» »

[Slušalke] In " EAR " do 10k

[Slušalke] In " EAR " do 10k

ossa83 ::

Živjo, tokrat poskušam z naslednjo temo: kupujem nadomestne slušalke za MP3 player in me zanima kaj menite o nasldenjih modelih oz. katere mi priporočate (morebitne izkušnje so dobrodošle):

AKG K 14 P
beyerdynamic DTX-20
Sony MDR-ED 31 LP
  • spremenil: Dejancek ()

ossa83 ::

Sem mislil da je forum za to, da nudi pomoč... ampak očitno tu ni temu tako.

darkolord ::

Če nihče nima izkušenj s temi slušalkami, je malo čudno pričakovati, da bi ti svetovali glede tega, e?

Avian ::

hmm osebno mam shure E3 z posebej ulitki da pase samo na moje uhe
priporocam
lp Avi

ossa83 ::

Ja shure pa je že druga liga. Pol bi se lahko menili tudi o altec lansing, pa o etymotic etc.
Samo kot že rečeno, to je druga dimenzija- da o ceni sploh ne govorim.

GREGus ::

Malo pozno sem opazil tvoj post, upam pa da bom vseeno v pomoč. Po obsežnem razmetavanju denarja za in-ear slušalke (AIWA, SENNHEISER) ki sem jih potreboval za mp3 player s slabim outputom in brez equalizerja, sem prišel do zaključka, da se SONY slušalke za take primere še vedno odrežejo najbolje. Modela Sony MDR-ED 31 LP sicer ne priporočam, ker ima kljub opisanem frekvenčnem razponu 8 -23000 Hz več slabih kot dobrih lastnosti. Čepki naj bi omogočali superioren bass efekt, vendar se pri tem izgubijo visoki toni, zvok pa v splošnem deluje zadušeno. Poleg tega so zelo neudobne za nošenje, užitek poslušanja pa se je zelo hitro končal z bolečinami v ušesih...to je bil tudi razlog, da sem moral tiste čepke enostavno odrezat stran pri tem pa je odšel tudi "super bass" efekt...no go..razen če jih nameravaš uporabit namesto palčk za "pucanje" ušes.

Trenutno uporabljam model MDR-E931 LP, ki je po obliki zelo podoben, vendar po reprodukciji visokih tonov neprimerljivo boljši od ED31LP. Če imaš še možnost dobiti pa priporočam starejši model MDR-E838 . kjer je v primerjavi z modelom E931LP nekoliko slabši poudarek na basih, odlično pa predvaja srednje in visoke tone.

Preizkusil sem še SENNHEISER MX400...premamile so me dobre ocene, vendar sem bil po nakupu razočaran. Ostalo pa so bili več ali manj ceneni modeli v rangu 2-4kSIT (AIWA z nekimi kvazi silikonskimi čepki), vendar noben od teh modelov ni bil dovolj zadovoljiv. Za ostala dva modela pa ti težko svetujem kaj več, ker ju nisem imel priložnosti preizkusit...sem trenutno zadovoljen s trenutno izbiro :)

iso2000 ::

Še eno priporočilo od mene: Tudi jaz sem sprobal celo serijo različnih slušalk. Nekaj časa sem uporabljal Senheiserjeve MX400, vendar me je motila predvsem neudobnost in padanje slušalk iz ušes. Potem sem si omislil Sony MDR-EX51LP (ne vem če je to še aktualen model) in sicer prvenstveno za tek. A so se zelo dobro izkazale in jih uporabljam skoraj ves čas, ko poslušam svoj mp3 predvajalnik. Slušalke so zame zelo udobne, lepo "zadihtajo" okolico in ne rabiš imeti ne vem kako naglas, da preglasiš okoliški hrup. Tudi pri teku se lepo držijo v ušesih. Zvok sicer ni vrhunski, je pa popolnoma sprejemljiv. Če jih primerjam s "ta velikimi sennheisericami".

LP

LordWorm ::

Ima kdo mogoce iskusnje z Sennheiser HD555? Js bi jih kupil za spile.

Fatboyslim ::

Za DJat???
Sennheiser so zame itak edine slušalke

S tem modelom nimam izkušenj, a sem že videl DJe z njimi. Hude so; tudi sam si bom kmalu verjetno kupil te, saj so moje HD25 že čist uničene (so mi pa odlično služile)

Slasher ::

mogoce malo prepozen odgovor, imam Sony MDR-ED 31 LP in so uber (za in-ear). najboljše je guma katera doda bas, pa še slušalka nikamor ne mrdne iz uhe, tudi če delaš prevale.
res, priporocam.

Sba ::

Jaz imam problem :( Imam MD z daljinčkom in sem zraven dobil slušalke s krajšim kablom. Sedaj pa so slušalke začele odpovedovati (včasih zgine zvok na levi ali pa desni) in nevem kje dobiti take slušalke, ker z normalno dolgim kablom pride daljinček predaleč ...


Tu se približno vidi moj problem in pa verjetno tudi vzrok za težave :D
Those that claim that they're not showing off are drowning in denial!

Zgodovina sprememb…

  • zavaroval slike: kuglvinkl ()

mathjazz ::

Kje bi lahko kupil slušalke Sony MDR-EX81?

Glede na to da nosim očala, me zanima še, če takšne slušalke sploh pridejo v poštev?
www.getfirefox.com

Keyser Soze ::

No, to pa tudi mene zanima? Nucam ene fino slušalke za ipoda, prvenstveno namenjene športu (fitnes, rolerji, tek, plavanje:D ).

PRoblem je predvsem pri fitnesu, saj imaš en kup vaj, kjer izvajaš stvari bolj kot ne obrnjen v vse možne strani poleg tega da migaš na polno in ti navadne slušalke mimogrede izpadejo.

Ima kdo kakšne izkušnje? Tele MDR.EX81 zvenijo kar OK ampap so tud drage + nikjer jih ne najdeš. Alternativa bi bila pa???

Fatboyslim ::

Ma verjem da niso sploh tolk dobre...

Koliko $$$ ?

Keyser Soze ::

Nimam pojma kako zvenijo. ZAto pa vprašam. :D

Sej ni nujno da so ravno te, ker stanejo 60$ že v US of A. Kar pomeni, da pri nas stanejo tam 15+. To je pa mičken preveč. :)

mathjazz ::

Keyser: za športanje jaz ne bi takih kupoval. Rabiš neke odporne na vodo (švic), ker teh je škoda. Recimo Logitech Sport, res pa je da so dokaj slabe ;)
www.getfirefox.com

Keyser Soze ::

Cool. Pa smo spet na začetku. :D

Verjamem, da nucaš kakšne odporne slušalke. Sam sej itak ne švicam glih pretirano v ušesa. Pomoje bo treba en kompromis udarit. Mal manj vodotesno, pa mal boljši zvok. Pa poudarek na tem, da ostanejo v uhljih tudi pri kakšnih večjih pretresih.

Fatboyslim ::

Pred kratkim so izšle Sennheiser sport različice. Mislim da bi kmalu morale biti na voljo tudi pri nas :) ; po moje se splača počakati

Keyser Soze ::

U, zelene. In to živo zelene. Kot ena tropska žaba. =D

A ne morejo enih lepih klasičnih sivih nardit. Pomoje bom kar ene iz StreetLine-a vzel. =\ Bomo videli kakšne bodo cene, ko bodo pri nas.

Slovencelj ::

kere slušalke bi vi priporočili za okol 5-10 k?
Najprej se opredelimo glede firme :)
Nisem še sprobal Sennheiser... je res tko fajn?
(do sedaj sem vedno imel sonny)


Glede teh sony MDR-EX51LP... se vam ne zdi, da niso ne vem kako fajn za butajočo glasbo - basi so nekako šibki (vsaj men se tako zdi)
Trenutno imam MDR-E819V in sem NEAKOKO zadovoljen.

Če sem iskren, iščem kaj boljšega :) katere slušalke bi bile za v uho, ob enem pa bi imele poln, močan zvok z močnimi basi in ne s hreščešim glasom pri srednjih in visokih tonih, pri višji jakosti glasu?

Slovencelj ::

A res nihče nima odgovora na moje vprašanje?:(

tejka19 ::

Kaj je razlika med zunanjim in zaprtim tipom slušalk?

Hvala

TRIROG ::

nekaj casa nazaj so se dobile aiwa slušalke ki so imele namesto pene mehko silikonsko oblogo z zrakom... edini slušalke po katerih me niso bolela ušesa če sem jih uporabljal 2 uri+ ...

kolikor mi je jasno se jih ne dobi več ...

Makina ::

Rabim ene slušalke, moj bugget 40-50€. Morjo met zelo dobro nizko območje. Po možnosti, da se jih da kupit preko neta. Priklopljene bodo na Ipod. Seveda nucal jih bom za bicikl pa za na bus in morjo dobro izolirat.

Lp.
Trisixty s kombajnom bočno.

Tic ::

Tiste Sennheiser Sport (OMX 70) mam jaz ze pol leta. Sem jih kupil v BOFu za 10 bivših jurijev. Ni kake grozne razlike v primerjavi z ipodu priloženimi slušalkami. Včasih si kar HD 595 nataknem na glavo in grem po mestu. :P
persona civitas ;>

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Tic ()

Makina ::

LOL! Ti pa si specjalc. Mene zanimajo ta tanovi model sennhieser cx300 in kolk stanejo in kje se jih sploh, da dobit?

Lp
Trisixty s kombajnom bočno.

Tic ::

Moj odgovor je šel Fatboyslimu in Keyser Sozeju.
persona civitas ;>

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Tic ()

gt55gre ::

GREGus , primerjat Aiwa in Sennheiser ,je kot dan in noč , to je isto kot bi primerjav jugota in Mercedesa ,primerjava ni momoča!

Keyser Soze ::

Ti pa si zgodn....:\

Pa prepozn tudi. iPoda ma punca, jaz pa uporabljam samo še HD201 za potrebe PCja. Če slučajno gledam kakšne pirate ali pa kaj podobnega in nočem ostalih. Za potrebe TVja oz. konzole v poznih urah ali po želji pa wireless svobodo v obliki RS140.

P.S.: HD201 mi je tudi že ukradla, češ da jih ona potrebuje na svojem PCju =/. RS140 so pa za moje pojme kar v istem rangu kar se tiče kvalitete zvoka, le wireless so, pa veliko dražje.:\
OM, F, G!


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

In-ear slušalke

Oddelek: Kaj kupiti
112141 (1564) forg0tten
»

Zanesljive slušalke za prenosnik?

Oddelek: Kaj kupiti
91479 (1237) borovec
»

Nakup slušalk do 50 EUR

Oddelek: Kaj kupiti
121944 (1631) joker16_7
»

Slušalke za mp3 player

Oddelek: Kaj kupiti
215911 (4975) zuz3k
»

Slušalke Sony MDR-EX51LP vs. MDR-EX71SL/B

Oddelek: Kaj kupiti
51567 (1473) krneki

Več podobnih tem