» »

Slab bencin?

Slab bencin?

1
2
»

abcde7 ::

Torej... potem se v SLO Petrollu meša voda med benz al ne?:\

Klemenn ::

kot sem rekel, vse cisterne, ki pridejo na črpalko pregledajo ; vanje spustijo železno palčko, ki je premazana z snovjo, ki bi ob dodatku vode le-to zaznala.

verjemite ali pa ne :\

TribesMan ::

Tega pa še bog ne ve, ampak jest jih mam na sumu da delajo pizdarije.

LP

TribesMan
Moj kompjuter dela: KVIIIIK ... KVIIIK ... KVIIIK.

Ko ga navijem dela: KVIKKVIKKIVKKVIK. :)

jjohny ::

Jebediah,

sigurno pregledajo cisterne, ki pripeljejo bencin na pumpo. Vendar naši vrli možje potem razredčijo bencin. Saj veš, da morajo tudi oni nekaj "zaslužiti".

lp, jani

Klemenn ::

ja no. prov. :\

sm btw..tak..če to na petrolu delajo, in nihče ne opazi, kak ste lahk prepričani da tega ne delajo na istrabenzu ipd?

ampak ste pa eni loleki po pravici..da dobiš vodo z benzom...dej si mal računaj kolk vode ti povem dobiš!

Azrael ::

Me prav zanima zakaj pri nas ni nobenih neodvisnih kontrol kvalitete goriv na črpalkah ? Mogoče po pregovoru, da vrana, vrani oči ne izkljuje.

Pred leti so v Nemčiji, mislim da na RTL, naredili neodvisne teste. Rezultati porazni.

Izkušnje doma, nekoč se je iz Wartburga zlilo iz tanka 2.5 l vode - ta avto je imel na dnu tanka zamašek za take primere... Pri Alfi pa je zgnil že en tank, drugega pa pridno pobira rja iz notranjosti... filtri se mašijo. Avto pa gre, odvisno kje se tanka.

Glede tega, kako je bilo moč videti v filtru za bencin vodo. Filter ni bil navaden plastičen ali zaprt kovinski, ampak steklen, podoben kot je za CK. Ko je avto nekaj časa stal pri miru se je jasno videla ločnica med tekočinama, ker se bencin in voda ne mešata.

LP, Azrael
Nekoč je bil Slo-tech.

nojus ::

sem gledal na discovery kako je v NY en tip (Ramonez), ki je imel cca 20 pump guljofal. Oslužbenci so imeli daljinca, na katerega so prekljapljali med 100% in 80% vrednosti nalitega. Se pravi če je nekdo tankal v 5 litersko kantico je dobil 100% (5 l), če pa je v avto pa je natankal 80% tistega, kar je pisalo na števcu.
Tip je prišel iz indije z par $, in je ustvaril celo verigo pump z guljofijo, pa ene par jih je pospravu.
Po števcu pa je imel najcenejši bencin in tako dobil stranke.

Petrol ima pa tako narejeno, da v LJ spremenijo ceno in se po ethernetu na vseh pumpah spremeni na konzolah cena.
sovražim Gargamela.

Lith ::

no, morm se potožit, da mam tut jst s Petrolom zadnja meseca veeeeeelike probleme. Najprej mi je avto crknil in ni več hotel vžgat, pa sem 'mujo' tolk cajta vžigal da sem spraznu akumulator (majku mu 1 let star). Pol sm vse razdelilne kable in na kondenzatorju dol potegnu in šou kupt WD40 (kam drgam ko na Petrol) in vse zalil (ne našpricu), pa je naredu 1x bum, pa crknu. Kličem mehanika mi reče, da ni bencina v pumpi, pa grem jst kupt 5l v kantici in natočim.... 1x bum.. mrk. Kable za vžigat ven, sosedov avto zram in 15 min 'verglanja' da se je kr iz kablov kadil, pa nč.
Pol sm pa popizdu in moral it peš (z biciklom) 2km stran na drugo OMV pumpo, po še 5l bencina in pol je kurba vžgal, zdej pa cuka, da se sploh ne morm pelat, pa spelem lahk šele s 3000 obrati itd.. mi je zjebal Alfo, da me ima da bi kr jst njih zjebu..
Tolk o petrolovem bencinu in njihovih tankih... bombo not pa bo
Aja , tablice na avtu so KK, da ne bi me kdo preveč iskal
¤ black holes rule; I like the speed, speed kills ¤

Klemenn ::

jzst se v bistvu umikam iz te teme, ker govorite takole:

jebemti, jz bom to ohišje prodal, ker mi comp skoz zmrzuje :)

jjohny ::

Jebediah, samo ti si prepričan, da črpalkarji ne dolivajo vode v bencin. Saj vem, da ti fotr pravi, da je to nemogoče, samo na tem svetu je vse mogoče.

Pred nekaj leti so na Petrolu uradno priznali, da je bila voda v bencinu. To je bilo na črpalki na Barju v LJ. Potem so povrnili tudi vso škodo, ki so jo povzročili na avtomobilih.

lp

||_^_|| ::

Vem da so mel tut ene pizdarije v nafti da so turbodizli crkval enkt.

krneki0001 ::

Lith točno tko je men avto delal, ko sem tankal na petrolu zraven BTC v ljubljani. Pa sem jim šel povedat in so preverili - res je bilo procentualno kar nekaj vode v tankih - nadzor imajo itak iz glavnega računalnika - od takrat naprej na tej pumpi točijo kr dost dober bencin - brez vode. Čis povn tank sem natankal in sem moral vse prelit v drug tank in potem ko se je umirilo in se je voda ulegla na dno sem s cevko vn potegnu bencin nazaj v tank - od 42 litrov bencina, kolikor sem ga natočil, je bilo skoraj 6 litrov vode.

LP
Nebivedu

P.S. na 1/7 tanka vode pa noben avto ne dela, če pa komu naj mi pa sporoči, da si še sam kupim tazga, da se bom mal cenej vozu.

gorjanc ::

No zaradi vsega tega govorjenja sem se odločil da bom naredil en minitest. Štirikrat bom natankal poln tank pri vaskem od naših ponudnikov bencina (Petrol, OMV, Agip) ter natančno meril porabo. Iz tega bi se moralo videti če imata agip in omv boljši bencin kot pterol.

Ker vsak delovni dan (razen četrtka) prevozim skoraj 200 Km. Avto pa mi kuri okoli 8l/100Km tankam skoraj vsake tri dni. Vozim Hondo accord ERX letnik 92 prostornina motorja 2.2 moč140 konjskih moči.

Če ima kdo boljšo idejo kako zadevo izvest naj mi sporoči. Seveda bom rezultate sproti objavljal tukaj.Začenm v ponedeljek s petrolom.

BigWhale ::

Kako pa ves, da bos imel stalno isto porabo? ;>
Ce je razlika med bencinom, potem najbrz ni tko zlo grozna. Jest se vozim mb-lj vsak dan in sem vsake dva dni hodil tankat, ne glede na to kje sem tankal... cist vseen :)

CaqKa ::

hehe gorjanc...
potem pa boš natankal pri petrolu recimo iz take pipe kjer je cisterna čisto polna (posledično manj vode), pa boš šel na omv kjer boš pa tankal iz skorajda prazne cisterne (dosti več vode), pol pa nam boš tukaj o rezultatih poročal?
hmmm
po mojem jalovo, sploh ker še je en kup drugih faktorjev ki vplivajo na to stvar.

da bi bila stvar objektivna bi moral v čisto posodo pri vseh ponudnikih 10x vzet vzorec v različnih časih v roku enga mesca po en liter in ga ANALizirat. zraven pa še napisat vlažnost in temperaturo zraka.

skratka ni šans da boš to ugotovil če ne delaš na vseh treh pumpah hkrati ali pa da nisi kakšen inšpektorat.

snow ::

like... bolj vpliva gužva v prometu na porabo kot pa kakšen promil vode...
Random mutation plus nonrandom cumulative natural selection - Richard Dawkins

Freelancer ::

No evo, cas je se za moj komentar :)

Govorim o bencinu super 98. Zadnjic sva se s fotrom lepo peljala nekam. V tanku je blo se kakih 10l petrolovega bencina natankanega v KR. Pot naju je vodila skozi SK. L, kjer je med drugim tudi istrabenz. Ko sva bla se v KR sem sam pri seb mislu: "Pa kaj dons fotr tko cudn voz, da avto skoz neki cuka, ko speljuje in tud vmes tko trapast gas dodaja da me bo kmal vn vrgl". No in prideva do pumpe, natankava poln tank in se odpeljeva naprej. Cez kakih 5 kilometrov opazim, da ima avto bolj globok zvok, kokr da bi ga mal sfriziru :). In pol zacnem pr seb razmisljat, zakaj je to... Najprej sem mislil, da je to zarad tega, ker je fotr pred kratkim auspuh zamenu. Ampak to mi ni slo skup, ker je mel avto pred menjavo globlji in bolj prdec zvok. Pol me pa presine - ne cuka vec! In lepo recem: "A si kej opazu, da avto ne cuka vec?" Ja, potem sledi navdusenje z obeh strani, fotr navduseno komentira in nabija gas, avto pa je sel kokr da bi pridobil 5-10 konjev. V glavnem super! Cukanje je popolnoma izginilo, avto je bolj vlekel in tudi proznost motorja se je povecala. Na eni doloceni cesti naprej od Kobarida je skoz vzpon in ovinki... Tam se pac vozi 30-60, vec ne mors. Prej je blo treba vozit s tretjo, z bencinom od istrabenza pa je slo lepo s cetrto. Js kr nism mogu verjet.

Day II:
Spet ista pot. Prideva v Kobarid in bencina je za slabo polovico tanka - premalo za pot do cilja in nazaj domov. Ni druge izbire kot na Petrol tankat 10 litrov. Po parih kilometrih se je motorju zacel obcutno spreminjat glas (vedno bolj revez se mi je zdel). Kmalu se je pojavilo klenkanje pri visjih obratih ali ko si nabil gas do konca. Avto je zacel cukat in obcutno manj vlect. Ko sva prisla do iste dolocene ceste je slo par sto metrov s cetrto, pol je blo pa konc. Treba je blo dat v tretjo.
Tisti dan sem tud jaz vozil avto kakih 5km in js nisem vedu, kaj naj nardim - vozim z drugo, trejo, cetrto al pa nej vn stopim in zacnem porivat. Karkol sem naredu, je blo za umret. Ce si spustil gas, je avto zacel nemogoce cukat. Ce si nabil gas do konca, isto. Edina resitev je bla srednje dodanjanje in potem spuscanje gasa. Kar pa je itak zelo nadlezno za vse v avtomobilu.
Ko je sel fotr potem tankat na OMV je prodajalca malce pobaral glede "boljsega bencina". Njegov komentar je bil "Pri nas prodajamo boljsi bencin za isti denar".
Evo to so moje izkusnje. Zdej je v KR tud OMV, tko da petrola nas avto ne bo vec vidu. Zakaj je od petrola bencin za en kurc js ne vem. Vem pa, da ga nas avto ne prenasa najbolje. Mozno je pa, da so doloceni avtomobili na vse to manj obcutljivi.

Zgodovina sprememb…

TribesMan ::

Freelancer jest mam popolnom enake izkušnje, kar se tega tiče. Simptomi so popolnoma isti na obeh avtomobilih ki jih imamo (Vectra in Clio), ubistvu so še bolj opazni pri Cliu, ki je itaq rahlo underpowered, pol je pa še bl švoh, da ne omenjam da se poraba iz "OMW-jevih" 5l do 5.5l dvigne na čez 6l/100km... Pri vectri se pozna pri odzivnosti mašine in pri pospeških, na petrolovi mešanci je približno 1s do 1.5s slabši pospešek do 100km/h... No sicer ne gre za kake natančne meritve sam take stvari človek zelo hitro opazi, če ss le malo pozoren...

LP

TribesMan
Moj kompjuter dela: KVIIIIK ... KVIIIK ... KVIIIK.

Ko ga navijem dela: KVIKKVIKKIVKKVIK. :)
1
2
»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Petrol ultimax (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 )

Oddelek: Loža
42359076 (37385) Matev
»

Bencinske črpalke (strani: 1 2 )

Oddelek: Na cesti
8420940 (18385) Nesta
»

test bencina (strani: 1 2 3 4 5 6 )

Oddelek: Znanost in tehnologija
25946849 (39822) edge540
»

Kvaliteta bencina/dizla (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
10229100 (26964) kixs
»

Petrol prodaja vodeni bencin? (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
8420610 (18075) gzibret

Več podobnih tem