» »

[DivXviD] Yamakawa predvajalniki

[DivXviD] Yamakawa predvajalniki

kromosom ::

itak37: YUP .. novi firmware je na www.chiptrade.si

synt ::

@PIKI64,@Frame
Res sta carja. Me pa zanima ali je kaj možnosti za odpravo težav pri sub formatu, ki sem jih omenil?
lp
synt

tomba ::

Jaz sem tudi za vecje crke... Bi predlagal, da se naredi se en FW, ki ima vse ostalo enako, razen da so crke vecje, pa nekoliko nizje bi lahko bile pozicionirane. To bi bila verjetno hitrejsa resitev, kot pa to, da se poskusa vpeljati nastavljiva velikost (cesar se pa tudi ne bi branil :D).

1234567890 ::

;(( Folk! Kam priključim kabel za nadgradnjo FW preko PC v mojo yamakawo dvd 335? (ima dva 4 pinska konektorja) Kak naredit datoteko za nadgradnjo, namreč programMTKRemaker mi noče shrant te datoteke (File/Save Serial je siv sam File/Save CD je omogočen)

Zgodovina sprememb…

basokiller ::

Frame

Zdravo,

Moj mail nikakor da pride do tebe.Pošlji mi prosim originalni mtk.bin na info@mreza.si ker nikakor ne uspem up-grejdati yamakawo, tudi z najnovejšim fajlom ne prime.Če pa še orig. firmware ne bo prijel bom pa odnesel-poslal na chip, ok ?
Lepa hvala vnaprej.
sof forewer

piki64 ::

Hi!

Ja glede podnapisov (pozicije, velikosti) se da veliko še narediti, tako kot je to na yamadi6700,bellagi AD2020,.. in ostalih. Bi pripel vzorčno slikico pa ne vem kako?

Samo za to je potreben čas, čas pa je denar:)

LP, Piki64

tomba ::

Zivijo,

predlagam (in pozivam) torej uvoznika CHIPTRADE, da vlozi se nekaj "casa" :D v to, da se zadeva porihta do konca in da pri tem angazira tiste, ki vejo, kako se temu streze (Piki64), da bo "cas" optimalno izkoriscen. Se mi zdi, da je ze kar dolznost prodajalca, da prodaja le izdelek, ki je primerno "lokaliziran".

Saj se je do sedaj ze marsikaj zrihtalo, ampak sam nacin je pa bolj tako, pomislite ce bi tako delali/prodajali avtomobile :) Zavore bi delale, ampak v ovinkih, ki so vecji od 45 stopinj, pa bi zacelo stekati, malo bi prijelo in malo ne. Za tiste, ki prezivijo, je upgrade na voljo na spletni strani, cez kaksne 3 tedne, neuradna verzija, ampak pravijo da dela!

Ok, ne vzet tega totalno resno, je bolj misljeno kot dodatna vzpodbuda, ceprav nekaj je pa le na tem... :D Sploh glede na to, koliko dodatnega casa so vlozili v to nekateri posamezniki (Frame, Piki64, etc.), kar bi moralo delati ze od samega zacetka. Torej? :)

Valentin ::

Hm, tele Yamakawe so ble pa včasih precej bolj popularne...:\

@Frame, piki64
Kakšne so kaj možnosti za povečavo fontov podnapisov za 375-ko ?

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Valentin ()

piki64 ::

@Valentin:
Da se narediti sledeče bolj pomembne spremembe:
- izbor fontov
-izbor barve podnapisov (samih fontov, obrobe, odzadja)
- pozicija podnapisov (X,Y pozicija)
-MP3 ID TaG Info

in še kakšne druge kozmetični popravki.


LP, Piki64

basokiller ::

@piki64

Piki ve vse.

Poskušam narediti upgrade zaflešane yamakawe 335 s pomočjo kabla.Imam Mtk tool, imam kabel narejen iz kabla za Nokio, ne vem pa kam v yamakawi naj priklopim rx,tx in ground.Namreč znotraj so kar štiri konektorji podobni kot na osnovnih ploščah za cd, dva malo večja in dva malo manjša.Pomagalo bi če mi bi kdo povedal( glej s sprednje strani desno prvi konektor ta manjši na primer).Any help?

LP
sof forewer

zooo79 ::

@piki64

mogoce mi lahko ti pomagas
ce povecam podnapise (na zadnjem FW http://www.chiptrade.si/Target10.2.2005... ) mi spodnja vrstica delno prekrije zgornjo vrstico.
sem spremenil(mislim da vse) kar je za spremenit na roko in poizkusil tudi z mtkwindow, vendar je v obeh primerih tezava enaka

ves mogoce kaj je lahko problem in ali lahko pomagas?
hvala
zooo79

piki64 ::

@basokiller: gledeh priklaplanja teh telefonskih kablov ne vem točno kako kaj pride. Jaz prodajam že narete kable, ki jih vtakneš v konektor in ne rabiš čisto nič razmišljat.


@zoom79: ja problem je v tem, ker moraš povečati okno za podnapise in okno v katerem se nahajajo. Sicer baje vse gre z MTKWindows, vendar sam raje vse ročno naredim v kodi, ker tisto potem 100 deluje.


LP, Piki64

basokiller ::

@piki64

Jaz bi imel takšen kabel kot ti praviš.kako ga lahko kupim oz.ali je to tudi serial kabel?
Kakorkoli že v vsakem primeru bi ga želel imeti oz.kupiti.Povej kako in sva zmenjena.

Lp in hvala za odgovor
sof forewer

piki64 ::

@basokiller: kontaktiraj me na moj email:piki64@medvedek.org, pa se bova zmenila.

LP

Stepni Volk ::

O tem kako in kaj z zafleshanimi komponentami in kabli: [divXvid] Popravilo zaflashane divx komponente in flashanje

zooo79 ::

@piki64

naceloma sem to naredil
nisem pa siguren ali sem povecal obe okni, ko sem delal na roko. mi lahko ti pomagas?
povecal sem uni init za velikost podnapisov
in okno za podnapise (okvir ki ga vidis v mtkwindows). ne vem kaj se bi moral povecati. morda uni zelen okvircek, ki ga vidis z mtkwindows(ce je tako za tega ne vem kje se spremeni)

z mtkwindows pa sem sigurno to naredil pa ni bilo nic boljse

hvala

tomba ::

@all

a je ze komu ratalo povecat in morda tudi prestavit podnapise? Da postane koncno tale Hagavaga (Yamakawa) uporabna...

Vsakic ko pri kolegici vidim kak film na Yakumu in potem pridem domov na Yamakawo, se ugriznem :O , zakaj sem kupil to rec... Pri Yakumu vse spila, iz trgovine ven, brez tega ze nekaj-mesecnega nategovanja z Yamakawo in ChipTrade-om... :| Pa se drazja je Yamakawa... :O

Valentin ::

> Da se narediti sledeče bolj pomembne spremembe:
> - izbor fontov
> - izbor barve podnapisov (samih fontov, obrobe, > odzadja)
> - pozicija podnapisov (X,Y pozicija)
> - MP3 ID TaG Info

> in še kakšne druge kozmetične popravke.

@piki64
Sicer sem ti pred časom že pisal v zasebna sporočila in na email, pa si verjetno spregledal.

Zanima me seveda, kakšne so možnosti, da to narediš in pod kakšnimi pogoji...


Aja, Yamakawa 375 MP3 ID Tag info že ima...

piki64 ::

@Valentine: Ja ker ni nikakršne organiziranosti uporabnikov Yamakawe (prodajaleca kot takšnega izboljšave vrjetno ne zanimajo oz. da bi podprl razvoj FW), sem se odločil, da bom spremembe v FW naredil, vendar se jih bo dalo aktivirati le preko serijskega kabla (oz. povezave preko PC-ja). Seveda to ni enak kabel, katerega načrti so na internetu, temveč je to proizvod lastnega razvoja. Vsak bo imel z enim kablom možnost nadgraditve 2 predvajalnikov, za ostale bo treba dokupiti "kredite", generacija koda bo dosegljiva preko serverja na internetu.


LP, Piki64

Valentin ::

OK. Meni odgovarja.
Sporoči, ko bo kaj novega...

drotek ::

Tudi jaz se strinjam
LP Drotek

tomba ::

@Piki64

No, pozdravljam tako iniciativo in tudi jaz sem pripravljen prispevati nekaj "casa" (cas=denar:D ), ceprav bi mocno mocno apeliral na kak enostavnejsi sistem, ko clovek ne bi potreboval ne vem kaksnega hardware-a in kompliciranega postopka za update.

Ali pa, ce bi za nas malo manj hardware-sko usmerjene obstajala se kaka rezervna varianta. Nimam sicer prave ideje, ampak morda se bo pa se kdo drug kaj spomnil?

Kar se pa prodajalca tice (CHIPTRADE), pa pomeni to padec na najnizjo mozno raven - prodati neustrezen produkt in prepustiti kupce, da se znajdejo kakor kdo ve in zna. Ce bi imel clovek vec casa in volje, bi se s pravnimi sredstvi spravil nad lumpe, tako pa... Kaj hocemo... Vemo pa za naprej, prste stran od CHIPTRADE-a!

Piki64, vsaka cast!

Lp!

Valentin ::

Frame je bil tudi precej aktiven na izboljšavah FW-ja, sedaj je pa izgleda čisto obupal nad Yamakawo...;)

basokiller ::

@Tomba

Ta zadnji firmware, ki ga je malo porihtal Piki sploh ni tako slab.Kar se pa tiče chiptrade-a,fantje so prijazni.Da pa nočejo vložit v financiranje novega še boljšega firmwera je pa brž kot ne logično.Prej ko slej se bo našel nekdo, ki bo firmware porihtal na tak ali pa drugačen način.Sicer pa ga ni junaka ki bo naredil tak firmware ki bi bil vsem všeč.Eni bi že radi več časa posvetili nastavitvam kot pa gledanju.Torej gor dajte ta zadnji firmware, pa več gledajte manj nastavljajte.

LP
sof forewer

jg ::

kaj naj rečem? sem kar malo razočaran nad vsem.
potrjujem, da so fantje na chiptrade res prijazni, to pa mi nič ne pomaga. player imam že skoraj pol leta in še vedno so rešitve samo delne. drugi konkurenčni playerji imajo zadeve dosti bolje poštimane, pa še za manj denarja jih dobiš nekatere.

poleg mene so takrat kupili yamakawo še 10 ožjih prijateljev, zdaj mi je žav. od takrat se vsakemu, ki me je vprašal za mnenje (vsaj kakim 20) odsvetoval nakup yamakawe in priporočal yakumo ali pa kissa.

v upanju, da bodo na chiptradu postorili kaj za svoje kupce tudi na tem področju, vas lepo pozdravljam.

@piki64, samo tako naprej. kabel že imam, je pa rešitev res malo nerodna.

basokiller ::

@jg

Glej imam tudi kissa-a poleg yamakawe, ampak ti povem to je šele pain in the ass, ne podpira qpel, vsak novi (uradni) firmware je večji šit, nikoli ne veš če ti bo kiss špilal ker ima vgrajenih več različnih pogonov pa potem enemu en firmware lepo dela drugemu pa zopet ne. Če že moraš (mislim res moraš) komu kaj svetovati da ge ne zaj...š preveč raje predlagaj yamada 6700.

Lp
sof forewer

jg ::

@basokiller
hvala za pripombo, tudi yamada je na mojem ožjem spisku. sicer pa je zelo odvisno od komu svetujem, kaj rabi in kakšno je njegovo predznanje.

upam pa, da bo tudi yamakawa prišla na pravo mesto (poštimala zadeve do konca).
sicer bo povratek na slovenskem tržišču zelo kratek.

lp

BigFoot ::

Sem prebral vseh sest strani, pa se nisem zasledil tega vprasanja. Kako je z zoom-om na Yamakawi 335? In to tako pri DVDjih kot pri Divx/XviDih? A se da zoomirat film zvezno (ala Yamada 6700), a podpira samo 2x zoom (ala Xoro 415)?

Stepni Volk ::

jg - zato imamo stalno temo (STICKY): [DivXviD] Kateri Divx predvajalnik?

Poleg tega vam priporočam, da če želite imeti vse resnično porihtano, kontaktirajte piki64... naredil je veliko FW za različne predvajalnike. Če bo zainteresiran vam bo sam sporočil.

Zgodovina sprememb…

basokiller ::

@VSI

Čas je za organiziranje uporabnikov yamakaw na lastnem nivoju.Sigurno nas je 50-60.Zato predlagam da se organiziramo, kontaktiramo Pikija on zrihta softwer v nulo, mi pa prispevamo vsak nekaj šoldov.Stepni-prevzameš nalogo?

LP
sof forewer

BigFoot ::

A lahko meni kdo odgovori na vprasanje ki sem ga postavil par dni nazaj: Kako je z zoom-om na Yamakawi 335? In to tako pri DVDjih kot pri Divx/XviDih? A se da zoomirat film zvezno (ala Yamada 6700), a podpira samo 2x zoom (ala Xoro 415)?

basokiller ::

@BigFoot


Kaj naj bi bilo to "A se da zoomirat film zvezno" ?Če mi razložiš lahko probam pa ti odgovorim.
sof forewer

BigFoot ::

Po domace povedano da imas vec opcij za zoomirat ko pa samo 2x. Se pravi recimo 1.2x, 1.4x, 1.6x...

basokiller ::

@BigFoot

Yamakawa 335 dvd in divx zoom 2x, 3x, 4x, 1/2, 1/3, 1/4.Ok?
sof forewer

BigFoot ::

A recimo 1.5x povecave pa nima?

basokiller ::

@BigFoot

Nee, a ti to mene zajeb...š.Saj sem lepo napisal kaj ima.Če rabiš še kakšno informacijo o yamakawi 335 ti z veseljem odgovorim.
sof forewer

bluee ::

bok,

predlagam, da se tisti z yamkawo vzamemo skupi in zberemo denarce, da pikiju nabavmo yamakawo. poj neo problem, da piki nardi en kul firmware.

bluee

Runnagain ::

In kaj bo potem piki64 z se eno komponento, pa brez zasluzka?

BTW, Stepni in pa Piki64, lepo ponovno aktivna (sam malo manj, ves cajt vzame stanovanje).

Lp, Runnagain!!

hacker05 ::

Ali mi lahko kdo pošlje firmware za yamakawo 335 originalni ali pa različen od onih objavljenih na chiptrade strani! THX! moj mejl:borut.pangos@siol.net

AnDr3j ::

Zgleda da s(m)o vsi obupali.
Ali? :\

piki64 ::

Hi!
@Andr3j: Niti ne. V roku enega tedna pripravljam eno ali dve varianti novega FW-ja:

Kaj bosta podpirala (v grobem):
- Packet Bitstream
- izbor fontov za podnapise (tudi normalno bodo veliki, kot so na drugih playerjih)
- dolga imena v file browserju
- srt fix
- (morda tudi podpora različnim imenom podnapisom )
- itd...

Sicer pa za kaj več kontakt:piki64@medvedek.org
LP, Piki64

lipan ::

Končno spet nekaj upanja!
Bravo piki64!!!

astromaus ::

Pozdrav!
Sodelavec ima omenjen DVD player in pravi, da so fonti zelo mali za branje in da sploh ni šumnikov. Jaz zadeve nisem videl, niti nisem pregledoval nastavitev. Kaj mora nastaviti, če hoče normalno gledati filme s podnapisi? Pravi, da v priloženih navodilih ni nič napisano.

LP

basokiller ::

@za yamakavce

Zunaj je nov firmware (piki64).Izboljšave so sledeče:
- podpora za packet bitstream
- podpora za srt,sub,smi,ssa podnapise
- izbor različnih podnapisov (fonti, barve obrob, fontov,..)
- pozicioniranje podnapisov po x,y osi
- pa srt fix, pa podpora 128 znakov v podnapisih
- dolga imena v filebrowserju
- prikaže tudi kateri podnapisi so na cd-ju (v filebrowserju)

Ni kaj čakat,pobrat naložit in uživat.Verjetno je to ta boljši firmware za yamakawo do sedaj.

Lp
sof forewer

drotek ::

Lep pozdrav

In kje najdemo dolpoteg novega FW

astromaus ::

Pozdrav!
A je ta FW (Pikijev) za Yamakawo 375 HDTV ali za 335?
Jaz bi potreboval nujno za 375!


Hvala!

LP

Zgodovina sprememb…

basokiller ::

@Yamakavci

Novi firmware je za yamakawo 335 dobi se lahko če kontaktirate Pikija na piki64@medvedek.org.Izboljšave so občutne.Go for it.
sof forewer

lipan ::

Naložil nov firmware za yamakawo,razlika je očitna !!
Piki 64 hvala za trud.

alexo ::

A nov firmware prepozna tudi podnapise z drugačnim imenom kot je ime filma?

lp

jg ::

naložil nov fw. priporočam vsem, popravki so očitni.
Piki64 samo tako naprej!! hvala za trud.

ta fw ne prepozna podnapisov z drugim imenom.

lp

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: jg ()


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

[DivXviD] Yakumo predvajalniki (strani: 1 2 3 425 26 27 28 )

Oddelek: Zvok in slika
1388188169 (25093) gasper6201
»

[DivXviD] Evertone predvajalniki

Oddelek: Zvok in slika
3814080 (5392) Jedi Master Yoda
»

[DivXvid] Majestic Predvajalniki

Oddelek: Zvok in slika
315792 (2857) zelek
»

[DivXvid] Grundig predvajalnik

Oddelek: Zvok in slika
53814 (3278) lolek84

[DivXviD] Kateri Divx predvajalnik?

Oddelek: Zvok in slika
1531242 (14495) Stepni Volk

Več podobnih tem