» »

Kako je folk naiven - ne vedo kaj kupujejo

Kako je folk naiven - ne vedo kaj kupujejo

kockish ::

Ti dej komad, pa bodo vsi v topicu probali. Lahko pa ga jaz izberem.:)

nere ::

ja, to bi bilo zabavno, dej več komadov in za vsakega dve verziji: original wav in "mp3-jan" wav


in ne povej takoj "rešitev" pusti par dni časa da vsi preizkusimo (npr. jaz žal ne bom mogel do petka)


samo 256kbps bo res malo huda, standard je 192, dostikrat tudi 128

kockish ::

Sej lahko naredimo primerjave pri razlicnih bitratih. Bi pa rabu 1min wav source, ker nimam nobenega cdja pri roki.

glinik ::

Seveda je razlika med mp3 in wav fajlom.

Če že vzamemo na grobo, so ljudje kateri bodo razliko slišali, ampak bodo vseeno dejali, da razlike ni. Ker se jim pač zdi, da je premajhna. Ko pa malo razglabljaš o tem in ko se ti uho malo natrenira, potem pa takoj razliko opaziš.

Saj sem že pisal o tem, da je razlika presenetljivo majna, če ti je izvor zvoka računalnik. Ko pa imaš CD player, pa so stvari bistveno drugačne.

Jaz sem velik zagovornik wav napram mp3, ampak moram priznat, da na mojem trenutnem sistemu razlike med wav in mp3 ( 320 ali 256) ne slišim. Trenutno mi služi rač. kot izvor zvoka.

Lp
Če bi faušija gorela, cela Slovenija bi gorela :)))

Je vredno razmisleka ...

BlazP ::

@lordkocka: a ti bi rad povedu, da ce WAV zakodiras v MP3 (z enim super duper kodekom), pa ce bi pol ta MP3 nazaj odkodiru(spet z enim superduper kodekom) bi dobu isti WAV?

T0RN4D0 ::

Ah dejte no srat zdej s tem... za 98% poslušalcev nima veze la je waw al mp3, jst še tiste waw CDje k mam so iz mp3jev, pač zato ker ni mp3 playerja v avtu.... :8)
(\__/) This is Bunny. Copy and paste bunny
(='.'=) into your signature to help him gain
(")_(") world domination.

Dr_M ::

192kbit mp3 je tko kot ena povprecno posneta kaseta...
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.

Cosmo ::

192kbit mp3 je tko kot ena povprecno posneta kaseta...


Sigurno, če si iz te povprečne kasete naredil ta mp3 :D
I am Pentium of Borg. Division is futile. You will be approximated.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Cosmo ()

kockish ::

BlazP: nemogoce, cim je enkrat v mp3 ni enak wav (to ti uspe edino z lossless kodeki)... Vprasanje je samo, ce razliko slisis.

Dr_M: me zanima, ce bos "povprecno posneto kaseto" slisal >:D Dej wav sample.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: kockish ()

glinik ::

Jaz pa mislim, da je ena kaseta daleč pod mp3 192 kbit. Dinamika kasete je daleč prenizka, da bi se z nekim mp3jem kosala. CD ima cca. 90dB, kaseta pa nekje 60dB. To je celih 30dB 8-O !

Razlike med wav, 320kbit, 256kbit, ... so v tem da, manj ko ima kbit manj informacij ima avdio zapis. To se sliši tako, da je v stereosliki polno nekih porezanih signalov in "lukenj". Npr: kitara nima tistega svojega odzvena, bas prehitro potone, glasba postane bol analitična in naporna, prehodi v stereosliko so ostri in neprijetni...

Zakaj se delajo A class ojačevalci, da te "luknje" zapolnijo. Delovna točka tranzistorja je v točki, v kateri deluje vedno 100%, neglede na vhodni signal. Zato tudi tako majhni izkoristki in velika hladilna rebra saj se tranzistorji peklensko grejejo. V stolpu pa deluje ojačevalnik ... recimo v C klasi. Pomeni, veliki izkoristki, majhno gretje, slabši zvok... To je bol po domače povedano.

Jaz sem imel to srečo in slišal te stvari. Če tega ne slišiš, si enostavno ne moreš predstavljat! Zato bom povsem razumel, če me kdo ne bo razumel.:)

Lp
Če bi faušija gorela, cela Slovenija bi gorela :)))

Je vredno razmisleka ...

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: glinik ()

CaqKa ::

Fantje probajte samo CD-rom kot izvor zvoka - jaz ne vem kaj ima kle zvocna kartica vmes. Ste ze kdaj slisali kako spila CD rom v avtu - kao poceni varianta. V nekateri muski zna spilat zanimivo - samo ob primerjavi pa potem slisis da to ni to. Za poslusanje kot iz navadnega stolpa je cisto ok, mogoce se boljsi kot kaksen X stolp.
Tako da, za sprobat je - se lahko zmenimo - ce ne dokazem svoje dam za pir. Lahko kdo tudi svoj racunalnik prinese.

tDJ tvoj zgornji quote dobesedno izvodeni v tem threadi.. pojma nimaš kaj sem post nad tabo napisal.. sploh se ti ne ljubi razmišlat... čist tak...
prideš, rečeš besedo, dve, poleg tega sploh neveš kaj je povedal folk pred tabo, na koncu pa misliš da si capo di banda... em.. pozer si brez pojma o pojmu.

CaqKa ::

glinik.. ono o stolpih si verjetno mislil v b klasi ne pa v c?
če te smem popravit. :)


aja mp3 ne more bit enak wavu...
ima kdo kak datasheet kako se naredi mp3? torej algoritem.
recimo v nemščini ali pa slovenščini... ali pa bom jutri na predavanjih vprašal.


glinik. moj point ni v tem, da ti rečeš tak kot sem jaz reko... moj point je v tem, da tak kot sem jaz slišal razliko med kabli zvočnikov, da tak ti razumeš o teoriji to kar pravim.

glinik ::

CaqKa: Ok, pa naj bo B klasa. Ampak res neka boga B klasa, na berglah in z vozekom :D . Če je to B klasa, kje pa so pol ojačevalci ranga 300k? Tudi B klasa? Navedeno je bilo, da je ena izmed Gryphonovih končnih stopenj visoka AB klasa. Razlika med to končno in nekim ojač. za 300k je 8-O 8-O 8-O če ne več! No, pa mi povej kje bi naj bili po tvoje ojačevalci ranga 600k? Kaj hočem s tem počem povedat? Če to vse upoštevaš, prideš do zaključka, da stolp enostavno ne more bit v B klasi. Če se motim, me kar popravi...

Tisti test, ki smo ga pri tebi izvedli. Mislim to je ... eh škoda besed ... Imeli smo vse najslabše možne komponente, ki si jih človek lahko zamisli! Pa še mono, ki smo testirali samo bas in samo visokotonec. Še prvošolski otročički bi naredili bol kvaliteten test. To se boš sigurno strinjal z mano. Kabla pa tudi nista bila: en kurc, drugi pa neka hi-end zverina. A se ni razlika slišala? Priznaj da se je, malo - ampak slišala se je! Saj se vsepovsod lepo povdari, če nimaš kolko tolko sistema, pol je brezveze neki $$$ za kable ven metat. Štima?

Lp
Če bi faušija gorela, cela Slovenija bi gorela :)))

Je vredno razmisleka ...

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: glinik ()

VS ::

VS: Toplejsi, bolj poln zvok? Preberi se enkrat moj quote.
If you don't like how flat your CD sounds, it's because a) your speakers aren't reproducing the sound like the ones in the mixing studio or b) the record was mixed poorly or c) your turntable is hooked up to good speakers and the ones on your CD player blow. CDs play back exactly what's recorded onto them, so faults in the audio are usually from the studio, the listener, or the crappy musician.


Aha, kar je znano kot cop-out. Ali, po domace povedano: ce se realnost ne strinja z mojo teorijo, potem je potrebno spremeniti realnost. Kot sem rekel ze prej, LP ima precej vecji zvocni razpon. Ce tvoj gramofon tega ne zna predvajati, potem lahko, tako kot to delajo CD freaki, krivis opremo. Slisal sem primerjavo med CD in LP na zelo kvalitetni opremi (Halcro dm10/dm38 kombinacija, Legend "Whisper" zvocniki, Gryphon Mikado CD player/Linn LP 12 gramofon). Zame je bil LP pac boljsi, bolj domac, naraven.In - zacuda - se kar nekaj audiofilov strinja z mano. Je pa res, da si niti slucajno ne bi mogel privosciti takega sistema doma.

Tako kot pri Cdjih, ko poslusal LP, slisis le tisto, kar je bilo posneto, nic vec in nic manj. Kakrsenkoli sum, prasketanje, ipd ni na pravilno shranjeni LPjki.


Zadeva so testirali profesionalci, na dobri opremi. Te vase "topline" zal niso mogli razlociti.

Fantje, eno je vas obcutek pri zvoku, drugo pa je ali bi ta "boljsi" obcutek tudi razlocili. Za zacetek je tezko dobiti enakovredne posnetke in primerljive okoliscine pri testiranju.


O 'profesionalcih' ne bom izgubljal besed, ker je prav gotovo tudi 'Vinyl freaks' stran nekje, kjer govorijo o slabi strani CDjev, od omejenega frekvencnega razpona, do slabega zivljenskega razpona, do podpovprecnih posnetkov v vecini CDjk, do ...

Kar se tice pa obcutka pri poslusanju glasbe -- za to se gre. Za dober obcutek, za obcutek naravnosti. Zato pa prodaja in proizvodnja LPjk spet narasca.
Saso
--
Povsem nekompetentna oseba.

glinik ::

A veš mogoče koliko staneta ti dve komponenti?

Gryphon Mikado CD player in Linn LP 12 gramofon. Mikado vem da pride 8000EUR, po čem pa je Linn? Zdaj sem nekaj brskal po spletu in zasledil dve ceni 2300 in 800 EUR, res ne vem katera je prava.

Jaz te primerjavi nisem slišal, ampak sem trdno prepričan da moral človek odšted vsaj 15000 EUR za gramofon, ki bi igral bolje od Gryphon Mikada.

Pa saj sem lani na sejmu poslušan Kuzmin gramofon (mislim da je bil Stabi) in ga primerjal z Mikadom. To sploh ne moreš primerjat ... v prid CD playerja seveda.

Mogoče si pa ti Vinyl frik, tud vredu. Zakaj pa ne :) ?

Lp
Če bi faušija gorela, cela Slovenija bi gorela :)))

Je vredno razmisleka ...

CaqKa ::

Še prvošolski otročički bi naredili bol kvaliteten test.

ne tega pa mi žal neboš očital.
vse kar je bilo slabega bil oni 30m kabel ki je bil za primerjavo da smo poslabili signal kolko se je dalo.. tam se je slišalo.. kakor hitro smo pa dali obično dovolj debel kabel pa več razlike nisi slišal.. to si še sam ugotovil...
in tiste hudo drage komponente (mikado, grifon, corrado...) ti nebojo nič pri tem pomagale.

glinik ::

Daj daj nehaj že s tem. To si zdaj rekel tako, kot bi primerjal staro Katerco in novega BMW 540. Je med teme dvema avtomobiloma kakšna razlika?

Ne mislim se več ubadat s tabo, če nisi prišel na jasno, pol ti tudi jaz ne morem nič pomagat.

Lp
Če bi faušija gorela, cela Slovenija bi gorela :)))

Je vredno razmisleka ...

T0RN4D0 ::

LOL, mislim da so to bolj subjektivne ocene in da se vidva kar tako neki prepirata ;)



Pa naslov teme je, da dolk ne ve kaj kupuje, ne pa to sranje zdej krneky....
(\__/) This is Bunny. Copy and paste bunny
(='.'=) into your signature to help him gain
(")_(") world domination.

CaqKa ::

tornado.. ja sej maš prav.. samo to zdaj gliniku razloži.
glinik očitno misli da so njegove uhe umerjene z etalonom shranjenim v parizu... ah

kockish ::

VS:
1. Ce je stran CDfreaks, ne pomeni, da slepo verjamejo cdjem. Kar ti predpostavljas.
2. Vecji frekvencni razpon ne pripomore k boljsi kvaliteti, ker ga enostavno ne slisis. Zato bo novi DVD audio za moje pojme uporaben samo za vec od sterea.
3. Ponavljam, zelo tezko je dolociti enakovredne pogoje za LP in CD pri testirtanju. Kako bos nasel isto dober posnetek? Kako bos dolocil primerljive komponente? Sploh pa, ce ves, kaj poslusas vnaprej, placebo efekt prevec pripomore k rezultatu.

MadMax ::

lordkocka:
k2: Saj marsičesa ne čutimo zavestno, pa še kako vpliva na naša življenja, počutje, ...
Od luninih faz, sončnih peg, sprememb v zemeljskem magnetizmu, elektromagnetnih valovanj nasploh, bioenergije....

Glede tega, da ne slišiš večjega razpona sem pa že pisal tudi tu, a ker iskanje ne dela, le kratek povzetek:
Za verno reprodukcijo zvoka so potrebne frekvence tudi nad 40kHz, kajti čeprav nismo netopirji, zaznavamo interference ki jih te frekvence ustvarjajo. Razlika je le ta, da nekateri to zaznavamo bolje, nekateri pa slabše oz. skoraj nič.
In ja, na prvi pogled se marsikdaj res ne da ločit "sintetičnih" medijev od analognih. Toda po nekajurnem poslušanju te od sintetike začne bolet glava, v nasprotju od analogije.
Stvari so preproste, le ljudje smo neverjetni mojstri, da jih zakompliciramo.

Trancedeejay ::

Fantje probajte samo CD-rom kot izvor zvoka - jaz ne vem kaj ima kle zvocna kartica vmes. Ste ze kdaj slisali kako spila CD rom v avtu - kao poceni varianta. V nekateri muski zna spilat zanimivo - samo ob primerjavi pa potem slisis da to ni to. Za poslusanje kot iz navadnega stolpa je cisto ok, mogoce se boljsi kot kaksen X stolp. Tako da, za sprobat je - se lahko zmenimo - ce ne dokazem svoje dam za pir. Lahko kdo tudi svoj racunalnik prinese.

tDJ tvoj zgornji quote dobesedno izvodeni v tem threadi.. pojma nimaš kaj sem post nad tabo napisal.. sploh se ti ne ljubi razmišlat... čist tak...
prideš, rečeš besedo, dve, poleg tega sploh neveš kaj je povedal folk pred tabo, na koncu pa misliš da si capo di banda... em.. pozer si brez pojma o pojmu.


CaqKa
Boli me k.... kaj si ti mislis - jaz vem kako je, saj sem imel za foro na HI-FI priklopljen CD rom enoto od LG-ja 48X, bil je priklopljen na Formula akumulator z napetostnima regulatorjema in pa priklopljen na ojacevalec preko kabla (s takim konektorjem kot je na kablu za priklop na zvocno) isoda, na katerih sta bila na koncu zaspajkana RCA konektorja. Komade se je saltalo preko tipk na CD romu. Saj je spilalo cisto OK, sploh ne bi rekel nic(sem imel ravno nove komponente in nisem bil se vajen kako spila sistem), dokler nisem priklopil CD playerja, pa tudi DVD-ja,kjer je bila obcutna razlika.....ne bom pa bluzil po audiofilsko ja bil je tko nekej transparentn pa zametn pa ta sranja, ja bila obcuna razlika, CD plajerju v prid. Ni mi jasno da bluzis kolk so napajalni kabli pomembni in ta jajca,nisi pa se zaznal razlike med CD romom in komponento?
Luzer si ti, pa se brez pojma - pridi in dokazi - ti dam za kisto pira in omenjeni 48X LG CD-rom. Mislim da sem HI-FI-ja preposlusal vec kot ti in imam tudi vec izkusenj. Pa se nekaj: Najbrz se niste slisal zelo dobro posnete kasete,kjer bi tezko zaznali kaj je bolje, s kasetofona al CD playerja, vabljeni ste na poslusanje - seveda ne pri meni,ker nimam kakovostno posnetih kaset in pa sploh kasetofona, ampak pri kolegu iz Audio Cluba, res ste vabljeni(.(je to ze zlajnan stavek kao pri kolegu, ampak vseeno vas zelim prepricat, da se da zelo kvalitetno tut na kaseto posnet - je pa res da ni tolk obstojna kot CD)
To sem povedal - boli me k.... kaj si drugi mislijo in kaj so napisali prej in kaj se bodo.
Have a nice Day

Matt

kockish ::

tdj: ce si dobil cd audio iz racunalnika preko analognega izhoda, je imel prste vmes DAC.
Ti preizkusaj tako, da dobis ven raw digitalnen signal (rabis vsaj polprofesionalno kartico, creativove na primer, tega ne zmorejo, oziroma resamplajo na 48kHz, kar prinasa izgube), ki ga pripeljes do ojacevalca, ki je isti, kot tisti, na katerem testiras cd player.

pblaz ::

no, ne nabijajte.
kasete so res problem ko se znucajo. drugače pa mora bit tudi cd player v redu, kot ste že rekli. pa še nekaj: razliko med cd playerjem ter cd komponento lg 48x slišiš že brez zvoka (ja, lgja se bo slišalo, ko bo predvajal ploščo, ter se bo vse skupaj treslo. zakaj pa mislite, da so nekateri boljši predvajalniki dodatno obteženi)
za longplayke res ne vem, kako lahko napišejo, da prasketa. mogoče, če so gor pred poslušanjem nasuli pesek ter poslušali na kakšnem plastičnem gramofonu v kovčku z izredno znucano iglo.
za ojačevalce bo tudi držalo, da tisti v stolpih niso ravno v b klasi. pred kratkim sem imel možnost poslušat na takih plastičnih jajcih, sicer s ceno ~150.000 sit. Ampak ni to zvok! Nabija samo base, kar je višjih tonov, sploh ne da nič od sebe.
No, kar se kablov tiče, ne morem komentirati, saj imam trenutno nekoliko boljši interkonekt samo med predojačevalcem ter končno stopnjo, saj si moram najprej še omisliti stolp do konca (tuner). kabli bodo sledili potem.
aja, če kdo ve, kdaj je kakšen hifi sejem .....

icek ::

huh ste se razpisali....se mi ne da brat vsega..
caqka: oba sta me ucila, pa od dobenga nisem nic pametnega zvedo.
Rider of Theli
www.air-tv.net

BlazP ::

@glinik: Men se zdi, da ti mal narobe pojmujes ka je to klasa A, klasa B, klasa C pa klasa AB. V nobenem glasbenem stolpu ne bos najdu klas C ojacevalca. Ali bo klasa B, klasa AB, kaksni novejsi "BOOMBOX" stolpi bojo mel pa noter tud D klaso.Verjamem da si ze cuda dragih in kvalitetnih stvari poslusu, pa mas zarad tega dober filing kdaj je ena komponenta bolsa od druge, sam ko pride pa do znanja kak ena stvar deluje, pa vcasih mim usekas.


Klasa A,B,AB,D NIC ne povejo o kakovosti ojacevalca.

Klasa pove samo v kaksnem rezimu deluje ojacevalec. To in NIC drugega. Se pa da ponavad sklepat o kvaliteti na podlagi tega, vendar to se ni zagotovilo za kvaliteto!

Lahka mas klaso AB ojacevalc ko spila bols kot kaksen klasa A. Pa lahka mas A klaso ojacevalca, ko te ne bo kostala vec ko 20 jurjev skupi z napajanjem.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: BlazP ()

CaqKa ::

Za verno reprodukcijo zvoka so potrebne frekvence tudi nad 40kHz, kajti čeprav nismo netopirji, zaznavamo interference ki jih te frekvence ustvarjajo. Razlika je le ta, da nekateri to zaznavamo bolje, nekateri pa slabše oz. skoraj nič.
:\
a misliš jih audio filisti slišijo? in če jih.. pri kateri glasbi so pa take frekvence posnete?

tDJ glej bluziš ga že v tretjo.. zgoraj preberi še enkrat...
cdrom ko ga priklopiš direktno na njegove avdio izhode uporabiš njegovo interno vezje za DA pretvorbo. in to vezje ni dobro...
niti najmanj.
in zaradi tega ne pelješ signala iz cdroma iz kablov na zadnji strani (dva črna en rdeč in en bel) ampak iz IDE kabla. nato v recimo wmpju označiš da naj predvaja muziko DIGITALNO
kar pomeni da se signal v digitalni obliki pošilja na zvočno.
pri tem se cd rom ne vrti s konstanto hitrostjo, ampak z tako da zvočna dobi VSE podatke iz cdja. če pri tem načinu daš slušalke na sprednjo stran cdrom enote, zvoka NEBOŠ slišal.

če pa predvajaš v običnem analognem načinu pa gre signal čez cdromov DA pretvornik ter takoj na tiste rdeče črne in bele žičke. če daš slušalke na sprednjo stran boš slišal zvok.

za tak način predvajanja potrebuješ zvočno. in kvaliteta signala bo odvisna samo od zvočne.

BlazP ::

CaqKa: frekvence 20Hz tud ne slisis prakticno, pa bos preklet dober vedu, da je zravn, ce jo bo neki dobr "zaspilal".>:D
40kHz pa skor nikjer ni posnet, ker so samo DVDji sposobni predvajat tako frekvenco.

Trancedeejay ::

pa kaj si kle novega povedal - to se moj 8 letni bratranc ve:)
Have a nice Day

matt

Trancedeejay ::

namenjeno za caqota

Trancedeejay ::

Pa se nekaj govor je od zvoku iz CD roma in zvoku iz CD playerja - pol bi tut jest lahko uporabil CD player le kot transport in dodal externi DAC. Mam studijsko kartico(Creamware) v rac. in snemam tudi na DAT, tko da vem kako je.
Have a nice Day

Matt

CaqKa ::

tDJ: glej.. če nas misliš za nos vlečt... te rajši nehaj.
če se pa misliš tak vun vlečt kak to že osnovnošolčki vejo, potem imaš pa extremno dolgo lajtngo.
če je blo govora o običnem cdromu z analognim priklopom potem smo pa tudi že povedali in se vsi v en glas strinjali da je zvok slabši zaradi, mnogih zadev...
eh mislim.

zile ::

Fantje mal več resnosti no. A se morte res tkole zbadat...
MAD plugin za winamp v 2.9x Probajte in predvsem si preberte celo stran.
Na voljo sta tudi 2 sampla. Skratka če si sam enkodaš MP3je (recimo iz LP plošč) in ti potem MAD plugin dekodira zadevo je sound lahko na boljših komponentah (ne računalniških zvočnikih!) zelo izboljšan.
Še nekaj o dekoderjih in preciznosti ter kompatibilnosti le teh. :D
Zanimiva razpredelnica.

PrimozR ::

Al pa enhancer, ki preizkušeno deluje tut v WA 5. Izboljša kvaliteto zvoka in to zelo očitno!! Sm mel 44kbitn komad in mi je toooooooooooooooolk zbolšal, da dol padeš.:)

pblaz ::

ni fore. če boš to delaš, boš zvok spreminjal. iz plošče pa dobiš zadevo praktično takšno, kot je bila posneta v studiju.

VS ::

A veš mogoče koliko staneta ti dve komponenti?


Gryphon Mikado CD player in Linn LP 12 gramofon. Mikado vem da pride 8000EUR, po čem pa je Linn? Zdaj sem nekaj brskal po spletu in zasledil dve ceni 2300 in 800 EUR, res ne vem katera je prava.

Mikado je pri nas okoli 15k AUD, Linn LP12 pa enih 4k AUD, ce se prav spomnim.

Jaz te primerjavi nisem slišal, ampak sem trdno prepričan da moral človek odšted vsaj 15000 EUR za gramofon, ki bi igral bolje od Gryphon Mikada.

Shanling CDT-200, ali pa celo CDT-100 igra za moje pojme bolje kot pa Mikado. In stane tretjino cene. Cena in kvaliteta pri Hi-Fi komponentah nista vedno sorazmerni.

Pa saj sem lani na sejmu poslušan Kuzmin gramofon (mislim da je bil Stabi) in ga primerjal z Mikadom. To sploh ne moreš primerjat ... v prid CD playerja seveda.

Odvisno od ostalih komponent v sistemu. Primerjava, ki sem jo jaz slisal je bila narejena v end od high-end trgovin tu v Sydneyu, kjer se fantje pac malce potrudijo, da pokazejo kaj se lahko dobi za manj denarja, kot pa bi si marsikdo mislil.

Mogoče si pa ti Vinyl frik, tud vredu. Zakaj pa ne :) ?

Nisem, vem pa, kaj zveni bolj prijetno za moja usesa.

LP,
Saso
--
Povsem nekompetentna oseba.

pingo76 ::

Počasi klamfam skupaj svoj audio.
Zaenkrat je to:
- Yamaha RX-V340 reciever (5x80W)
- Front: B&W DM303
- Rear: Čakam finance za še dva B&W DM 303 (proklopljena pa sta dva stara Namco 120W RMS s skurjenimi (ze 6 let) visokotonci in verjetno tudi kretnicami)
- Center: Se ni bo pa B&W
- Sub: Gledam kako yamaho sicer bom pa še malo počakal (finance)
- Samsung CDplayer iz "rdečih" časov pa še vedno delo kot urca.
- Audigy1 + spdif :8)

Z zvočniki sem zelo zadovljen, le Yamaha reciever mi malo smrdi... Sej dela fajn a kaj ko imam feeling, da ni vreden teh zvočnikov.

VS ::

1. Ce je stran CDfreaks, ne pomeni, da slepo verjamejo cdjem. Kar ti predpostavljas.

Njihov komentar o '...hollow, hissy sound...' ze pove, za kake "strokovnjake" gre. Zal.

2. Vecji frekvencni razpon ne pripomore k boljsi kvaliteti, ker ga enostavno ne slisis. Zato bo novi DVD audio za moje pojme uporaben samo za vec od sterea.

... in potem svizec zavije cokolado...

DVD-A je tu. Tudi SACD je tu. In oba sta obcutno boljsa od CD. Ce se nisi poslusal, ti priporocam, da cimprej sprobas. Je pa res, da je bore malo dobrih DVD-A in se manj SACD plosckov zunaj. Ampak tudi to se bo spremenilo s casom.

3. Ponavljam, zelo tezko je dolociti enakovredne pogoje za LP in CD pri testirtanju. Kako bos nasel isto dober posnetek? Kako bos dolocil primerljive komponente? Sploh pa, ce ves, kaj poslusas vnaprej, placebo efekt prevec pripomore k rezultatu.

Primerljive komponente? Hmmm, recimo, da vzames enega od referencnih CD playerev, enega od referencnih gramofonov, ju oba priklopis na iste komponente in iste zvocnike in potem igras kar se ti zdi, da je dobro posnet primerek glasbe. Dovolj dober primerljiv test za vecino ljudi, bi rekel.

In, ker sem povsem po (ne)sreci zasel v trgovino, nisem vedel, da imajo pripravljen "CD vs Vinyl" sistem. Tam sem bil, ker sem kupoval univerzalni DVD player (DVD-A/SACD/DVD/...). In ne, doma nimam gramofona, niti si ga trenutno ne bi mogel privosciti.

LP,
Saso
--
Povsem nekompetentna oseba.

krneki ::

Pred dobre pol leta sem v tej temi vprašal kaj naj kupim za HT sistem in dobil bolj kurca palca vredn odgovor ampak OK.

Zdaj sem si nabavil:
NAD T743
Mirage Omni 50 (stereo)
Mirage CC
Mirage LF-100
Energy XL-150 (surround)

In sem hepi:D

Samo še čakam na Pioneerjev DV-575 (sacd/dvd-a/divx) player, ki baje pride enkrat junija.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: krneki ()

Trancedeejay ::

A to si pred kratkim kupil v Audio Clubu? In nisi zraven dobil DVD playerja NAD T512?-kao ker ni wooferja?
Have a nice Day

Matt

Trancedeejay ::

uh slabo sem pogledal. Ce bi to kupil zdele maja bi dobil se DVD player zraven za 1 sit.
Have a nice Day

Matt

kockish ::

DVD-A je tu. Tudi SACD je tu. In oba sta obcutno boljsa od CD. Ce se nisi poslusal, ti priporocam, da cimprej sprobas. Je pa res, da je bore malo dobrih DVD-A in se manj SACD plosckov zunaj. Ampak tudi to se bo spremenilo s casom.

Si racunal, da je lahko boljsi posnetek na DVD-A in SACD-ju le zaradi boljsega vira?

Poleg tega se dolocenim delom mojega posta izogibas. Recimo nisi povedal, kako se bos izognil placebo efektu.

Dr Evil ::

A je kdo od vas pomislil,da tista frekvenca nima nobene veze z analognim signalom,ampak je le vzorčevalna frekvenca?Torej kao Mhz pri pc-beri ciklusi.Oziroma jo ima,ampak ne kar se tiče frekvenčnega razpona,temveč zveznosti signala.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Dr Evil ()

krneki ::

Trancedeejay:

Zdaj sem kupil, vendar ne rabim takega DVD playerja in so mi zato dali dodaten popust.

Poldi112 ::

Jao jao, vedno sem mislil da je to tema o graficnih ali kaki drugi pc komponenti... :(

lordkocka, zakaj se tako trudis nam dokazati, da ne moremo slisati kar slisimo? Tist tvoj placebo efekt je lahko povsod. Mogoce ce je razlika majhna se ga splaca upostevat, drugace pa je zanemarljivo. Tudi ko kupis avto je zraven. Ali graficno. Si navajen svoje znamke in to ima prednost, pac si bil zadovoljen. Ampak je irelevantno. Zdej ce ti ne zaznas razlik, potem isci razlog pri sebi, ne pri ostalih. Ali si kupi boljsi sistem, ali pa si vzemi vec casa za poslusanje.
Pa tvoj zadnji post mi ni jasen. A ti pravis, da je SACD marketinski nateg, ker ima ze cd vec informacij, kot jih mi lahko zaznamo?

CaqKa ::

pomojem ja, ker si tisti za "mešalno mizo" ne vzamejo dovolj časa, da bi stvar res pošlihtali tak kot je to zmožna... podobno kot pri filmih z ac3 zvokom.
sej ne rečem da ni izjem..

Poldi112 ::

Trenutno tisti, ki snemajo SACD cd-je, to delajo zato da pridobijo na zvoku. Ker tudi kupci teh cdjev so ljudje, ki so kupili SACD player in ti so vecinoma vedeli, zakaj so ga kupili (sploh ker je zelo malo medijev).
Vprasanje se pa ni nanasalo na konkreten posnetek, ki je zanic zaradi slabega studia, ampak na format na splosno. Ne mores reci da je format slab, ce imas en zanic posnetek.

pblaz ::

ma dej, caqka ne nabijaj! razlike najbrž res ne boš opazil na hifiju, na kakšni highend zadevi pa se bo slišalo

jRk0 ::

no, ker ne vemo kaj kupujemo...
se nekaj iz avtoakustike trenutno...

kupil bom verjetno ojacevalec audiotop atx 120.2 - 2x125W rms
zvocniki pa bodo manj mocni - Rainbow SLX 265.02 - 60-80W rms bojda

ojacevalec en precej poceni prodaja zato ga bom kupil, pa tudi moci bo pol dovolj za kdaj naprej, al pa za sub poganjat, ker da 1x380 rms-a tudi...

kaj, za te zvocnike kdo ve bo vredu? verjetno se na ojaevalcu da nastavit da ne da max power ven, tako da ne bo prislo niti do clippinga niti do preobremenjenosti zvocnikov (skurjenje)

to me najbolj zanima, da ne bi skuril po nepotrebnem...vsekakor je menda boljse met mocnejsi kot preslaboten ojacevalec, kaj?
You fuck up once, you loose two teeth.

VS ::

Si racunal, da je lahko boljsi posnetek na DVD-A in SACD-ju le zaradi boljsega vira?

Kar bi lahko pomenilo
a) da CD ni najboljsa stvar po narezanem kruhu
b) da se utapljajoci lovi za vsako, se tako majhno, bilko upanja
c) da so, sklepajoc po zgoraj povedanem, na splosno CDji slabo posneti

Poleg tega se dolocenim delom mojega posta izogibas. Recimo nisi povedal, kako se bos izognil placebo efektu.

Ah, seveda. Placebo efekt. Pa mogoce se vpliv mnozice, pa se bi lahko nastevali.

Placebo efekta pri meni ni bilo, ker, ce bi prebral moj odgovor do konca, bi videl, da sem bil tam zaradi nakupa novega DVD-A/SACD playerja, ne pa zaradi LP vs CD testa, ki so ga baje imeli v trgovini kar nekaj casa (dobra dva tedna).
In ker sem bil v trgovini edini kupec (delovnik, zjutraj ob desetih), je bil vpliv mnozice nicen.
Prodajalec je igral isto glasbo tako na CDju kot na LPju. Ne sprasuj kdo je natisnil CD in kdo je sproduciral LP, ker ne vem, niti me ne zanima.
In, koncno, nisem vedel vnaprej, kdaj je zvok iz zvocnikov prihajal s CDja in kdaj z LPja. Oba sta socasno igrala isto glasbo.

LP,
Saso
--
Povsem nekompetentna oseba.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

[Hi-Fi] - Oprema / naprave (strani: 1 2 3 412 13 14 15 )

Oddelek: Zvok in slika
74073437 (5400) MaStr
»

[Hi-Fi] - O zvočnikih (strani: 1 2 3 428 29 30 31 )

Oddelek: Zvok in slika
1501187591 (52734) Janac
»

[Hi-Fi] - Debata: Kabli, kabli, kabli ... (strani: 1 2 3 416 17 18 19 )

Oddelek: Zvok in slika
92562540 (29364) rs1975
»

Polariteta zvočnikov (strani: 1 2 )

Oddelek: Elektrotehnika in elektronika
769527 (8507) Trancedeejay
»

Hi-Fi sejem v Lj. (strani: 1 2 )

Oddelek: Zvok in slika
694585 (3521) cryptozaver

Več podobnih tem