» »

[DivXviD] Yakumo predvajalniki

[DivXviD] Yakumo predvajalniki

««
7 / 28
»»

kreki ::

Lahko rečem samo KAPO DOL. Ni mi žal ker sem kupil Yakumo predvajalnik. No v soboto sem bil še drugačnega mnenja. YANEZ dober predlog ni kaj.

pepe66 ::

HVALA VSEM ZA VAŠ TRUD

gzii ::

Res je, vsaka čast.

alexio ::

res še enkrat vsaka čast vsem:D ...naj pa opozorim, oziroma obelodanim moj problem pri upgrejdanju "nekdanje" C različice Yakuma. Na CD je namreč potrebno (oz. vsaj jaz sem moral) zapečt oba BIN fajla (torej YAD2710 IN YGAD2710) - no vsekakor bo zadeva delovala že z samo YGAD2710, kar sem ob prvem poskusu tudi sam storil -ampak...res je, da je DivX deloval brez problemov (HVALA še enkrat vsem), ampak pri gledanju DVDjev pa je nastala težava..podnapisi so namreč migetali, se tresli, premikali,...;( no pol pa sem poskuso še z obema datotekama in...voila...it works...no sam tak za info, če bo kdo imel podobne probleme...

pitagora ::

@alexio
Sam nimam teh problemov pri gledanju DVD filmov.
Sem naredil isto tako, da sem samo en file gor zapekel pa ni problemov.
No res pa je da sem potem ko sem se "znebil" verzije C se nalozil Yanezove file gor tako da sedaj spila..
>>

Hvala se enkrat.


Pa se nekaj yanez ti se ukvarjas s tem a kej zazlužiš s tem?
sam tak Info me zanima.
ajde
lp
lp pitagora

Yanez ::

@pitagora
Zaslužek do sedaj je en skurjen Yakumo ploščosuk (še danes ne vem razloga), veliko porabljenih impulzov, (ker sem s svetom od doma povezan še vedno s klicno linijo), nekaj neprespanih noči (to je z 'očitnim zadovoljstvom' opazil že šef v službi), negodovanje žene (ker me vidi še manj, kot v času pred Yakumom) in pa veliko zadovoljstvo ker je na svetu en rešen problem manj.
Skratka, računica se očitno izzide.:)
Omnia mea mecum porto

Luc ::

Uf Yanez.. ne vem probi nekako svoje znanje unovčiti.. ker si res prava Marija Terezija :D .


Mislim pa da bi ti tu vsak z veseljem plačal pir... v bistvu se bi ga lahko orenk vsaj zastonj napil..tud to je eden od užitkov življenja.

Stepni Volk ::

MOJ PREDLOG

Predlagam rešitev podobno ostalim freeware programom, kjer lahko nakažete simbolične vsote (merska enota en Pir:D) avtorjem FW, ki so vam olajšali in vam še bodo polepšali življenje... vse na prostovoljni bazi.

fancy ::

A sam en pir;(( halooooo.:)
TOSHIBA Satelite P 200- 1JR 250Gb, 4Gb RAM
TOSHIBA Satelite v L40-18W

fancy ::

Ej a mi lahko poveste kolk računate če nekomu posnameš DVD s urejenimi podnapisi. To se pravi 6x DivX...na DvD-ju.

Men se zdi cena 2 čuka nekako sprejemljiva....ampak žal nekateri so mnenja da je to predrago. Ali res??
Kaj pa čas, amortizacija, živci preden ugotoviš v čem je for da kaj ne dela.(no s pomočjo Slo-Tech/a se vse lahko reši:)) ..mar ne?
TOSHIBA Satelite P 200- 1JR 250Gb, 4Gb RAM
TOSHIBA Satelite v L40-18W

pepe66 ::

:( YANEZ OPROSTI ZA MOJO DEBILNOST AMPAK PROSIM MI POVEJ SE ENKRAT KAKO LAHKO IMAM CENTRIRANE PODNAPISE(ne na levo) HVALA ZA TVOJO POTRPEŽLJIVOST!!!
PIVO GARANTIRANO(imam tvoj zadnji FW)
vsakemu je potrebna pomoč

pitagora ::

@Yanez
Res je, da imas zadovoljstvo, ker si resil problem res je tudi, da imas redno sluzbo, ki ti tudi vzame predvidevam dovolj casa zato je pa tole igrackanje z FW res samo zase in za nas.
TNX again
pa ce te kdaj srecam ti obljubim en pir imas mojo besedo.
ajde
caw
lp pitagora

piki64 ::

Hi!
Kako na forum pripneš kakšne slikice. Naredil sem nov fw, kjer je centrirnje popolno (brez senčenja po celem ekranu, kjer so bili presledki), poleg tega pa so še večji fonti, nekje enake velikosti kot pri tv programih. Praktično je tak fw, kot bi ga morali narediti proizvajalci:



Lp, piki64

Zgodovina sprememb…

Miki_Miska ::

@Piki64
Slike pošlji njemu, ali pa CaqKa-ju, ki jih ureja meni (vse posnete slike za RIMAX so moje) Slike bosta pripela k tvojemu ODGOVORU.

Ob tem te prosim, če se sprehodiš po temi RIMAX, si ogledaš slike, in jih komentiraj, predvsem pa, ALI BI BILO MOŽNO posloveniti še RIMAX-a. Enako sem že prosil YANEZ-a in PHARAON (upam, da je pravilno).
Po potrebi ti pošljem tudi zadnji njihov FW, da bi ga pregledal.
* * Pomagajmo si, saj bomo le tako vedeli VSI VEČ * *

mosnik ::

prosim povejte mi kako se naredi nadgraditev predvajalnika sem čisto novi lastnik le tega prosim pomagajte mi
danč

Zgodovina sprememb…

  • odbrisal: CaqKa ()

Volk| ::

@Yanez

Glede na to kelko pirov maš že obljubljenih(tudi z moje strani), mislim da boš težko še kaj trezen v življenju:D
Sicer pa....življenje treba uživat...ne samo sedet pred Yakumo:P
_______________________________________________________
Izobražen je tisti človek, ki ve, kje bo našel tisto, česar ne ve.

Stepni Volk ::

@ pushte
Preberi si stran. Tvoje vprašanje je bilo že nekajkrat odgovorjeno.8-O

ceboy ::

PIKI64 in kje se da dobit ter probat ta tvoj nov FW? Resnično me zanima če so podnapisi res večji in bolj čitljivi. Sporoči kako do FW-ja. Lep pozdrav.

bmen ::

Piki64

Ali je možno ta tvoj FW pripraviti do dela tudi na Yamadi?
... B ...

piek ::

Mi zna kdo priporociti kake dobre (solidne) zvocnike za zraven Yakumota? Lahko 2.1 ali pa 5.1 sistem do nekako 20 jurjev. Vec ze ni proracuna.

Hvala za vse nasvete.

piek
--- Finish it off if you started it! ---

Stepni Volk ::

Beseda že teče o računalniških zvočnikih in seveda tudi o HI-FI zvočnikih. Še cenovni predlog: domači kino komplet s 5.1 zvočniki CAT HTC-500 za 26'990,- SIT iz zadnjega Neckermanovega kataloga...

Zgodovina sprememb…

Valentin ::

@PharaoH, Yanez, Piki64 in ostali FW-hekerji.

Zanima me, koliko sta kompatibilna glede FW-ja Yakumo in Yamada ? Daljinc je popoplnoma isti, za čipset pa ne vem, še manj pa za osnovno ploščo...

Je že kdo probal FW od Yakuma na Yamadi oz. obratno ?

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Valentin ()

Yanez ::

@Valentin
Popolnoma isti je le daljinec, ostalo si je le podobno.
Imam pa doma popravljen FW tudi za Yamado z vsemi priboljški:
spremenjena ozadja, večji fonti z našimi 蚞ȊŽ-ji, prevod. Centriranje pa je mogoče preko DirectSub.
Ob priliki dam na medmrežje.

Yanez
Omnia mea mecum porto

Stepni Volk ::

@ Valentin

Yakumo in Bellagio sta brata dvojčka (ne navzven) in Yamada le bratranec, beri: so različni ploščkosuki bazirajoč na istem srcu = Mtk1389DE, zato se je lastniku Bellagia zgodilo TOLE.
S tem, da sem na češkem forumu zasledil, da je nadgradnja možna BP. Verjetno je tako, da je več t.i. serij, ki so si med seboj enkrat bolj podobni, drugič ne. Nasvet: počakaj raje na dosežke domačih proizvajalcev FW :D
Firmware je OS ploščkosuka, ki nadzira prav vse karakteristike. Tako, da me ne bo čudilo, ko bo nekdo našel "hack", ki bo izboljšal (beri odblokiral) ostale funkcije posameznih ploščkosukov. npr.: audio lastnosti.
Podobno se dogaja z grafičnimi karticami za računalnike, pekače za tlačenke (CD) in natlačenke (DVD), tiskalnike in digitalne fotoaparate (najbolj znani in v svetu fotografije razburljiv hack je za Canon EOS 300D, ki ga skoraj približa na sposobnosti 10D, ki je še enkrat dražji in zapakiran v drugačno ohišje, z drugim mehanskim prehodom svetlobe iz objektiva na CMOS).
Proizavajalcem se namreč ne izplača proizvajati komponent sestavljenih iz preveč razlličnih sestavnih delov. Tako pogosto ponujajo fizično identične oz. zelo podobne modele, ki se dejansko razlikujejo le v Firmware-ju... in tu pridejo na vrsto hackerji. Rusi so majstri >:D.

Zgodovina sprememb…

Stepni Volk ::

pitagora je poslal zanimiv komentar o dopisovanju z Yakumo... žal je stvar "prilepil" na napačno temo: yamada divx predvajalniki... najprej sem pomislil, da dela pri Yakumo-u >:D... potem sem imel preblisk paranoje in TEORIJE ZAROTE:
Kaj če so namenoma spremenili naslov datoteke v FW ver.C samo zato, da preverijo znanje domačih "hackerjev"? :D

defko ::

Na ali v Comtonu so mi danes djali, da je drug teden 100 % FW na njihovih cd-jih in da jih bodo dajali narodu, kateri ima "C" probleme. Torej COMTRON in ekšn! 8-O ....sicer pa je že Kreki pisal nekaj o tem pa ga potem ni bilo več slišati |O.

Frame ::

Hm v Chip Tradu jih dajejo že 1 teden>:D

Frame
May The Force Be With You!!!!

Stepni Volk ::

Noben trgovec ni znal pomagati kupcem z ver. C...
Poleg tega je eden izmed trgovcev nekaj obljubil (glej stran 5 te teme)... in ko je rešitev le prišla na to stran (preko email-a, ki so mi ga poslali poljaki)... vse tiho je bilo.

Cosmo ::

Kaj pa je sedaj s tem firmwareom, ki centrira podnapise? A se ga že da downloadat kje?
I am Pentium of Borg. Division is futile. You will be approximated.

Stepni Volk ::

Za sedaj, razen ruskega Fortune 151, noben ploščkosuk z Mtk1389_E procesorjem ne zna centrirati podnapisov. Centriranje lahko za sedaj dosežeš s programsko obdelavo samih podnapisov. Prvo takšno rešitev je predstavil podtalje (tema o Yamadi), drugo je predstavil piki64.

megaubo ::

piki64

a tvoj fw dela na yakumo dx4 da centrirajo podnapise

nisem vsega prebral , a je kdo že naredil podporo txt, sub formatu podnapisov?

Valentin ::

@Yanez, piki64

Ali bi centriranje, ki ga je pogruntal piki64, lahko uporabili tudi za Yamado ?

Saj če sem prav razumel, to zna naredit njegov FW že sam, brez centriranja z DirectSubom.

piki64 ::

Pozdrav vsem!

Glede podnapisov, bi Stepnega Volka popravil, saj jih hardwarsko centrira tudi DivX player E-boda, ki ima tudi meni za izbor velikosti fontov. Žal player funkcionira na MT1389_GE, tako da kakšnega prenosa FW na Yakumota, Yamado, Bellagion ne moremo pričakovati.

Sam imam dokončno verzijo FW s centriranimi in povečanimi fonti. Centriranje se opravi na računalniku s programom (ne DirectSub-om), potrebni pa so podnapisi formata *.sub . (se mi ni dalo pisati podpore za druge formate saj je na internetu toliko programov za pretvorbo da je nesmiselno). Stvar deluje na ploščosukih Yakumo, Yamada, Bellagio in še morda keteri, ki ima podoben zapis FW. Glede RIMAX-a sem skeptičen, ker ima za nadgradnjo veliko datotek in ne vem kje so integrirani fonti. Če to kdo najde mi naj sporoči, pa boto tudi tam centrirani fonti.

Centriranje se izvaja po principu da gre v eno linijo 536 pixelov. Ker so fonti veliki je možno prikazovati le dve vrstici in ne tri (3*32=96 ; 2*46=92) saj je omejitev 96 pixelov v širino. Če je podnapis daljši in nebi šel v dve vrstici (možnosti samo 4%) se ta razdeli in ga časovno usklajeno tudi prikaže za prvim.

Kot sem že povedal FW je z moje strani gotov, dogovarjamo se še samo o nekih detaljih s Yanezom, PharaoH in STepnim Volkom. Ko se bomo dogovorili lahko pričakujete nov FW.


Lep pozdrav, Piki64
Kontakt:Piki64@medvedek.org

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: piki64 ()

filmofil ::

Yanez, Piki64, StepniVolk , PHaroh in ostali!

Najprej se vam zahvaljujem, za podporo za Yakumo-ta. Zadeva deluje super. Imam samo eno vprašanje: Ali je player po namestitvi Yanezovega firmwarea regijsko odklenjen? Oz. ali se ga odklene s kako kombinacijo tipk? Hvala za odgovor že v naprej!

Lp Filmofil

janikav59 ::

Hvala vsem, ki se trudijo namesto uradnih odgovornih oseb za naš yakumo.
Še enkrat je dokazano da je v slogi moč in da glavcam nič ne skriješ.
Yanez zaenkrat je na mojem ploščkosuku tvoj FM s katerim bi bil 100% zadovoljen, če mi ne bi podnapisi po 5-10 minutah izginili (samo pri nekaterih filmih). Kaj je vzrok?

Hvala glavcam
kdor grize še ni pes

PharaoH ::

@filmofil

Yakumoti sploh NISO regijsko zaklenjeni.

@janikav59

Odgovor je na prejsnji strani foruma; ampak naj bo, torej se enkrat
kombinacija xvid+ac3

pepi ::

Zdravo
imam nov player, kupjlen včeraj v Comtronu. Nadgradil sem ga z Yanezovim FW, šlo je brez problemov. Vse bi bilo fino če, se mi ne bi večina filmov, ki jih imam posnete na CD pri predvajanju zatikalo. Vsake par sekund obstane in nato nadaljuje s preskokom. Probal sem že z MPEG4-Modificatorjem (obkljukal Unpack) pa ni bilo razlike. Pregledal sem obstoječe poste pa nisem zasledil tega problema. Če ima kdo kakšen nasvet, idejo, bi bil zelo vesel.

dc10 ::

Tudi jaz sem nabavil navedeni predvajalnik in mi po nadgradnji štekajo samo nekateri. Kakšna ideja ???
lp

ervinja ::

povejte mi kako lahko zamenjam sliko na yakumo z mtk viewer

pivmik ::

pepi:
poiskusi snemat filme na kvaltetnejše ali druge CDje, pa snemaj z manjšo hitrostjo, recimo 16x ali 20x
LP, Gregor GRE^

sotlerx ::

Pepi
Poglej kakšne hitrosti je CD in če je to slučajno CD 52x ki ti šteka, probaj recimo 48x in z manjšo hitrostjo 16 al 20 snemaj , to je tudi pred mano povedano.
LP
sotlerx

Pabo ::

Samo vprašam če toti FW deluje tudi na Bellagio AD 2020?

Svetovno razloženo in še boljše naret FW
!!!Z MALO SAMOINICIATIVE POSTANEJO ŠE TAKO ZAPLETENE STVARI ZELO ENOSTAVNE!!!

sergejp ::

jaz bi tudi mel za Bellagiota in sm pisal Piki64 ter ga prosil zanjga, pa nič :\

lp

sergej

vista-s6e ::

Tudi jaz sem kupil novi yakumo v petek v Comtronu v Ljubljani. Predvajalnik je bil že nadgrajen(so ga comtronovci nadgradili) v Yanezov FW.
version 05.00.03.05
sub.ver 00.00.00.02
Vse deluje kot je treba.
Yanez ali je to tvoj zadnji FW?

piki64 ::

hi!
Vsi ki bi želeli imeti na Yakumo in Bellagio centrirane podnapise in velike fonte mi pošljite email. Kasneje bo vse integrirano s slovenskimi prevodi menujev.

LP
piki64@medvedek.org

piki64 ::

hi!
Zaradi prevelikega števila prošenj in zavračanja FW preko emailov, prosim če počakate, bo na forumu objavljena stran kjer bo možno FW sneti.

LP, PIKI64

Pabo ::

Jaz sem odkleno c verzijo ampak podnapise mam še vedno poravnane v levo. Yad2710. Bin pa mi ne gre naložit! Odkleno pa sem z ygad2710. Bin. Zakaj mi ne gre naložit yad2710. Bin in ali je to sploh potrebno in sub-ver imam še vedno 00. 00. 00. 02! Kako naj naredim da bom imel podnapise centrirane?

Lp pabo
!!!Z MALO SAMOINICIATIVE POSTANEJO ŠE TAKO ZAPLETENE STVARI ZELO ENOSTAVNE!!!

Zgodovina sprememb…

  • polepsal: CaqKa ()

OMit ::

Pabo:
Centrirani podnapisi so mozni samo s predpogojem, da imas shranjene v .srt formatu
s pomocjo DirectSub programom, ki ti to omogoca.
Program ti omogoca tudi, da imas eno ali vec vrstic nizje kot normalno.
...vse to je ze napisano na prejsnjih straneh.

...drugace je pa trenutno najboljsi FW od Yaneza.

piki64:
Vsi ze komaj cakamo na tvoj FW, ki bo odpravil
tezave s centriranjen in tisto odvecno sivino,
ki se pojavlja namesto presledkov.

firbec ::

Tudi mene ste prepričali za Yakumota (Comtron), pa me zanima, če ste poleg Yakumo-ta dobili poleg SLO navodila ??? Jaz jih namreč nisem, ampak samo PL, D, GB, F, E, I in NL navodila. Kolikor je meni znano, bi navodila v SLO jeziku glede na to, da je izdelek kupljen pri nas, morala biti poleg.

ervinja ::

tudi jaz sem ga dobil brez navodil pa sem jim nepisal na mail in so mi začudeno odgovorili kako da ne, obljubili so mi da jih dobim po pošti pa v štirinajstih dneh še ni nič
««
7 / 28
»»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

[DivXviD] P.Y.P.S. FirmWare (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 )

Oddelek: Zvok in slika
35870627 (18446) koks2005
»

[DivXviD] Firmware za predvajalnik (peka in uporaba)

Oddelek: Zvok in slika
1524571 (5069) JanezC
»

[DivXviD] Gericom Bellagio predvajalniki (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 )

Oddelek: Zvok in slika
38461013 (19427) Caniggia
»

[divXvid] Mediatek - kateri firmware oz. fonte uporabljate

Oddelek: Zvok in slika
194251 (2073) Nebomgabiksa
»

[divXvid] Rimax predvajalniki (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Zvok in slika
24123840 (12256) piki64

Več podobnih tem