» »

[DivXviD] Yakumo predvajalniki

[DivXviD] Yakumo predvajalniki

««
8 / 28
»»

Stepni Volk ::

@ Pabo
Odgovori na tvoja vprašanja so bila že n-krat odgovorjena. Daj preberi si malce forum...

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: CaqKa ()

Stepni Volk ::

@ ervinja in firbec

Zakon o uporabi slovenskega jezika in še kak drugi bi se našel, pravijo, da morajo biti navodila v slovenščini, drugače se proizvoda ne bi smelo prodajati ;((. Še tuji jogurti imajo zadaj nalepko s slovenskim opisom sestavin:D.
Heh... moram prav preveriti ali sem prejel navodila v materinščini ali ne...

piki64 ::

FW za Yakumo in Bellagio so delo skupine P.Y.P.S. Work Group. So beta verzije, kar pomeni da še bodo kakšne izboljšave. Kliknite na povezavo za FW in navodila.

Zgodovina sprememb…

kinza2000 ::

@piki64

tale tvoj link na geocities.com ne dela (zip). Ali ja kaj narobe ali pa ima ta domena določene omejitve.
lp

piki64 ::

Hi folk!
Geocities ima limite, zato je stran preseljena na www.medvedek.org/pyps

BTW: Bellagio je izdal nov FW s slovenskimi podnapisi. Da bi jih v r.. brcnil, to smo že mi imeli predno so oni sploh kakšen FW ven dali.

LP

firbec ::

Vse, prav vse filme, katere sem spekel na CD-je, sem opremil s .sub in .srt podnapisi, kateri so bili predelani s Subtitle WorkShopom. Zdaj pa sem končno tudi sam postal lastnik Yakumo-ta, vendar začuda, le nekaj filmov mi prikazuje podnapise, večina pa ne. V čem je štos ???

firbec ::

Yanez, drugače pa res kapo dol še z moje strani, glede na to, koliko so se v Comtronu hvalili, koliko Yakumotov prodajo, bi lahko v izložbo postavili vsaj tvojo voščeno lutko, če ti že nakazati ne morejo česa pametnega...

bost ::

Najprej čestitke ina zahvala Yanezu. Njegov FW je odlicno resil dioptrijo mojih oci. Crke so odlicne, za sredinsko pozicioniranje bom pa pocakal. Imam pa enake tezave kot Firbec, nekaj filmov mi prikazuje s podnapisi nekaj pa ne. Zogilo se mi je, da mi je pri nekem filmu prikazovalo podnapise prvih 10 minut potem pa ne več. Naslednjič isti film ni hotel več prikazovati filmov, kot, da jih ne bi imel zapečenih.
LP
Bost

Stepni Volk ::

@ firbec in bost
n-tič odgovorjeno: ime filma.avi in ime filma.srt - podnapisov ABSOLUTNO enaki... filmi z AC3 zvokom odpovejo poslušnost podnapisom po cca 10min... napaka znana iz Yamada 6600: [DivXviD] Yamada predvajalniki in še ni odpravljena.

LES ::

Pozdravljeni!

Tudi jaz sem se odločil za nakup Yakuma Dx4...kot prvo pa sem imel največ težav, da sem sploh lahko nadgradil to stvar...vedno napis uknkown disc!!! Šele, ko sem zamenjal tisti G spredaj pri datoteki .BIN sem ga kao odklenil in od zdaj "prepozna" player tudi Yanezov FW. Žal pa podnapisov v divx-ih ni za videti in bi ta Comtron najraje nekam poslal s to reklamo za slovenske podnapise...
DVD player kupil: 24.09 - comtron
Verzija po namestitvi FW Yanez:
05.00.03.05 - Ver
00.00.00.03 - Sub
Filmi zapečeni s podnapisi: sub, srt in txt...nobenega ne prepozna...podnapisi v meniju so: ON!

Prosim za kakršenkoli nasvet! Hvala.

Lp,

L.

Stepni Volk ::

@ LES - ni kriv Comtron, temveč tvoja lenoba, da si tudi post-a pred tvojm ne prebereš;((

Lime ::

Pri .srt podnapisih pazite, da ni kakšnih odvečnih praznih vrstic in kakšnih info zadev pred prvo vrstico.

defko ::

EVO! danes sem v COMTRONU DOBIL fw...cd...yes........:D od pazi zdaj 8-O YANEZA! In to zastonj, brez obvezne pive - njemu! Comtron in poslovanje po BALKAN EXPRESS! Yeb..Yim M! NE? Sicer pa mi samo samo prosim PIKI, S.V. Yanez povejte : KAJ LAHKO V PRIHODNOSTI PRIČAKUJEM OD YAKUMO-TA? ALI SE SPLOH LAHKO PRIBLIŽA ENOSTAVNOSTI PRENOSNIKA IN npr. BS PLAYER-JA TOGETHER? (Kao raznorazni formati podnapisov, pan scan itd...) 0:)

piki64 ::

Defko ti sploh ne bi odgovoril ampak vseeno. Ali je Yanez od tebe zahteval pivo? Mislim, da ne, zato ne piši takšnih bedarij. Kot drugo pa je lahko deliti okrog delo nekoga drugega zastonj.
S tem si pokazal, da se ti "j..." za ves trud Yaneza in nas ostalih, ki smo Vam hoteli olajšati gledanje filmov na teh playerjih in to BREZPLAČNO (upam da razumeš to besedo).
Kot drugo si si zgarantiral, da novi FW pri tebi doma ne bo laufal, saj ne boš dobil registracije za centriranje podnapisov. Upam, da si zadovoljen.

In še enkrat skupina P.Y.P.S. je neprofitna, če pa se kdo čuti dolžnega prispevati kaj pa to stori zaradi svoje duše. Mi ne zahtevamo nobenih pirov, denarja,...

LP, Piki64

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: piki64 ()

firbec ::

Stepni Volk,
ime filma.avi in ime filma.srt - podnapisov sta ABSOLUTNO enaki. Pa pri veliko filmih podnapisov še vedno ni. :( What´s wrong ?

Kar se pa tiče
"filmi z AC3 zvokom odpovejo poslušnost podnapisom po cca 10min"
Kako pa jih ponovno prikličem ??? Če kdo ve, bi ga prosil, če lahko to napiše.

Pabo ::

Podnapisi se vklalpajo/izklaplajo z tipko SUBTITTLE na pilotu!
!!!Z MALO SAMOINICIATIVE POSTANEJO ŠE TAKO ZAPLETENE STVARI ZELO ENOSTAVNE!!!

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Pabo ()

firbec ::

"Podnapisi se vklalpajo/izklaplajo z tipko SUBTITTLE na pilotu!"

To vem, samo ni to, pa nič ne de...

Bomo že nekako.

bili_39 ::

@piki: oprosti, da se vmešavam, ampak se mi zdi, da te je defko hotel pohvalit (tebe in celo skupino) - na svoj čuden način.
Preberi njegov post še enkrat v pozitivnem smislu...
:-)

OMit ::

piki64:
Vceraj sem ti poslal datoteko (.bin) za registracijo tvojega izdelka oz. tvoje skupine (centriranje podnapisov), a tvojega odgovora se nisem dobil.
Mogoce si pozabil...

LP

Dare ::

LES: Zate imam samo en predlog: Če si kupil Yakumota 24.9 imaš še tri dni da ga vrneš nazaj. To nemudoma stori in kupi Yamado 6600 (glej forum). Tudi jaz sem storil enako in mi ni bilo žal.

bergers ::

Ja je baje kar dobra stvarca vsaj tako pravjo jaz tud razmišljam o nakupu
Bergi

Stepni Volk ::

@ firbec
AC3 codec povzroča težave podnapisom pri Bellagio, Yakumo, Yamadi in ostalih mtk1389 bazirajočih ploščkosukih... očitno so programerji nekaj spregledali... več o tem... kot že nekajkrat rečeno: [DivXviD] Yamada predvajalniki.

Stepni Volk ::

@ Dare
Kot rečeno, ni kriv trgovec, temveč LES sam, da si ne prebere foruma, vse rešitve so podane tu. Če se mu ni dalo prebrati frouma o Yakumo DX4, se mu ne bo dalo tudi o Yamadi. Oba ploščkosuka bolehata za podobnimi otroškimi boleznimi. Posedujem oba Yakumo in Yamado, PRO in COTRA je zapisan na 3.str te teme.

Zgodovina sprememb…

ombre ::

@LES

Jzt imam tudi C serijo in sem jo nadgradil z Yanezovim firmware. V nastavitvah pa IZKLOPI podnapise. Meni tudi ne delajo, če je ta funkcija vklopljena, če pa ni pa mi normalno dela. Sicer pa moraš imeti *.srt podnapise, pa ime datoteke mora biti enako pri podnapisih kot pri filmu. Recimo The Punisher.avi in The Punisher.srt. :)
OmbreMan - Galaxy of knowledge

LES ::

Hojla!
Glede tega kdo je kriv, da meni ne dela Yakumo kot bi moral, je škoda izgubljati besed...le to lahko omenim, da mi je Comtron po mailu poslal FW za Yakumo in pisno zagotovil, da če še vedno ne dela kot bi moralo, lahko pošljem dvd nazaj v 15 dneh in dobim novega - očitno se počutijo krive...
Je pa tudi res, da navodila o nadgradnji na 1 strani za mojo verzijo niso bila pravilna...nadgraditi se ga je dalo šele z zamenjavo črke G... Vsekakor pa hvala forumu za pomoč...

borisov ::

Tud jst sem lastnik Yakuma in se vsem avtorjm FW-ja zahvaljujem za pomoč, debato spremljam od začetka, nisem se pa vaju vklučeval. Imam pa en drugačen problem s tem playerjem in sicer, kot sem že zastavil vprašanje na mobisuxu: (copy/paste)

Daljinc od Onkyo reciverja s tremi tipkami (glasnost (+) in (-) ter FF) spreminja komande na Yakumu DX4; in sicer glasnost (+) požene FF na Yakumu, FF ugasne Yakumo, glasnost (-) pa hoče uzbiro poglavja.

Zanima me če je sploh možna kakšna rešitev glede tega, a bi blo kaj drugače, če bi zamenjal Yakuma z drugim, a so daljinci pri takih komponentah enaki.

Hvala za odgovore...


pa še prvi odgovor:

Poglej za novejsi firmware, saj je to lahko uredi softwersko. Podobno tezavo je imela tudi Yamada DVX-6600, vendar so jo odpravlili z zadnjim firmwarom.

--------------------------------

Poznavalci, ve kdo kaj več o tem, sa kakšne možnosti da se to poštima z novim FW, oz. kaj tretjega.

Thx, B.

Stepni Volk ::

@ borisov
Konflikti z različnimi daljinci so znani za različne Mtk1389 ploščkosuke, kot tudi za druge A/V naprave. FW to zadevo lahko reši... tako Yamada ob vsakem FW oznani, da so odpravljena določena prepletanja IR daljinskih ukazov... a vedno še kakšna ostanejo;((. Hec je v tem, da očitno ni standarda na tem področju... tako je lahko STOP na Yakumi / Yamadi isto kot "Volume Up" na TV-ju... itd. To je težko predvideti in zunaj je ogromno različnih naprav. Najbolje, da sporočiš točen opis komponent katerih daljinski ukazi se prepletajo z Yakumo-m in upaš, da zbirajo takšne inormacije z namenom, da jih odpravijo z naslednjim FW.
To je izredno moteča napaka zato priporočam vsem, ki nameravajo kupiti ploščkosuk z MTk 1389 rezinico (chip) oz. za kakršnokoli novo A/V napravo:
- da gredo s svojimi daljinci do trgovine in preverijo ali nova željena napravica na te daljince / ukaze trza
- ali si sposodijo IR daljinec nove željene naprave in preverijo na domačih napravah.

REŠITVE ZA TISTE, KI ŽE MORAJO ŽIVETI S KONFLIKTNIMI DALJINCI:
Začasna rešitev: ploščkosuk postaviš stran od ostalih naprav, tako, da se signal od drugih naprav ne bo mešal z Yakumo IR sprejemnikom.
DIY Hardware rešitev: na sprednji maski dodaš material, ki ne prepušča IR signale in tako pomagaš bolj usmeriti sprejemnik IR signalov.
Podobnega postopka se je lotil Pikl64 na Gericom Bellagi AD2020 z obratnim namenom: povečati senzibilnost IR sprejemnika. Pri Bellagiu je namreč sprejemnik nekoliko pomaknjen navznoter v napravo, kar posledično pomeni bolj natančno usmerjanje daljinca. Postopek bo objavljen na Internetni strani, takoj ko bom imel časa narediti jo do konca.

* DIY - Do It Yourself

Zgodovina sprememb…

Jago ::

Danes sem kupil Yakumo, ki gre "dalje", pa sem ga ob tej priliki se malo primerjal s svojo elto 8883.

Ze v trgovini so mi nalozili za yakuma firmware z našimi znaki.

Vizualni izgled playera ni nic posebnega, od zadaj pa je zelo zelo skromen z izhodi. No, ok za 18 jurjev ne mores dobit cuda.

Dvd (s posnetimi divxi) je normalno zagrabil in avtomatsko predvaja podnapise tipa .srt, ki so za razliko od elte na svetlo sivi podlagi, rahlo vecji (posledica povecave fontov za podnapise se pokaze tudi v menijih....) in se vedno poravnani na levo.

Skratka zadeva je gledljiva in za svojo ceno ponuja dovolj... Razlika med elto je v tem, da ima elto vec izhodov, yakumo pa malo vecje podnapise na podlagi... Se vecji plus za yakumo je, da ima skupino domacih razvijalcev:)

Runnagain ::

Kaj je Yakumo tudi občutljiv na kot pri sprejemu IR-a za daljinca; kakor je meni znano, moraš pri Yamadi (vsaj nekateri so se pritočevali) in ELTI biti pravi ostrotrelec z daljincem, da kaj prime.

Lahko kdo kaj pove o tem?

Lp, Runnagain!!

LES ::

Načeloma je res, da je potrebno z daljincem pri Yakumi meriti v player vendar ne ravno ostrostrelsko...pri meni deluje o.k na cca. 4 m, tudi, če ne merim čisto naravnost v player.

Še vedno imam težave s podnapisi - mogoče to ni kriv ne FW in ne Yakumo??:

podnapisi .srt zaostajajo za cca. 3 sekunde...pri vseh filmih divx.
sub verzija: 00.00.00.03.

Kaj mi je za storiti? Hvala.

Lp,
L.

Jago ::

če ti .srt pravilno dela na pcju bo tudi na komponenti.

Najbrz ti prehitevajo al pa zaostajajo ker pri npr. konvertiranju iz .sub v .srt nisi upošteval FPS.

drugace pa .srt podnapisi niso vezani na FPS filma, saj se prikazujejo glede na čas...

ervinja ::

zakaj mi noče prepoznat cd z novim firmware od yaneza prime ta pa ne

Stepni Volk ::

@ LES
O podnapisih je na tem forumu že veliko napisanega. Daj preberi že. To ti pišem že 3-jič!
Poglej si tudi Pravila tega foruma, ker očitno tudi ta nisi prebral.

Vprašanja, ki jih postavljaš naj bodo vsaj argumentirana:
* ali zaostajajo podnapisi na mlinčku (PC-ju) = DA / NE
* zaostajajo podnapisi tudi pri prijatelju, v trgovini na istem modelu ploščkosuka = DA / NE

Oba odgovora NE = tvoj ploščkosuk ga štrika.
Prvi ali oba odgovora DA = uporabi ustrezen program za časovno korekcijo (na tem forumu in tej temi navedenih že kar nekaj: Subtitle Workshop, [DivXviD] DirectSub urejevalnik podnapisov - podpora za Mediatek divx playerje...)
Prvi odgovor NE, drugi DA = potem imamo nov znanstveni problem na tem forumu:D

Stepni Volk ::

@ ervinja
Tudi ti si preberi Pravila. Manjkajo vejice... kaj sedaj ne dela Yanez-ov ali "novi" FW? Vprašanja morajo biti argumentirana:
*kateri FW imaš (postopek za ugotavljanje le tega na 1 str. te teme)
*kaj si že storil in preveril, da bi ploščkosuk sprejel FW:
- so na CD-ju vse črke datotek zapisane na VELIKO?
- si zapisal CD na poščasnejših hitrostih?
- različni mediji CD-R, CD-RW... oz. "firm",
- itd.

Zgodovina sprememb…

borisov ::

@Stepni Volk

Hvala, bom pa poslal par mailov na Yakumo da je problem z daljinci.

To varjano z nalepkami sem pa tudi jaz že primešljeval.
Na srečo je daljinski od Onkya tako močan, da lahko merim v strop, pa reciver dela, hkrati pa signal ne pride do Yakuma, tko da če mam jst daljinc v roki pol je OK.

Stepni Volk ::

@ Jago
Elta 8883 ima 1Mb Flash spomina,Yakumo ga ima malce več:D, kar je vsekakor plus, predvsem za prihajaoče codec-e in razširitvo podpore za le te.

Stepni Volk ::

@ runagain
Poglej si pravila tega foruma: preden postaviš vprašanje se seznani s temo in ne postavljaj vprašanj na katera so bila že podani odgovori. Primerjava Yakumo / Yamada imaš na 3. in 5.str te teme.

marjans ::

Pred nekaj dnevi sem v E.Leclercu kupil Bellagio AD 2020 (17000-(1700+15%) = 15045 SIT !!!!).

Originalen FW ni podpiral podnapisov & šumnikov. Poskušal sem različne nadgradnje FW:
a) uraden Bellagio FW s podporo šumnikov
b) Yanez-ov FW za Yakumo
c) P.Y.P.S. Work Group FW za Bellagio

Naj se sliši še tako čudno, sedaj sedaj imam nameščen uraden Bellagio FW. Kratka obrazložitev:
- Yanez-ov FW za Yakumo je dober, najlepši fonti (po mojem okusu), vendar ker gre za Yakumo-tov FW ne delujejo pravilno tipke na panelu playerja
- P.Y.P.S. Work Group FW ima po mojem okusu malo previsoke (preozke)fonte, pa tudi malce čudne prikaze dobim pri hitrem previjanju ...
Tako je uradni FW še najbliže mojemu okusu.

Poznavalce bi pa prosil za nasvet kako in s katerimi orodji bi lahko prenesel fonte iz Yanez-ovega FW v uraden Bellagio FW. S tem bi za moj okus dobil optimalen FW.

Yanez & P.Y.P.S. Work Group prosim za nasvete.

Hvala vsem skupaj.

Stepni Volk ::

Hvala za obširen komentar... še majhna obrazložitev:
P.Y.P.S. = PharaoH, Yanez, Piki64 in moja malenkost... s tem, da je moj prispevek minimalističen... v glavnem vse sloni na trojici: PYP...

piki64 ::

Hi!

Novi FW za Bellagio in Yakumo. www.medvedek.com/pyps
Novost so poslovenjeni menuji in nekateri fonti.

LP

defko ::

Piki, Piki... le kaj te je pičilo. Vsem vam miljon x kapo dol. Torej me nisi razumel (vidiš, bili-49 pa je to tako enostavno pogruntal). O tej famozni pivi pa le toliko, da si jih zaslužite v :D količinah. Pa saj, ko si odgovoril na moj mail (kjer sem te spraševal o naslovu, da jih dostavim :P ) si pa izgleda razumel. No - bodi dovolj! Je že v redu! V glavnem - vsa hvala in hvala za mail pred nekaj trenutki!

piki64 ::

MarjanS, ja player si dobil po kar ugodni ceni, čeprav se ga je dalo v AUT dobiti za 59€.
Kot drugo Yanezov FW lahko brez problema uporabiš samo potrebno je zamenjati kodno tabelo za gumbe. Svar je preprosta. Kontaktiraj na naslov pyps@medvedek.org, pa ti ga pošljemo

LP

Stepni Volk ::

@ marjans - preberi temo, ne postavljaj vprašanj, ki so bila že odgovorjena. Na prvi strani imaš odgovor.

Zgodovina sprememb…

sotlerx ::

Piki64 Hi! - Sporočam ti da se zgodilo isto z novim FW , ploščkosuk mi se ni zaprl in kaj zdaj? Če izklopim el. ga bom skuru, me razumeš,po tretjega bom mogel iti,to nires. LP
sotlerx

Zgodovina sprememb…

Miki_Miska ::

@stepni volk
napaka, ki ti se nehote ponavlja: pravilan link do osnovne tvoje strani je http://yakumodx4. Tvheaven. Com/master. Html ce tega zadaj nimas, pades na dva daljinca in to je to, od tam pa nikamor. Poglej prosim zasebna..
Lp
* * Pomagajmo si, saj bomo le tako vedeli VSI VEČ * *

Zgodovina sprememb…

bmen ::

No in kako prižgeš ploščkosuk - s pritiskom na RDEČI gumb!! Poskusite tudi na tej strani klikniti na RDEČ gumb!
... B ...

Zgodovina sprememb…

kinza2000 ::

No pa se spet oglašam.
Danes sem poiskusil piki64-jevo verzijo sredinske poravnave podnapisov. Pri roki sem imel film z naslovom: Mädchen.Mädchen.(DVD.Rip-DivX-german.deutsch)TED.avi Naredil sem nove podnapise (.srt) in poiskusil... Pa ni spoznal podnapise! Kaj sedaj. V datoteki podnapisov sem ugotovil, da je polno čudnih znakov, pa sem si misil, da je verjetno to problem... Pa zapečem še enkrat film z novimi .srt podnapisi narejene z Subtitle Workshop... Pa zopet ni spoznal podnapisov! Pa sem si mislil... Pa sem film in podnapise preimenoval v test.avi in test.srt in zadela je DELALA.
Vprašanje vsem: Ali je kakšna omejitev v dolžini imena filma oz. podnapisa ali druga omejitev?
Vprašanje @piki64: Ali pride tvoj program centersub v poštev samo z tvojim FW (da se ne vidijo tisti čudni znaki?)
Pa ne mi reči naj najprej preberem forum, saj tega še nisem zasledil. Na žalost na SEARCH po forumu ni mogoč.

Zgodovina sprememb…

sotlerx ::

Kinza2000
Podnapise moraš obvezno iz SUB z Pikijevim programom spremeniti v SRT in sedaj se v
srt-pojavijo tisti čedni znaki ki v bistvu centrirajo podnapise v sredino.Ko DVD
predvaja film takrat te po tvoje "čudne znake ne vidiš , če če pogledaš podnapis
na računalniku pa ih vidiš.Upam da si razumel.
LP
sotlerx

kinza2000 ::

@sotlerx - Saj sem to naredil, zato pa sprašujem ali moram imeti naložen FW od piki64? Namreč sedaj ga (še) nimam.

Zgodovina sprememb…

Valentin ::

@sotlerx
>Podnapise moraš obvezno iz SUB z Pikijevim programom spremeniti v SRT in sedaj se v
>srt-pojavijo tisti čedni znaki ki v bistvu centrirajo podnapise v sredino.Ko DVD
>predvaja film takrat te po tvoje "čudne znake ne vidiš , če če pogledaš podnapis
>na računalniku pa ih vidiš.

Kakšni čudni znaki ? Za centriranje uporabite znak številka 160, pa se ne bo videl noben znak.
««
8 / 28
»»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

[DivXviD] P.Y.P.S. FirmWare (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 )

Oddelek: Zvok in slika
35870671 (18490) koks2005
»

[DivXviD] Firmware za predvajalnik (peka in uporaba)

Oddelek: Zvok in slika
1524577 (5075) JanezC
»

[DivXviD] Gericom Bellagio predvajalniki (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 )

Oddelek: Zvok in slika
38461047 (19461) Caniggia
»

[divXvid] Mediatek - kateri firmware oz. fonte uporabljate

Oddelek: Zvok in slika
194257 (2079) Nebomgabiksa
»

[divXvid] Rimax predvajalniki (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Zvok in slika
24123864 (12280) piki64

Več podobnih tem