» »

Samsung PC333 TCB0 RAM modul ?!!

Samsung PC333 TCB0 RAM modul ?!!

Buggy ::

Zdravo!

Zanima me ce so me grdo "nategnili" ali je to res.
Namrec kupil sem Samsungov RAM na kateremu je nalepka Samsung in razne oznake DTL, PC333 vendar
pa je na cipih (samsung) oznaka TCB0. Ko sem malo gledal po netu za to oznako se mi vedno bolj dozdeva da so mi prodali PC2100 RAM.
Na plati EPOX 8k5a2+ mi na 166 MHz v Turbo mode (najbolj agresivna nastavitev) ne pride v Windowse.
Povejte mi ce je tukaj vse v redu, meni se zdi da ne?
Pri 178 (356) Mhz RAM-a pa pridem v winse z eno nastavitvijo nizje (FAstest) 2,3,6,3 in povecano voltazo za 20v (2.70v).

Prosim povejte svoje mnenje

OwcA ::

Ni nujno, da so te nategnili. Lahko, da gre samo za najkvalitetnejše primerke TCB0 čipov, ki so sposobni delovati v PC333 načinu. Proizvajalci večinoma delajo le eno vrsto čipov in jih nato opredelijo glede na kvaliteto, saj je to cenejše. Tako gredo naprimer začetnejše serije procesorjev z nizko frekvenco precej dlje (procentualno), kot pa njihovi večji bratci.

Buggy ::

Owca> Hvala za tvoje mnenje, vendar sem na Samsungovi strani sel tocno po kodi ki je na RAM-u in tam pise da je b0 na koncu kode specifikacija za 266B 133Mhz CL2.5 RAM. Se celo (tc)a2 je pred mojim po hitrosti 133 Mhz CL2 in sele potem pride na vrsto(tc) b3 na koncu kode ki pa je res deklariran kot 333 166Mhz CL2.5 RAM.
Kaj sedaj, je mozno da se to res prodaja pri nas kot PC 333 Mhz RAM?

Koda na cipih je: K4H560838D - TCB0

borchi ::

če piše na samsungovi strani, da je 266 se pri nas ne more prodajat kot 333. nes nazaj in jim lepo pokaž račun na katerem piše, da si plačal 333 ram in povej, da si na samsungovi strani pogledal in vidu, da je to 266 ram. če ti ne bojo brez besed dali drug ram in se ti opravičli, začni kričat!
l'jga

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: borchi ()

Malecky ::

Ja to je PC2100 ram...

TCB0=PC2100
TCB3=PC2700
TCB4=PC3200(kao)

Nategnil so te itaqqqq sej to vsi delajo z mlacomo na čelu...teb se zdi paa to neki nenavadnega loool:)

Ne sam tko... Ti si dobu fenomenalen ram za nizko ceno...če ga boš zamenju si popolna budala...čip če je le original Samsung je sposoben 213mhz CAS2 kot sem jih jaz dosegel na KX7 stem da sploh še nisem prišel do zgornje meje:) Tko da...navijat se nauč pol ram kritiziri...al pa slikaj modul d vidno če je sploh original samsung PCB.

Buggy ::

Malecky: Hvala za tvoj nadvse prijazen odgovor, upam da bom tudi jaz nekoc tako samozavesten kot ti.

Ne vem kaj si mislil glede navijanja, vendar ce dam nastavitve na Turbo za RAM pri 166 Mhz ko je CPU pri 133 Mhz , se pravi da bi moral RAM delati pri 333 Mhz Turbo (2,2,5,2) in ta ne dela, potem mislim da RAM le ni tako dober kot pravis ti.

Na RAM-u pa sta dve nalepki na eni je napisano Samsung DTL in se nekaj na drugi nalepki pa je famozni napis - PC333 RAM kar seveda ni res.

borchi ::

Malecky: zakaj bi človek plačal 333 ram, če je dobil pc2100?

po tvoji logiki bi morali mi plačevat za amd xp 1600+ po 40k sit, ker se ga da navit na npr. 2100+.
l'jga

morphling1 ::

Ja ram je definitivno pc2100, B0 čipi so 266Mhz @ cas2,5. Definitivno zamenjaj sploh če ti ne gre dobro. Sicer te moram opozoriti pc2700 ti ne bo šel vsak na 166turbo cas2 , pri default voltaži! Pri overclocku rama se je treba malo igrat, ga uteči (burn-in) na višji napetosti potem počasi začne delati dosti bolje. Prodajalec ga bo dal na 166 by spd ter testiral, če bo delal ti ga bo vrnil , samo tvoj je še vedno pc2100 in ti ga morajo zamenjat
http://www2.arnes.si/~mlivak/ Nekaj kar naj bi bila moja domača stran, pa nikoli ne bo :)

Buggy ::

morphling1: Ta RAM mi gre v windowse sele pri 2.70v in fastest nastavitvah to je 3,3,6,3 pri 178 Mhz RAM-a.
Rezultat v Sandri je 2100 indexa za memory. Kaksni rezultati so za pricakovati? Mislim da bi moralo biti okoli 2700.

Sedaj pa se eno vprasanje. Imam XP1600+ AGOIA "9" 0213.
Upal sem da bo stvar delala na 166 Mhz (2100+). Zgleda pa da nekje stvar ne stima. Imam Zalmana 6000 ALCu na High obratih ter Epox 8k5a2+ plato. Procesor se mi je sicer pri 1.90v zbudil prisel v WIN in celo sandro sem lahko zagnal. Potem pa je zmrznil. Zadnja temperatura je kazala 55 stopinj. Poleg tega sem probaval zlutraj ko je bila masina se cisto mrzla.
Kje tici problem? Ali je res hladilnik presvoh in kaksna je alternativa da bi procesor hitel pri 166Mhz s tem da ne-bi proizvajal prevec hrupa?
Ali se da to hitrost doseci z relativno tihim (katerim?) hladilnikom ali pa je to ta hitrost domena "turbinskih" hladilnikov in vodnih hlajenj?

Prosim za nasvet, sploh koga ki ima procesor pri 166 Mhz in s kaksnih zracnim hladilnikom.
Priznam da sem na podrocju AMD navijanja se zelo nov (do sedaj sem imel same Intel-e in sem sele sedaj presaltal na AMD, ker mi je skurlo plato 440BX na kateri se je kitil "tualianc" pri 1350 Mhz). Upam da mi ne bo zal za to odlocitev, sem pa se razvadil na tisino Intel-ovih hladilnikov.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Buggy ()

morphling1 ::

2,7V drugače ni še nič hudega da ne boš mislil.
Rezultat v Sandri je nizek za to hitrost, ti deluje memory in fsb sinhrono? Potem naprej, naloži si najnovejši bios za svojo plato, nekateri biosi se zelo čudno obnašajo recimo pri neki nižji frekvenci je zadeva nestabilna pri visoki pa spet stabilna.
Za vsako igranje s procom in navijanjem prek fsb-ja je najbolje če ga imaš odklenjenega, da lahko res 100% ugotoviš do kje ti dela procesor ne da bi bil omejen s nestabilnostjo spomina. Preverjaj s programom prim95 ter vmes surfaj po netu, v tem primeru sem ugotovil da prihaja ob nestabilnem ramu do situacij ko štekne, ko recimo samo med prime95 ne, zato se mi zdi to dober stabiliti test, če ti bi to delovalo kako uro lahko rečeš da je stabilno (seveda brez napake v prime95)
Potem imaš na žalost slabši stepping procesorja -9 v drugi vrstici ni bil še nikoli nič posebnega, z vodnim gre tam do 1900Mhz@2,1-2,2V .
Do kje ti gre stabilno na zrak ne morem reči to je najlažje da ugotoviš sam, saj je čisto enostavno, po načinu ki sem ga prej opisal in priporočeno odklenjenim procesorjem. Lahko pa loviš mejo procesorja tudi tako da memory nastaviš asinhrono na nižjo frekvenco potem boš lažje dvigoval fsb , pa timinge pi takih testih daj na min. da izključiš možnost napake v ramu.
Ko enkrat najdeš mejo procesorja se ji pa začneš približevat z samo hitrostjo spomina ali pri nekem drugem množilniku ali z agresivnostjo timingov.

http://www2.arnes.si/~mlivak/ Nekaj kar naj bi bila moja domača stran, pa nikoli ne bo :)

Buggy ::

morphling1: Procesor deluje na 145 (290) Mhz RAM na 356 Mhz - se pravi nesinhrono. Zanima me ce bi bil ta hladilnik zadosten za podvig, kjer bi mi procesor laufal na 166 Mhz pri 1.90V. S tem bi bil zelo zadovoljen - 1750 Mhz in sinhrono delovanje pomnilnika na najbolj agresivnih nastavitvah.
Torej kaksno hlajenje bi bilo primerno za te nastavitve, ce mislite da Zalman tega ne bi opravil zadovoljivo.

Malecky ::

Jasno sm napisal ČE imaš ORIGINAL Samsung ram KI PS JE made in KOREA k jo šimfate pol bod bl happy d so te nategnil s prodajo PC2100 izvedenke, ker pa zgleda tvoj ramčič NI original pa sevede v jok al pa na inšpekcijo in leti po nov PC2700 ram..z veseljem ti ga bodo dali pa ne stokaj več če smo ti 100x rekli d so te nategnil...če še nisi prepričan maš pa...www.samsung.com

Še kj ni jasno?

Boš ti reku d nisi pripravljen dat 5KSIT več če ti jst dam PC2100 palčko ki je zmožna delat pri PC3200 CAS2?

Če nisi....pol nimaš v OC oddleku kaj počet! 1600+ se tuid kupuje in navija na 2200+, nikol pa nisem reku d se mora po po 40k prodajat...pa djte no.. koj v jok k te en ne nosi po rokah...bogi no...

OwcA ::

Malecky: poskusi ohraniti kulturo dialoga (torej brez žaljenja in osebnih napadov)!

slon ::

Malecky res da si frik in lahk dobiš kvalitetno robo, vendar pozablaš na neki, nimamo vsi neomejenih finančnih sredstev in vez, da dobimo taprav cpu in ta prav ram zato kupujemo tem kjer zmoremo.
Mene je mlacom enak nategnu za ram 2700
res da so gor rami sasmung , vendar je proizvajalec nekdo v usa.
Zato mislim , da take komentarje od nekoga ki je člankopisec na slo-techu naj nebi bilo na tak način.
RES pa da tip BUGGY ne upošteva tvoje mnenje oz. se ne sprijazni, da obstajajo slabi, dobri in najbolši rami in da moraš kvaliteto plačat.
lp
Pa brez zamer.
AMD Ryzen7 5900x & MSI MAG 570x TOMAHAWK
& Asus TUF 3080 & 32 GB 3200MHz@3600MHz
& Samsung 970 Evo plus 1TB & LG 27GL850

Malecky ::

Heh.... omejenih finančnih sredstev...

Bolj cenene smotane mašine kt jo mam js pa da nardi 13k 3Dmarkov na zraku v sloveniji NI, tko da mi ne govorit kdo ma hude varčevalne ukrepe. Pa če bi uproabili pamet namest denarja bi bil marsikateri Slo-Tech uporabnikov računalnik veliko hitrejši kot so sedaj...


Pol pa slišim...uau fantje optimiziral sm bios (2min dela) pa sm pridobil 2k 3Dmark pik...LOL se sam smejim. Pol so pa še tle razvajenčki, ki rabjo Radeona 9700 da pridejo na 13K 3Dmarkov...češ da je to naložba za prihodnost...sj je če bodo kaj nardili za to da tko ostane al bodo pa s5 vložili 100KSIT za grafo čez 1 mesec...

Ok ok finančni aspekti pri katerih smo vsi na drugačnem nivoju..js sm po pravici povedano v PI.... ker mi ati pa mami nista nikoli dala 0 za komp odkar ga pa več let ne delim več z bratcem je pa še slabše...13K še vedno...

Ok govorimo o ramu... hotu sm mu sam dopovedat da naj obdrži RAM in preveri nejgovo kvaliteto, seveda sem to storil na svoj aroganten zadrt samoljuben način, ki ga zadnje cajte veliko uporabljam ker nimam časa za daljši pogovor ki ne vodi nikamor sploh ne v forumu, ki je poplavljen z OWCAMI, ki dvomijo v vsako mnenje in razvijajo nove teorije računalništva...tako zdaj poznamo že 2.4GB Pentiume 4 npr.... newem zakaj to sploh berem, sam bodite srečni da se komentarjev vzdržim in pustim da se bedarije kvasijo po forumu in so tisti osebki še vedno najpametnejši in najglasnejši okoli in okoli.

Sem člankopisec...veste zakaj, trenutno zanemarjam to dolžnost, imam svoje razloge in upam da bom to še nadoknadil, da boste lahko pozneje skritizirali moj trud in dvomili v moje delo.

Pišem tudi članek, kako bi VI uporabniki izkoristili nastavitve vaših računal ampak mi ob branju foruma namesto d bi dobil krila za pisanje in branje literature ki jo VI ne berete, mi po domače povedano "dol pade" in ne delam...komu na čast le.. če sm itk smotan pa nwem kaj...

Dobim kvalitetno robo? DA dobim kvalitetno robo, je res da lahko zbiram procesorje... vedno sem to ponujal tudi vam +++ODKLEPANJE za nizko ceno... KAr se pa tiče DDR modulov se pa pozanima in se tako izbere prav modul.

pridem back...

Stallone ::

Malecky: ti si ta prav>:D

Buggy ::

Malecky: Prvo kot prvo noben ti ne joka na temu forumu (sploh ne tebi), ce se ti ne da normalno odgovoriti se vzdrzi svojega komentarja in svojo nadutost uporabi za koga, ki te misli poslusati takega. Forum je zato da se stvari vprasa.
Kar se tice RAM-a pa tako. Ne vem kaj naj bi pomenilo original Samsung RAM, ce to pomeni da ima na ploscici in na cipih oznako Samsung in nalepke Samsung made in Korea potem je to moj RAM. In kot ti pravis da je toliko dober ti ga prodam. Meni ze dva dni pozira zivce, ker vedno mislim da je napaka kje v nastavitvah. PA NI. Ta RAM je obicno sranje.
Ti kot "strokovnjak" bi verjetno iz njega iztisnil 400 Mhz in vec na agresivnih nastavitvah. Zal nismo vsi tako sposobni kot ti.
RAM bom seveda odnesel nazaj (BTW: ze prej sem se zmenil za zamenjavo, saj sem kaj takega pricakoval, tako da ni problema) in poizkusil z drugim, tako da nihce ne joka (bogi, bogi ...) tako kot pravis ti.

Te pa konkretno vprasam eno vprasanje cisto informativno:
Ce RAM ne pride v windowse pri 365 Mhz na 2,2,5,2 nastavitvah pri 2.80V, kaj je po tvoje lahko narobe drugega ce ne RAM.

Se enkrat se ti zahvaljujem za tvoj " korekten" odnos, vsem drugim pa resnicno hvala za informacije.

Pa se nekaj: Pri tem nakupu je zadnje kar bi lahko reku da sem sparal saj sem dal za 512 MB 44.000 SIT, imel pa sem se drugo alternativo RAM z NANYA cipi ki je bil 2.000 SIT cenejsi in sem se raje odlocil za prvega, ker sem toliko slisal o PC2700 Samsung RAM-ih sploh CTL.

Lp
Buggy

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Buggy ()

Malecky ::

Hm...

Folk k govorite zmano...na ircu pa tukaj..kako lahko zdržite mojo arogantnost? Zakaj me prenašate? Zakaj mam na ircu povprečje 25 klikov na dan...ipd...men nč jasno...

Ja točno tako...izpiši vse cifre čene bom pa jst poiskal slike mojega rama..

256MB PC2100 original SAmsung palčica mora imeti:
1. Nalepko na čipih s samsung emblemom in pripadajočo osznako modula.
2. Mora imeti čipe samo na eni strani se pravi High density čipe (32MB)
3. Samsung logo vgraviran v PCB
4. Samsung oznake na čipih seveda.
5. Biti made in Korea

Ostalo so ponaredki ki se večinoma slabo clockajo čeprav imajo RES gor Samsung čipe..sam PCB je pa...uhuhu gnil.

Če si prepričan da to drži... pridi na infos slo-tech štant v četrtek bomo po potrebi MIU navili tvojo kišto..JST odklenu XP-ja pa bomo vidli do kam to gre...v drugem primeru ti pa jst odkupim Samsung modul in ti dam PC2700 modul po izbiri...

Gornjega ne bom nadaljeval..k sm pozabu kva sm mislu še nakladat...



Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Malecky ()

zvitorepec ::

Malecky: saj sploh ni pod vprasanjem tvoje znanje oz. tvoje sposobnosti - ljudje se nate obracajo, ker potrebujejo pomoc nekoga, za katerega vedo, da nekaj zna. Ce si pripravljen pomagati, potem pomagaj in pocni to z dostojanstvom, ki takemu "maherju" pristoji. Verjetno se noben ne bo pritozeval nad tvojo prijaznostjo. Seveda pa to lahko pocnes z vso aroganco, ki jo premores in das drugim vedeti kaksen clovek si. Ce se odlocis za drugo opcijo, potem menim, da nisi vreden biti clan ST, ki slovi predvsem po svoji dostopnosti in odklanjanju zalitev ali ponizevanja drugih uporabnikov.
Saj si ze kdaj slisal, da je komu stopila slava v glavo? Ali pac ne?
HOWGH!

kuglvinkl ::

Move on.

Buggy: povej, kakšne lastnosti tega RAMa ti je prodajalec zatrjeval? Da vidimo ako nam je ukrepati...
Your focus determines your reallity

Buggy ::

No pa koncajmo to moreco odisejado. Tako je, RAM bom v vsakem primeru zamenjal (ali pa vse skupaj prodal :D ), stvar me je zanimala le zaradi tega, ker mi ni bilo jasno kako je to mozno, da RAM nosi oznake tako nasprotujocih se karakteristik.

Malecky: Moj RAM ima vse kar si zgoraj nastel, edina razlika je da je 512 MB in ima cipe na obeh straneh. Sem pa zelo vesel da si koncno podal odgovor, ki naj bi pristajal tebi kot uglednemu clanu ST. Se opravicujem, ce sem te s svojo "naivnostjo" spravil v tak bes.
Verjetno se "zajebavas" doma s kaksno konfiguracijo, ki te nervira in je bilo moje vprasanje le se kaplja cez rob ;) .

No pa da povem se to, da mi ta prehod iz Intel-a na AMD platformo ni pustil kaksnih lepih spominov, saj nisem imel srece pri izbiri komponent.
Prvo to z RAM-om, potem sem dobil procesor 1600+ AGOIA "9" ki pride pri 166 Mhz v Windowse sele pri 1.95V in ko zazenem Prime95 mi po dveh sekundah zmrzne. Potem sem se "nategnil" z Zalmanom 6000 ALCu, ki sploh ni nevem kako tih pri 2500 RPM, pa se temperature niso nizke - 53 stopinj full load pri 1800+.
Saj pravijo iz izkusenj se ucimo. Hotel sem prisparati 30.000 SIT, ki bi jih placal vec, ce bi sel na Intel P4 1.8A in kaksen 845PE cipset :8) .
No pa drugic.

Lp,
Buggy

Malecky ::

Ej Buggy to kar maš zdle nikakor ni za obupat situacija...nikakor ne!

Maš super komponente, z malo boljšim hlajenjem mora 1600+ na 2200+ (1.8Ghz) Brez problema (moja AGOIA 9 je zdle na 1870mhz z volcano 7 pri 2800rpm ko tole pišem in 1.85V), RAM mora na 190mhz CAS2 na kšni KX7 plati čene jst mojo kišto prodam!

Najbolj me moti k ne zaupate Abitu... to je 5min dela in je vse stabilno navito, če hočene OC sistem in da dela tip top tudi ko je navit brez muh...pol kupte že enkrat Abitkoooo...če hoče kdo da mu jst prodam navit sistem bo moral živeti z KX7 ali pa KD7 čene jst takega sistema nebi prodal.

Js mam KR7A plato zdle not ki kratkomalo crkuje, ker se je zaradi stika pol leta nazaj pregrela, ampak še vedno pridem na 200mhz FSB če imam le odklenjen proc.

Vrjetno tudi nimaš odklenjenega procesorja in tudi neveš točno kje je meja rama ane?

Menjat plato, počekirat napajalc, popravit hlajenje ostalo pa nima kaj z OC razn znanje...oz ni znanje to navit, znanje je to pripravit da na isti frekvenci nardi 2k #dmark pik več recimo...

MA z vprašanji na dan...sj nam aroganten...nimam kj bit...odkar mam punco mi računalništvo leti mimo glave...pa še v šoli mam sam računalništvo..

Buggy ::

Malecky: Ce si se ze ponudil potem te bom pa res se nekaj vprasal.
Imam sicer plato Epox 8k5a2+, vendar ce te prav razumem lahko moj procesor (ne ni odklenjen) drzi nazaj hlajenje. Kateri hladilnik pa bi mi priporocal, mora pa biti dokaj tih. Vendar zakaj pride v Windowse pri 166 Mhz sele z 1.95V, vse kar je manj so Blue screen-i v XP, RAM je na najnizjih timingih in sinhron z FSB-jem na 133Mhz. Temperatura pa je okoli 55 stopinj idle potem pa zmrzne ko pozenem Prime95.
Edino kar sem si zelel je, da bi mi procesor laufal pri 166 Mhz pri minimalnem dvigu voltaze nic vec. Zgleda da ni srece.
Abit pa je tudi zame eden od najboljsih, vendar me je pri Epoxu preprical USB2.0 in RAID za dokaj nizko ceno. Saj plosca ni tako slaba - ali pac?
Upam da te z vprasanjem nisem prevec razburil. Ves, tole tweakanje me zelo veseli, in ucim se ponavadi iz lastnih napak, mi pa zelo prav pride informacija od nekoga, ki se je vse to ze naucil.

morphling1 ::

Fantje cool down , predvsem ti Malecky ni vsak iskušen z navijanjem in ni samo slo-tech poln zelencev ampak so jih tud drugi forumi , zato tisti ki znamo pomagajmo , če ti osebek ni všeč enostavno ignoriraj cel topic, apak vse splošen napad in k*****je hardwera mi čisto nič ne pomaga.

Najprej glede rama rekel si da imaš DTL serijo, tudi če so original je to slabša serija in Malecky trenutno Samsung zame nima prav nobenega res dobrega čipa, pc2100 ki si jih imel ti so zelo redki in noben na svetu ti ne more garantirat da ti bo vsak tak modul šel na 3200, če se spomniš sem tud jaz imel Samsung original DTL in ni bil nič posebnega.
Potem k platam Epox tako kot Abit sta najboljše navijaške plate, problemi so večinoma povezani z biosi. Ti imaš KX7 ki je že zelo zrela plata in ima dodelan ter stabilen bios, KD7 je trenutno daleč od tega in je na splošno zelo nestabilna pri visokih fsb-jih v primerjavi s KX7, Epox 8k5a je nekaj podobnega sploh če ima buggy če prvi bios gor to zna bit velik del njegovih problemov, tu je recimo 8k3a na enakem kot KX7 se pravi bios je dober plata je zelo hitra in stabilna.
Če poznaš vse finte je ta plata enako hitra kot KX7 ne glede na to kar pravi MrIcee, Skatan je dokaz, noben mu zaenkrat ne pride blizu, ampak to je tako in tako samo 3dmark tako memory bandwith kot kaj drugega je 8k3a vsaj tako hitra če ne celo hitrejša to je ugotovil tud MrIcee.
Hladilnik hladen in tih sta pojma ki gresta zelo težko skupaj.
Če pa hočes najbolje kar se trenutno dobi pri nas kategoriji zračnih hladilnikov, potem priporočam Thremalright AX7, ki je definitivno eden najboljših hladilnikov , Zalman se skrije. Nanj lahko daš tudi kak malo manj vrteč se ventilator pa bo še zmeraj zelo dober. Če hočeš najbolje je to to, dobiš ga v RedRatu. Volcano 7+ tudi ni slab samo je glasnejši in klip za pritrditev na socket je bolj bogi saj prime samo čez en par nosilcev na socketu.

Tako da predlagam to najprej si dobi najnovejši bios, dobiš ga tu AOA bios files

Potem si pa preberi vse kar je v zvezi s tvojo plato da jo spoznaš v detalje, AOA ima daleč najboljši Epox forum saj na njem aktivno sodelujeta dva ki delata v Epoxu in sta v veliko pomoč. AOA Epox forums
Tam boš zvedel kateri bios je trenutno najboljši ter vse ostalo kar te zanima s tvojo plato. Tako da bo mogoče tudi tvoj ram še zalaufal ne pozabi na efekt burn-in brez katerega ne morejo tudi najboljši rami, nekaj dni non-stop laufaj spominsko intenzivne teste, recimo Seti, Prime95 ali pa kar Sandra burn in odklukaj samo memory test ter looping, pa v biosu dvigno voltažo na 2.9 (jaz sicer še več ampak tud to bo dobro) ter začni. Ram ti bo sigurno začel počasi delovati vedno bolje.
Aja še nekaj Malecky niso čisto vsi neoriginalni pcb-ji od modulov slabi, sam čip je še vedno bistvo vsega in če najdeš CTL 2700 high density 32mb čipe boš s tem ramom skoraj sigurno zadovoljen.
Efekt burn in-a v praksi kolega je kupil pc2700 rame v Mlacomu so DTL . Na začetku mu niso šli nikamor visoke voltaže sploh niso marali in na 8k3a mi ni delovalo na turbo 166MHz, zdaj kake 3mesece kasneje po nekaj novih biosih in burn in-u mu dela 190 turbo, če pa malo relaksira timinge mu gre tudi čez 200.
http://www2.arnes.si/~mlivak/ Nekaj kar naj bi bila moja domača stran, pa nikoli ne bo :)

Malecky ::

A ta plat uporabla interno diodo..ker če imaš kr kulturne temperature. Plate ne poznam osebno, samo govorice zato jih ne sodim pa ničemer, vem pa to da je večina navitih in dobro navitih mašin na Abitki, mogoč je clo 100x lažje nevem razloga, men so šit in jo za osebno rabo nebi kupil razn če Abit propade..

Ja proc je zmožen več, še posebi ta stepping, prmen ni nobeden ostal pod 1750mhz in to 1.85V in Volcano 7 to je na podlagi ene 10-15 procesorjev vsi AGOIA 9 različni tedni vsi 1600 ali 1700+.

Uglavnem maš ogromnmo problemov kar se tiče navijanja, edino kar se lohk nardi je to da vsako težavo odpravljaš postopoma, kar je s5 postopek dolg uhuhu...

ok recimo na grobo:

1. Popravi hlajenje da proc ne bo presegal 50°C pri full load z 1.85V in recimo 1600mhz (To postori z dodatnim hlajenjem ohišja, lahko ti na infos prinesem tihe 8cm vente čist pocen npr...) Coolerja nebi menjal ker hočeš tišino, zalman naj ostane ti sam poskrbi da nebo mešal vročega zraka ampak bo dobival svež zrak na rebra, da veternica NI postavljeno na sredino coolerja ampak da je malce zamaknjena..takrat je najbolj učinkovit se pravi izogibaj se mrtve točke na sredini venta! Poskrbi da je na TANKO namazan z AS3 če je to le mogoče.(sam po jedru 1cm2):P

aha...

Pridem nazaj grem voltmod pa odklep nardit...zgleda da bo še roman stay tuned if you want to... morph teb bom tud še par kozjih naložu...

morphling1 ::

8k5a bere temperaturo y socket diode, interno diodo pa bere samo za varovanje procesorja, to je tista temp ki jo nastavis v biosu cpu shut down in ta bo visja od temperature v socketu za 10-15 stopinj
Uf, malecky se ze tresem :D
http://www2.arnes.si/~mlivak/ Nekaj kar naj bi bila moja domača stran, pa nikoli ne bo :)

Buggy ::

No pa se je zgodilo...
Zamenjal sem ohisje staro jerovskovo ohisje brez izpuha zadaj, za lep in prostoren Antec-ov midi tower (two fans included).
(Tihega?)Zalmana sem zamenjal za ThermalRight AX7 nanj pa prisraufal en Tiatonov ventilator za 900 SIT ki se vrti z 3300 obrati.
RAM je ostal isti
XP 1600+ AGOIA "9" se je zamenjala za AGOIA "4" in rezultati so sledeci:

Pri default voltazi se je procesor zbudil pri 2100+ (1750Mhz) in normalno deluje v Windowsih. Prime95 (cca. 30 min - vec ni bilo casa) delal lepo in ni javil errorja. RAM (pazi to!!!) sedaj dela na 166 Turbo setingi prej ni delal na 166 (fastest). CPU ima 38 stopinj Idle in 46 max load.
V ohisju je aktiven samo en ventilator - izpusni in se tega bom odstranil ali pa zamenjal z takim, ki bo delal z 1500 obrati. (cim tisje)
Ce ima kdo predlog - na plan z njim.

Najbolj me je presenetil RAM ki ga prej ni nikakor uspelo pripraviti da bi delal 166 Mhz. Verjetno razlika med sinfronim in asinhronim delovanjem. Potem je tukaj AGOIA "9" serija, ki se ni postnla niti pri 1.85V v WIN pa je prisla sele pri 1.95V in cez 5 min. zmrznil.
Ta cip ki ga imam zdej pa je pravi biser.
Hvala za vase napotke in za potrpezljivost z novopecenim AMD -jasem.

Cudna so ta pota - racunalniska!

Btw: Zdi se mi rezultat 2500 za memory v Sandri malo majhen pri 166 FSB in Turbo setingih. Je to normalno?

Lp,
Buggy

morphling1 ::

No lepo, rezultat je kar dober v Sandri se pravi Ax7 seka :)
http://www2.arnes.si/~mlivak/ Nekaj kar naj bi bila moja domača stran, pa nikoli ne bo :)

Buggy ::

Kar sem se naucil iz tega:
Ne delat kompromisov pri hladilniku in plati.
Za 3 jurje vec dobis neprimerno boljsi hladilnik. Vsak, ki se odloca za nakup - toplo priporocam AX7 je celo tisjo kot Zalman na 2500 obratih o hlajenju obeh pa ne bom zgubljal besed.
Plosca 8k5a2+ pa je za 32 jurjev pravi biser, kar se tice nastavitev v BIOS-u in delovanja.
Ta procesor ki pri meni dela na 166 brez problema, je na Gigabye in Elite pr 166 delal probleme.

Malecky ::

11KSIT za cooler je preveč, še sploh če to lahko urediš z drugimi tihimi venti...drugače pa seka ja v taki kombinaciji..moj je bil z 80mm delto in to ni bla prijetna izkušnja.

Še skoz nimaš vsega razčiščenega, kar se tiče OC...js nimam časa s5:) zj je še sam par nerešenih vprašanj.

KAr se tiče AGOIA 9 moj je zdajle na 1930mhz pri 1.95V kot ti praviš...sreča...mogoče js pravim da bolj kaj drugega, tvoj je bil in je sposoben več.

Boško ::

Malecky: prodaš tvoj proc?>:D

Malecky ::

Čaki da boljšega staknem:)...kar se lohk zgodi vsak dan:D

Boško ::

A bolši bo moj? Sej si tko mislu a ne??>:D

PO kolk pa kaj ceno cepaš?:8)

Malecky ::

22KSIT odklenjen 1600+ pa tko d se povrnih navije:D

Ja itkkk najbolš je tvoj...sam kj k so od začetka lohk vsi moji... pa k ga odklenem morm sprobat ane:)

zvitorepec ::

Malecky: daj napisi en orenk clanek o navijanju - mnogo slo-techovcev ti bo hvaleznih pa se ti bos imel manj glavobolov zaradi neumnih vprasanj (ne bo ti treba vedno znova stokat kako nevedni so ostali).
Vem, da so na ST clanki o navijanju, ampak so malo ze zastareli. Dobro bi bilo, ce bi napisal najprej osnove, potem pa se "advanced" verzijo za tiste, ki stremijo k ekstremom (kaj je boljsega, kot nasvet preverjenega majstra).
HOWGH!

Malecky ::

Poleti sm začel pisat tak članek s slikami biososv epox in abit plošč kozt primer in čisto vse mislim čisto vse kar se da povedat o navijanj računala, nato zgubu motivacijo:)

Enkrat bo... prej bo če naredim to po delih sam to je zelo obsežna stvar kot majhna knjiga:)

kuglvinkl ::

Pa naredi v delih! Sej vidiš, da članstvo skoraj astronomsko raste. + po moje je kar čast, ko bodo vnukom, ki se bodo za 3.4 THz mašinami prebijali skozi zimo razlagali, hej ampak tist how-to Maleckega je bil dober, pol sem vse štekal.

Your focus determines your reallity

Wolverine ::

Samo kratko vrasanje: kje prodajajo ThermalRight AX7?

Wolverine-entertaining special effects masterpiece:)

l-note ::

Ja Morphling prav, da se ga da kupt u RedRatu.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Navijanje Tbred-ov A in B (strani: 1 2 3 431 32 33 34 )

Oddelek: Navijanje
168063009 (25432) GaS
»

Kvaliteten RAM (strani: 1 2 3 49 10 11 12 )

Oddelek: Navijanje
55024876 (16674) bodom
»

Približni rezultat 3000+ Athlona (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Navijanje
1658712 (6437) Zoidberg
»

Malecky!! (strani: 1 2 )

Oddelek: Navijanje
804209 (3124) Golden eye
»

AGOIA XP1600+

Oddelek: Navijanje
71067 (880) Tic

Več podobnih tem