» »

Drog za dvigovanje telesa

Drog za dvigovanje telesa

aJPOD ::

Zanima me če ima kdo doma kaj takšnega, http://www.mimovrste.com/artikel/382023... , sam bi ga z veseljem imel vendar se bojim da bom poškodoval podboje vrat. LP

gendale ::

ne vem kako je pri temu, ampak sem imel enega podobnega in se definitvno pozna na podbojih
seznam zanč moderatorjev in razlogov da so zanč
http://pastebin.com/QiWny5dV
gor je mavrik apple uporabniček (mali možgani in mali penis)

TekO ::

Mogoče ti bo ta tema kaj koristila:
drog za zgibe (pull-up bar)

Jaz sem kupil raje takšnega.
Ideas are bulletproof.

$%&/() ::

Imam enakega (mimovrste). Podbojev ne poškoduje niti malo, ker ima na obeh straneh približno 1.5 cm debelo gumijasto podlogo. Lahko priložim fotko, če želiš.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: $%&/() ()

STASI ::

Odvisno kake podboje imaš. Če so kovinski ni panike, če so leseni je vse odvisno od kvalitete lesa in izvedbe (pri meni je slaba izvedba in so se podboji poškodovali).
"WAR IS PEACE, FREEDOM IS SLAVERY, IGNORANCE IS STRENGTH"

abcčdefghijklmnoprsštuvzž

jype ::

Kaj pa nardiš, če si previsok?

thramos ::

Kletka



Pa še za kaj drugega pride prav.

Zgodovina sprememb…

  • zavaroval slike: kuglvinkl ()

Looooooka ::

jaz sem mislil kupiti tegale iz mimovrste ampak sem se na koncu odlocil za tega(popravek...razlog je bil med drugim tudi to, da bi bilo na tega z mimovrste treba cakati vec kot en mesec):
http://www.enkosport.si/administracija/..., ker ima se peno...
Plus nisem ga dal na podboje ampak stene katerih se drzijo podboji.To pa zato, ker so podboji malce starejsi in bi se 100% poznalo ce bi zavil not tko, da zdrzi cloveka.
Pa tud gumo ma ob strani.
jype...ce si previsok nardis tocno to kar sem jaz zaradi starih vrat.Montiras med stene :)

Aha...drugace mam pa tud takega, ki ga polozis na zgornji del podbojev vrat...ampak potem moras imeti na desni in levi strani vrat malce vec stene.Tisti je veliko boljsi od obeh teh, ker ima se dodatne rocke.Se NIC ne pozna na vratih, ker se dejanska teza vecinoma prenese na zid...plus vse je oblazinjeno.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Looooooka ()

jype ::

Ja, jaz sem eventuelno na balkon obesil, ampak sem potem ugotovil, da se tudi s skrčenimi nogami lahko vlečem gor.

thramos> Pa še za kaj drugega pride prav.

A pašejo 19" raili not? :)

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: jype ()

pingo76 ::

Jaz sem montiral kljukice (ukrivljen stenski vijak z vložki za beton) v strop na balkonu (poltonske, ziher je ziher) nato gor obesil štango (5cm debela leska) z alpinističnim štrikom. Drži že 19 let odlično. Sicer pa si raje kupi tako štango:
 2

2


Še vedno pa odsvetijem tovrstne podvige doma iz veliko razlogov. Mnogo že napisanega. Ampak če ti je to to pol pa kar.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: pingo76 ()

Looooooka ::

http://www.vsezasport.si/dvoranski-spor...
Mislim, da je tale.Ga ne uporabljam, ker mam na eni strani vrat premalo prostora(dobr sm se zaj...) :) ampak...je definitivno boljsi od zgornjih.
Vidim, da je Teko pejstal link do teme s pravim linkom(in pravo ceno):
http://www.enaa.com/oddelki/sport/izd_1...

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Looooooka ()

blackbfm ::

Drog za med vrata je stran vržen denar. Načeloma zaradi pomankanja prostora niti ne moreš pravilno in efektivno izvajat vaje, tudi če si manjše postave. Najmanj kar je da montiraš na steno, ali pa si postaviš nekje na prostem..še najboljše pa je v fitnes it.

Mare3 ::

Sam imam točno tak drog: http://www.enkosport.si/administracija/..., velik sem 188cm in se brez težav dvigujem med vrati. Skrčim noge in to je to. Vrata so pa z železnim podbojem in postavljena na nosilnih stenah v kuhinji, tako da pri meni ni težav.

jype ::

blackclw> še najboljše pa je v fitnes it.

Na fitnesu te čudn gledajo, če si nag, al pa če tipkaš na računalnik med vajami.

gendale ::

rečeš no homo pa je ok
seznam zanč moderatorjev in razlogov da so zanč
http://pastebin.com/QiWny5dV
gor je mavrik apple uporabniček (mali možgani in mali penis)

kixs ::

jype je izjavil:

Kaj pa nardiš, če si previsok?


Doma skoraj ni mogoce, da ne bi delal teh vaj s pokrcenimi nogami. Druga varianta je, da jih dvignes v "L". Tretja bi bila, da imas najprej pokrcene noge, ko se dvigas pa jih spuscas tako, da imas na vrhu noge cisto spuscene.

Ko prides enkrat do 20 ponovitev v eni seriji, je pametno razmislit o kaksnih obtezitvah.

blackclw:
tak drog za med vrata je cisto OK, le malo moras prilagoditi vaje.

lp

oemdzi ::

Kolk pa mas vrata visoka ? Jaz z 191 cm ko grem skozi vrata mi z glavo fali samo nekaj cm da se ne zabijem, tudi razmisljam o tem drogu, ampak me res skrbi kot je backclw napisal, da bo to stran vrzen denar, ker bo prevec utesnjeno.

jype ::

kixs> Doma skoraj ni mogoce, da ne bi delal teh vaj s pokrcenimi nogami.

Ja, sej zdej mam na balkonu, pa gre, not pa delam s skrčenimi nogami. Ne zdi se mi, da bi blo kej zlo narobe s tem.

kixs ::

Sej ni.

Narobe je lahko samo v sami izvedbi. Vcasih grem na Smarno goro in na vrhu imas drog za dvigat in kaj vse tam ne vidis kako delajo vaje. Pravi smeh :)) Pa da kaksnih sklec niti ne omenim - clovek ne ve ali trenirajo roke ali vadijo za nocne aktivnosti :))

Kolega mi je enkrat pokazal kako on dela trebusnjake... seveda napacno, sem mu pokazal kako se to res dela, pa je samo rekel, da se mu ne da tako delat. OK, ce ze dela, zakaj ne bi pravilno. Skoda truda.

Ampak naj bo. Kakorkoli ze kdo dela, je vse boljse kot nic.

sheldon ::

aJPOD imam točno ta Drog Kettler doma! Pri drogu dobiš dodani 2 gumici, katere moraš priviti na podboj in na njih namestiti drog! Sam nisem hotel uničiti podboja in sem jih zato prilimal samo s sekundinm lepilom in mi zaenkrat še vedno držijo (cca. slabo leto). Če imaš namen uporabiti sekundno lepilo namesto vijakov potem ne vem, če še drži meja do 100kg!

fosil ::

Zdej bojo imel v lidlu enega pocen - klik
Lahko probaš in tud če ugotoviš da ti ne paše, ne boš mel velikih stroškov.
Tako je!

blackbfm ::

Doma skoraj ni mogoce, da ne bi delal teh vaj s pokrcenimi nogami. Druga varianta je, da jih dvignes v "L".


To je vse fail. Enkrat se vrži na normalen drog, kjer imaš plac. Tudi če tam delaš ves pokrčen je razlika 300%. Tale drog med vrati je na takem nivoju kot če bi vzel ročno utež, se zaprl v neko ozko omaro in izvajal vaje za biceps:))

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: blackbfm ()

Looooooka ::

Palca je palca.Nima veze kje stoji.Again te droge(razen zadnjega) lahko postavis tud med 2 stene.Problem je spet ce je prostor preozek al pa ce magicno nimas dovolj visoko stropa...oz si visok k 100 matr.
Vsekakor je bolje kot NIC.
Pa kdo je reku, da vmes ne hodis na fitness :)

blackbfm ::

Problem je spet ce je prostor preozek al pa ce magicno nimas dovolj visoko stropa...oz si visok k 100 matr.


Zdaj če maš denar za ultra veliko hišo, si lahko tut zgradiš konkretno telovadnico, ali pa si privoščiš fitnes. Problem je v tem, ker to uporabljajo ljudje, ki imajo že v osnovni premalo prostora.

Vsekakor je bolje kot NIC.


Ni nujno. Recimo tale drog konkretno spodbuja (sili) v napravilno izvajanje vaj, kar lahko pelje v poškodbe na dolgi rok, tega si pa nihče ne želi.

thramos ::

Kakšno nepravilno izvajanje, za enga povprečno velikega (mejhnega), ki se s pokrčenimi koleni in iztegnjenimi rokami ne dotakne tal?

gendale ::

če nisi ravno 2m visok je ta drog za med vrata čist ok

pač pokrčiš kolena in ni težav

večji problem je, da uradno zdržijo samo do 100kg (v praksi gre sicer tud malo čez, ampak jst sm samo čaku kdaj bom zletel po tleh)
seznam zanč moderatorjev in razlogov da so zanč
http://pastebin.com/QiWny5dV
gor je mavrik apple uporabniček (mali možgani in mali penis)

blackbfm ::

Kakšno nepravilno izvajanje, za enga povprečno velikega (mejhnega), ki se s pokrčenimi koleni in iztegnjenimi rokami ne dotakne tal?


Jz imam 175 cm in imam premalo prostora. Ko boš enkrat šel na fitnes ti bo jasno, tam je načeloma dovolj prostora pa tut naprave so bistveno bolj prilagojene. Sicer pa če delaš tole doma takole v "prisiljenem" položaju sploh z iztegnjenimi rokami, preobremenjuješ vezi in sklepe..kar lahko pusti posledice.

thramos ::

Kako je prisiljen položaj, če je identičen, razen pokrčenih nog?
Jaz imam pa cm več, pa zadosti prostora, popolnoma nič prisiljen položaj. Da bi zaradi ene ravne štange moral hoditi na fitnes je čista bedarija ... razen če bi želel iz ne vem kakšnega razloga delati z skrajno širokim prijemom.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: thramos ()

pingo76 ::

Odvisno kak dvih imaš v mislih. Dvig z dlanmi navzven bi znal bit problematičen zaradi nemožnosti šitokega prijema (pull-up). Klasični dvig z dlanmi proti telesu pa še nekako gre (chin-up) ampak omejitve so. Izvedbo pa pozna le 20% fitness fanatikov. Jaz sem zadnje čase prav srečen ko se skoraj nobeden ne zmeni za olimpijski drog na "rack"-u. Tam imam glavnino vseh vaj in je vedno fraj. :) Edino na bench klopi se gnete vedno 90% populacije in dela raznorazne oblike pantomime (ne vsi, ampak zagotovo se vedno najde par Andres Valdes-ov).
Npr.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: pingo76 ()

Mare3 ::

Nisem opazil večjih razlik med dvigovanjem v fitnesu in med vrati, res pa je da če imaš dlani obrnjene stran od telesa pride problem čer vrata ponavadi niso dovolj široka ker moraš roke širiti za dvig. Drugače pa sprehod do bližnjega igrišča in se že najde kakšen drog, gol, plezalo, drevo, ali kaj podobnega za dvigovanje. Tisti ki se rad dviguje je zadovoljen tudi z drevesom. Sam se dostikrat odpravim na sprehod in se parkrat dvignem na bližnjem drevesu se pač prideš tako kot ti ustreza, vsak ki se dviguje pa ve da so različni prijemi za različne mišice, tako da po mojem napačnega dvigovanja ni, razen če nisi expert pa se spomniš neko nemogoče dvigovanje :)

_Enterprise_ ::

obujam temo

zanima me, koliko kaj zdržijo vložki za beton, recimo da sta dva - a zdrži eden več kot 110 kil (če se pomakneš z vso težo samo na eno stran)?

nekaj takega mislim
http://t3.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9...

se mi dozdeva da bi po vseh pravilih morali, ampak vseeno nebi rad skupaj z obtežilnim jopičem pogrnil po tleh

T0RN4D0 ::

Predvsem odvisno kakšni in še bolj v kakšen material jih montiraš. Načeloma 110kg ne bi smelo biti panike za kovinske vložke.
(\__/) This is Bunny. Copy and paste bunny
(='.'=) into your signature to help him gain
(")_(") world domination.

guest #44 ::

Kako misliš zdržijo?

Na strižno silo ti držijo gor avto. Na osno prav tako. Problem ni v vložkih je bolj v betonu. Ampak, če je dobro narejen in da daš solidne vložke not kak M10 al več, pa si lahko slone gor obešaš.

_Enterprise_ ::

ok, hvala


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Nakup fitnes naprave

Oddelek: Loža
4913749 (2663) IcyFox
»

Drog za dvigovanje trupa

Oddelek: Loža
266776 (3950) Vajenc
»

Telovadni drog

Oddelek: Kaj kupiti
72326 (2145) Kiki1984
»

trebušne mišice (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
12618888 (11996) demon#666
»

drog za zgibe (pull-up bar)

Oddelek: Loža
118573 (8290) Steinkauz

Več podobnih tem