» »

˝no seek complete˝ težave z pekačem

˝no seek complete˝ težave z pekačem

mlakar ::

Pozdravljeni!

Spet so nastopile težave z mojim Plextorjem 40/12/40A, težava pa je sledeča: velikokrat mi javi tole napako:



To se mi je že nekaj časa nazaj dogajalo, pol so mi zamenjali pečko in se je potem mal bolj poredko to dogajalo sedaj pa spet vse bolj pogosto!!??

Pol sm šov na net gledat in ugotovil da ima folk kr velik probleme s tem! Ta napaka se pa pojavlja pri različnih pekačih in pri različnih cd-ji, kolkr sm zasledu.

A kdo ve v čem je težave tle? A je pekač zrel za garanciajo al kako?

Hvala!

LP
  • zavaroval slike: Gandalfar ()

swalow ::

Meni se dogaja isto, le da imam 48x24x48 ... ampak ni nič kaj preveč odvisno od cedejev ampak od hitrosti ... pri 8x brez problemov, pri več pa zjeb* cede. Mislim, da mi je takoj, ko sem ga dobil delovalo čisto normalno, potem sem nekaj flashal firewire in problemi so se začeli. Pol sem spet vrnil nazaj na prvi flash in ni nič pomagalo.

Iščem rešitev!! Bom pa vsekakor poskusil z spremenbo na "cable select" namesto master in sporočim rezultat!

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: swalow ()

wishmaster ::

Jaz imam LGja 48x16x48 in 16X DVD.Cd mi vedno zapiše brez problema.Ko pa CD-stestiram z programom cd/dvd speed.Mi javi ILLEGAL MODE FOR THIS TRACK.CD bere vredu do kakšnih 60-70 minut ,potem pade hitrost na 0x.Potem mi javi zgornjo napako.Enkrat mi je težil z nekim SEEK ERRORJEM.CD lahk zapisujem za 4x ,8x ali 16x hitrostjo in mi še to vedno naredi.Aja,CD-ji so pa LG-jevi.Poskusil sem tudi z MMORE ,SMARTBUY,MAXELL,MEDIANCA pa se še vedno pojavlja isto.Cable select mi ne pomaga nič-sem preizkusil .Zanima me kje je problem.Ali je problem z rekorderjem ali cd-ji.Poskusil sem tudi z nerotom 5,winoncd,easy cd creator
GIGABYTE GA-K8NXP-SLI,AMD ATHLON 64 X2 4200+,4x1024 RAM (GEIL)
5xWD2000JS(200 GB),Gigabyte Radeon 3870 ...

Zgodovina sprememb…

swalow ::

Zanimivo je da nisem pri Plextorju na pejđu nič o taki zadevi našel... če je že kaj narobe z hardverom. Verjetno je tam napaka. Aja naj še omenim, da mam Abit kt7 Raid, z mirror(1) in pekača na primary master, teac cd-rom pa primary slave. secondary mi ne dela.

zile ::

Meni je dolgo nazaj to delal Teac 40x. priklopil sem ga na secondary slave in se rešil problema.
Nero errors.
Mislim da maš problem v hardware-u.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: zile ()

mlakar ::

Jst mam prkloplenga na secondary slave pa ni nč boljš, probal sem pa tut druge kombinacije, tko da tole nebo. Firewire so mi pa tut na servisu posodobl in je isti k**ac??!!

boštjan ::

kaj pa zamenjava ide kablov

mlakar ::

Tut to sm probu, sm mislu da so okrogli kabli kj krivi pa je isto!!??

zile ::

No seek complete.
Nero errors
Mislmi da problem tiči v hardware-u.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: zile ()

swalow ::

Pravkar sem uspešno spekel cd z hitrostjo 48x. In sicer nisem takoj odnehal in probal še z Plextools, katere sem dobil poleg pekača. Stvar je brez reseta v prvo delala. Kot sem malo gledal so poleg PlexToolsov zraven še ASPI gonilniki od plextorja, poleg nerota pa pridejo Aheadovi. Verjetno je stvar tu kje zamuštrana. Bom se zdej še malo poigral z nerotom, da vidim, ako ga lahko usposobim....

ČE kdo rabi CD od plextools naj pove, enega sem si že skopiral .. :)

swalow ::

No pravkar sem zakljčil, da Nero enostavno ne dela. Speče CD do 88%, potem pa blokira pekač in software. če dobim še kakšno idejo sporočim.

mlakar ::

No meni se ponavadi ustavi na začetku pri 6% - 9%, tm zlo dolg čaka, tko vrti cd v prazno, tko po sunkih. In potem po minuti cukanja nadaljuje z peko ali pa javi ta error in izpljune cd.

swalow ::

Hmm, pravkar sem inštaliral ASPI Layer 4.71.2 in zaenkrat dela vse. Pri različnih hitrostih sem pekel in brez napak.

Sicer pa se dobi na www.adaptec.com. PA veliko sreče.

-----

Zdej sem probal še nerota in zgleda da deluje. Edino nezna zaključit CD.ja "Error Fixation" al nekaj takega. Bodo pa vsaj spečeni podatki. VEliko sreče ostalim pri reševanju problema, upam, da sem kaj pomagal.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: swalow ()

mlakar ::

JSt sm to inštaleru pa mi je pol pru cd uredu zapeku, zdj pa spet stara pasem. A je kakšn poseben postopek za namestite tega?

swalow ::

Jebelacesta... meni isto neče več normalno delat. Samo mogoče, ker se potem nerota speti inštaliral in ... vrag si ga vedi ... bo treba itak sistem od nule postavit, da bodo stvari od začetka normalno delale.

mlakar ::

Jst sm sistem že probu čist na frišn postavt, iz nule, pa ni nč pomagal!

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: mlakar ()

swalow ::

To mislim predvsem zaradi ASPI layerja, ker poleg w2k pridejo 4.60 (se mi zdi), poleg 98 jih sploh ni, ... za 4.71 pa je za w2k (katere uporabljam) še dodatno inštalirat in očitno je, da aspi layerji od Nerota dosti bolj zafrkavajo (v mojem primeru) kot pa ostali. Še vedno obstaja možnost, da te datoteke obstajajo na mojem disku in da jih ostal software uporablja... zaradi tega sem mislil formatirat in na novo postavit sys.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

NEC dvd-rw 3500/3520/3540 (strani: 1 2 3 427 28 29 30 )

Oddelek: Strojna oprema
1496100874 (25383) nuclear
»

Plextor writer 24/48/48 problem! (strani: 1 2 )

Oddelek: Strojna oprema
644570 (4079) Hux
»

Problem z plextorjem 48/24/48

Oddelek: Strojna oprema
131091 (870) Ghero0
»

Nero serje

Oddelek: Programska oprema
91456 (1106) Berserk
»

Svaka čast tistemu ki reši.... (strani: 1 2 )

Oddelek: Pomoč in nasveti
593523 (2489) ~Panter~

Več podobnih tem