» »

50let laži in norčevanja!!!odgovor je tukaj"v vesolju nismo sami

50let laži in norčevanja!!!odgovor je tukaj"v vesolju nismo sami

««
4 / 60
»»

Person ::

Em, a misliš, da meni gre tako slabo slovnica kot njemu? Verjetno o ni dobil 5 točk iz slovenščine na maturi.
Pa malo preveri ostale moje poste, pa datum včlanitve ...

Pa namesto da tukaj nekaj bluziš, raje poizkušaj najti, kdo laže.
Let's make something useful!

CCfly ::

Em, a misliš, da meni gre tako slabo slovnica kot njemu?
Da.
"My goodness, we forgot generics!" -- Danny Kalev

Person ::

Argumentiraj.
Let's make something useful!

Hammer123 ::

Ma tema je taka, kot da bi bral Lady! Totalno brezvezna, ker drug drugemu mečete polena pod noge in se j..... u glavo. Spotikate se ob vrstico kako je zapisal svoj poklic,... Kot da je to tako zelo pomembno!

Sam osebno se ne strinjam z lacotto1234 in ramses-om 324, vendar pač sprejemam njuno mišljenje. Tudi jaz mislim da so njune teze bolj "lovske", vendar ju vsaj poslušam, kaj hočeta povedati!

Mislim, da če se imamo za tako napredne, razgledane,... zakaj ju ne bi mogli vsaj poslušati in jima argumentirati naša stališča? Mislim da bi bilo to dosti lažje od lektoriranja!

Pa še eno vprašanje: Ali bi se dalo s kakim dobrim teleskopom preveriti če je zastava res na naši Luni? Koordinate imamo dane, tako da...

Lp!

Gundolf ::

Ah, ne se brezveze kregat, sploh je pa Person postavu čisto jasno vprašanje v nasprotju z avtorjem te teme.

Papica, iz naše lastne orbite večina najmodernejših satelitov vidi na kakšen meter natančno. Oziroma malo manj, ampak morajo biti obvezno v zelo nizki orbiti. Za zastavo ali ostanke ostale opreme bi rabil prekleto velik teleskop z zelo dobrim aktivnim zrcalom. Morda bi se dalo s Hubblom ampak so tu verjetno še drugi problemi. So pa na luni pustili mislim da zrcalo, tako da z laserjem ga najdeš (in dobiš odboj).

Nazaj k Personu, mislim da avtor tistega članka nabija nekaj v tri krasne (obupno išče neko teorijo). Prvič tisti skyline že od začetka ni videti kot noben skyline in niti kot kaj, kar bi kdo rezal. Kar se pa manjkajočih delov tiče pa ne vem kaj bi rekel. Tudi tisto, da je nekdo slabo rezal ven kvadratek in pri tem ponesreči naredil še eno črto je BS. Še na 14" monitorju bi opazil tisto črto. Tako da če bi hoteli da kaj ne pride v javnost bi se malo bolj potrudili. In na prvem mestu sploh takih slik ne bi objavili, daj imajo še ostalih dovolj. Vem pa premalo o prenosu slik na zemljo, tako da ne vem kako izgledajo tiste z napakami. Bi pa preden bi temu tipu verjel, še poizkal druge informacije na to temo.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Gundolf ()

Person ::

@Gundof
Bravo ... si pa na žalost prvi, ki je to ugorovil:\
Let's make something useful!

krneki ::

Videti se zastave ne da s teleskopom.

Hammer123 ::

Se pravi so zrcalo pustili blizu zastavice. Zakaj so potem tukaj taki problemi(glede izleta na luno)? Privrženci zarote naj gredo "streljat" z laserjem, pa naj se sami prepričajo.

Zgodovina sprememb…

Gundolf ::

wiki
Tule je bolj natančno napisano. Nisem vedel da je VLT zadosti natančen za take poglede.

Gundolf ::

The Flat Earth Society was one of the earliest complainants about the veracity of the Apollo missions. They argued that the famous "earthrise" photo from Apollo 8, with the Moon in the foreground and the Earth in the background, was a fake. The primary basis of their claim was that it did not square with their hypothesis that the Earth is flat.

Ampak tale izjava (se najde na mojem prejšnjem linku v wikipedii) je pa za spravit :D To bi bil zanimiv poster. Tista slavna slika, pa tale napis zraven. To bi koj obesu na vrata.

Stepni Volk ::

30 oktobra 2005 ob 4:19 (lokalno) bo Mars ponovno malce bližje zemlji: 69 milijonov kilometrov. 27 avgusta 2003 je bil celo nekoliko bližje: 56 milijonov kolimetrov.
KLIK
+ povezave na strani, do 10 najboljših fotografij, vključno s fotografijami Hubble-a iz omenjenega leta 2003.
Hitro nakupit teleskope :)

Roadkill ::

Pri marsu itak že s prostim očesom opaziš da je oranžen... Kje je tle hoax? :)
Ü

Ramesses II ::

Mogoče mi je udarlo v glavo ker imam IQ 131...:D

In še nekaj ...to ni documentarec, ampak je pričanje pred poroto o vpletenosti v take projekte.Ti kr snemaj documentarce na SLO2 pa boš res koga prepričal.:))
To kar ti jaz postavljam naprej je National Press Confrence!če veš kaj to pomeni?
Zakaj sem čakal 4 leta???to sem videl nekaj mescev nazaj! Poznal sem pa že od prej ker sem sam doživel nekaj podobnega v zvezi s to temo...to mi je samo potrdilo da "zvezde"(tako kot pravite nekateri) ne plavajo 200m nad zemeljsko površino in stojijo na miru.
Ptah-Seker-Osiris

Matev ::

In zakaj pol ljudem lagat da je Mars rdeč planet, če je v bistvu moder? (če bi bilo seveda res da je moder)



ramses? kaj ti je

mars je rdeč ker ga atko vidimo iz zemlje

če ne verjameš kdaj stopi ven in poglej v nebo
tista rdeča pika gori je mars (če se bo takrat videl)

Gundolf ::

Ramzes: ko sem se skliceval na dokumentarec sem imel v mislih tisti omenjeni francoski 'dokumentarec'. Ko ti praviš "National Press Confrence!" te pa lahko samo nekaj vprašam - zakaj se o tem nič ne ve (razen na omenjenih spletnih straneh) - če je to tako velika stvar in so bili celo novinarji zraven (in to ne tisti od rumenega tiska?. Res pa da nisem pogledal te konference, ker se mi ne da. Morda je bila tema tako neumna, da potem nihče ni hotel poročati o njej. Bi jo gledal, če bi slišal kaksne konkretne in zanimive dokaze o čem, kar so se na tej konferenci pogovarjali.

Če želiš še en razlog zakaj te ne jemljem resno - to tvoje nadaljevanje z tem da je mars v resnici bolj moder in da NASA ter ESA (da rusov, japoncev in kitajcev - vsi z močnimi vesoljskimi programi - sploh ne omenjam) to očitno prikrivajo. Čeprav bi bila to nadvse zanimiva oblika sodelovanja med vladami in mednarodnimi znanstveniki - če bi bilo seveda res.

Matev ::

In še nekaj ...to ni documentarec, ampak je pričanje pred poroto o vpletenosti v take projekte.Ti kr snemaj documentarce na SLO2 pa boš res koga prepričal.:))


ko bi ti vsaj uporabljal presledke za ločili

krho ::

Tudi jaz dobim space invajderja na tisti sliki kot Person.
Če kdo ne verjame, lahko odpre original sliko iz nase in poizkusi še sam.
Koordinate so ~ 500px+ po x in ~ 50px po y

To sicer ne pomeni, da verjamem v tisto, kar je ramses/lacotta napisal. je pa treba slike na Nasini strani vzeti v zakup.
si.Mail odprto-kodni odjemalec elektronske pošte. - http://www.simail.si
Uredite si svojo zbirko filmov, serij in iger - http://xcollect.sf.net

Avenger ::

Space invader, ROFFLE! Prav zanima me, kakšno bi bilo uradno pojasnilo NASA... Mogoče ma pa eden izmed tehnikov zadolženih za slike, smisel za humor?
It is better to be hated for what you are than to be loved for something you are not.

Gundolf ::

Očitno sem jaz neumen in/ali slep ker ne vidim tega space invaderja.

Person ::

Let's make something useful!

Gundolf ::

Aha, jpeg artefakt. Zakaj vem da je to dejansko artefakt? Ker se (vsaj po x koordinatah) ujema s jpeg artefakti, ki so lepo vidni na spodnjem delu slike (če kdo ne ve kaj to je, to je značilno za preveč kompresirane jpeg slike, na katerih nastanejo vidne 'črte' oz. je slika videti kot bi bila razsekana na kvadratke). NAstal je pa najverjetneje tako, da so bili približno na tistem mestu eden (najverjetneje le eden) ali več pixlov rahlo drugačnega odtenka, najverjetneje ne popolnoma beli. Po kompresiji so se pač razcveteli v 'space invaderja'. Shit happens. Zakaj pa so bili že na začetku rugačne barve pa seveda ostaja vprašanje. Da kompresija dejansko ustvari take artefakte se vidi iz roba belega ozadja in spodnje dejanske slike. Tam notri če dobro iščeš (in pravilno barvaš) lahko najdeš verjetno tudi jezusov obraz.

Ima pa avtor tiste strani bujno domišlijo (ina potrebno količino paranoje). Ker ne vem zakaj bi drugače tisti beli del slike imenoval skyline.

krho ::

Tko na hitro.
Naprej pa lahko kdu drug gre štrihat: slika
si.Mail odprto-kodni odjemalec elektronske pošte. - http://www.simail.si
Uredite si svojo zbirko filmov, serij in iger - http://xcollect.sf.net

Zgodovina sprememb…

CaqKa ::

lol. iz enga artefakta so naredli space invaderje :)
me zanima kaj najdete v mojih slikah iz dopusta, ki imajo kvaliteto jpeg kompresije na 25% :)
verjetno res jezusa.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: CaqKa ()

korenje_ver2 ::

ja ja... sej vemo da si bil v avstraliji.

Goldee ::

Prebral sem prvi post in nisem si mogel kaj, pa kjub temu da sem na delu, si vzel urico, ter prebral vse poste do zdaj. Priznam, da sem se ob razlicnih komentarjih lepo nasmejal :). Ne ramses nisi me preprical. Saj lahko imas svoje mnenje samo me ja pa zbodla ta izjava:
Očitno slepo verjamete vsemu kar se vam natumba!
Zdaj pa ne vem kdo tukaj verjame vsemu kar se mu "natumba"?
Seveda pa ne smem mimo tvojega pripetljaja na morju in tvojim bliznjim srecanjem z nezemljani... kolk ste pa spil tist vecer? Aja a si sploh tolk star ze, da lahk pijes?

LP,
Matej
And Now for Something Completely Different...

-two things I like about UK -Monty Python & Pink Floyd-

CaqKa ::

korenje_ver2 da ti bo lažje.

pač očitno nekateri rabijo ponazoritev kako izgleda artefakt v jpeg slikah..

BlazP ::

Ramzes324: Ka teb ni jasn. Eni ti tule lepo med vrsticami povejo, da jim dol visi za take teorije. Pa eni se pac ne mislijo v naprej na obroke sekirat zaradi potencialnih katastrof, ki se nam bojo zgodile nevem kdaj. Ti pa se kr vsakic na novo vbijas ("PEJTE SI POGLEDAT PEJTE SI POGLEDAT, PA BOTE VIDL KA SE DOGAJA, DA SE BOTE LAHKA SEKIRAL!!!!111oneone") ene in iste stvari.

Aja pa ko smo ze glih mi z razvojem na balkanu....sej ni cudn, ce inzenirji elektronike, namest da bi elektroniko studiral, se ukvarjajo z iskanjem NLPjev.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: BlazP ()

Vikking ::

Tudi jaz dobim space invajderja na tisti sliki kot Person.

To me spominja na iskanje kolesarja na nalepki od laškega piva.

Matev ::

če tisto sliko dobro pogledate in prefiltrirate dobite na stotine raznih podob ven
od sexa do space invaderjev

kaj je že tisti test z packo črnila?

Ramesses II ::

Jaz o Luni nisem nič trdil!!Samo glede Marsa!!Glede Lune pa mislim, da so res bili na njenem površju. Ker si USA ne bi dopustila, da bi jih Rusi prehiteli. Tako je lahko samozavestno prevzela ime države, ki je poslala "prvega človeka na drugi planet"! Zakaj pa ne bi bilo res...Slišal sem , dčeš da to ni res ampak nisem opazil nobenega trdnega dokaza, razen domneve. Gledal sem v medijskih Arhivih novic pa ni bilo nič, kar bi kazalo da je bilo objavljeno s konkretnimi dokazi...
Trdil sem še od oboroženih satelitih s katerim se ne strinjam, omenil sem da bi lahko z energijo, ki so jo proizvedli pomagali celemu svetu, in s tehnologijo rešli marsikateri svetovni problem. Revščino po svetu....glede na to da ustanove zbirajo že stoletje denar za Afriko pa še danes ni nič....1/3 res pride v roke Afričanov...pa še to dvomim....2/3 pa porabijo za svoje delavce in administracijo...Kaj se vam zdi to realno?....Enostavno te organizacije porabijo več kot cela Afrika??!! ZAto pravim...na našem svetu je izkoriščanje delavne sile in ljudi... To je moja vizija in s tem da pomagam temu projektu, ki zajema vse to je zame edinstvena stvar, ki bi za njo posvetil tudi svoje Življenje!!!! Če se vam za to zdim čuden ali kar koli drugega??!!Vam ne morem pomagat...
Jaz ne žalim nobenega..ne morem pa to trdit za marsikoga na tej strani!!
Zato se mi ne da več ukvarjat s takimi....tako da tudi tisti, ki bi ga res zanimalo glede tega projekta, me nima možnost vprašat!!Ker ne uspem brat vseh komentarjev....Vsake tolko pridem pogledat in vidim same brezvezne debate in žaljivke!!
Mars je rdeč planet....ampak ne cel!!! Slike pa so kazale da je rdeč v celoti brez vode!

SLIKA

Sem spremenil Nick name!!!Bil sem lacotta1234....drugih nickov nimam..očitno jih drugi imajo ker temu dvomijo!

Lep pozdrav
Ptah-Seker-Osiris

Zgodovina sprememb…

Matev ::

"prvega človeka na drugi planet"!


luna ni planet
je satelit

pa za božjo voljo popravi si tipkovnico ali pa pojdi v šolo: PIKA se ti zatika kot ne vem kaj

malo splošne izobrazbe ti res ne bi škodilo

Thomas ::

> očitno jih drugi imajo ker temu dvomijo!

Temu dvomimo in imamo samo en ubogi nick ... |O Sem že mislil, da vidiš Slotech pink, pa zato menjaš nicke. Pa zgleda da ne. Tako neumnega threada pa še ne. Dej pospravi vse te tvoje nicke in se zglasi na Misterijih. Bo v jeseni dvojna številka. Če ne trojna.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

korenje_ver2 ::

ramses324, nima sam nasa satelitov. nej ti povem se enkrat: sem videl mars iz teleskopa, je rdec. rdec je pri nasi, esa, javornik in drugod...
zelen al modr, karkoli ze, je samo pri teh tvojih hoax neuradnih linkih.

Ramesses II ::

MATEV zaleti se v zid... Tvoje vzgoje noben ne potrebuje..

Ne.. luna je luna......in kako so rekli ta stavek v 60 letih..Kaj razumeš Angleščino?

Očitno tukaj večina ne pozna Angleškega jezika, ker noben ni prebral ali poslušal, kar sem vam dal za pogledat in prebrat...upate si trdit nekaj kar niste preverili..... Pol pa se nekateri ukvarjajo z mojo slovnico...hahaha... Ma ste res zabiti in omejeni, nimate nič pametnega za povedat, kot se ukvarjat z oblikoslovjem!! Saj zato pravim...da se mi prav ne- da- več...preveč ste trdi...brez argumentov...brez besedil in dognanj...brez intelektualnosti.....skratka brez ARGUMENTOV!

Tipkovnico pa si bom kupil novo da bom razveselil eno dušo, ki nekaj bluzi na internetu!!!ha ha ha Ma kako si naiven in kratek...ma kdo si ti sploh? Pa kaj bi rad? Ti manjka kaj v možganih..ali jih imaš kje spodaj... Dvomim da imate nekateri več kot 15 let!!! In kaj sploh delam tukaj nevem!!ooojooojjjooojj.....:O
Ptah-Seker-Osiris

korenje_ver2 ::

kva pa vem kaj dela "inzInir elektronike"... verjetno se v osnovni soli po riti praska.

Highlag ::

Ravno med dopustom sem se prebijal skozi Štoparski vodnik, kjer v "Mostly harmless" zemljani odkrijejo 10 planet našega osončja na katerem potem ždijo Grebulonci in opazujejo Zemljo. (ker so pozabili kaj morajo opazovati). In potem tule in na 24ur.com berem, da so odkrili 10 planet našega osončja.

Sem rekel to je to. :D
Duglas je za zo vedel že 92 leta.

Če se pa spomnite so v času, ko so teleskop ravno dobro izumili mislili, da ima mars kanale, ker so jih videli skozi teleskop. (Čudno da se nihče ni spomnil obrniti kakšne leče po njeni osi. Takoj bi videli, da ni kanalov.) Potem so prišli boljši teleskopi pa so Marsovci kanale hitro zasuli in poravnali, da jih nebi odkrili. Pa še tisti misteriozni obraz. Ko so videli nov poizkus fotografiranja z boljšo resolucijo so ga bogi Marsovci morali razstreliti, tako da so odstranili še en dokaz o svojem obstoju.

Sam mislim, da Marsovčki skoraj sigurno obstajajo še kje v tem vesolju. Vendar si ne predstavljam zakaj bi težili ravno nam. Počakali bi še kakšnih 500 let pa bo na našem planetu mir. (Pred nami):\
Never trust a computer you can't throw out a window

Goldee ::

Saj nocem biti nesramen, ampak ze dolgo casa omenjas, da bos zapustil ta forum pa si le se tukaj. Ne razumi me narobe, nic osebnega, sam povem. Je pa prijetno brati tvoje poste. :)
And Now for Something Completely Different...

-two things I like about UK -Monty Python & Pink Floyd-

Gundolf ::

ramzes, za nekoga tako izobraženega kot si sam in starega 31let se tudi ti ne obnašaš ravno primerno. Prvič to je forum in ne SMS. Ljudem je očitno pomembno v kakšni obliki so posti (sori ker se mi ne da prevajat, sploh pa vem da razumeš angleško, kot tudi večina ostalih). In tvoja oblika nam ni všeč. Simple. Drugič nam očitaš zmerjanje potem pa praviš "Ma ste res zabiti in omejeni, nimate nič pametnega za povedat, kot se ukvarjat z oblikoslovjem!!" in "Ti manjka kaj v možganih..ali jih imaš kje spodaj...". Tretjič (tudi če slovnico pustimo ob strani) pišeš v nekem senzacionalističnem (upam da ta beseda sploh obstaja) stilu primernem le komu z zelo ponižnim IQjem (koliko že ti praviš da ga imaš - čeprav bi njegovo višino morda raje pokazal z obnašanjem ne z navedbo cifre). Zdaj pa povej kakšno mnenje misliš da si ustvaril o sebi?

Nazaj na Mars - Ne vem zakaj kažeš popravljene slike, ko pa imaš na voljo originalne. Razen če misliš da zna nek amater za domačim računalnikom in photoshopom 'popraviti' slike, ki so jih posneli strokovnjaki na tem področju. Samo toliko za razmislek - če bi jih strokovnjaki tudi predelali ti jih ne bi več nihče spravil v prvotno ali vsaj približno obliko. In res, Mars ima atmosfero - modrikasto in ima oblake. Ampak Mars je kljub temu rdeč. Jaz to dejstvo enostavno verjamem - na besedo strokovnjakov in tistih ki so ga videli. Če ga ti ne, se zapelji do prvega observatorija ali pa si nabavi teleskop.

Avenger ::

It is better to be hated for what you are than to be loved for something you are not.

Stepni Volk ::

Upam, da gledate Stargate na A kanalu. Tole današnjo serijo :)

ivanuscha ::

Ramses dej ti men povej, kaj sploh hočeš povedat? Da pošiljajo Američani v vesolje orožje zato, ker vejo da nas bodo napadli zli vesoljci? Da je pod površjem Marsa polno marsovcev, ki pa se pred nami na vse pretege skrivajo(najbrž zato, ker so grdi)? Da NASA laže celemu planetu o vsemogočih stvareh, zakaj že? JOJ mars ni rdeč ampak je moder. Gor so marsovci, ki kujejo načrt kako zavzeti Zemljo(že 12.000 let). To je najbol varovana skrivnost - top secret 36. :\ Mislm dej razjasn se mal, ne pa da bluziš kako te nočmo poslušat, pa kakšn orenk dokaz prlimi. Ne pa da nabijaš zelo sumljive linke ter na prvi pogled fake slikce. Zaupanja si nisi pridobu, žal. Pa mal ustav to euforijo. Ko sm prebral 1. tvoj post sm mislu, da bomo v najbolšm primeru čez 3 ure pogubljeni. :\ LP

korenje_ver2 ::

in potem je svizec zavil cokolado...

gunserman ::

Neeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee spet sm staregate zamudu, ne no :( :( :( :(

ivanuscha ::

in potem je svizec zavil cokolado...


Točn to. :P
Jst vidm 2 varjante:
1. ramses nas ma za debile/podebilkane otroke :D
2. zmračil se mu je um

Alexius Heristalski ::

To je najbol varovana skrivnost - top secret 36.

Blblblblblbl, nenenene, pa ni!PRAVA ŠTEVILKA JE 38, pa si poglej http://www.netro.ca/disclosure/npccmenu... ne vrjamež!!http://www.cseti.org/ in druge povezave gulga!!!

8-)
A sem ga dobro zadel? Itak je cela tema neumnost, zakaj se ne bi še jaz malo zabaval?
fantje, ni blo slabo, samo dajte še v herbicidščini

Alexius Heristalski ::

Najbolj smešno od vsega pa je odkritje, da velecenjeni g. moderator Barakuda1 verjame moonhoaxarjem.
fantje, ni blo slabo, samo dajte še v herbicidščini

BlackHole ::

Ajde Ramses, zdaj pa resno (da ja ne bo spet spregledal). Pokaži nam najbolj trden dokaz izmed vseh, da na Marsu obstajajo živa inteligentna bitja, torej dokaz ki je tebe prepričal. In kaj hudiča (po tovje) študirajo tam gor že 12.000 let. Menda ja ne igrajo na fairplay (čakajo da se primerno oborožimo)?!

Pa še vedno nisi odgovoril, zakaj nam bi prikrivali da je Mars rdeč in pa ignoriraš nekatere, ki so Mars videli skozi teleskop v živo, in to rdečega. Pojdi na kak forum astronomije si prebrat kaj o Marsu, pa ne verjet vsake neumnosti.

Stargate sem pa gledal včeraj (:D ), samo ne do konca. Kako se je končalo?
LP Marko

Zgodovina sprememb…

Thomas ::

> Najbolj smešno od vsega pa je odkritje, da velecenjeni g. moderator Barakuda1 verjame moonhoaxarjem.

Hehe .. a res? A TOLE je njegovo:

> Posenl pa je to največjo filmsko prevaro (pristanek na luni, da ne bo pomot :| ),nihče drug kot režiser znamenite Odisejade 2001.

Hahahahaha ... !
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

IČA ::

Ja, ja, Spielberg pa je baje financiran za svoje projekte s strani Ameriške vlade, da nas pripravlja za prihajajoče invazije iz vesolja in razkritja ala Ramses. (Hi-hi-hi):D :D :D
Če gre vse v redu, si očitno nekaj prezrl.

Goldee ::

Ramses sam da naslednjic ne prides z idejo da je Jim se ziv pa bo use kul :)
And Now for Something Completely Different...

-two things I like about UK -Monty Python & Pink Floyd-
««
4 / 60
»»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo

Aliens & UFOs (strani: 1 2 3 4 5 6 )

Oddelek: Loža
25326089 (19838) Ziga Dolhar

UFO Area 51 - The Alien interview (strani: 1 2 3 49 10 11 12 )

Oddelek: Loža
58441947 (32987) STASI
»

UFO nad Kuala Lumpurjem (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
566578 (4739) Tic

Nezemljani in življenje na drugih planetih (strani: 1 2 3 47 8 9 10 )

Oddelek: Loža
46434593 (28346) Stepni Volk
»

UFO ! (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
826463 (5434) nuclear

Več podobnih tem