti, ki se je NE SME prekiniti.
Bolje par dni, tednov, mesecev travm za žensko (in moškega), kot da otrok plačuje ceho za njiju.
Nobody is perfect, my name is Nob Ody

Dr Evil ::

Pri takih ljudeh,ki tako mislijo pa je mogoče res bolše,da nimajo otrok.

jype ::

Seveda! Torej? Jim bos dovolil, da splavijo?

Dr Evil ::

Jaz ničesar ne dovolim in tudi nimam kaj dovolit.Oni delajo sami s sabo kar hočejo.Mam pa tudi jaz pravico,da povem svoje mnenje in da na volitvah podprem tisto opcijo,ki bo splav prepovedala.Oziroma zelo omejila.


Mam pa po zdravi logiki tudi pravico,da zahtevam da je ta "storitev" plačljiva od tistega ki splavlja,ne pa da moram jaz ki sem zelo proti temu plačevat.Splav ne more vpast v zdravstveno vzajemnost,ker v večini primerov pacientovo zdravje ni ogroženo.

hokuto ::

Jaz ničesar ne dovolim in tudi nimam kaj dovolit.Oni delajo sami s sabo kar hočejo.

Tocno tako, zato pa tudi NE MORES IN NE SMES prepovedati splava, ker potem seveda ne morejo vec poceti s sabo kar hocejo. Ravno tako kot tudi nobenemu ne mores in ne smes vsiliti splava. Ce zmores, daj najprej sam s sabo razscisti preden se spuscas v debato, ne pa, da skozi tulis o prepovedi, hkrati pa tole napises.

Mam pa po zdravi logiki tudi pravico,da zahtevam da je ta "storitev" plačljiva od tistega ki splavlja,ne pa da moram jaz ki sem zelo proti temu plačevat.

Zal (samo zate seveda) nimas nicesar kar naslavljas v tem stavku. Ne pravice, ne zdrave logike (no slednje v bistvu zal tudi za ostale, ki morajo potem trpeti abotne izdelke nje pomanjkanja). Velika vecina, ce ne kar vsi, so tudi zelo proti davkom (vsaj njih visini, ce ze ne na splosno), pa jih vseeno morajo placevati. Ce bi se sli zgolj tako, da kdor cesa ne mara, pac ne placa, potem bi bila drzavna blagajna hitro prazna, saj ne bi nihce nic placal.
doke!

BigWhale ::

Otrok si v bistvu zasluzi dobrega skrbnika, pa naj si bo to mati, oce, one in mati ali pa tetka Fani.

Jure,

Zarode je eno, otrok je drugo. Dalec od tega, da bi to privoscil ampak, ce se vama s tvojo drago zgodi, da gre kaj narobe, jo nikar ne probavaj potolazit s tem, da je to itak samo zarodek. ;)

Sicer bi pa jaz rekel, da je zarodek do takrat, ko ne more sam preziveti.

Luka Percic ::

>"Mam pa po zdravi logiki tudi pravico,da zahtevam da je ta "storitev" plačljiva od tistega ki splavlja,ne pa da moram jaz ki sem zelo proti temu plačevat.Splav ne more vpast v zdravstveno vzajemnost,ker v večini primerov pacientovo zdravje ni ogroženo."

S tem se pa tudi jaz strinjam. Neodgovornost naj pada na pleča neodgovornih.
(če odmislmo posilstva naprimer.)

Thomas ::

Ne vem, če se zavedate, ampak tukajle obravnavate aksiome človeške družbe, temelje, na katerih in po katerih funkcionira.

No, tega se gotovo zavedate. Samo ne vem kdo je opazil, da ste v območju, kjer se kaže imanentna paradoksalnost, oziroma bistvena protislovnost le-teh.

Po eni strani, so v težavah zagovorniki splava, ko morajo odgovoriti na vprašanje, "do kdaj, katerega tedna naj bo splav dovoljen?". Po drugi strani so v težavah nasprotniki splava, ko morajo odgovoriti na vprašanje "kaj bomo jedli, ko nas bo enkrat (neizogibno) preveč?".

Celo SL2 humanisti, ki bodo postregli z receptom "popolnoma delujoča kontracepcija odpravlja potrebo po splavu", ne znajo odgovoriti na tole: "ko se rojevajo samo zaželeni otroci, se jih rodi premalo - kaj zdaj?".

Kot Homo Sapiensi imamo problem, da smo premagali vse naše plenilce. Zato moramo biti sami svoj plenilec, če nočemo, da se nam biološko okolje podre na glavo.

Biološko življenje je vezano na killing. Magari killing zarodkov, kot v primeru ljudi.

Čas mesa naj čimprej preide!
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

Luka Percic ::

Vprašanje;
"ko se rojevajo samo zaželeni otroci, se jih rodi premalo - kaj zdaj?"

Odgovor;
"Čas mesa naj čimprej preide!"

.

madmitch ::

Mam pa po zdravi logiki tudi pravico,da zahtevam da je ta "storitev" plačljiva od tistega ki splavlja,ne pa da moram jaz ki sem zelo proti temu plačevat.Splav ne more vpast v zdravstveno vzajemnost,ker v večini primerov pacientovo zdravje ni ogroženo.

In zakaj moram jaz potem plačevati posledice nezaželjenih rojstev, socialnih problemov (glej moj zgorni post)?
Nobody is perfect, my name is Nob Ody

Thomas ::

> zakaj moram jaz potem plačevati posledice nezaželjenih rojstev, socialnih problemov

Ker je human system fatally flawed. Pa obrni tako ali tako. Sam to je boljš za večino ljudi, da ne prizna. Ker večina nima nobenega upanja za fix teh napak, ki so build in. A veš?
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

Dr Evil ::

zakaj moram jaz potem plačevati posledice nezaželjenih rojstev, socialnih problemov
:\ :\ :\

madmitch ::

Doktor, kaj? To je tvoj odgovor, al kaj?

Razloži zakaj? Splav plačljiv (samo zakaj, če bi ga prepovedal), naj ga grešne blodnice same plačajo. Ko pa bodo gorečneži otroka zavrgli, ker ni bil zaželjen, naj pa vsi to plačujemo? E, ne gre to tako.
In nehajte s tem, kako zdravniki malo da ne jokajoče dete ven vlečejo in mu vrat zavijejo. Kolikor vem, se splav dela samo do določenega tedna, kasneje pa le, če obstaja res hud medicinski vzrok. O tem vzroku odločajo zdravniki (ne en sam) in ne nekdo, ki naj o tem po definiciji stvari naj ne bi vedel nič.
Nobody is perfect, my name is Nob Ody

Dr Evil ::

Razloži zakaj? Splav plačljiv (samo zakaj, če bi ga prepovedal), naj ga grešne blodnice same plačajo. Ko pa bodo gorečneži otroka zavrgli, ker ni bil zaželjen, naj pa vsi to plačujemo? E, ne gre to tako.


Gorečneži zavržejo otroka?Pa niste vi,"liberalci" ravno tisti,ki ves čas dajete zakon v nič in povzdigujete samohranilništvo in homoseksualce?

Ne bluzi več dalje,ker z vsakim komentarjem bolj kontriraš samemu sebi.

Saladin ::

povzdigujete samohranilništvo in homoseksualce?

Bolje dober oče ali mati samohranilka oz. dober homoseksualni par kot pa slab hetero par.
Dobro je kar nosi največ svobodne koristi/najmanj bolečine čim več sentientom
na najhitrejši, najvarnejši in najbolj moralen način za najdaljše obdobje.
"Utilitarianizem po Saladinovo"

Dr Evil ::

Bolje dober oče ali mati samohranilka oz. dober homoseksualni par kot pa slab hetero par.


To samo ti misliš.

Saladin ::

A zdej boš pa rekel, da je vsak "normalen" zakonski par avtomatsko bolši od samohranilke ali homoseksualnega para?
Edina slaba stran v takih družinah je socialna stigma, ki jo bo moral otrok nositi - za to pa ni kriva družina, ampak zadrto okolje.
Dobro je kar nosi največ svobodne koristi/najmanj bolečine čim več sentientom
na najhitrejši, najvarnejši in najbolj moralen način za najdaljše obdobje.
"Utilitarianizem po Saladinovo"

madmitch ::

To samo ti misliš.

Vsekakor Evil, bolje pijanec in zafrustrirana mati ob njem, kot samo mati ali oče, mati in še ena, oče in še eden, ki otroku nudijo prav vse, razen še enega starša ali še enega starša drugega spola. Vsekakor, to je neprimerno bolje.



To s pijancem in zafrustrirano materjo je le primer, da se ne boš obesil na to.
Nobody is perfect, my name is Nob Ody

Daedalus ::

Bolje dober oče ali mati samohranilka oz. dober homoseksualni par kot pa slab hetero par.

Še en, ki tako misli.
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]

Dr Evil ::

Očitno ste sami otroki teh pijancev in zafrustriranih mater,da kaj drugega ne poznate.:\

Homoseksualen par v nobenem primeru ni bolša opcija.Te raje sirotišnica.


In pred 100 leti se ni toliko ločevalo,pa ne mi rečt,da je situacija danes bolša od takrat.

Daedalus ::

;(

Ja Dr Evil, če se ne strinjam s tabo, je moj foter ziher zapit, stara mi je ziher zafrustrirana al pa vsaj vlačuga, če ne to dvoje, sem pa vsaj peder. In seveda, posredni morilec, ker zagovarjam pravico do splava. V kakem drugem kontekstu sem pa itak ćefur.

Res, treba ti je četitati za trmoglavo vztrajanje pri srednjeveških pogledih na svet. Čestitke, iskreno. Takih trdobučnežev je res malo (pa še vedno preveč, na žalost).

;((
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]

Tear_DR0P ::

Bolje dober oče ali mati samohranilka oz. dober homoseksualni par kot pa slab hetero par

stvar osebnih preferenc
jst sm gor rastu v vlki familiji, kjer so na mene in bratrance in sestrične vedno pazl tete, strici in obe stari mami (no tud moja starša sta občasno celo krdelo podivjanih otrok vzela pod nadzor) in mislim da otrok s strašem ni družina - tudi otrok z zgolj obema staršema predstavlja zelo bogo družino - družina je zame bolj kot klan

splav je pa v bistvu res slba rešitev, ker veliko homoseksualnih parov želi otroka, pa ga ne morejo zaplodit, takšni bi z veseljem sprejeli nezaželjenega otroka - tak da se bom zdej pstavu na stran doktor zlobka - splav je slab
"Figures don't lie, but liars figure."
Samuel Clemens aka Mark Twain

BluPhenix ::

Dr Evil, kaj pa imaš proti materam samohranilkam? Se ti zavedaš zakaj je več kot 50% mater samohranilk?

To nastane tako veš, pač dva se predajeta malo užitkom, ali pa lahko tudi živita skupaj že kar nekaj časa. Ženska zanosi. Moški noče prevzeti odgovornosti in odide. Če ženska naredi splav, ne bo mati samohranilka (seveda to ni po tvojih normah). Če pa ne naredi splava, bo najverjetneje mati samohranilka (kar spet ni po tvoje). Kaj naj taka mati naredi? Bi zelo rad slišal tvoje strokovno mnenje sedaj.

Bolje dober oče ali mati samohranilka oz. dober homoseksualni par kot pa slab hetero par.
Podpiram 100%.
Podpisa ni več, ker so me poskušali asimilirati.

madmitch ::

Kaj naj taka mati naredi? Bi zelo rad slišal tvoje strokovno mnenje sedaj.

Postavi otroka pred cerkvena vrata. Ni naredila niti enega od obeh naglavnih grehov, za posledico te čistosti in majhne nesreče, za katero je tako ali tako evil kriv, se bo pa kasneje spovedala.
Nobody is perfect, my name is Nob Ody

Dr Evil ::

To nastane tako veš, pač dva se predajeta malo užitkom, ali pa lahko tudi živita skupaj že kar nekaj časa.


Ja sej to je problem.Ni več odgovornosti.Shit happens.

BluPhenix ::

ŠE vedno se nisi zjasnil kaj imaš proti samohranilkam.

Shit happens ... aha, tako učijo. To je pa odgovor... Kaj je zate odgovornost? Poroka? No?

Dej najdi kakšne pametne argumente in potem piši.
Podpisa ni več, ker so me poskušali asimilirati.

Zgodovina sprememb…

madmitch ::

povzdigujete samohranilništvo in homoseksualce?

In kaj je tako zelo narobe s samohranilništvom? Aja, to so ljudje drugega reda in jih je treba zaničevati, aneda.

In homoseksualnost je seveda bolezensko stanje, ki ga pri otrocih povzročajo matere samohranilke, ki so otroku vcepile narobna, brezvredna načela. Take otroke je potrebno zdraviti, da bodo vredni nas pravih kleni dedcev in rdečeličnih deklin.

Daj daj, kaj ko bi ugasnil leščerbo in se zavlekel nazaj v votlino.
Nobody is perfect, my name is Nob Ody

BigWhale ::

Dajte mir s samohranilkami in homoseksualstvom. Resno.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Splav bo plačljiv (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Problemi človeštva
21616158 (12133) Mercier
»

Splav (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Loža
15112101 (9729) kuglvinkl

Več podobnih tem