» »

Intel P4 2.4C navijanje

Intel P4 2.4C navijanje

BoLhCa ::

ej verjemi plata je fuc! kondenzatorji so se odprl=)) dons dobim gigabyte ga-8knxp ultra na revers, da jo sprobam, epoxke ne morm dobit, sam po testah je FUL pocasnejsa od gigabytke, ki slovi kot trenutno najhitrejsa plata za pentium4! bomo vidl kok se bo obnesla...
ce bom zbolsal moje score v benchih bom kr to obdrzal, ce ne pa spet asusko s katero sm kr zadovolen.
lp

whatever55 ::

A ti P4 2,4 ghz k se prodajajo po 55 000 SIT imajo HT?

OwcA ::

800 MHz okus ga ima, pazi se starih 533-k.
Otroška radovednost - gonilo napredka.

BoLhCa ::

naceloma imajo vsi 800Mhz HTT! kot je owca reku se pazi starih 533mhz procesorjev! sicer pa vpras prodajalca in ce je zakej bi mogu vedu!

morphling1 ::

Asuska umrla, ne morem verjet. Proc ni ker sem danes sprobal še enega. Malo sem se zadnjič špilal z navijanjem FSBja pa se naenkrat ni več zbudila. Zdaj bom probal zamenjat za P4C če se bo dalo.
http://www2.arnes.si/~mlivak/ Nekaj kar naj bi bila moja domača stran, pa nikoli ne bo :)

Tomy_MMX ::

Malo si verjetno pretiraval:))

jaz sn ravno danes dobo novo škatlo, ki ma enako plato not, kot si jo ti uničo, upam da meni nebo šla v k...:)

c3R4R ::

Torej sta zdej zaradi visokih FSBjev umrli 2 ASUSki pri BoLHCi in morphlingu?? Right?:|

[zbrisal del, ki se nanaša na "neobstoječ" odgovor -OwcA]
Zaradi neurij imajo hrasti globje korenine.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: OwcA ()

BoLhCa ::

yep=(((

asPeteR ::

Neverjetno, neverjetno ...

Zgleda ma, ma tale ASUS resne probleme. Nekaj bo na tem, da sta dve plati za P4 sle, v tako kratkem casu ... In jaz sem preprican, da nista kriva uporabnika plat, temvec AUSUS.:|

Dobro da sem vzel ABIT. Neki mi je reklo ...;)

->Torej sta zdej zaradi visokih FSBjev umrli 2 ASUSki pri BoLHCi in morphlingu?? Right?

Mislim, da tleke nima FSB kej zravn. Pac slaba serija pomoje.
http://blog.stegnar.com

BoLhCa ::

aja sam morph je mel p4p,jest pa p4c tko de slaba serija skor ni! mord so sle res zarad visokih fsbjev. test gigabytke pa odpade ker mi jae ni sendal te plate ( ga-8knxp)! sam sem pa dobil radeona 9800pro, ampak nisem dobil pa FX5900ultra tko de se en test odpade!!!
ajde dobl boste rezultate radeona na kr eni plati za p4!
lp

c3R4R ::

@asPeteR
Mislim, da tleke nima FSB kej zravn. Pac slaba serija pomoje.
Ma, sej je reku morph! Lej kaj je rekel:

Malo sem se zadnjič špilal z navijanjem FSBja pa se naenkrat ni več zbudila.

No? Mogoče ni FSB v igri??:\
Zaradi neurij imajo hrasti globje korenine.

asPeteR ::

->No? Mogoče ni FSB v igri??

Ce je kriv FSB, potem ni kriv ASUS, temvec Intel, ko je naredil slab NB. Kar pa ne verjamem. Jaz ga matram se lep cas z default hlajenjem(Morph je mel vodno na NB!) in dela vedno bolje!:)

->aja sam morph je mel p4p,jest pa p4c tko de slaba serija skor ni!

Ja, serija v najsirsem smislu. Npr. ASUS zamenja dobavitelja, kondenzatorjev, trazistorjev, uporov ... In te elemente pac sopa na vse nove plate ... Toda izkaze se npr, da so kondenzatorji slabi(BoLhCi je razgnal konde - kar kaze na slabo kvaliteto!) - plate crkavajo ... Serija slaba se temu rece.

Npr. ABIT je tud imel probleme z kondi, toda zdej(nekaj casa nazaj) je zamenjal dobavitelja in zdej so gor eni najboljsi japonski kondenzatorji ...
http://blog.stegnar.com

BoLhCa ::

no pa ne delajmo cele stale zdej s tega! cez vikend bom mel plato ga-8ipe1000 (bom ze prezivu), v ponedeljek pa je kao obljubljeno da dobim ga-8knxp, sam komi cakam pa da mi mojo plato menjajo (comtron)!
pa lep pozdrav=)

TribesMan ::

Probajte če je to mogoče kakšn BIOS coruption problem, ker če si se igral z FSBji in se ne zbudi več, je možno da se je plata sesula med updatanjem BIOSa in zato je BIOS sedaj pokvarjen, podobne probleme so imele taprve Abitove NF7.

LP

TribesMan
Moj kompjuter dela: KVIIIIK ... KVIIIK ... KVIIIK.

Ko ga navijem dela: KVIKKVIKKIVKKVIK. :)

asPeteR ::

->Probajte če je to mogoče kakšn BIOS coruption problem, ker če si se igral z FSBji in se ne zbudi več, je možno da se je plata sesula med updatanjem BIOSa in zato je BIOS sedaj pokvarjen, podobne probleme so imele taprve Abitove NF7.

Ja good point. Vem, da se je meni dvakrat tole zgodilo z NF2 cipovjem! Tud zarad tega mi je prekipel tale AMD kombo ...

Recimo BoLhCa je reku, da se vidi fizicno, da je poskodovana. Tako, da on nima kej vec praskat. Toda, Morphling1 morda ti je pa res sel samo bios?
http://blog.stegnar.com

OwcA ::

Dvomim, da je težava z BIOSom. Pri starejših nForceih 2 je bil problem v tem, da je šlo v CMOS sam 256 KB, kar je premalo za shraniti vse nastavitve. Zato so bile nekatere shranjene kar v FLASH RAMu, s čimer so kar klicali težave nadse.
Otroška radovednost - gonilo napredka.

asPeteR ::

->Dvomim, da je težava z BIOSom. Pri starejših nForceih 2 je bil problem v tem, da je šlo v CMOS sam 256 KB, kar je premalo za shraniti vse nastavitve. Zato so bile nekatere shranjene kar v FLASH RAMu, s čimer so kar klicali težave nadse.

Ja pri starejsih seveda. In tako sem mel jaz problem z 8RDA+, toda imel sem tudi problem z NF7 2.0(ima 512KB EEPROM za bios!)
http://blog.stegnar.com

morphling1 ::

Bios sigurno ni (plata naj bi imela crash free bios), te probleme so imele samo nforce2 plate zaradi razloga, ki ga je opisal Owca, zaradi samega navijanja FSBja tudi meni ni crknila plata, pač splet čudnih okoliščin in pretiravanja z eno nastavitvijo (ne fsb) drugega si ne morem razlagat, kondiji so bili tudi vsi celi. Anyway v pon. dobim P4C pa bomo videli, vem samo da sama od sebe plata med delovanjem ne bo kar crknila, pač bom kar najhitreje našel optimum in potem pustil :D Če ne pride čez 275 pa začnem preklinjat worlds most famous mobo company.

ps. mogoče pa je le bios, ker sem našel smrtonosno kombinacijo nastavitev iz katerih se niti Ai seriaj Asusk ne zbudi :D
http://www2.arnes.si/~mlivak/ Nekaj kar naj bi bila moja domača stran, pa nikoli ne bo :)

asPeteR ::

Morphling ze ustimal plato?

No, jaz sem pa danes ugotovil nov max stabilen overclock.:)

Evo:



Zdej je ze ram na 225MHz, to je pa tudi njegov max frekvenca, tako, da me zdej ovira ram.:|

Pa se en testek PCmarka2002 ...



8-)
http://blog.stegnar.com

Zgodovina sprememb…

  • zavaroval slike: Gandalfar ()

BoLhCa ::

lep OC! predvsem z dost manjso voltazo, kot jest! jest sm mojga guru na 3.2 pri 1.650v...
...in pol je sla plata, ki jo se zdej cakam! kaj pri teb je tud 225mhz za rame max? pa kaksne timinge pa lohk das pri teh mhz rama?
k dobim plato nazaj pa lov na 281Mhz=)))
lp, bolhca

asPeteR ::

->kaj pri teb je tud 225mhz za rame max?

Ja mislim da.:| Samo, to se mi zdi zelo cudno. Namrec te rame sem lahko laufal na NF2 krepko cez 230MHz ... Edino de tleke igra vlogo Vdd. Najverjetneje bo to. Imam ga zdele na 2.8V, na NF2 je pa bil 2.9-2V. Sam voltmoda se mi pa ne da delat na IC7, mal zakompliciran.

Evo zdele si pa ravno updejtam BIOS ... na v17. Bomo videli, ce bo kej bolj stabilno ...
http://blog.stegnar.com

urosbe ::

Da se vam se jaz pridružim pri tej debati. Imam ASUS P4P800 Deluxe (BIOS 1009), P4 2.4C in Corsair 3200 C2 (2x256 MB).

Skratka ne rata in ne rata mi kar dosegate vi:)
Minimalni čas za RAMe (res da nisem spreminjal voltaže, ker nisem vedel niti koliko je default), ki sem ga uspel doseči je 2.5/3/3/5 vse ostalo je normalno (default 2.4 GHz ipd).

No, danes sem poskusil s procesorjem. Najprej sem voltažo pustil pri miru in na 200->225 deluje stabilno. Potem sem poskušal na 250, pa ne gre, tam se je zataknilo (verjetno zarad RAMov, ampak dejte mi povedat, kje če je sploh možno na tej plati nastavim razmerje RAM/CPU)? Namreč trenutno kot pravim sem na 225 in mi CPUZ program prikaže da ram dela na frekvenci 150 MHz, razdelilnik je pa 2/3 (RAM/CPU)? To je kar sam od sebe spremenil na tako razmerje.

Nato sem povečeval še napetost (ko sem imel nastavljeno na 250 MHz) vendar sem prišel do 1.675 V, pa še vedno se je komajda zmudil, nato sem odnehal. Hlajenje je originalno (BOX).

Kot pravim, verjetno so RAMi tisti, ki bremzajo, kakšen predlog?

Uroš

morphling1 ::

Ja od včeraj imam P4C sicer še ne E verzijo, ampak vseeno dela mi sicer malenkost bolje ampak v bistvu še vedno zadanem ob steno pri 280 MHz, zdajle moram še nekaj sprobat drugače obdolžim raptorja in SATA sem bral tudi drugod da je to big no, pri navijanju FSBja, tako da bo kasneje sprobal s svojim starim 30 GB IBMom DTLA ki prenaša vse mogoče PCI frekvence.
Aja ram mi pa po novem deluje tudi na 5:4 prej mi je samo na 3:2 stabilno pri tej frekvenci.

Uroš, voltažo rama daš lahko kar takoj na 2.85V kot je max default ker to ni niti malo preveč rame, razmerje ram:fsb spreminjaš z nastavitvijo memory speed 266,333 in 400 pri čemer je prva nastavitev 3:2 druga 5:4 tretja pa 1:1
http://www2.arnes.si/~mlivak/ Nekaj kar naj bi bila moja domača stran, pa nikoli ne bo :)

urosbe ::

A E verzije še nimajo? Bo dražja kot P4C?

RAMe sem kar takoj po tvojem nasvetu prestavil na 2.85V. Trenutno imam nastavitve takole in vse deluje stabilno:

CPU: 225 MHz = 2700 MHz
Voltaža: AUTO

RAM: 4/5 = 180 MHz (tako pokaže CPUZ)
Timing 2.5-3-3-4 in pa
Memory Acceleration Mode na Enabled (default je Disabled), sicer ne vem kaj točno to je, ampak eden mi je svetoval tako.

Kaj naj sedaj še naredim, da bom prilezel na magičnih 1000 MHz vodila? Trenutno je pač 900 MHz (225), rad bi 250. Razmerje RAMa naj pustim tako, ker bo potem delal na 200 MHz, tako kot more. Zanima me le glede voltaže CPUja? Jo naj pustim pri miru ali kaj povečam? Imam pa BOX ventilator, torej čisto serijsko.

BTW - Kje na Slotechovem portalu nastavim, da se me bo zapomnil (cookie), da se mi ne bo potrebno vsakokrat prijavljat.

Uroš

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: urosbe ()

urosbe ::

TADA!!!! Dosegel magicno mejo 1000 MHz (250x12 = 3000 MHz!). Končno! Vse kar sem naredil je šel postopoma... 225 -> 235 -> 240 -> 245 -> 248 -> 249 -> 250 in tada! Deluje, zaenkrat stabilno:)

Razlika kar sem imel prej da ni delal in zdej da dela je bilo to, da sem imel voltažo RAMa prej na Auto, zdej imam na 2.85V, in pa prej sem imel Frequency od rama na Auto, zdej imam na 320 MHz (4:5). Torej RAM deluje na 200 MHz. Zdej bo laufu par dni tako, če bo stabilen, grem mogoče dalje. Ampak zanimivo. 2400 -> 3000 MHz, brez povečevanja voltaže.

Glede na to, da mi prej ni uspelo timingov naredit boljših kot 2.5-3-3-5, misliš da zdej glede na povečano napetost RAMa, da bi pa šlo? Gre pa za Corsair 3200 C2 (2x256 mb modul).

Uroš

urosbe ::

Hm hm, tole delovanje, ki mi deluje stabilno (sesul se še ni), v Prime95 ne deluje ravno stabilno. Če poženem tist Torque Test, mi napiše po parih sekundah:

FATAL ERROR: Rounding was 0.5, expected less than 0.4
Hardware failure detected...
Execution halted.

Hm, lahko kaj naredim proti temu?

Drugače pa samo za primerjavo default 2.4C in tuned 2.4C->3.0

1. vse default v BIOSu


2. malo poštimane nastavitve:)

asPeteR: Počasi ti sledim!:))) Ej kaj imaš ti tisto hlajenje (kakšne hude ventilatorje al vodno?) ne poznam tolk, k zadnjič si napisal samo dva imena.


Uroš

Zgodovina sprememb…

  • zavaroval slike: Gandalfar ()

asPeteR ::

->BTW - Kje na Slotechovem portalu nastavim, da se me bo zapomnil (cookie), da se mi ne bo potrebno vsakokrat prijavljat.

To ne nastavis na Slo-techu, temvec v svojem najljubsem browserju.:)

->v Prime95 ne deluje ravno stabilno.

Malo povisaj napetost procesorja.(za en korak)

-> Ej kaj imaš ti tisto hlajenje (kakšne hude ventilatorje al vodno?)

Mal SLK900, to je eden najboljsih zracnih bakrenih hladilnikov(lepo se tudi privijaci na plato) delto(hud ventilator), toda delta dela na okoli 7V. Torej kar tiho.

Drugace pa cestitam, da 3GHz overclock!

->Glede na to, da mi prej ni uspelo timingov naredit boljših kot 2.5-3-3-5,

Ne zateguj ponepotrebnem tajminge, ker pridobis zelo malo oz. nic.(ce malo sprostis tajminge lahko vec navijes)

->Memory Acceleration Mode na Enabled (default je Disabled), sicer ne vem kaj točno to je, ampak eden mi je svetoval tako.

Tud ta nastavitev te lahko ovira pri navitju. Jaz imam vse memory acce. izklopljeno!(PAT)
http://blog.stegnar.com

Gandalfar ::

->BTW - Kje na Slotechovem portalu nastavim, da se me bo zapomnil (cookie), da se mi ne bo potrebno vsakokrat prijavljat. --> Namig by moderator

urosbe ::

Glede samodejne prijave sem pogruntal, hvala!:)

Napetost CPUja naj povečam za 1 korak? Kako pa naj vem koliko je trenutno? Imam namreč na Auto naštimano, če pa gledaš v CPUZ, pa le ta niha med 1.536 in malo gor in malo dol. Kako naj potem vem, ali naj jo naštimam na 1.600 ali 1.550.?

Če sem te prav razumel, z Memory Acceleration = Enabled vključim PAT, če ga dam na Disabled pa izključim? A ni PAT neka tehnologija, ki naj bi ti omogočala neke bližnjice oz. po domače povedano: računalnik deluje hitreje?

Pa si prepričan, da s timingom, čisto čisto nič ne dobim? Kajti je razlika v Benchmarku pri Sandri če imam timinge na Auto (2.5-4-4-8) ali pa naštimane tako kot jih imam zdej (2.5-3-3-5)?

Pa še glede ventilatorjev.. jst sm pa vedno mislil da je tist ZALMAN 7000 CU (k stane skor 10k SIT) najboljši za P4 hladik in najtišji, vsaj tako so napisali po testih.

Uroš

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: urosbe ()

asPeteR ::

->Pa še glede ventilatorjev.. jst sm pa vedno mislil da je tist ZALMAN 7000 CU (k stane skor 10k SIT) najboljši za P4 hladik in najtišji, vsaj tako so napisali po testih.

Hm, glede na to, da SLK kosta 15k, BREZ ventilatorja potem to tud pove dosti.;)

->Pa si prepričan, da s timingom, čisto čisto nič ne dobim? Kajti je razlika v Benchmarku pri Sandri če imam timinge na Auto (2.5-4-4-8) ali pa naštimane tako kot jih imam zdej (2.5-3-3-5)?

No to je ena skrajnost, kot sem ti ze povedal, 2.5-3-3-7, je idealno.(seveda odvisno od ramov, toda naceloma ...)

->Če sem te prav razumel, z Memory Acceleration = Enabled vključim PAT, če ga dam na Disabled pa izključim? A ni PAT neka tehnologija, ki naj bi ti omogočala neke bližnjice oz. po domače povedano: računalnik deluje hitreje?

Ja dela hitreje s PAT. Toda kot sem ti ze rekel(mal povrsno beres, kaj?;) ) Ti izkljucitev PATA omogoca boljse navitje, kar posledicno pomeni, da vec pridobis, ce izklopis PAT(seveda to velja za navijalce!).

->Napetost CPUja naj povečam za 1 korak? Kako pa naj vem koliko je trenutno? Imam namreč na Auto naštimano, če pa gledaš v CPUZ, pa le ta niha med 1.536 in malo gor in malo dol. Kako naj potem vem, ali naj jo naštimam na 1.600 ali 1.550.?

Mislim, da je defaul napetost tvojega proca 1.525V, torej dvigni na 1.5V.
http://blog.stegnar.com

morphling1 ::

Ok, po parih testih se mi zdi da je procesor tisti, ki me ovira. Zdaj sem tudi malo bral po forumih in zasledil da so filipinski (moj) bolj slabi overclockerji, najboljši naj bi bili malezijski. Bo treba it malo iskat problem je edino v tem ker to ni vidno na škatli (vsaj mislim da ni)
http://www2.arnes.si/~mlivak/ Nekaj kar naj bi bila moja domača stran, pa nikoli ne bo :)

urosbe ::

Živjo!

Da, ugotovil sem, da je default napetost 1.525V. Napetost sem povečeval postopoma, in vsakič ko sem napetost dvignil (za najmanjši možni korak) sem zagnal Winse in pognal test na PRIME95 (poganjam pa Tortue Test... in sicer tistega ta prvega, kjer piše Small FFTS -> maximum fpu heat al nekaj takega, je to to, kar se ponavadi testira?). V glavnem prišel sem na 1.600V (trenutno sem na tolk), sicer bolje je v tem, da test ne odleti po parih sekundah, temveč po petih minutah in pol, vendar to ni to, želel bi, da bi test držal 24 ur.

Nisem vedel da obstaja sploh še kaj dražjega od 10k za ventilatorje. Kaj pa meniš o Zalmanu 7000Cu? Dober? V čem je tvoj tok boljši? Isto je iz bakra...

Uroš

asPeteR ::

morphling1: Ja P4 proizvajajo v Costa Riki, Irski, Malaysia(menda so res TOP), Filipinih ter v USA.

Na na skatli direkt res ne pise, s kje je procesor, toda pomoje da to definitivno ugotovit iz serijskih stevilk na skatli.
In se to; jaz mislim, da bojo priceli kapljati dobri overclokerji(k nam) bolj proti koncu leta, saj takrat bojo izboljsali postopek, boljsi silicij ...

->urosbe

Caki. na 1.6V ni te dela stabilno na 3.0GHz? Potem nikar ne dviguj voltaze. Je pa se neki res; ne vem zakaj, toda meni pri navitem procesorju Prime95 spoh ni stabilen, TODA hec je, da je to samo pri prime ... Od Seti@Home, Folding, Spili, Prcesorske zahtevne aplikacije, video ... Skratka vse drugo pa dela popolnoma brez problemov ...(in to po cele dneve!!) Tako, da se jaz ne zanasam kej prevec na Prime pri P4. Popolnoma drugace je pa to pri AMDju. Tam pa je Prime95 zelo natancen pokazatelj stabilnosti.

->Nisem vedel da obstaja sploh še kaj dražjega od 10k za ventilatorje. Kaj pa meniš o Zalmanu 7000Cu? Dober? V čem je tvoj tok boljši? Isto je iz bakra...

Seveda je odlicen hladilnik! Toda ni pa najboljsi.;) Pomoje, da se ti ga splaca kr tega kupit. Saj ne bos imel tezav z pritrditvijo na plato, pri SLK je to malo drugace, toda ucinkoviteje! Pa tudi pol cenej je od SLK combota. Pa se to, "isto je iz bakra" ... To je pa tako kot bi rekel tole, "ja kako! Sej sta Athlon in P4 enako hitra! Saj sta oba iz silicija!" No, kot vidis material ni vse. Tudi(oz. predvesem) tehnologija steje!

8-)
http://blog.stegnar.com

morphling1 ::

Meni zadnja verzija P95 23.6.1 deluje odlično in je super pokazatelj, je pa neverjetno ozka meja med delovanjem non stop in totalnim sestutjem (5 MHz, FSB) zato še vedno mislim da ni samo cpu tisti ki me ovira pač pa še nekaj drugega, jutri bom res probal PATA disk da izključim SATA in njegovo potencialno povzročanje težav.
http://www2.arnes.si/~mlivak/ Nekaj kar naj bi bila moja domača stran, pa nikoli ne bo :)

asPeteR ::

Hjam zgleda da ma res veliko obcutljivost. In jaz tudi nimam kaksne nove verzije Prime95. Bomo updejtali.

Mislim, da te ovira SATA. Kolikor jaz vem, zna sata ovirati, AGP, PCI clock. Npr. Namesto 66MHz za AGP je se 67/68MHz usodno da SATA sploh ne dela, no kar pa nima neposredne veze z navijanjem ... No, odkar imam, jaz diska na SATA kontrolerju, nisem opazil kaksnih problemov v slabsem navitju ... Mogoce pa tudi nisem prisel do meje, kjer bi znal SATA nagajat ...
Velik je moznosti, zakaj ne gre sistem visje.
http://blog.stegnar.com

Alexius Heristalski ::

Na na skatli direkt res ne pise, s kje je procesor, toda pomoje da to definitivno ugotovit iz serijskih stevilk na skatli.

No, pa smo tam kot pri AMD Athlonih. ;)
fantje, ni blo slabo, samo dajte še v herbicidščini

BoLhCa ::

evo me sm nazaj! in spet zadanem mrtvo steno pri 267fsb-ja, verjetn zarad PAT-a, al je pa proc mal slabs za OC. score je pa nasledn (ja, ja se vedno ne znam slik posiljat pa tud linki so mi tuji!), se bom probu navadt=)
torej pcmark:
cpu 8053
memory 10056
hdd N/A
3d01 18475
.lp.bolhca.

asPeteR ::

Glede PATa, izklopi vse pomnilniske optimizacije v biosu. In bos dosegal visje FSBje. Zakaj pravis, da bi bil procesor slabsi za OC? Ali si zamenjal tudi tega?
http://blog.stegnar.com

BoLhCa ::

ne ne, seveda ne! sam tko pravm ki ti ful vec prides k jest, bom probu brez pata pa timingi na spd, pa bomo vidl kaj bo! sam ne dns k grem k frendici na rojstni dan. ja ja, celo stran od kompa grem=))
k pridm nazaj pa navijat...

urosbe ::

Živjo!

Glede RAMov me nekaj zanima... gledal sem test na Tomshardware 1000 FSB, vendar ni bilo primerjav med RAMi:
Corsair TWINX PC4000
Kingston HyperX KHX4000K2
OCZ Technology PC4000 Dual Channel Gold
Kje bi dobil kakšne podatke, kako se kakšen od teh RAMov odreže?

Uroš

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: urosbe ()

BoLhCa ::

sploh se ne zanimaj za te rame, ker so prekleto dragi! dosti prevec za njihovo hitrost. pol je pa se vprasanje ce jih bos znal izkoristiti oziroma ali imas sistem ki bi potreboval take rame!
drugace pa za info pogled na home page podjetji in to bi blo to...
pa zaupaj nam tvoj sistem...
lp
aja se neki, brez pata in timingi na spd, pa mi se zmeri ne dela niti na 268 fsb-ja. na 267 pa brez problema noc in dan! voltaža je bila kar 1.7v rami na 2.85v sicer zalaufal je vsake tolk cajta, sam ni blo pa stabilno. prisel nisem niti do prime95, ker se je prej sistem sesul, ali pa ugasnil.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: BoLhCa ()

asPeteR ::

Rami ti pa delajo na 213MHz, ne? No, to ne bi smel bil problem v ramih ... Ceprav lahko za foro jih se mal spustis, ce so SLUCANO krivi ... Vse moras probat.
Zakaj pa ne gre cez 268MHz? Za to je lahko krivo vec dejavnikov, plata, procesor(neustrezno ohlajen!!), ram, xxx, predvsem probaj bolj shladiti procesesor. Saj ni nujno da ima tole tvoje (ne)navitje, kej veze z pomnilnikom ... Skratka poskusaj vse moznosti, pa bos videl kaj te ovira ...;)
http://blog.stegnar.com

BoLhCa ::

rami preizkuseno na 225fsb-ja, procesor je ohlajen 31 stopinj pri ful obremenitvi (folding, seti, prime95), plata BI mogla mal vec potegnt, proc v osnovi me pa bremza, ker tud ce rame se spustim, pa tud brez PATA, pa timingi na spd, pa mi sesuva kisto pri 268! smeha je predvsem zato ker 267 mi pa dela brez problema, tudi po vec dni skupaj, brez reseta laufa!
joj joj bom jest probu dobt nov proc=))
p.s. asPeteR a menjava proc?=))))

asPeteR ::

->p.s. asPeteR a menjava proc?=))))

Komot.;) Le, pocaki, da kupim Prescotta, in je tvoj takoj.;) Sam je ze vrsta ... he, he ...

Ja na vse navedeno, je ves velika moznost, da je kriv proc ... Ceprav je tole malo cudno, "da tako mal zdrzi". Recimo jaz sem mogja testiral zadnjic ko je bil malo bolj mraz. Pa je delal lepo na 3366MHz(kera cifra, kaj)(t.j. 280 FSBja) ... Tko, da mene za mal brezza hlajenje ...

Ceprav rame si kje to testiral? Na tej plati, pri manjsem delilniku? No, naj ti povem, da ni nic zanesljivo. Npr: moj prejsni ram, je delal na mnozolniku 1:1 KOMOT, na 230MHz, z malo priganjanja pa 240MHz ... TODA, ko sem dal fsb se visje, in spremenil mnozilnik, pa ta ISTI ram ni hotel delat, tud 200MHz, ne!(mislim, da ma tleke neki vmes pomnilniske optimizacije oz. neka nekompatibilnost rama z cipsetov pri delilnikih, -velika obcuttljivost na signale) Tako, da ni nic zanesljivo! Le v danih ISTIH razmerah, je mozno reci, kako in kaj ...

Kater ram pa imas? Corsair, ne? No, je ta, ne bi smelo bit problemov, toda vseeno, nic ni 100%.
http://blog.stegnar.com

BoLhCa ::

kaj podpis ni dovolj ocitn, drgac mava pa iste rame in sicer twinmose/winbond ch5! ja glede "sigurno dela" mas prov ne. sam glede na drugo mislim de me proc bremza. aja hudo 3366mhz=))) i wish one day...
se grem se mal igrat

asPeteR ::

Ja, podpis je dovolj ociten, sam CE ga pogledas ...;) Drugace pa NIMAVA istih ramov! Jaz imam rame s cipi BH5 in ne s CH5. Ravno tisti ram je imel CH5 cipe k ni bil najbolj kompatibilen z mojim sistemom!

Tako, da je CIST mozno, da te res ram heca! Ker za procesor bi bilo zelo cudno, da bi te ze bremzal, sploh z vodnim, ne? Skratka ce imas moznost, probi, druge rame, recimo Corsair, ali pa take, ki imajo gor BH5 cipe ... Ali pa je morda se opcija TwinMos PC3700 ...
http://blog.stegnar.com

BoLhCa ::

aja tocn ja, ti mas bh5. ves kaj sm razmisljaj corsairi pc4000, to se prav sinhrono do vsaj 267fsb-ja, to se prav de bi mel 3.2ghz sinhronga z rami, pizda bi sekal, sam kaj k so dragi. ja bom probu z drugmi rami pa bomo vidl, no sej zaostajam sam 13mhz fsb-ja=))
te bom ze ujel>:D
:D vsaj upam:D

asPeteR ::

->te bom ze ujel

Aha, ze razumem, kaj te tisci.>:D Jaz ko imam navadno zracno hlajenje imam boljse navitje kot ti z vodnim ...:D

Ja, rami od corsairja PC4000 so res spica, toda majo iste rame gor kt PC3700! Tako, da tle je pa cena pod 50k, tako, da je ze znosno ... Drugace pa ne pricakuj 267MHz, sinhronega s telimi rami ... Ce pa ze bos pa moral narediti en orenk Vmod Vdiima narest ... Drugace pa tudi best rami, OCZ PC4000 gold ne dosezejo teh frekvenc na testih ...(ampak verjetno pa bi z prej omenjenim Vmodom). Pa tudi se ti tako grozno niti ne splaca sinhrono delovanje, glede na ceno, ki jo moras dat. Razlike sploh niso tako velike. Kar poglej: Jaz imam PSB na 275MHz zdele, bandwidth je 8800MB/s, toda ram bandwihth pa je na 220MHz:7040MB/s. Potem pa pogledamo teste pa znese realno pod 6000MB/s ... Torej ima se obstojec ram nekaj rezerve! Recimo(hipoteticno), ce bi zdele samo povecal PSB na 300MHz, FSB pa bi ostal enkak, pa recimo frekvenca proca pravtako, bi se verjames ali ne, povecal tudi realni bandwidth mocno k teoreticni hitrosti rama na 220MHz ...

8-)
http://blog.stegnar.com

BoLhCa ::

ok to je pa ze prevec zame. ja mal itaq de me mot ti z zracnim jest sz vodnim=)

urosbe ::

Cau!

Medtem sem dobil informacije o cenah, tako OCZ, Kingston kot Corsair. Me je pa kar malo zadelo, ker so svinjsko, res svinjsko dragi. Pred 2 mescema sem kupil Corsair TWINX 3200C2 (2x256 MB) za mal cez 30k + DDV + marza, pa sem mislil, da so te malenkost drazji (ma ja, cena je krat 2!). Obup!

Me pa zanima še ena informacija... prebral sem primerjavo med Asus P4C800 in P4C800-E. Kaj ta E je že pri nas? Za tisto prejšnjo vem, kaj pa slednja? Se že dobi pri naših trgovcih?

Drugač moj sistem:
P4P800 Deluxe, 2.4C, 2x256 Corsair 3200C2, Ati All-In-Wonder 9000 64 MB.

LP! Uroš


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

AMD splavil Athlon X2 6400+ Black Edition (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Procesorji
729638 (6690) necromncr
»

Navijanje Pentiuma 4 (strani: 1 2 )

Oddelek: Navijanje
523866 (3011) LittleDevil
»

SiSoft SAndra rezultati za procesorje (arithmetic, MM) (strani: 1 2 )

Oddelek: Navijanje
815075 (3489) billy
»

AquaMark 3 results (strani: 1 2 3 4 5 6 7 )

Oddelek: Navijanje
33315981 (10908) DjTonic
»

Preden pošljete sporočilo v forum, ...

Oddelek: Novice / Procesorji
361908 (1908) mrTwelveTrees

Več podobnih tem