» »

NEC dvd-rw 3500/3520/3540

NEC dvd-rw 3500/3520/3540

««
21 / 30
»»

Quikee ::

AtaStrumf: Ja... aja speed hackan firmware tak kot je moj nea samo poveca maksimalno hitrost ampak tudi pri nekaterih poveca kakovost na nizjih hitrostih. =)

AtaStrumf ::

Ja, sam ti ne delaš FW za 3520 kakor jaz vem. Pa to s kvaliteto je tako-tako, lahko da je, lahko pa da ni, ker vprašanje kako je bilo stestirano, če sploh.

Sam še nekaj mi ni glih jasno, kaj pomeni tist IODATA in ali je tazadnji 1.25 (IODATA) že potrjen kot dober FW ali ima kake fore oz. je še bolj neznanka in katerega ti priporočaš za 3520 od uradnih FW-ov?

Quikee ::

Ja no sej mas prav da lahko je da lahko da ni.. samo tak je tudi z originalnim firmwareom. Mors upostevat varijabilnost medijev. =) No sej jaz nimam sicer firmware-a za 3520 samo lahko pa uporabis LD firmware.. Dee vedno vse veckrat proba predenj izda firmware.

IOData je (Japonski?) "rebadger", ki izdaja Nec 3520 pod svojim imenom (isto kot Mad Dog pri Nec 3500) in tudi svoj firmware - serija 1.2x (1.24, 1.25). Razlika v primerjavi z 1.04 je ta, da vsebuje auto bitsetting. Rajsi te vzami Mad Dog 1.F3.. ki je trenutno najnovejsi pa prav tako lahko bitsetting spreminjas.
BTW. Vsak firmware ni vec neznanka 1 uro po tem, ko ga izdajo (folk navali na firmware, kot na sveze zemljice). =))) Zdaj cakamo na takega, ki bo omogoco PI/PIF scaning.

Yossarian ::

Točno, e-marko ima prav. Z dvd shrinkom sem ga zmanjšal na 4,5 GB. Hvala vseeno
Nikoli se ne prepiraj z idiotom, ker te bo potegnil
dol na svoj nivo in te premagal s svojimi izkušnjami.

d.k. ::

živjo.

A ima mogoče že kdo kakšne izkušnje z tem pekačem Pioneer DVD/RW DVR 109,bi prosol ,za kako informacijo ,ker ga imam namen kupiti.



Počas se daleč pride,če pa tečeš pa še dlje>:D
kr neki

Quikee ::

No ja.. kolko sem prebral Pioneer 109 ne navdusuje ravno. V primerjavi z 108 je slabsi po kvaliteti pisanja, po stevilu podprtih medijev in podpira manjse maksimalne hitrosti. Polek tega nekatere 16x medije se zdaj pise v ne ravno popularnem Z-CLV 16x nacinu.

Jaz bi resno premislil ce se ti splaca kupit ta pekac ali bi rajsi pogledal druge alternative. Vse je odvisno kake so tvoje zahteve.

AtaStrumf ::

Šele zdaj sem opazil, da za vse 3520 Firmware piše, da so Firmwares in beta, the newest of the new. ** HIGHER RISK **.

A je to res?

Pa še eno vprašanje. Ponavadi je za fleshanje iz windowsov (in iz DOS) težilo, da si moral imeti samo un pogon, k si ga fleshal na enem IDE kanalu in da je bil master. A je to še vedno tako, da ne bom brezveze izklapljal CD pekača, ker v teh navodilih zraven FW-jev od TDB nič tega ne piše.

Quikee ::

Eh.. dosti ljudi je ze flashalo z temi "beta" firmware-i pa ni blo problema. Stvar deluje tak kot treba. Ce bi ble kaksne tezave bi folk tezil, da mu kaj ne dela in da flashat s temi beta firmware-i ni ok. Bolj problematicni so speed modded firmware-i.. tam gre dosti vec lahko narobe. =) Tudi jaz sem ze izdal kr nekaj firmware-ov za Nec 25x0 in 3500 z odstranjenim riplockom in RPC 1 pa se se tudi nihce ni pritoceval, da ne bi delalo. V resnici mores samo par byte-ov spremenit v firmwareu pa je to to. =)

Pa nea flashaj z TDB flasherjem... uporabi Liggy-jev BinFlash. Pa nic ne rabis izklaplat pa nic. Jaz sem ze flashal ziher enih 50x mojega 3500 v Winsih z BinFlashom pa ni blo problemov. Vecinoma sploh nisem resetiral windowse potem ko sem flashal pa tudi ni blo problema. Stvar je dandanes ze tak simpl da samo nalozis BinFlash.. izberes firmware.. das flash pa pocakas tistih 20 sekund da flasha pa molis polek, da slucajno ne zmanka elektrike. =)

AtaStrumf ::

Thanx Quikee!

Zdaj sem se spomnil pa še eno vprašanje. Kateri progi uporabljate za menjavanje regij?

Quikee ::

Noben. =) Zakaj bi to sploh rabo ce je firmware itak RPC1 ? =)

AtaStrumf ::

Kaj pa naj bi pol tole pomenilo v redme-ju zraven TDB FW-ja:

An RPC1 firmware defeats the internal counters within the drive and
removes region enforcement. This only is HALF of the equation. You
need to use DVD Genie or similar software to control your player
software. http://forum.rpc1.org/viewtopic.php?t=239


Na linku pa piše tole:

As a lot of people don't seem to be aware, patching your drive with a region free firmware is only half the trick to be completely region free.
For there exists other region counters WITHIN the software (OS, players...) that need to be bypassed.
There are actually up to 3 region protections on a system:
- 1 in the DVD drive
- 1 in the Operating System (windows) - More info on Windows region management.
- 1 in the software player (eg. WinDVD, PowerDVD...)

When you flash your drive with a region free firmware (RPC-1), you remove the region counter from the drive itself completely, but with this counter gone, the software counters kick in to replace the one from the DVD drive. This means that you still have these other 2 to defeat!!!.
An alternate region free solution that is available for some drives is known as an "Autoreset" firmware: Instead of removing the counter from the drive completely, the counter simply resets itself to an unlocked state when the computer is restarted. This way, the drive appears as region protected (RPC-2) but the counter can be changed indefinitely. Creating autoreset patches is slightly more difficult for the patcher, but makes the life of the user easier because DVD Genie and Region Killer are not required as they are for RPC-1 firmwares.
On the other hand, it's easy for software manufacturers to detect autoreset firmwares, and if they decide to do so, you will still need a software patch in the long run. This is why RPC-1 firmwares are seen by most as the long term solution.

So, unless a program like DISCInfo or Drive Region Info (see the Utilities section on the Homepage) tells you that your drive is still protected or you used an autoreset firmware, your drive IS region free, and any region counters that you still see come from software region settings.

To bypass that, you need to use programs such as DVD Genie or DVD Region Killer (the later is highly recommanded).

Note: Currently, the only software region free solution when using WinDVD Platinum to play DVD's is WinDVD Tweaker Pro ($18.00 US)

xvi has written up an excellent article with even more information here.


Zgleda, da je zaščita na več nivojih!

Quikee ::

Heh ja.. seveda se ti Region Control ostane v playerju... samo to se pa izzognes ce uporabis MPC ali VLC.. ali pa kaksen program ala Any DVD oz. kaksen tak podoben program. Ona zascita v windowsih je pa krnekaj... ker mam tam nastavleno na regijo 2. V Power DVD-ju pa na regijo 1 pa mi vseeno spila. =)

Quikee ::

Nekaj informacij o novih Nec-ovih pekacih.
Obstajata oz. bosta 3530 in 3540... prej se je govorilo, da je to en in isti pekac samo ni. Kaksna je razlika je neznano.. V EU se bo pa vrjetno prodajal le 3540.
Za PI/PIF na Nec 3500 je sedaj potrjeno potreben nov firmware. Kdaj bo izsel je neznano. Nekateri so dobili testno verzijo 2.R8 (nazalost meni ni uspelo =( ).. sicer jim nic ne pomaga ker se ni novega Nero CD/DVD Speed-a s podporo za PI/PIF na Nec-u.
Za LG 4163 je izsel nov firmware A103?
Za BenQ-jev 1620 je izsel nov firmware (noja je ze kr nekaj casa nazaj) B7U9.. samo je slabsi kot starejsi B7T9. Vsi pa tudi nestrpno pricakujejo orodje QSuite, s pomocjo katerega bo mogoce onemogociti WOPC za malo hitrejso peko (in slabso kvaliteto seveda). Upam da bo deloval tudi na Philipsih.. ceprav onemogocanje WOPC ni priporocljivo je fajn da mas opcijo. =)

Quikee ::

Se nekaj novih informacij glede PI/PIF scanov za Nec 3500.. Klik

BaRtMaN ::

Zanimivo, da je pri prvem scanu kar nekaj več napak pri NECu kot pri BenQju. Sicer pa komaj čakam! :D

Quikee ::

Ja no sej PI/PIF scani med pogoni tak niso primerljivi. Je bolj zanimivo to, da bos lahko nastavljal s kolko PIF Sum ECC blokov bo skeniral.
Hmm.. Nero CD/DVD Speed je ze naret... zdaj se samo cakamo na Nec da izda firmware.. bojda v roku 14 dni.

Bramac ^^ ::

Sem zdj za poskus še jst testiral moje medije. Pekel in testiral sem z istim pekačom.
Graf:


Podatki o mediju:
Manufacturer : Ricoh
Code : RICOHJPN R01
Disc Type : DVD+R
Usage : General
Recording Layer : -
Recording Speed : 2.4 X - 8 X
Capacity : -

Additional Capacity : -
Overburn Capacity : -


Mal pokomentirajte. Ko sem delal test prvič je črta na grafu še bolj skakala. Men se zdi da to ni v redu.

Quikee ::

jani_: Ne ni vredu.. in sicer pekaca nimas v UDMA 2 ... ampak kot zgleda je v MultiWord DMA. Probaj gonilnike za IDE zbrisat in znova zagnat racunalnik.. potem ti bo ce bo vse po sreci samo prekloplo v UDMA2 nacin.

Quikee ::

Report iz CeBit-a 2005... CDRInfo: Klik!

Reloaded ::

LP!
Zanimiva tema, torej sem tudi sam kupil 3520A. Zanima pa me, zakaj pada buffer zapisovalca med zapisovanjem v neru, ker pomnilnik branja je ok, pomnilnik zapisovalca pa parkrat skoči na nizke procente, pa tudi pri 8x pečenju na vebatim v alkoholu mi graf pokaže variacije hitrosti.
HVALA
CIAO
Reloaded!!!

Quikee ::

Reloaded:
To dela AOPC in je cisto normalno...
Grafi pecenja pa zgledajo tak ali podobno temu:
16x - CAV

12x - Z-CLV

8x - Z-CLV


Vsake tolko casa se vklopi AOPC, da preveri kvaliteto in prilagodi pisanje glede na kvaliteto medija. V tem trenutku buffer pade..

Zgodovina sprememb…

  • zavaroval slike: Predator ()

Reloaded ::

8-)
HVALA, Quikee
Saj sem tudi sam sumil tole zadevo z AOPC, a sem se raje prepričal.
:)
Sicer pa moram reči, da sem z 3520 kar zadovoljen, sicer res ne briljira pri branju DVDjev (posebno dvoslojnih filmov in pa RWjev, ker pač ma riplock, ki pa se da tudi odtranti :))Kot zapisovalec pa je zanesljiv, tih po moje zelo kvaliteten (grafi na CDRInfu).
Bomo videli kako bo čez čas.
CIAO
:)) 8-)
Reloaded!!!

Dr_M ::

Quikee: hvala za cebit link :)
najdu 2 zelo zanimiva pekaca :)
Liteon SOHW-1693S in NEC ND-3540A.
sam nevem se kerga bom kupu. verjetn kr oba :)) :D
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.

Bramac ^^ ::

kako zbrišem gonilnike za ide? :8)

Quikee ::

Meni je pa bolj zanimiv BenQ 1640 - 16x DVD+-R 8x DVD+RW 6x DVD-RW 8x DVD+R DL. Kar se pa tice LiteOn-a 1693 pa bo vrjetno spet mel isti cip kot 1673.. le firmware novi. Nec 3540 bo prav tako izjemno zanimiv.. upam da bojo odpravli napake 3520 in ga izdali z "out of the box" firmware-om, ki bo podpiral PI/PIF in BitSetting. =)

e-marko ::

@jani_
Poglej na prejšnjo stran, kjer je imel JACK1 enak problem.

LP
...somebody, somewhere...

Quikee ::

In se...
"
I got some hot news from a source very close to NEC.

1) A new model will come out in like Q3 with lightscribe support.
2) New model out later with DVD-RAM support.
3) Speed increase for DVD+R9 to 8X max.
4) No decision yet on name but the DVD-RAM one tentatively 4500, the lightscribe one 35xx ?

All this is from the horses mouth directly from NEC !
"

Bramac ^^ ::

Sem dau uninstall pa ni nč pomagalo :( Rollback pa ne dela.

Quikee ::

Povej malo kako mas konfiguracijo... in kaj mas vse priklopleno na IDE kable in pod kaj.

Bramac ^^ ::

Plata je VIA P4PB400, procesor P4 2.4GHz.

IDE Primary master - disk ; IDE Primary slave - prazno
IDE Secundary master - NEC 3520A (dvd pekač); IDE Secundary slave LITE-ON LTR-48246S (cd pekač)

Zgodovina sprememb…

Reloaded ::

LP!
Glede na to, da je pred vrati nov NEC, 3540, me zanima v čem bo boljši od predhodnikov, oziroma od 3520. Razen 8x DVD+DL ni nič novega. Mogoče bo bolj optimiziran od 3520 ali bodo še kakšne večje razlike?
Reloaded!!!

Quikee ::

jani_: Probaj CD pekac odklopit pa povej ce bo pol delalo...
Reloaded: Boljsi od 3520 je samo v tem ker bo podpiral 8x DL.. ostalo je vse bolj ali manj isto. Aja.. pa mogoce bo podpiral 12x DL branje. Ce bo kaj boljsi pri pisanju pa bomo vidli ko bo na voljo.

DOOM_er ::

ej jst mam tut enproblem k pečem mi cd kr not pa vn meče.

Quikee help me!!!
Robots will steal your job. But that's OK

Quikee ::

pirat_: Ha.. kak not pa ven ?? Kaj pa napise?

DOOM_er ::

ja tko mi napiše Please insert dvd-r DL pa ga mam not. Pol pa postopek trikrat ponovim da dam tm OK pol pa začne pečt pol ga pa k peče kr vn meče pa spet notr pa peče navadn naprej k dab ga hotu mau ohladit.
Robots will steal your job. But that's OK

Quikee ::

Heh... tega se nisn nikoli videl da bi komu tako delal pekac. Ne vem.. probaj nanovo namestit Nero-ta ce bo kaj pomagalo.

gunserman ::

Al pa poglej dvd-je k jih speče če so kej vroči. Če so pol se ti zihr DVD rom pregreva.>:D

Quikee ::

Sej morejo bit vroci... zato pa se rece DVD zapisovalcem.. DVD pekaci >:D

DOOM_er ::

ja mislim da vem kaj je narobe po ponovni namestitvi nerota sem dobil opcijo izvrži disk v primeru pregrevanja in sem dau tm klukco. Ok navadn. Sem šel potem v trgovino nabavit ventilator in ga dau pod pekač. Delal je normalno. po treh spečenih dvdjih se mi je začelo to ponavljati;(( . nakar popizdim in začnem udrihati po kišti>:D . Nekaj škrtne pogledam in opazim da je slab stik pri knofu. Popravim:D . Delal mi je spet navadn (sam za 1cd). Popizdim do konca in fuknem ta pekač u steno. Hvala Quikee

Aja pol sm mogu belt tm po sten k je bla barva čist opraskana.

Konec mojih problemov :D
Robots will steal your job. But that's OK

Quikee ::

Bedak... rajsi bi ga dal meni =)
BTW. pomoje ni pekac kriv =P

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Quikee ()

gunserman ::

Denis ti ga serješ. Men bi ga dal pajo. >:D

Zgodovina sprememb…

MEDENA ::

Pizda sam ste že zoprni s temi testiranji 8-O

Quikee ::

MEDENA: Vsak ma svoje veselje. Ce ti ne pase pac ne beri.

Quikee ::

Nov uraden firmware za Nec 3500 - 2.19 !!

cbelica ::

A je ta tisti, ki podpira PI/PIF scan?:))

98% of the teenage population does or has tried smoking pot.
If you're one of the 2% who hasn't, copy & paste this in your Signature

Quikee ::

Ne vem... ker ni se novega Nero CD/DVD Speeda da bi sprobal. Je pa zelo podoben 2.FC od Mad Dog-a.

_NEC DVD_RW ND-3500AG
2.19 31.01.05 00

CD-R Version: 1.26
CD-RW Version: 1.24
DVD-R Version: 1.41
DVD-RW Version: 1.36
DVD+R Version: 1.61g
DVD+RW Version: 1.37
DVD+R9 Version: 1.26

MAD DOG MD-16XDVD9
2.FC 31.01.05 00

CD-R Version: 1.26
CD-RW Version: 1.24
DVD-R Version: 1.41
DVD-RW Version: 1.36
DVD+R Version: 1.61
DVD+RW Version: 1.37
DVD+R9 Version: 1.26

Se datum je isti.. tak da ne vem =\

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Quikee ()

iration ::

ok thanx. že flashano sam ne bom zdele nič peku.
Tudi jaz bi imel kakšno pravico rad v življenju. Npr. pravico do tega, da delam
12 ur na dan in sem za to nagrajen s strani delujočega ekonomskega prostora, ne
pa kaznovan s strani Salmoneličevih gremlinov. - NavadniNimda

iration ::

Nero CD-DVD Speed 3.75 je zunaj. www.softpedia.com/Nero-CDDVD-Speed
Tudi jaz bi imel kakšno pravico rad v življenju. Npr. pravico do tega, da delam
12 ur na dan in sem za to nagrajen s strani delujočega ekonomskega prostora, ne
pa kaznovan s strani Salmoneličevih gremlinov. - NavadniNimda

sinko999 ::

Sem dal ta zadnji FW gor pa Nero CD-DVD Speed 3.75 dol dal pa meni ne dela PI/PO skeniranje.

LP
Ni? ni ve?no !

Quikee ::

Novica iz CDR-Zone o naslednjih Nec pekacih:
"CDR-Zone.com have some hot news for our readers about expected features of the the ND-3520A 16x Dual, ND-3540A 16x Dual and ND-4550A Super Multi (TBD) DVD Writers from NEC.

As is widely anticipated, the ND-3520 will have 4x DVD-R D/L support soon via a firmware upgrade. What is interesting is the planned 16x DVD RAM write support on the ND-4550A Super Multi (TBD) as well as 7x DVD-R D/L and 12x DVD+/-R RW support planned for the ND-3540A 16x Dual and ND-4550A Super Multi (TBD) drives as well as Light scribe support.

The future of DVD D/L and DVD RAM looks very good indeed!"

BTW. Danes je izsel firmware od IO-DATA za Nec 3520, ki podpira DVD-R DL... na voljo bo kmalu. =)

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Quikee ()
««
21 / 30
»»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Dvd pekač (strani: 1 2 3 4 5 6 )

Oddelek: Kaj kupiti
28527304 (13063) GrimReaper
»

Kje pa vi kupujete DVDR/DVDRW medije? (strani: 1 2 3 431 32 33 34 )

Oddelek: Kaj kupiti
169297336 (26438) pingo76
»

Philips 1640P in BenQ 1620 (strani: 1 2 3 4 5 6 7 )

Oddelek: Strojna oprema
34527099 (12050) e-marko
»

NEC ND-3540A problem...

Oddelek: Pomoč in nasveti
282299 (1590) dean444
»

DVD pekač (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
897687 (5270) AtaStrumf

Več podobnih tem