» »

[P2P]eMule , eDonkey, Overnet, DC++ & co.

[P2P]eMule , eDonkey, Overnet, DC++ & co.

««
52 / 72
»»

ginekolog ::

Če kdo nima compa 24/7 prižganega, mu priporočam overnet. Isto omrežje kot emule, le da začne takoj dol vlečt (po par min).
Divers do it deeper.

pivmik ::

Overnet je poleg eDonkey omrežje povezan še na svoje omrežje "Overnet".
eMule pa je pobezan na eDonkey omrežje in Kademlia omrežje.
LP, Gregor GRE^

G@ry45 ::

za vse, ki jih zanima zakaj pocasi DL!

emule je podoben sistem ul\dl kot kaaza!
se pravi vec das vec mas8-O , ampak je stvar odvisna komu das!!
v sami muli je napisano koliko uporabnikov tvoja mula pozna(vec jih pozna bolje je),
pri vsakem od znanih uporabniko se ustvarja logfile v katerem pise koliko bonusa imas
pri njem!!!
se pravi vec poznanih -vec bonusa-hitreje prides na vrsto--->hitrejsi dolpoteg:D
se en nasvet: vsak ki uporablja emule naj si natancno prebere navodila, vse je lepo razlozeno
kako in kaj nastavit( za navadne smrtnike in tiste ki dajejo nove stvari v medmrezje)


P.S.: aja pa se to, nikoli mule izklapljat in takoj nazaj vklopit!(ima casovno omejitev in stvar se tretira kot goljufija) pocakajte vsaj 10 min !

lep pozdrav in veliko dolpotegov vam zelim!!

CaqKa ::

Zadevo bi moral namestiti na računalo, ki ga uporabljajo ljudje, ki niso najbolj vešči uporabe interneta in računalnika. Iščem zadevo, ki se jo da hitro obvladat in ne zahteva nekega pretiranega znanja.

a kar si bodo pa tol potegnili pa bodo znali uporablat al kaj?

moje mnenje je da taki ljudje tega ne rabijo uporabljat.

samo v razmislek. in ni blo mišljeno za začetek kake vojne ali napadanja.

pivmik ::

Neuki uporabniki čisto lepo znajo v Kazaa napisat v search "Britney Spears - Toxic", čeprav si pri tem inštalirajo 20 spywareov in 10 virusov.
Glavno da pol zastonj nabijajo tuc tcu pop shit.
LP, Gregor GRE^

matrix2 ::

ker nimam preveč časa sem tu in tam precokiral, vendar nisem našel temo za moj problem, zato bom kar tukaj vprašal. Že dalj časa imam donkey, ki mi dela fantastično zadnje čase pa sem pričel premišljevati čemu se toliko segreva CPU in ugotovil da zasede 100% CPU moči donkey. To se mi do sedaj še ni dogajalo, tudi če lowd obremenil linijo do konca mi donkey ni zasedel niti 40% CPU moči.

Sem že pomislil, da je krivo hasiranje, vendar ni bilo to razlog. Čemu bi bilo pripisati tako nenaden porast obremenitve na račun donkey-a?

Keyser Soze ::

Švinja mi ni prikazala v mojih temah, da imam ogovore zato malo zamujam z replyom. Ne vem kdo mi je izklopil prikaz v Mojih temah.:D

No, mimogrede - Caqka potrebuje poljsko stranišče, glede na to, da dela to kar sem prosil da ne bi. Klobase.

Ostali, hvala za reply. Pač uporabniki še niso vajeni hitrejših mašin, XPejev ter ADSLa. Bom probal z BitTorrentom pa Overnetom - problem je tudi ker ne laufa računalo 24/7 - ker folk potem ne bi spal.

Samo nekje bi moral sprobat zadeve, da bi se lahko poigral malo z nastavitvami pa seznanil z delovanjem - pomoje to na dial-upu odpade?
OM, F, G!

matrix2 ::

vidim da tukaj nobeden ni pripravljen pomagati:\

Na srečo sem sam ugotovil, zatorej hvala za pomoč!

zile ::

Ja in svoje ugotovitve nisi pripravljen deliti še s kom na forumu, kajne. :\

brezimni ::

Imam 1 vprašanje, za dol vlečt uporabljam warez p2p program, deluje mi kar spodobno, le jezi me ko potegne 98 % neke stvari v roku 7 do 8 ur (1 film), potem pa čakam in čakam in če imam srečo mogoče tista uboga 2% ali manj potegne v 1 tednu ali pa sploh ne. Ali je to normalno ali morem kaj nastaviti, uporabljam brezžično mrežno in ruter belkin. Pa še 1 imam tudi dc ++ in nikakor ga ne morem spraviti pod active, poskusil sem kakor je bilo že napisano pa vse1 nič. V dc ++ sem dal ip od ruterja in tiste cifre ki sem jih napisal, v ruterju pa sem mogel vpisat samo ip od PCja pa bi stvar mogla delovati, a reč ne mrdne, le pasive gre. A je kje kakšne slikovna pomoč (za telebane) da si pomogam. Hvala

madmitch ::

OK, a bi lahko kdo, ki ve, povedal zakaj mula (0.43b) požira vsa sredstva na mašini in kako to preprečiti?
Nobody is perfect, my name is Nob Ody

pivmik ::

To je zato ker downloadaš Incomplete datoteke.
To so datoteke, katere nobeden nima cele na disku.
Nekdo je sheral enkrat, nato ko je 98% že prenesel k drugim je ustavil šeranje in izbrisal datoteko. Take datoteke v veliki večini ne bodo nikoli več 100 procentne.
LP, Gregor GRE^

PrimozR ::

Warez je čisti klon KaZaa-e. Ta je pa gojišče virusov in napačnih datotek!

madmitch ::

A ima kdo kombinacijo eMule in Kaspersky Anty Hacker? Kadarkoli hočem uporabljati eMule mi po nekaj minutah Kaspersky sporoči "Your computer has been attacked. Attack - DDoS (denied servicing). The attack has been successfully repulsed." in blokira ves promet za pol ure? Če dam Kasperskegy na nulo, me pa očitno res zadane DDoS. Na isti mašini imam res da tudi Apacheja. Kaj mi je storiti?
Nobody is perfect, my name is Nob Ody

pivmik ::

madmitch
In ti verjameš temu idiotizmu?
A veš kaj sploh DDoS napad je?
Firewall ti pove veliko lažnih stvari, samo zato da ti misliš da ga tako zelo potrebuješ in da te tako zelo varuje.

Take programe kot ja tvoj firewall direkt v koš potegnit.
Pa raje si dej kakšnega Sygate Personal Firewall.
LP, Gregor GRE^

PrimozR ::

Mja, men je SPF čist ql. Pa še nč mi ne teži razn ikonca u sys trayu utripa k mi en skos portscane dela :/

PrimozR ::

Neki problemi s pošiljanjem. SM dobu The page cannot be displayed.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: PrimozR ()

digital II ::

YO,
iščem kle v tej bibliji pa nikako ne najdem sledečega,
rad bi formatiral komp....vse na novo
kako naj ohranim poznane uporabnike v eMule, da ne bo potrebno vse od začetka..
tnx

Paramedic ::

Obdrži celo mapo, kjer imaš emule inštaliran, po formatu pa če hočeš, lahko v isto mapo inštaliraš emule iz setupa, ker ti tistih fajlov ne prepiše. Lahko pa, da nič ne instaliraš preko, ampak kar poganjaš iz emule.exe iz te mape.
Sicer je pa dosti, če samo nekaj fajlov v mapi si shraniš (ne vem na pamet katere), ampak tako lahko kaj pozabiš...

BaRtMaN ::

Jaz uporabljam tale način: Na RW zapečem samo mapo config iz mape od eMule, na novem sistemu namestim najnovejšo verzijo in potem enkrat zaženem eMule. Zaprem, pogledam, katere datoteke so v mapi config od nove eMule in jih prepišem u arhiviranimi iz RWja. Lahko prekopiraš tudi celo arhivirano mapo config, ampak je v njej precej nepotrebnega smetja, še posebej, če probavaš razne mode.

PrimozR ::

Jest mam pa mulo na D: particiji, po vsakmu formatu pa samo DLjam Mulo pa inštaliram. Zj ne vem, loh da uporabnike zgubiš, nism še nč gledu to. Vem pa da temp fajli ostanejo :D

CoolBits ::

A je tole hitro?? :D

Hammer123 ::

CoolBits: je še kar v redu. sam sem imel prenose tudi že do 350 kB/s. Drugac je pa Bittorrent glede hitrosti pri meni najbolje zapisan. sej verjamem da tud marsikakšen drug p2p program vleče zlo dobro, vendar je splošno razširjeno da vleče BT zlo hitro.

N-E-O ::

naj mi nekdo prosim pove.. kje se da v DC++ omejit hitrost uploada??
v nastavitvah nikjer ne najdem, kje bi se dalo to nardit... tnx..
lp,
Follow the white rabbit.

Paramedic ::

Si mogoče posmislu, da JE NI!

N-E-O ::

ja to je pa ja full u bedu ce ne mors zadeve omejit, ker pol full pocas internet dela..
sploh ne mors normalno surfat po net.. bad... :(
Follow the white rabbit.

Clone ::

Ej fantje kolk časa pa ponavadi čakate da vam E-mule začne kakšno stvar dol vlečt, šel sem že skozi vse FAQ-je na netu pa še zmerej noče nobene stvari dol potegnt. Pa čakam tudi do 2 ure. Nekje sem bral da je to normalno, share-ano imam pa okol 10Gb filmov, pa folk jih tud vleče od mene, pa še vedno ni nič. Linijo mam 768/128

TNX & l.p.

Hammer123 ::

Clone:
Kokr jst vem mula deluje naprincipu vrst tako kot kazaa samo da na drugačen način; pri muli uplowdaš in si s tem pridobivaš bonus točke(pri tistemu, ki si mu to uplowdu seveda). sam če pa on tega fajla nima ti pa v tem primeru to nč ne pomaga.aja, pa men je mula optimalno vlekla(downlowdala, da ne bo kašne pomote!!!), ko sem sharal pribl. 60Gb večinoma filme pa muzko. vem pa tud da rab mula kar enih par uric da ti začne dobr
vlečt:D

nočem poudarjat, sam usen - men najbol vleče bittorrent iz strani www.torrentbits.com. sam slaba stran tm je pa pa so gor samo/večinoma torrenti novejših datotek, največ 1 mesec starih.:D

Clone ::

Ej hvala ti za odgovor!

Sej tudi jaz uprorabljam bittrorrent vredu zadeva brez pripomb sem, ampak toliko se govori okoli e-mule pa jo malo probavam. zadeva res ne zgleda slabo, najde ful enih stvari, ko pa kliknem za download pa je črta nekaj časa rdeča potem pa svetlo modra včasih tudi temno pol je pa kar konec brez da bi mi kaksen KB dol potegnu. A je teba kaj v zvezi s firewallom naštimat al pa kej?? Po kolkem času vam začne downloadati?

Ali rabiš te točke da sploh lahko začneš s tem (Downloadanjem)?

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Clone ()

Hammer123 ::

že vredu.
sori sam ne poznam mule tko dobr. jasno je pa da si morš porte nastavit, pa firewall izklopit. ja s točkami je pa tko: več kot jih maš hitrejš lowdaš. na začetku maš neko default število točk, ki jih potem pridobivaš. No sej s tem nism nč pametenga povedu.

Gandalfar ::

Mula temelji na kreditnem sistemu. To pomeni na simpl .. vec kot uploadas, vec/hitreje bos downloadal.

Kako je to izvedeno. Za vsakega userja, ki ti je poslal kdaj kaksno datoteko imas v svoji bazi napisano koliko ti je poslal. Vsi ostali, s katerimi si kdaj komuniciral imajo isto informacijo o tebi. V muli lahko nastavis koliko je tvoj trenutni skupni upload in med koliko ljudi naj ta upload razdeli. Ostali se pa postavijo v vrsto.

Polozaj v tej cakalni vrsti se izracuna na podlagi tega kako dolgo cakas in koliko si ti temu userju ze uploadal. Ce si mu kaj uploadal bos hitreje prisel na vrsto kot tisti, ki mu niso se nic uploadali. S tem, ko downloadas od tega userja pa se seveda tudi tvoj bonus pri njemu manjsa tako, da moras stalno uploadat folku.

Zdej za zacetek to pomeni, da moras malo dlje cakat, da dobis toliko da lahko zacnes uploadat, potem pa samo upload nastavis na toliko, da ti ne ovira downloada in zadeva zacne letet. Pri ustrezni kolicini seedov seveda.

Clone ::

Hvala ti za natančen odgovor! Se pravi met kišto prižgano pa upat da bo kakšna riba zagrabla pa kej potegnila od mene :D

Sej nekaj mi je pa že potenlo dol s 5K prnosa :))

Gandalfar ::

to je kul, stvari trajajo tam nekje do 48h da se popolnoma prenesejo. Ponavadi gre veliko hitreje. Ce ne gre pa ne mores dosti stvari vplivat. Samo poskrbi, da nimas lowid pa da si na kaksnem serverju z dosti userji (probenprinz je kul).

BlackHole ::

Tole me zanima. V omrežju imamo cirka 10 računalnikov, vsi priklopljeni na internet ADSL 1Mbit. Zdaj me pa zanima, ali lahko Emule, ki laufa na dveh računalnikih tako močno obremeni linijo, da je nalaganje www strani in nasploh povezava zelo upočasnjena (včasih bolj kot na 56k modemih)? Ali gre tukaj za kak hardverski problem? Morda bi bilo potrebno ti dve Emuli kako drugače nastavit, da ne bi tako obremenjevali linije?! Upload je na obeh omejen na 10-12 kb/s, download je pa redko preko 25Kb/s. V glavnem, če je dober dan, mi v 24 urah dol potegne 2 Gb ali manj podatkov.

PrimozR ::

Tist k je črta najprej rdeča, pol modra,...
K je rdeča, pomen da nobeden nima fajla (oz. da se na vse k ga majo še povezuje). Svetlo modra pomen da ma ful mal folka fajl, temno modra pa da ma ful folka fajl. Tko da mal počakaš pa bo začel vlečt.

Ko pa do LowID-ja prideš?

CaqKa ::

blackhole: ja.. lahko obremeni tako da ti ni nič jasno...

nevem zakaj si folk tam kje jih več dlja ne postavi samo ene mašine na kateri laufa emule.. in se uporabnikom poda www dostop.. download dir pa se nastavi na eno mapo ki bo lokalno v omrežju...

BlackHole ::

Sploh ni tako slaba ideja.

Microsoft ::

Mam povezavo 128kByte/32kByte. V dcju pa se nastavlja tist omejevalnik v KiB. Kolko je torej 128kByte KiB?


by Miha
s8eqaWrumatu*h-+r5wre3$ev_pheNeyut#VUbraS@e2$u5ESwE67&uhukuCh3pr

N-E-O ::

1 bajt ima 8 bitov...
torej je 128 KByte 16 KiB...

ti mi pa v zameno prosim povej, kje mislis v dc-ju omejit hitrost uploada??
jst nikjer nobenga omejevalnika ne najdem...

Microsoft ::

Velja. :))

Aja, pa da se nisi slucajno zmotil. Jst sprasujem za pretvorbo iz Byte (bajt) v tiste bibite. Neke nove oznake. To, da gre 1 byte pa 8 bit vem. Samo kako pa ti dve pretvorit v tisto, novo enoto, pa ne znam...


by Miha
s8eqaWrumatu*h-+r5wre3$ev_pheNeyut#VUbraS@e2$u5ESwE67&uhukuCh3pr

Zgodovina sprememb…

PrimozR ::

Jimi predvidevam da maš megabitn ADSL tko da maš 1024/256 kilobitno

Microsoft ::

Ja, 1024kBit, 128kByt. Sam kolko je to KiB, pa nevem.

Pa a ni tako, da je po novem tako, da samo reces, da je ta hitrost 128 KiB?


by Miha
s8eqaWrumatu*h-+r5wre3$ev_pheNeyut#VUbraS@e2$u5ESwE67&uhukuCh3pr

CaqKa ::

jimi: 1024 in 128 deliš z 8 pa dobiš... 128 in 16...
tak mimogrede.. od one kB/kiB/kb teme še kuj nisi nič odneso...

PrimozR ::

Jimi koker vem je ADSL 1Mbit/256 kbit

Microsoft ::

OK. Potem imam ADSL, ki ima 128 KiB DL in 32 KiB UL? Mogoce tudi 1024 kiB DL in 256 kiB UL? Je tako prav?

P|P|, ja zmotu sm se. DL/UL=4.


by Miha
s8eqaWrumatu*h-+r5wre3$ev_pheNeyut#VUbraS@e2$u5ESwE67&uhukuCh3pr

Zgodovina sprememb…

CaqKa ::

ne ni prav >:D

pivmik ::

bibitov NI.
biti in bajti ostanejo nespremenjeni.

Ki Mi Gi so pa predpone
Ki = 1024
Mi = 1024 * 1024
Gi = 1024 * 1024 * 1024

k(kilo) = 1000
M(mega) = 1000 * 1000
G(giga) = 1000 * 1000 * 1000

SiOLov ADSL paket "2048/384 kbit/s"
ima 256 KiB/s downloada
in 48 KiB/s uploada.
SiOL pa bi moral napisat 2048/384 Kibit/s.

'Pretvorba' iz predpone Ki - kibi v k - kilo:
256 KiB/s = 265 * 1024 * B/s = 262144 B/s = 262,144 * 1000 B/s = 262,144 kB/s
LP, Gregor GRE^

CaqKa ::

SiOL pa bi moral napisat 2048/384 Kibit/s.

NE.
2048 kbits = 2,048 Mbits
2 Mbits = 2000 kbits

verjetno pri siolu ne vejo kaj prodajajo.. ali 2 Mbita/s ali pa 256 kiB/s.. očitno slednje ker winsi prikazujejo kiB/s in ne b/s

Gandalfar ::

zakaj bi se moral siol zaradi win prikaza sekirat?

Microsoft ::

PicNiK, potem je vsa umetnos v tem, da 'napacno' napisanim hitrostim pustis enake vrednosti, samo predpono spremenis iz 1MBit v 1MiB.

CaqKa, SiOL ti da 1M paket. Je to zdej 10^6 ali 2^20?

Gandalfar, saj se ne.


by Miha
s8eqaWrumatu*h-+r5wre3$ev_pheNeyut#VUbraS@e2$u5ESwE67&uhukuCh3pr

Zgodovina sprememb…

««
52 / 72
»»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

eMule FAQ

Oddelek: Omrežja in internet
267116 (5542) Spc
»

težave z mulo in routerjem

Oddelek: Omrežja in internet
101928 (1710) Goldee
»

eDonkey kralj P2P omrežij (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Avtorsko pravo
559520 (7990) Eru
»

ADSL visoka hitrost??

Oddelek: Omrežja in internet
251766 (1132) BaRtMaN
»

Kateri je poleg Kazaa 2.0 najboljsi?

Oddelek: Programska oprema
342528 (1802) cybermedo

Več podobnih tem