» »

siol smrdi do kraja

siol smrdi do kraja

«
1
2

detroit ::

jeb...mat.... usrani siol...
clouk se na njih zanasa da bo meu ping dobr pa te ze nasledn tedn ko naredis vecjo odlocitev (zamenjas svoj favourite server in vse prvi tedn pinga 80) poj... od spred in odzad pa mas 6000 pinga in to ni joke 6000.....

jok jok cmer cmer....a kdo ve kje majo siolovci ksn kaslc za pritozbe ?
Skero

overlord_tm ::

siol pwnage, linka se mi pa ne da iskat :D

boš vsaj lag natreniran, poglej z dobre strani.

detroit ::

wtf pa piz.. server je v angliji
....pa mam zdele zmerjen 28.xxx pinga

ne mores bit lag natreniran ce ni to lag ampak kot slika namest filma
gledas eno in isto stvar 5min in se premakne ko jeb...ta siol...;((
Skero

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: detroit ()

NavadniNimda ::

Detroit91 - sit back & relax in poslušaj tole simfonijo za modem in slab ping::D
http://www.konzola.net/mitja/SIOLpwnage.mp3

Človk je prec boljše volje pol!:)) >:D

detroit ::

ma cist res tale smrdi k svina tale siol -...pffff
Skero

Dr_M ::

mogoce se je svinjarija nabrala v kablih, zato vn smrdi...
probite zanmenat...


;)
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.

kitl76 ::

No pa da ti še jaz odgovorim, ki "prihajam" s Siol help deska zakaj je danes ping tako velik zaradi pretrganega obtičnega kabla med MB in Pesnico tako, da malo potrpi napake se odpravljajo.

detroit ::

ja sm fora je ze ceu tedn...prej je blo isto samo da ne s takim odstopanji....80pinga do 10k ...vcasih je blo od 80-140max pa sm restartu dobu drug ip pa je bil nizji ping...god knows why...SAMO to kar se zadnje tedne dogaja je pa pofl anywhat ...
Skero

Stajerc ::

V bistvu meni se malo smešno zdi in nevem kak je drugje ampak men je siol zagotovil točno to kaj je po pogodbi in dela super.

Mogoče je ping malo višji za ekstremne streljačine drugače pa prekaša pri meni druge ponudnike interneta.

Škoda d amate ostali težave jaz jih nimam.
Have a nice day.

Malkec ::

Štajerc, povej en ip pa ga grema pingat, pa da vidimo tvoj silol >:D pingaj naprimer
213.200.95.51 pa kopiraj average.

Štajerski konec je nasplošno slabši glede pingov na siolu.
/* Xaser 3 * 939 dual sata 2 * Opti165 (ccb1e0608mpmw) @2933 MHZ*/
/*TT 120 * X800 XL *1GB Transcend pc 3200 * MAxtor 160 GB SATA II /

SaXsIm ::

detroit91, pa si pregledal mašino za raznimi spyware programi, virusi itd ? Ker čisto možno je da ti kak program odžira bandwith. Pa če je server v Angliji, naredi traceroute boš videl čez koliko interx-ov gre paketek. Z oddaljenostjo se ping veča.
SaXsIm

Stajerc ::

Povprečno mam trenutno med 58 in 64 ms ping za tvoj dani server. V treh poskusih.

V bistvu sem omenil ping ker vem da ma kks maribor - trriera bolšega jaz govorim samo o celotni storitvi.

In takih tem z naslovi kot je ta je veliko na netu kot da je vsem res najbolj pomeben ping. Pri igri CSS če je to edini smisel interneta vrjamem da je.

Jaz pravim samo glede stabilnosti storitve, glede na to da internet mi praktično skoz laufa in da hitrosti so točno take kot v pogodbi do zadnjega kilo bajta in še malo čes in da je brskanje po internetu in igranje iger res odzivno nevem zakaj bi šimfal siol adsl.

Pustimo finance in politiko ker nebomo nikamor prišli in niti nočem komentirat ampak glede na to da nisem doma v mestu in da je moj adsl primerjiv skoraj tudi po ceni če že ni z trierinin z mb (pustimo edini faktor ping) in ker vem kake probleme ma s kablom ljubljana na določenih mestih in kako deluje internet kabelski na ptuju, vem da ne zaostajam prav za nobenim. Kar se mi zdi pohvalno.

V treh mesecih je eden izpad samo bil ki je trajal 5 minut to je tudi vse kaj se motenj tiče drugače dela zanesljivo z konstantnim pingom (kar je tudi pomembno tud če je malo višjii) 24 ur na dan.

Skratka jaz sem zadovoljen in nebom več komentiral te novice ker sem svoje mnenje podal in zdaj bo spet nekdo nekaj pripomnil in set bi šli v začaran krog.

Brez zamere vi pa kr dalje komentirajte jaz sem pač svoje mnenje hotel podati.

Lep pozdrav
Have a nice day.

detroit ::

heh ja sm pregledu comp in ne na ostale serverje mi kul dela in ne ni govora o cssju ampak uo kdor pozna te kratice bo vedu zakaj pizdim ob "malem" pingu
Skero

bobyx ::

Skoraj eno leto imamo že najet ET server na nizozemskem, in prve pol leta je bilo vse v redu, povprečen ping okoli 60. Potem so se pa začele težave, ping je narasel na 90 in v zadnje pol leta ima večina siol uporabnikov na tem serverju 90 pinga, razen z par vmesnimi obdobji, ko je padel nazaj na 60. Tracert pokaže da se promet tam okoli nizozemske čudno routa gor dol (nekoč je celo šel na nizozemsko, nato v anglijo in nazaj na nizozemsko).
Uporabniki kabla imajo na tem serverju vedno normalen ping 50-60. Rešitev je, da bomo najeli drug server v nemčiji...

klemen22 ::

Pa spet neki jokate. A vam Siol kje v pogodbi zagotavlja da bodo pingi manj kot npr. 10? Folk se je čist preveč razvadu. Res škoda da ne morte sedaj žokce po netu igrat normalno 24ur/dan.
Motiti se je človeško, odpuščati pa božje. Torej ti odpuščam ;)

Malkec ::

bobyx: na amisu imam v igri (!!!) na vseh de nl uk serverjih max 55 pinga. V win pingu pa je seveda dost nižji (30-40), ker v igri vsi nabijamo gor maxpackets, da te ne obtožujejo warpanja >:D

Btw. Na vseh tujih serverjih, kjer sem se pogovarjal z slovenskimi igralci na siolu, so imeli vsi za 20-30 ms višji ping, kar je že nekaj.

Štajerc vem, da si hotel povedati svoje mnenje in tako je prav. Sam pravim, da siol še vedno suxa glede routinga in bandwitha v tujino.

Klemen22 ne igramo žogce vsaki dan. Ampak ob kakšnih tečnih petkih ali nedeljah zvečer pa se nam zalušta malo online akcije, a ne?

Lp
/* Xaser 3 * 939 dual sata 2 * Opti165 (ccb1e0608mpmw) @2933 MHZ*/
/*TT 120 * X800 XL *1GB Transcend pc 3200 * MAxtor 160 GB SATA II /

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Malkec ()

Azrael ::

Tistim, ki se nekaj bunite čez Siol, zelo priporočam, da se čimprej zbašete na kabel Telemach Gorenjska. Garantiram, da ne bo več težav z nekaj ms pinga, ker se bodo paketki lepo izgubljali, tudi ob redkih trenutkih, ko bo zadeva kao delovala. Ampak vam ne bo več treba bentiti čez Siol. Plus to, da tudi ne boste mogli smetiti drugje, ker bo net samo še za okras.

Do sedaj sem imel v 9 mesecih na Siolu 3 izpade, 2 napovedana in enega nenapovedanega, ko so gradbinci mostu Lešnica pretgali optiko. Na kablu je bilo 24 urno neprekinjeno delovanje izjemen in hudo redek čudež. Tako da, skuliraj se.
Nekoč je bil Slo-tech.

link_up ::

pa smo spet pri igrah...ping je res problem ja...ce te fregnejo ravno takrat...dejte kaj boljsega pocet z racunalniki lepo vas prosim...
In and Out

perci ::

Kako se ne bi mogel bolj strinjat z Azraelom. Ko sem bil se na LINK-u, je net delal še kar, na par dni je sigurno za par minut vn vrglo, ampak je blo za preživet. Na telemachu je bilo delovanje bolj čudež kot ne, da ne govorimo o supportu.

Siol včasih vrže ven - so what. Reklamiraš račun in plačaš polovično pa je. V primerjavi s tistim kar sem imel, je Siol amerika. Je pa res, da mi gredo pošteno na kurac s temi njihovimi vezavami ob menjavi paketov.

EvilDare ::

jaz sem še kar zadovoljni uporabnik siol ADSL. PArkrat na mesec zablokira linijo in je treba resetirat modem oz. kakorkoli in spet dela. Pingi so bili vedno v redu, Najbolje je nemčija in GB, vedno okoli 40-50, če se pa p2p ugasne pa tudi do 35 pade. Trenutno čakam na T-2 z delno razvezanim dostopom, upam pa da bo prej že kaj siol novega ponudil, da ne bo nepotrebnega čaknja in zafrkavanja. Čeprav imajo svojo politiko, so vsaj storitve v redu.

Malkec ::

Azrael: sej ne rečem, da je siol slab, daleč od tega. Ampak je treba priznat, da majo prenatrpane linije. 100000 adsl priključkov ni malo za vzdrževat in ohranjat kakovost storitev in mislim da se siol tega ne zaveda.

In jaz ti ne morem nič pomagat če si doma v neki vukojebini na Gorenjskem in imate kabelsko omrežje v kurcu in imate možnost samo za Telesmeh.

Tukaj v Mariboru na amisu je vse tipi topi in dela ko šus. Takšne so moje izkušnje.

Lep pozdrav
/* Xaser 3 * 939 dual sata 2 * Opti165 (ccb1e0608mpmw) @2933 MHZ*/
/*TT 120 * X800 XL *1GB Transcend pc 3200 * MAxtor 160 GB SATA II /

OldSkul ::

Meni Siol dela bp. Imam delujoča 4Mbit/0.5Mbit in 13ms pinga na siolov strežnik.

BendeR ::

1mbit SiOL ADSL - noben težav od samega začetka. Še prej kabl preko SiOLa in na samem začetku dial-up. Lahko podjetje samo pohvalim. 8-)

Azrael ::

@Malkec:

:)

Preberi vse kar sem napisal,. Imam ADSL. Ker je župan Bleda z našega kraja je Telekom hitro potegnil optiko do centrale in omogočil ADSL in potem bye-bye telesmeh.
Nekoč je bil Slo-tech.

detroit ::

janny76 : kasn je pa dons razlog za 5k pinga:D
Skero

kitl76 ::

Pokič na 080 1000 prijavi napako in ti bodo odpravili na forumu ti sigurno nebo nobeden pomagal. Če ti pa ne odpravijo napake pa reklamiraj račun in plačaj 50% zneska. Drugače pa nisem jaz iz help deska to sem se zajebaval ker so me v uni temi od T2 obtožil, da sem Siolovec.

Poldi112 ::

To da dela Siol bolje kot nek drug ponudnik še ni razlog da ga opravičimo vse krivde. Sicer sem zadnje čase še kar zadovoljen z njimi, imam pa vseeno z amisom precej boljše izkušnje. In jaz nisem zadovoljem če imam 1 izpad na 2 meseca. Jaz nočem imeti nobenega. Zakaj? Ker ni nemogoče, niti tako zelo težko. Zakaj mobitel nikoli ne crkne? Ne zato ker je drug tip omrežja, ampak ker imamo uporabniki tam drugačen odnos do izpada. In če smo veseli da samo 1x na mesec pademo iz neta bomo pri tem tudi ostali.
Where all think alike, no one thinks very much.
Walter Lippmann, leta 1922, o predpogoju za demokracijo.

detroit ::

ma sej je res djabe cez siol govor:D moram nabavt 10/10 al pa kej
Skero

BigWhale ::

Ne razumem, cemu ves ta jok in stok. Menjaj ponudnika.

64738 ::

Nimajo vsi moznosti menjati ponudnika. Poleg tega Telekom in APEK nacrtno zavlacujejo in krsijo zakone in motijo signal T-2. Tako da so se menda spet pritozili v EU.

Stajerc ::

No ker se je v tej isti temi pojavil tudi T2 je edino fer če še povem svoje mnenje o njem in tudi to mnenje bo tako kot o Siolu edino ker se nočem vrteti v začaranem krogu sem ter tja.

In sicer moje mnenje:

Kaj ste tak naivni vsi s tem T2. Če bo T2 prinesel kaj dobrega? Moje mnenje: Ne.

Dovolj mi je blo videt samo dejstvo ko sem na Telekomu novembra se mi zd prejšne leto naročal adsl in se je malo zavleklo v vrsti. Po poizvedno za adsl je prišlo cca 20 ljudi v eni uri in so trem ali štirim rekli da jim gre ostalo pa ne. Torej kako bi potem naj šel šele na T2?

Ni problem samo v varolavlkah to je samo površinski problem. T2 zame kot uporabnika nebo nikoli prinesel nič ker ne živim ravno sredi Maribora ali večjega mesta. To pa da mi rečejo da gre tam ko sem jaz doma isto kot siol pa ne hvala zakaj bi potem to imel če isto lahko doboim na siolu? S tem da tukaj tak nikoli nebo šlo preseneča me že dejstvo da gre adsl.

Samo pod pogojem da mi vsaj iste pogoje zagotovi kot Siol ali malenkost bolše bi jih favoriziral tako pa mislim da samo izigravajo ljudi in njihovo naivnost. In to se mi ne zdi niti malo smešno. Kot da se njim ne gre samo za denar? Kot da se jim gre za nas? Mislim da izgubljajo bitko pa ne zaradi telekoma ampak njihovega izigravanja. Naj bi prej poskrbeli za formalnosti potem pa šli v boj ne pa na tak način kot so to storili oni.

Lep pozdrav
Have a nice day.

Malkec ::

Stajerc: Malo klobasaš. Niti podrazno ne moreš dobiti iste stvari na siolu. Prvo kot prvo ne vdsl tehnologije, drugo kot drugo ne cene, tretje kot tretje, pa t-2 še tud ni rekel zadnje besede glede tistih, ki ne živijo v strogih centrih.

Btw, kdo izigrava? T-2 ali Telekom+Siol?
Malo za v razmislek.

P.S. Resnično upam, da bo ta burka prišla v Bruselj.

P.S.2 : "Povprečno mam trenutno med 58 in 64 ms ping za tvoj dani server. V treh poskusih. "
No, sam imam average 42ms. Sedaj pa preračunaj, koliko razlike je to.

Lp
/* Xaser 3 * 939 dual sata 2 * Opti165 (ccb1e0608mpmw) @2933 MHZ*/
/*TT 120 * X800 XL *1GB Transcend pc 3200 * MAxtor 160 GB SATA II /

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Malkec ()

AndrejS ::

Preveri kanalizacijo - ponavadi je le-ta izvor smrada.

Stajerc ::

No glih če sem rekel samo 1 mnenje pa morem na tvoj post odgovorit Malkec ampak to je res zadnje ker sem rekel da se nebom vrtel v krogih ampak na tvojega pač morem.

Očitno ti siol ni všeč, razumem tvoje razloge do neke mere ampak glede na to da ga ne uporabljaš nevem zakaj ga sploh sodiš? Bodi pol zadovoljen s tem kaj maš pa bodi srečen nas siolovce pa pusti da uživamo v tem kaj imamo. Jaz sem zadovoljen.

Rekel sem da edina ampak res edina stvar ko tvoj kabelski internet prekaša glede na to da si z Maribora vrjetno? in vem kako tam deluje je ping kar vem da je dejstvo. Če pa misliš da mi samo zaradi te razlike ping 45 ali 65 siol pomeni tlko majn se boš pač moral malo bolj potrudit. Upam si trditi da v vseh ostalih pogledih siol adsl ki je priključen na mojo hišo ne zaostaja za kabelskim omrežjem v mariboru in sem s storitvijo zadovoljen. Stabilnost, hitrost, vzdržljivost... same pozitivne stvari brez kakršnih koli izpadov ali zmišljevanj ko enkrat dela tako drugič drugače. Prav nemorem vrjet da je tak stabilno vrjetno tudi posedica tega ker sem bivši dial-up uporabnik in sem pekel glede tega že dal skozi.

Tudi dejstvo da sem v dobil ta sagemov modem ko brez problema uporabljam 2 računalnika v hiši (lahko bi 4) in nič ne vrže ven brez kakršnih koli nastavitev je pohvalno.

Meni T2 zagotovo nebo prišel nikoli v poštev ker je njihova strategija da se zadržujejo tam kjer je dosti populacije in za mene nikoli nebodo prišli v moj kraj. Nisem naiven a veš in če tudi bi prišli pa vem da spet ni vse zlato kaj se sveti in sicer obljubljena hitrost deluje v odvisnosti koliko si oddaljen od centrale in spet bi najvišje hitrosti ki me niti ne zanimajo ampak recimo pol če primerjamo pri meni izpadle. Paket 1mb/1mb za 5000 sit oziroma celo 4000 če si na ptsn ali isdn bi me še kako zanimal ampak kaj ko to ni zame to so samo zame nerealne obljube z njihove strani? Vprašaj na telekom klko ljudi bi rado imelo adsl pa ga ne more kako bi naj potem imeli še T2? Že samo to dejstvo kaže da T2 nič bolj ne gleda na nas uporabnike kot siol.

Nikoli nisem slišal za strategijo enakomernega razvoja ali kaj podobnega od T2 da to podpirajo ampak samo da bodo postavili centrale kjer oni hočejo in kak oni hočejo za vse drugo pa jih boli k... in da to ne gre je kriv Telekom. Seveda je zato da jim ne gre kriv Telekom. Če so se brez predhodne analize trga in omrežja v to podali pa še tlko hujše oziroma ker vrjetno niso amateri to kaže njihov pravi obraz?

Posebej pa gre zamerit njihovi ho-ruk strategiji velikih oči polnih obljub in pol pritiskanja ki ne vodi nikamor samo oči zgubijo svoj sijaj. Da čakam 3 mesece na priklop pa se zgovarjajo na Telekom to je svinjarija in laž! Drugega ne more bit.

Bo že prišel siol adsl2 se mi nikamor ne mudi. Zakaj pa tako hvališ T2? Kaj so tebi dali drugega kot obljube? Bodimo realni naj oni med seboj bijejo svoje bitke in naj zmaga boljši ne pa tisti ki kratkoročno obljubi največ pozabi pa na razvoj in na ljudi. Meni osebno se paket 10/10 za 18.000 mesečno zdi grozovito drag in nikoli nebi o njem razmislil. do 10.000 pa se na adsl u tudi dobijo spodobne hitrosti.

Jaz sploh nevem zakaj se tak obremenjujemo mi ljudje, vrjetno zato ker nas iskoriščajo za politični pritisk tam ko sami zatajijo? Naj oni lepo med sabo to rešijo pol pa nas vprašajo kaj bi imeli ne pa da živimo pa dihamo za njih in opravljamo njihovo delo!

Najbolj sporno pa je dejstvo da nekdo oblubi tudi do 50% boljšo stvar za polovično ceno skoraj kar v dobeni razumski razlagi glede na druge ponudnike (saj ni tu samo telekom, je tudi kabelska in druge stvari) ki ne ponujajo takih ugodnosti in bijejo čisto drugo bitko ni razumljivo.

Se pravi a nebi bla panika tudi pri kabelskem sistemu če bi T2 bil realen? Takoj bi imeli pakete ki so vsaj enako ugodni če je edini krivec tukaj siol in telekom.

Bolj bi mi blo všeč če bi T2 ponudil paket 1mb/1mb za 6000 ali celo 7000 sit in bi tu začeli lepo normalno ne pa nekaj na silo ko nikamor ne vodi.

Saj pravim tisti ponudnik ki bo gledal v največji meri na vse ljudi in bo vlagal v razvoj tisti bo moj favorit neglede na to al je siol al je T2. T2 začenja nekaj kar se bi slej ko prej pojavilo na našem trgu bojim se pa da niso čisto korektno začeli. Vsaj za naše slovenske razmere ne. Nismo mi Japonci pa skoz se z drugimi primerjamo. Mi tak vemo kaj mamo in gradimo na tem če ne nebomo nikam prišli.

Gled ena to kaj ponujajo bi oni morali pokrit celo slovensko tržišče v roku leta dveh kar pač preprosto ni možno. A to en pove dovolj? Torej nič boljši za moj okus niso kot siol oziroma meni bi še dali majn.

Lep pozdrav
Have a nice day.

Utk ::

Čaki, tako si se razpisal o tem, kako zelo te moti, da je T2 ponudil hitrejšo in cenejšo stvar? Kaj takega pa še ne... Ja, res so prasci, ne vem kako morjo bit taki. Vsak pri zdravi pameti bi rad še 100 let imel siolove hitrosti in cene.

sash ::

@Poldi112 Zakaj mobitel nikoli ne crkne?

Od kje pa tebi te informacije da mobitel nikol nima izpada. Na firmi imamo s mobitelom pogodbo (in posredno tudi več informacij ki so posovna skrivnost - kao) ker razvijamo nek sistem ki bazira na GPRS sistemu in tako nas tudi redno obveščajo o načrtovanih in nenačartovanih izpadih omrežja... in glej ga zlomka skor vsak teden pride kak mail da nekaj ur nebo delalo, pa da bo nekaj ur motoeno .... kar sploh ni tako hudo ker piše da BO, najhuje je ko dobim mail da je bil izpad, pa da je blilo moteno delovanje in podobno. Vendar oni to rešujejo na malo bolj eleganten način, namest da bi ti javlo da ni signala ti enaostavno da znak da je tisti ki ga kličeš zaseden ... in tako v bistvu sploh neveš da ti teefonija ne dela.
--------------------
Think different...
TOROiD Group

SasoS ::

Bolj bi mi blo všeč če bi T2 ponudil paket 1mb/1mb za 6000 ali celo 7000 sit in bi tu začeli lepo normalno ne pa nekaj na silo ko nikamor ne vodi.

Zdaj pa ne vem če sem te prav razumel...T-2 ponuja 1/1 paket za 7000. 10/10 stane 14.000 ne 18.000, obstaja še vmesni 10/2 za 10 kosov. V čem je torej problem? Razen da jim dam za prav da opreme ki stane nekajmesečnih naročnin več sto uporabnikov ne bodo šli postavljat v vsako vas kjer bosta 1 ali 2 naročnika.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: SasoS ()

BigWhale ::

Kako vas pa obvestijo o nenacrtovanih izpadih omrezja? A po mobitelu poklicejo? ;)

kitl76 ::

Jaz sem njega zastopil tako da T2 ima trenutno cene, ki ne bodo dolgo vzdržale in bo kar na enkrat cenik poakočil ne napovedano.

NavadniNimda ::

Janny76 :D - vidim, da si spet dobil eno "analizo" pod nos s strani tovariša Mitiča. Namreč ravno on (poleg Liborja) je tisti, ki najbolj trosi take floskule. Vse z enim samim ciljem - da ga vladajoči ne bi našutirali iz Telekoma. Kako prozorno!:O :8)

klemen22 ::

Jaz sem njega zastopil tako da T2 ima trenutno cene, ki ne bodo dolgo vzdržale in bo kar na enkrat cenik poakočil ne napovedano.

Tudi če se to zgodi, kadarkoli zadevo lahko odpoveš saj nisi v ničemer zavezan k njim. Ne vem kaj nek folk tolko moti na T2. Se morda kesajo ko so šli k Siolu in plačujejo za 1Mb link 3-4 čuke več?
Motiti se je človeško, odpuščati pa božje. Torej ti odpuščam ;)

Malkec ::

Stajerc: Ta tema se je sprevrgla v zanimivo debato >:D

Najprej bi te prosil, če obiščeš http://www.t-2.net/ponudba_index.html in si malo prebereš.

Nadalje bi povedal, da sicer nimam siola doma, sem pa že videl in uporabljal par priklučkov in me sploh ni navdušil. Nasplošno je znano, da siol slabše deluje na Štajerskem koncu, ker ves promet gre do in preko Ljubljane in to predstavlja težavo. Poleg tega bi še omenil tiste bedarije z isdn kot obvezo in 90K za adsl priključek, kar je totalno izkoriščanje monopola.

In nikjer nisem rekel da je adsl slabši kot kabelski internet. Tudi sam sem 3 leta bil na dial-up, in 2 leti sem čakal kabelski internet. Tudi sam imam dva računalnika (linux gateway + workstation).

Glede t-2 pa se ne sekiraj, ker je komaj prišel na trg. Zakaj maš vbito v glavno, da je njihova strategija omejena samo na tiste v strogih centrih? Sedaj so komaj prvi val central aktivirali, drugi je v izgradnji, in še se bo dodajalo. Nikoli ne reci nikoli. Če pa si res toliko oddaljen od kakšnega kraja in živiš v kakšni majhni vasici, potem pa to res zmanjša tvoje potencialne možnosti za vdsl.

Koliko ljudi hoče imet adsl? Če se ne motim, je 95% prebivalstva omogočeno imeti adsl priključek, tak da tiste, ki ga ne morejo imet lahko samo iščeš.

Kak nimajo strategije? Sedaj še veliko ni jasnega glede razvoja t-2. Če se bo obdržal, bo to huda prevetritev na slovenskem trgu. Zakaj bi postavli centrale kjer hočejo oz kak hočejo?
Prve operativne centrale so v tistih delih, kjer je največ potencialnih naročnikov. A bi šal ti gradit centralo za nevem koliko milijonov če bi vedel, da imaš samo par potencialnih naročnikov? Kak jih za vse boli k? Veliko ljudi trdi, da se zelo trudijo, in skušajo priklopiti čimveč ljudi, kar jim je trenutno najvišja prioriteta. Ko bo ta val mimo, pa verjamem, da se bodo spustili v finese. Kakšni horuk strategiji in oči polnih obljub? Koliko sem jaz obveščen, so vse obljube izpolnjene (samo še te varvalke porihtajo). Ne zgovarjajo se, ampak navajajo razlog, ker vem da se to res dogaja. Imam poznanca na Telekomu (mariborska đamija >:D ) in tu pa tam zvem kakšno stvar.

No, glede adsl2 pa je seveda tvoja odločitev. Pravzaprav komaj čakam, da pride ven in se bodo stvari še bolj zapletle in bitka bila še bolj napeta :D In bo lepo videt, kako bo pogrnil na celi črti.

Zakaj hvalim t-2? Ker so edini z jajci, da si upajo pristopit na ta naš slovenski prostor poln korupcije in monopolizma in zgleda, da jim je celo zalaufalo. Zakaj praviš da obljublja kratkoročno? Kaj pa naveza t-2 in gratel? Kaj pa grajenje neodvisnega optičnega omrežja? To ni dolgoročni načrt?

Roko na srce, 4 mega adsl krepko več stane kot pa 10/2 ali celo 10/10 linija na t-2 (ne vem konkretno cen in me tudi ne zanimajo, ker vem da so nabite). In zakaj bi bilo sporno, da ponudijo tako nizke cene? To je pa glavna logika trženja. Da si vedno pred konkurenco, če se ne motim?

Panika pa bo takrat, ko bodo ljudje množično začeli odhajat iz siola in kabelskih priklučkov k t-2, in osebno mislim, da ta dan ni tako daleč kot se zdi.

Upam, da bo ta bitka dolga in napeta in naj zmaga tisti, ki bo za najnižjo ceno ponudil največ.

LP, brez zamere :D
/* Xaser 3 * 939 dual sata 2 * Opti165 (ccb1e0608mpmw) @2933 MHZ*/
/*TT 120 * X800 XL *1GB Transcend pc 3200 * MAxtor 160 GB SATA II /

Stajerc ::

Še res zadnjič kratki povzetek prejšnega posta s komentarjem.

1.) Siol men tud če sem s štajerskega konca dela super.

2.) T2 nebo za moje območje nikoli naredil nič.

3:) 95 % prebivalsta ne more imeti adsl kot je nekdo napisal da lahko ima! ZAKAJ POGLEJ SPODAJ.

4.) T2 in optika? 200.000 je bil preračun za priključek na hišo o naročnini pa nisma govorila z osebo ko dela na telekomu in o tem vrjetno razmišljajo tudi oni?

5.) ko smo delali telefon smo plačali vsaj 1000 mark če si mel srečo in 20 metrov zemlje si mogel sam prekopan na globini 60-70 cm da si sploh lahko dobil telefon. Torej posodablanje omrežja ni mačji kašelj in telekom zagotovo hoče imeti svoj kos pogače se vam ne zdi?

Zdaj pa men eden reče da komaj ko je možen adsl pa še to pri vsakem četrtem... lepo prosim idite na Telekom v Mariboru se vsedite na stol in gledajte stranke ki prihajajo in poizvedujejo za priključek adsl. Če je vsak 4 pozitiven bo to uspeh. Torej 95% od kdaj? Škoda ni to men nobeden povedal da sem v tistih 5% srečnežev ki jim ne gre in mi je šlo šele po posredovanju...

A res mislite da če bi se siol počutil ogroženega da nebi sam ponudil vdsl? Zakaj pa ni tega prej storil amis ali volja ki so si na račun dial-up pridobili velika sredstva in že dolgo bijejo boj z siolom. A oni si ne upajo? Zakaj se ne počuti ogrožen kabelski internet? Telekom še niti ni v privatnih rokah in že bi naj bil ogrožen? Nikoli in nikdar.

Če vse to vzamem v zakup potem kvalitetnejšo storitev še vedno nudi siol. T2 pa tako ali tako ima namen si lastiti 25% delež kar vrjetno po njihovih izračunih zajema večja poseljena območja.

Eno kalvarijo sem že dal skozi s Telekomom in siolom in sedaj ko se končno malo normalizira pa bi naj dal še eno z T2?

Zakaj bi vrjel v nekoga ki zame nebo naredil nikoli nič? Kaj meni pomaga če lahko ma nekdo linijo 1mb/1mb za 4000 sit če je jaz ne morem imeti? Sistem ki temelji na oddaljenosti od centrale pa tako ali tako nikoli ne bom podpiral. Kaj če bi to veljalo za vse? Potem bi bil bliže vodnemu izviru in bi pil čisto pitno vodo če bi bil oddaljen pa bi se pač moral sprijaznit z kanalizacijo? Ne hvala.

Zakaj bi jih hvalil in častil? Zakaj se mi tlko obremenjujemo z njimi? Naj sami bijejo svojo bitko.

ZAMERIM JIM TO DA SKUŠAJO DOSEČI NEKAJ Z PRITISKOM LJUDI IN IZKORIŠČAJO TO NJIHOVO ZAUPANJE ZA SVOJ LASTEN INTERES IN TO NI NIČ DRUGEGA KOT JE POČEL TELEKOM!

Zakaj niso težav z omrežjem uredili prej? Zakaj so podpisali tlko pogodb ki jih ne urisnečujejo zdaj se pa jezijo na telekom?

POSTAVLI SO SI STRATEGIJO ZAVZET DOBERŠEN DEL SLOVENSKEGA TRGA Z DOSTI NIŽJIMI CENAMI IN BOLJŠIMI STORITVAMI. To zame ni nič spornega ker se sliši lepo, sporno je edino to da je nerealno. Posledica je lahko samo slabša kakovost omrežja in neenakomeren razvoj.

Zato sem rekel da bi blo bolje mogoče za ceno 7000 sit ponudit paket 1mb/1mb najprej in stvari pripeljat do konca brez tega da izgubiš zaupanje ljudi ne pa da jim nekaj obljubiš kaj jim še ne moreš zagotoviti in določenim sploh nikol ne boš al pa veliki večini vsaj.

Znašel sem se v krogu ko sem rekel v postu malo višje da se nebom zato je to moj zadnji post ker nisem jaz direktor T2 da bi se obremenjeval s tem in od tega kaj imel.

Pač zgleda da je čas ko na tem področju vre in se ustvarja prihodnost, upam da bo svetla za nas ljudi in da bomo tudi mi imeli kaj od tega ne pa da smo vsi na persenu zaradi kurč.... interneta.

Ajde
Have a nice day.

klemen22 ::

Štajerc: buče
Motiti se je človeško, odpuščati pa božje. Torej ti odpuščam ;)

Stajerc ::

Glede da vsi tak kratko in samozavestno odgovorite bom pa še jaz:

Bomo videli na koncu kdo je imel prav.

Čas vse pokaže.

Lep pozdrav
Have a nice day.

64738 ::

Jaz sem za T-2, ker je zdravo imeti konkurenco. Zdaj je tudi mozno, da Bruselj nalozi Telekomu globo za izkoriscanje monopola, kot so to naredili francoskemu.

Brane2 ::

Štajerc:

Kar se ADSLja tiče, ni prv nič boljši od VDSLja. Tudi ADSL je odvisen od razdalje. Če si oddalejn več kot toliko, pšač najhitrejših paketov ne moreš imeti.

Kaj je tako dobrega na T-2 sprašuješ ? Ravno tista dvojka v imenu ! Ko je bil samo T-1, nas je lahko je*al, kakorkoli se mu je zdelo.

Sedaj so možnosti za to manjše.

Kar se optike tiče:

1. Se ti zdi zanjo danes 200 kSIT res tako veliko ? Saj sam praviš,d a je bilo včasih treba primerljivo vsoto odšteti za najnavadnejši telefon, pa še to dostikrat ob lasstnem delu !
Danes je zadeva primerljiva. Prava pipa v svet je optika. Jaz bi recimo dal danes toliko, da mi napeljejo vlakno v bajto.

2. Gratelovo vlakno bo bistveno cenejše

3. Ne boš ga plačal nepoosrdno ti- končni uporabnik internet storitev.

Meni T-2 dela. Ne dela vedno vse 100%, a moram se prav fino zamisliti, da s e spomnim kakega izpada ali česa, kar sem rabil, pa ni delalo.

Mogoče VDSL nima še zadostnega dosega ( čeprav že moj primer govori drugače, sem na 2.1+ km parice-izmerjeno) a kljub vsemu je pomemben.
Daje solidno alternativo mnogim, če že ne vsem.

Meni je recimo šlo zelo intenzivno na ku*ac, da me je SiOL dolga leta skubil 30 kSIT za naročnino za firme, isti ti pa je dajal fizičnim osebam za 15 kSIT in študentom za 12 !!! Uradni izgovor je bil ta, da podjetja kao bolj obremenjujejo linijo !

Sedaj imam alternativo. Odkorakal sem drugam, SiOL pa naj kar lepo obdrži "nezahtevno" mularijo z Bittorentom za male pare. Ko jim bo zmanjkalo folka kiga lahko ožemajo, me zanima koliko časa bodo še talali popuste.
On the journey of life, I chose the psycho path.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Brane2 ()

CCfly ::

ZAMERIM JIM TO DA SKUŠAJO DOSEČI NEKAJ Z PRITISKOM LJUDI IN IZKORIŠČAJO TO NJIHOVO ZAUPANJE ZA SVOJ LASTEN INTERES IN TO NI NIČ DRUGEGA KOT JE POČEL TELEKOM!
Naiven bi bil če bi mislil, da je vsega kriv Telekom, vendar upoštevaj da se tako obnašanje lahko konča le na trgu, kjer živi konkurenca in jih lahko take igrice drago stanejo. Trenutno se pač Telekom obnaša kot 2000 kilogramska gorila, ki ji nekdo obira sosednji bananovec, T-2 pa zaradi pomanjkanja kadra marsikakšen problem preprosto zvali na Telekom. Trenutno imajo slednji pri meni še nekaj odpustkov na zalogi, ker vem da organizacija novega podjetja v takih razmerah ni enostavna in si od njih obetam izboljšanje položaja na trgu telekomunikacij.

2.) T2 nebo za moje območje nikoli naredil nič.
Zakaj bi vrjel v nekoga ki zame nebo naredil nikoli nič? Kaj meni pomaga če lahko ma nekdo linijo 1mb/1mb za 4000 sit če je jaz ne morem imeti?

Scenarij: T-2 na slovenskem trgu lepo uspeva, Siol mora zaustaviti prehajanje odjemalcev k konkurenci, zaradi česar zniža cene ADSL paketov in začne uvajati ADSL2. Posledično tudi neki štajerc plačuje za širokopasovni dostop manj.

POSTAVLI SO SI STRATEGIJO ZAVZET DOBERŠEN DEL SLOVENSKEGA TRGA Z DOSTI NIŽJIMI CENAMI IN BOLJŠIMI STORITVAMI. To zame ni nič spornega ker se sliši lepo, sporno je edino to da je nerealno. Posledica je lahko samo slabša kakovost omrežja in neenakomeren razvoj.
Če si konkurent prizadeva ponuditi boljšo in cenejšo storitev, bo zaradi tega trpelo omrežje ? Neumnost.
In kakšna oslarija je tvoja domislica o neenakomernem razvoju ? Omrežje se najprej razvije tam, kjer je potencionalni dobiček največji. Če je bitka za naročnike huda, bodo konkurenti kvečjemu poskusili zajeti še tisti del, ki za njih prej ni bil zanimiv.

Bomo videli na koncu kdo je imel prav.
Čas vse pokaže.

Prav ima trg, ki pravi "hočemo cenejši in hitrejši dostop do Interneta".
"My goodness, we forgot generics!" -- Danny Kalev

SasoS ::

Stajerc, se mi zdi da tvoja teorija zarote predvsem temelji na tem da nekateri lahko imajo T-2, ti pa ne. Tehnologija je taka kot je in ima svoje omejitve kot vse ostalo. Če si v bolj odročih krajih pač ne moreš pričakovat isto kot v gosto naseljenih krajih. Pa tvoj primer s pitno vodo je prav beden...

Stajerc ::

Dobro je saj mate prav ja. Zakaj bi se jaz sekiral s tem sodom brez dna?

Sam ne it na vas živet. In zakaj bi čakal še 5 let da bo T2 na vasi delal če mi zdaj dela siol?

Pa nehajte da bo nekdo nekaj prisilil telekom v nekaj ker ma telekom svojo strategijo razvoja pa se bo je tak držal saj niso neki amateri. Saj še to sploh ni privatna firma no.

Mobitel bi že tud propado če bi tak narobe delali pa nebo pa delajo v slovenskih razmerah pa tud smo pizdarli ful proti njim včasih.

Vsak ma svoje mnenje jaz pač svoje zagovarjam in ko je nekdo višje napisal da bo pač neki štajerc na vasi mel hitrejši internet zarad T2 ker bo mu ga kako T2 zrihtal to je tak lahko samo mestjanar napisal ki se spreneveda. Klko ljudi v sloveniji pa živi v Mestih. 95%? pomoje tudi ja.

Cene adsl bodo šle dol same po sebi oziroma bodo bolši paketi pa ne zarad T2 ampak zaradi časa in če izpustimo T2 a amis in volja pa niso konkurenca siolu in kabelski internet in telemah in druge alternative? T2 pa se nena nekaj napenjajo brezveze. Zakaj vsi pizdite tak preko telekom? Zakaj pa te kablska ne da več? A tam ne gre? Lepo vas prosim.

So pač probali po balkanso na silo.

200.000 jurjev pa bi ti vrjetno edini dal za optiko na bajti ne pa ena familija ki še za živet nima. Nismo vsi za to. Pa vrjetno najeti vodi za take hitrosti pol ne znašajo več 4000 za mesečno naročnino uporabnika?

Pa saj meni je v končni fazi vseeno. Jaz se nočem prepirat z vami ker ma vsak po svoje prav.

Ko bodo bolši bom šel k njim če bo možnost drugače mi je pa vseeno za njih tako kot za recimo telemah? Ko se je to pojavlo pred leti sem lahko samo v časopisu bral o teh stvareh in nebi rad da se zgodovina ponavlja.

Z siolom sem zadovoljen ker mi ponuja edini to kar mi drugi ne morejo in mi dela super. Kaj še bi naj več na to rekel? Če bo v prihodnosti to T2 pa naj bo ampak šele takrat.

Še enkrat bom rekel naj oni bijejo svojo bitko pa nas ljudi pustijo ven s tega. Ker se mi zdi to primitivno fopat narod.

Primer s pitno vodo je pa čisto na mestu. Ker dan danes je internet samoumeven se vam ne zdi, ne gre več za luksuz tukaj? Je nuja. In če ga nemoreš imeti? Pa kaj če živiš na vasi zakaj bi pobiral kanalizacijo?

Lep pozdrav
Have a nice day.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Stajerc ()
«
1
2


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

t2, optika 10/10 za ceno 1/1 od 1.10.07 (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Omrežja in internet
13716217 (9286) Sergio
»

T-2: Splošna debata in iskanje zarote (strani: 1 2 3 459 60 61 62 )

Oddelek: Omrežja in internet
3075269941 (66156) beta1
»

SIOL ADSL2+ (strani: 1 2 3 4 5 6 7 )

Oddelek: Omrežja in internet
31036540 (15947) Primoz78
»

SiOL ponudil ADSL2+ (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Ostale najave
7610854 (6828) Dragi

T-2 (strani: 1 2 3 414 15 16 17 )

Oddelek: Omrežja in internet
81287192 (44912) T-2 Info

Več podobnih tem