» »

Katero nForce2 plato

Katero nForce2 plato

««
10 / 10
»
»»

kos1 ::

jutri zjutraj hitim v Graz po plato abit. Na brzino.
kaksna je razlika med:

ABIT NF7-S Nforce 2, Version 2.0 in
ABIT NF7-SL Nforce 2, Version 2.0

nimam casa za googlat.
thx

Zoidberg ::

če prav vem sl nima dodanega serillelota
Just keep on trying, keep on flying. I will be the light.

Fury ::

ce ne rabis ATA->SATA converterja pol kup cenejso, cene pa drazjo... samo ne vem kera je kera :) mislm da je SL brez Serillel converterja

AtaStrumf ::

Glede hitrosti nForce 2 Ultra 400 platk, mislim da je Epox-ka med počasnejšimi, ABIT-ka je nekaj srednjega, Gigabytke pa kao najhitrejša, samo zadnje čase se pojavljajo novi Proizvajalci, ki prevzemajo primat, pa o njih ni dosti govora po našem forumu. Tu mislim predvsem DFI, Soltek in Albatron. Počasi bo treba pogledati tudi kam drugam kot samo ABIT, ASUS, Epox, Gigabyte in MSI. To velja tudi za naše prodajalce.

TribesMan ::

AtaStrumf: Vse uredu in prav sam te plate ki si jih ti omenil (DFI, Soltek, Albatron) v večini nimajo lukenj okoli socketa, kar je zelo velik minus (za overclockerje) poleg tega je vprašanje kako je s BIOS supportom pri takih firmah...
Jest za minus štejem Abitki NF7 da nima lukenj okoli southbridgea (kot epox) in okoli mosfetov... Pa da je skoraj nemogoče laufat to plato z pomnoževalnikon 10 in 10.5, kadar imaš nastavljen FSB nad 220MHz.

Sam nikoli ne bo noben naredil plate kot si jo bomo zaželeli overclockerji. Abit in epox sta dobra izbira, če misliš navijat. Gigabyte pa je ena zanimaiva kvalitetna in dokaj uravnotežena rešitev. Seveda ne govorim o Pro izvedenki ki je absolutno predraga.

LP

TribesMan
Moj kompjuter dela: KVIIIIK ... KVIIIK ... KVIIIK.

Ko ga navijem dela: KVIKKVIKKIVKKVIK. :)

TheJack ::

Nisem bral celega topica, zato se opravičujem če ste kaj od tega kar nameravam vprašati, že prediskutirali.

Včeraj mi je po dobrih dveh letih crknila elitka K7S5A (tam pri napajanju poleg socketa je zažarelo in se pokadilo; še prej je močno smrdelo nekako po prežganih arašidih:D ). Sedaj moram na hitro kupiti novo plato. Pri tem je treba vedeti, da procesorja (tbird 1.4 GHz) in rama (2x256 MB ddr 266) še ne mislim takoj zamenjati (ker ni denarja) ampak šele čez par mesecev, oz. ko mi ju uspe prodati.

Nekako mi ljudje svetujejo Gigabyte GA-7N400-L za okoli 22 jurjev (dosti več tudi ne dam). Sedaj pa k vprašanjem:

1. Je ta plata v redu? Se za podobno ceno dobi kaj boljšega?

2. Kako se obnese zvočni čip na plati? Je primerljiv z Live! Playerjem 1024, ki ga imam sedaj? Pri tem me zanima tako kvaliteta zvoka, kot obremenjenost procesorja. Aja, zvočnike ima Creative Soundworks FPS (tisti čisto ta prvi).

3. Kako se ta zvočni čip primerja s tistim, ki ga imajo plate z MCP-Tjem (recimo RDA+, ki s jo baje več ne dobi)? Tako glede kvalitete zvoka, kot obremenjenosti procesorja. Slišal sem namreč, da pri kvaliteti zvoka pri analognih vhodih ni razlike med MCP in MCP-T, ker na večini plat oba uporabljata Realtek ALC650. Je to res?

4. V čem je fora pri audio konektorjih pri teh (in vseh ostalih) platah? Večina plat ima izgleda le tri (1 x Line-in / 1 x Line-out / 1 x Mic, piše na Gigabytovi strani). Bom lahko na tole sploh priključil svoje zvočnike, ki rabijo dva izhoda? Se opravičujem za neumno vprašanje, ampak o audio konektorjih ne vem čisto nič.

5. Če bom kupil to plato, ali naj uporabljam zvočno na njej, ali SB Live? Slednjega bi se namreč (zaradi gromozanskih gonilnikov) z veseljem znebil....

Se zahvaljujem za odgovore.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: TheJack ()

Fury ::

pri 8rda+ je problem s konektorji, ker ne mors met 5.1 zvocnikov in mikrofona naenkrat ce se ne motim ma samo 3 stekerje...

abit nf7-s vem da ma 5 konektorjev.. za zvocnike 3 in za line in in mic posbi...

za ostale pa ne vem

Fury ::

em.. tale realtekov (ALC650) je cist sranje -> live je bolsi...

AtaStrumf ::

Če imaš samo avdio tri izhode je stvar taka, da so programabilni, kar pomeni, da jim preko čist simple programčka v winsih spremeniš vlogo iz Out/In/Mic v Out1/Out2/Out3 in tako komot priklopiš 5.1 zvočnike. Slaba stran je da pol nimaš mikrofona in vhoda, samo to vsaj jaz sploh ne rabim, tako da me to niti ne moti, za koga drugega pa je to lahko problem. Na tvojem mestu bi tudi naprej uporabljal Live-a, pa default gonilnike v winsih.

Dodgeviper ::

Mene pa zanima ali obstaja nov , oziroma ali je potrebno updeatat bios pri
Abit NF7s rev 2.0.
LP

TheJack ::

Hvala za informacije! Plato sem kupil in sem dal kar Live notri.

Še dve vprašanji....

1. Katere driverje naj inštaliram? Bo dovolj, če inštaliram le nForce 2.45 unified driver?

2. Zakaj procesor kaže 10 stopinj C višjo temperaturo kot prej na K7S5A? Je to zaradi drugačnega senzorja ali kaj drugega?

boštjan ::

dario,kolko sem jaz vido je zadnji bios za to abitko št.18

pikachu004 ::

oj
sam eno vprasanje.. rabim eno osnovno plosco, procesor pa graficno pa nism najbol na tekocem zadnej case s tem... sistem more bit predvsem stabilen, prizgan bo 24 na 24 :)
abit AT7-MAX II
NF7-S
aus A7N8X Deluxe
GA-7N400 Pro2
GA-7N400VL1 PRO
al pa se kasna druga?
pa ker. proc.. amd 2.6 al 2.5 braton?
pa se graf. radeon 9200 al gforce fx 5200... al kasna druga do 25.000

hvala 8-)

AtaStrumf ::

Mislim, da so tisti driverj OK, samo ko te praša če hočeš inštalirat ATA driverje daj raje ne, ker imaš lahko probleme. Če si že inštaliral in je vse OK, pol pa tako pusti. Če pa se ti zgodi, da ti recimo noče pečka delat pol pa dol z nvidia ATA gonilniki.

Glede temp. To je čist normalno da med platami variira temperatura, ker imajo pač drugačne senzorje. 10C je mal velik, samo če si dal hladilnik gor kot je treba pol se nimaš kaj sikerat. Do 85C bo delalo. Moj Bartonček je preživel čez 100C na senzorju, ker un stupid vent od TT-ja ni imel jumperja gor in je delal na minimalnih obratih-->beri komaj se je vrtel.

TheJack ::

Ja, je kar velika temperaturna razlika. Sicer sem pa na tem forumu že bral (ne vem točno kje), da se je to dogajalo tudi drugim.
Prej sem imel K7S5A, kjer je bila temperatura procesorja nekje 47 stopinj C (poleti in pod obremenitvijo tudi znatno več). Hladilnik je Zalman CNPS3100-Plus (bakren, tisti prvi model), ventilator se vrti z okoli 1600 rpm (silent mode). Procesor je Thunderbird 1400 MHz. Sedaj, pri novi plati (vse ostalo je isto) se temperatura vrti okoli 58 stopinj C.
Močno upam, da je fora le v senzorju, ne pa v recimo slabi pritrditvi (hladilnik so dali gor pri AGTju, kjer sem plato kupil).

Drugače pa hvala za odgovor.

AtaStrumf ::

Pri teh zalmanih (če se ne motim je to pahljača) je problem precej šibka zaponka, ki sčasoma malo popusti, tako da je pametno čez čas uporabiti drugo (ponavadi sta v paketu 2) in uno prvo ukrivit nazaj tako kot je bila na začetku in pol čez čas spet zamenjati. To je simple delat če dost montiraš/odmontiraš cooler, če pa ne je pa malo bolj zoperno, ampak po kake pol leta je vseeno dobro to naredit, pa še preveri kako termalno pasto so ti dal, pa da ni predebelo namazana. Pa zaboga pojačaj mal tele obrate. 1600 je absolutno premalo. Vsaj na 2500 RPM daj, saj tudi razlika v hrupu ni prav velika, hladilo pa ti bo dosti bolje.

pikachu004 tebi predlagam, da vzameš kar isto kot TheJack (Gigabyte GA-7N400-L) ker so itak vse skor isto sranje, stabilnost pa je bolj odvisna od sreče kot od česarkoli drugega. Če dobš dobro plato bo stabilna, če pa ne pa ne bo. Jaz sem se opekel z dvema Epoxkama 8RDA3+, ker nobena ne dela kot bi morala, čeprav je druga pogojno uporabna, a vseeno bi se jaz Epoxki izognil, ker ne vem kako robo to dobiva Mlacom, al mam pa sam jaz tako smolo.

Proc bo tudi kak 2100+ čist dober. Ni treba dajat extra denarja za Bartona, ker je razlika minimalna, tudi v navijanju. Na vsak načim pa se izogibaj 2200+, ker so še vedno Tbredi A, ki se zelo slabo navijajo.

Za grafiko pa raje vzemi GF4Ti4200 64MB, ki se sedaj že dobi pod 30 čukci in je najboljš za to ceno. DX9 v GF FX5200 je pa itak neuporaben, tako da se zaradi tega ni kaj za sikerat.

Zgodovina sprememb…

Jaffa ::

Nujno ! Kteri nforce2 board, ki ima integrirano grafiko ziher podpira vsaj 400FSB ? Hvala...
www.markosoft.si | www.markoshop.si
GRYPHON Z87|i7-4770k@4200MHz|16GB VENGEANCE 1866MHz
2x SAMSUNG 850PRO 256GB|GTX960|LIAN LI|BENQ BL3201PT 4K

Malecky ::

NF7-M

pacman ::

Tole ploščo nameravam kupit, mislim da glede na ceno dobim največ.
Prosim če ma kdo to plato naj pove kako je kaj ipd.
Navijat ravno ne mislim, če imate kakšni boljši predlog nakupa v tem cenovnem razredu prosim sporočite.
(pa ne abit nf7, ker mi že odmeva v glavi od te plošče, pa še draga je;( )

ASUS A7N8X-X, 400/333MHz FSB ----> 21.024,00 SIT Comtron:\

Processor Socket A for AMDŽ Athlon™XP/ Athlon™/ Duron™ 600MHz ~ 3000+
Thoroughbred/Barton core CPU ready
Chipset North Bridge: NVIDIAŽ nForce2 400
South Bridge: NVIDIAŽ nForce2 MCP
FSB 400 / 333 / 266 / 200 MHz
Memory DDR 400
3 x 184-pin DIMM Sockets
Max. 3 GB unbuffered PC3200/PC2700/PC2100/PC1600 non-ECC DDR RAM Memory
Expansion Slots 1 x AGP(1.5V only)
5 x PCI
IDE Ports 2 x UltraDMA 133/100/66/33
Audio RealtekŽ ALC650 6CH w/built in HP amplifier

LAN 1 Ports
MCP integrated NVIDIAŽ MAC + RealtekŽ 8201BL PHY

Special Features Power Loss Restart
Q-Fan Technology
STR (Suspend-to-RAM)
C.O.P. (CPU Overheating Protection)
CPU Throttle
Back Panel I/O Ports 1 x Parallel
1 x Serial
1 x PS/2 Keyboard
1 x PS/2 Mouse
1 x Audio I/O
4 x USB 2.0

Internal I/O Connectors 1 x USB 2.0 connector support additional 2 USB 2.0 ports
CPU/Chassis FAN connectors
Game Connector(optional)
20 pin ATX power connector
IDE LED connector, power LED connector
WOR, WOL, Chassis Intrusion, SM Bus, SIR
Headphone (optional)
Front MIC
CD/AUX/Modem audio in
Front Panel Audio connector (optional)
BIOS Feature 2Mb Flash ROM, Award BIOS, TCAV, PnP, DMI2.0, DMI, Green
Industrial Standard PCI 2.2, USB 2.0
Manageability DMI 2.0, WOR, WOL, Chassis Intrusion
Support CD Drivers
ASUSŽ PC Probe
Trend Micro™PC-cillin 2002 anti-virus software with WindowsŽ XP support
ASUS LiveUpdate Utility
Accessories I/O Shield
User's Manual
UltraDMA 133 cable
FDD cable
UltraDMA 133/100/66 cable

Form Factor ATX Form Factor
12" x 9.6" (30.5cm x 24.5cm)

Jaffa ::

Grega: Jo lahk ti zrihtaš in cena ? 10x
www.markosoft.si | www.markoshop.si
GRYPHON Z87|i7-4770k@4200MHz|16GB VENGEANCE 1866MHz
2x SAMSUNG 850PRO 256GB|GTX960|LIAN LI|BENQ BL3201PT 4K

mile ::

Ima kdo izkusnje z Shuttle AN35Ultra... Zadevo dobim novo za 13 jurjev, zato razmisljam, da bi zamenjal svojo K7S5A.

boštjan ::

od elitke je ziher boljša,za teste pa poglej sem,sicer je na testu opisana tista z LAN-om

mile ::

zanima me , če je izbira CPU voltaze še zmeri omejna na 1.825 volta, oziroma ce obstaja mod za to... ker moj tbred hoce met 2.15 V >:D

Jaffa ::

Glede ABIT NF7-SL. Nekdo je napisal, da je cenejša od "S" in da nima al SATA al FIREWIRE al kaj že. Plošča ima oboje, če koga slučajno zanima... Tak da ne vem v čem je fora.
www.markosoft.si | www.markoshop.si
GRYPHON Z87|i7-4770k@4200MHz|16GB VENGEANCE 1866MHz
2x SAMSUNG 850PRO 256GB|GTX960|LIAN LI|BENQ BL3201PT 4K

kuglvinkl ::

Kje dobiš to plato za tak keš?
Your focus determines your reallity

kuglvinkl ::

Kewl. Jaffa, kje in za kollk $?
Your focus determines your reallity

mile ::

@kuglvinkl : to je dilerska cena z davkom... bi mogu sodelavca vprasat od kere firme...

Sm bral, da lahko voltazo nastavljas celo do 2 V, samo se vedno premalo... A so ti CPU voltage modi generični (nforce2) al specifični za vsako plato posebej?

Mirč ::

Shuttle AN35/N-400 si lasti kdo toto plato je full poceni ca.15000sit pa tud po testih se dobro odnese me zanima,če jo kdo ima in če je zakaj.
lp
mirč:)

Jaffa ::

V Graz-u PELUGA, cena 98 EUR bruto... Se pravi neto cena je okol 82 EUR...
www.markosoft.si | www.markoshop.si
GRYPHON Z87|i7-4770k@4200MHz|16GB VENGEANCE 1866MHz
2x SAMSUNG 850PRO 256GB|GTX960|LIAN LI|BENQ BL3201PT 4K

Jaffa ::

Ta NF7-SL bord je fizično kolk sem jaz opazil, čist isti kot NF7-S, razlika je pol res, da nima SATA/ATA konverterja zraven, pe še SATA kabl je samo en. Podpira pa VCORE napetost do 2.3V, se pravi isto kot NF7-S, ker tudi na bordu piše samo NF7-S. Moti me pa eno, da sem na epox 8rda+ lahko imel z istim ramom višji FSB + nižje timinge... Ne vem, al sem pač slučajno naletel na tako. Imam še sicer eno doma in bom probal, ko se mi bo dalo...
www.markosoft.si | www.markoshop.si
GRYPHON Z87|i7-4770k@4200MHz|16GB VENGEANCE 1866MHz
2x SAMSUNG 850PRO 256GB|GTX960|LIAN LI|BENQ BL3201PT 4K
««
10 / 10
»
»»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

plata za 15k sit

Oddelek: Kaj kupiti
341626 (1268) minirac
»

kaj moram pazit pri nakupu nforce2 plat

Oddelek: Kaj kupiti
241575 (1213) smirnof
»

Matična plošča Asus A7N8X Deluxe vs. Abit NF7-S

Oddelek: Strojna oprema
291338 (1078) Caligula
»

Katero plato-NUJNO

Oddelek: Kaj kupiti
231314 (981) boštjan
»

Nakupi matičnih plošč za amd (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
595770 (4505) frenk

Več podobnih tem