» »

koga volit?

koga volit?

««
3 / 19
»»

Matek ::

Ne, ne, ne, ne!

Ce vladas, delaj za tistega, ki te je volil! In delaj aktivno na tem, da spreobrnes tiste, ki te niso volili! Jebemtis no, ne mores ti nekoga volit, potem bo pa on delal ravno kontra, kot je trdil v svoji kampanji.
V okviru zakonov, boš delal za svojo volilno bazo, ostale pa spreobračal. Tako je!
Mislim, da je avtor osnovnega posta mislil zadevo malce drugace. Ne gre za to, da bi se prilagajal in poskusal biti s svojimi politicnimi potezami vsec vsem polom, dokler se pogovarjamo o zadevah, ki se ticejo vseh drzavljanov (recimo zdravstveni sistem), se pa definitivno strinjam, da stranke, kot sta DeSUS in SMS, izpadejo rahlo cudno, ko se tako izrazito opredeljujejo za dolocene interesne skupine.

Ce bi stranka zensk rekla, da bo dala vsem volilnim upravicenkam doloceno kolicino denarja in si tako zagotovila dovolj glasov za zmago na volitvah, to IMHO ni korektno politicno delovanje. Tudi DeSUS ne more obenem zadovoljevati svojih volilcev (upokojencev) in spreobracati ostalih, ker bi bilo to delovanje v dve razlicni smeri. Stranka bi morala dovolj volilcev pridobiti s programom, ki cimbolje zadovoljuje potrebe celotne drzave - navsezadnje je tudi po ustavi poslanec predstavnik vsega ljudstva.
Bolje ispasti glup nego iz aviona.

AngelOfDeath ::

AngelOfDeath: Ultra je živela od korupcije? Tako kot Janez Janša in SDS danes? S to razliko, da Janša, ko je bil v opoziciji, je KRIČAL, korupcija tu, korupcija tam, ko pa je prišel na oblast, dobil kontrolo nad državnim tožilstvom, pa ni sprožil NITI ENEGA POSTOPKA zoper Ultro in ostale. Je raje kradel zase.

Pravim da, če pride opozicija (katerakoli) na oblast in je v predvolilnem času govorila o korupiciji, potem je njena dolžnost, da to korupcijo, ko je na oblasti, tudi razišče. Nič ne pomaga državljanom, če ne ta ne ona oblast korupcije ne zmanjša in ne razčisti.

p.s.: zanimivo, AngelOfDeath ve, da je Ultra živela od korupcije, pri Patriji pa korupcije ni bilo. Jasnovidec.. :)



To mene tudi zanima zakaj ni bila Ultra raziskana, samo se bojim da zato, ker so si zakone kar sami napisali. JJ ni svetnik, je pa daleč bolšji od LDS-a. Janša je hotel ukiniti Kosovo komisijo, ki itak nič ne raziskuje. Verjetno zato ker Kos noče preiskovati lastnega brata.

Se pa strinjam da bi na tem področju rabili velik preobrat. Predvsem drugo vodstvo policije in notranjega ministrstva.



Kdo je rekel da pri Patriji ni bilo korupcije ?
Pri tako velikem poslu se je nekje 100% zgodila napaka. Samo noben ne ve kje se je... Zato pa tolčejo vse povprek brez dokazov.

"Patrijo" je zakuhala LDS, ker se je minister odličil za "napačne oklepnike". Se je LDS že pred Janševo vladavino dogovorila kere oklepnike bodo nabavili, podkupnine so naredile svoje. Pol pa pride drug minister in se odloči za drugo smer... Seveda je pol nekdo jezen da je plačal podkupnine dobil pa nič. So v določenih časopisih tudi slikane te zadeve, kako so se dogovarjali. Le v Šrotovih & prijatelji časopisih jih ni bilo. Le zakaj ?
edit: Slovnica

Zgodovina sprememb…

MadMicka ::

WarpedOne, če je Brezigarjeva oz. tožilstvo zadevo raziskovalo, potem je očitno ugotovila, da ni bilo nobenega suma korupcije, saj ni bilo sproženega postopka pred sodiščem. Druga možnost pa je, da tožilstvo v zvezi z Ultro ni ničesar naredilo. Niti ena, niti druga možnost ne gresta v prid sedanji oblasti.

AngelOfDeath, kdo si je zakone sam pisal? Zakone je sedanja oblast spreminjala dobesedno čez noč (kar ni v prid pravni državi!!) In še nekaj, eno je napaka pri poslu, drugo pa je korupcija. Upam, da to ločiš.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: MadMicka ()

durrenmatt ::

če kdo misli, da se bodo s ponovno vlado levice vrnili Drnovškovi časi, se krepko moti. Drnovšek je namreč mrtev! Potencial nove vlade levice merite po Ropovi vladi, ki je bila zanič.

Stvar je namreč ta, da je bil Janša vedno edina alternativa Drnovšku, in zdaj ko več Drnovška ni, tudi Janši ni prave alternative. Pahor kot človek ni sposoben sprejemat hitrih in težkih odločitev kot jih mora premier. Poglejte samo, kako dolgo je cincal z odločitvijo za naskok na funkcijo premierja in kako dolgo je pacal svojo vlado v senci (na koncu pa ti Vlasto Nussdorfer postavi za notranjega/vojnega ministra, ah ne me jebat!)

Sicer pa itak se že govori, da naj bi bil novi premier tajkun Janković. S Pahorjem torej levica samo nevedne ovčice vabi.

MadMicka ::

Če kdo misli, da v Sloveniji ni alternative Janši, ki tepta demokratične standarde, se hudičevo moti. Kdo je ovčica? Za moje pojme samo oseba, ki ne zna kritično presojati, oseba, ki ne vidi na eni ali drugi strani, pri eni ali drugi politični osebi nobene napake. Takih, kolikor berem, je še največ med tistimi, ki podpirajo Janšo.

durrenmatt ::

Če kdo misli, da v Sloveniji ni alternative Janši, ki tepta demokratične standarde, se hudičevo moti.


Mici, povej mi kaj več o teptanju demokratičnih standardov sedanje vlade. Da nisi ti kje zgolj ovčica, ki naseda levi propagandi?
Poglej: SD- ustanovili so jo člani ZKS (Zveza komunistov Slovenije)
LDS- ustanovili so jo člani ZSMS (Zveza socialistične mladine Slovenije)
Zares- odcepek od LDS

Kot vidiš, ti rdeči kadri imajo dolgo tradicijo teptanja demokratičnih standardov.

Pa še to: če je Janša taki hudi firer, zakaj potem ni preprečil uničenja Maga? Magov kader je nato ustanovil Reporterja, Mag danes pa je samo Šrotovo trobilo.

drejc ::

Ja res je...obstaja taka alternativa, ki bi razbremenila revni sloj in močno obdavčila razkošje ter bogate, ki imajo potem zaposlenega enega namesto dva "revna".

Sprevržena je logika socialdemokratske internacionale. Toliko, da so opustili komunizem in preoblekli kožo.

Volim tisto stranko ki niža/ukinja davke in finančne obveznosti vsem.
"Rise above oneself and grasp the world"
- Archimedes of Syracuse

cekr ::

Davke je potrebno znižat vsem. Vse obdavčit z enakim procentom. Ne pa da je na koncu bolj delaven človek še kaznovan z višjim odstotkom davka. V to ne štejem ljudi(Jankovich, Šrot, Petan...), ki so prišli do premoženja na sumljiv način. Začelo se je pa takrat, ko je LSD+SD dopuščal borznim špekulantom, da so živeli brez pravih davkov. Sedaj imaš pa po cestah premnogo Porschejev, katerih lastniki v življenju tudi mignili niso. In koga bodo ti podpirali? Seveda SD, LSD, zaZaresne...
Sinclair ZX Spectrum [Zilog Z80A - 3.5 MHz, 48kB, dvojni kasetofon,
TV-OUT, radirke, Sinclair-Basic], Sinclair ZX-81 [Z80A, 3.25MHZ, 1kB]

WarpedGone ::

>> Zakone je sedanja oblast spreminjala dobesedno čez noč (kar ni v prid pravni državi!!)

Aja? Primere na plan! Dost mam tuljenja v prazno. Ker enostavno - lažeš.
Zbogom in hvala za vse ribe

KandazaR ::

No upam da se naslednja vlada spametuje (pa naj bo leva ali desna) in uvede eds. Ker to kar je sedaj je po moje nenormalno.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: KandazaR ()

urban99 ::

@durrenmatt in ostali, ki ne nasedate "levičarski propagandi"

Glede teptanja demokratičnih standardov... za vse vas je peticija 571-ih novinarjev seveda španska vas (tudi finska preiskava je zgolj zarota slovenske kominterne) in najbrž vas nič ne more prepričati v nasprotno. Vse je zarota "levih" pa čeprav bi morali ob pritiskih na novinarje v luft skakati vsi in to pod katerokoli vlado. Ampak spomin našega butalskega volilnega telesa je kratkoročen kot spomin zlate ribice. Žal. Všasih celo do te mere, da ljudje blodijo naokrog prepričani, da smo bili del Varšavskega pakta. Ampak nima veze...

Tule je zgolj en primer "demokratičnih" standardov te vlade iz leta 2005, ki ste ga vsi že pozabili. Dobro si ga oglejte in povejte, če so to "demokratični standardi", ki ste jih pričakovali v demokratični ureditvi.

še citat iz sporočila tedanjega vladnega tiskovnega predstavnika:

"Spoštovani, prosim, da do nadaljnjega ne komunicirate s tednikom Mladina oz. komunikacijo zreducirate na minimum. Na njihova novinarska vprašanja je najbolje ne odgovarjati, v kolikor pa ocenite, da bi bilo potrebno, potem odgovorite le s stavkom ali dvema."


super demokratični standardi...

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: urban99 ()

WarpedGone ::

Pritisk na medije?

Čez palec smo ocenili vpliv brezplačnikov na medijsko krajino. Pri oceni vpliva smo upoštevali doseg posameznega časopisa. Dnevnike smo pomnožili s šest ali sedem, podatke pa črpali iz NRB. Za časopise, ki jih v raziskavi ni smo doseg ocenili čez palec. Reporter in Mladino smo tako ocenili na 20.000 bralk in bralcev tedensko, brezplačnika pa smo ocenili na 300.000 bralk in bralcev tedensko.

Medije smo razdelili na leve in desne. Levi mediji so Delo, Dnevnik, Mladina, Primorske novice, Večer in Direkt. Desni mediji so Reporter in brezplačnika.

Naslednja slika prikazuje delež desnice (rdeče) proti deležu levice (modro) pred in po obeh brezplačnikih.



Brezplačnika sta bistveno vplivala na medijsko moč desnice. Danes ima zaradi njunega obstoja levica kontrolo le še nad 91% vseh vsebin v tiskanih medijih v državi.


Kot sem že mnogokrat poudaril - nepristranost NE OBSTAJA. Čisto vsak je pofarban. Trik je samo v tem, da je na razpolago dovolj pestra mavrica. Peticija 571 je SRAMOTA za novinarje same, ker v momentu, ko so v privatni lasti pljuvajo, češ da jih kontrolira država. Komu lažejo? Za tako neumne nas imajo?

No sej, kot je za razbrat iz mnogih postov tudi tukaj - imajo pretežno prav. Res ste butasti.

Edit: vir
Zbogom in hvala za vse ribe

Zgodovina sprememb…

urban99 ::

@Warpedone

mwahahahaha - daj še vir tele tvoje nebuloze napiši, da bodo še drugi prasnili v smeh... đizskrajst! Saj tistega mojega primera pa raje ne bi komentiral, ane? Ker tisto pa ni sramota, kaj?


/edit/
Oho, vir se je pojavil... najbolj zdravorazumski slovenski blog, aplavdiram :)))

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: urban99 ()

WarpedGone ::

(hmm, odgovor mi je ST očitno požrl tako da še enkrat)

Če bi bil vsaj pol procenta kredibilen, bi tudi napisal da je oseba, ki je izdala takšno navodilo bila zamenjana. Ampak to seveda ne koristi tvojemu pljuvanju zato seveda to zamolčiš. Temu se reče navajanje polresnic, kar je manipulacija oz. po domače laž. Enostavno lažeš. Čisto levičarski prijem.

>> najbolj zdravorazumski slovenski blog

Da, tole je zelo dober opis Libertarca. Res je najbolj zdravorazumski slovenski blog.
Svetla izjema med ostalim manipulantskim gnojem.
Zbogom in hvala za vse ribe

Zgodovina sprememb…

urban99 ::

Če bi bil vsaj pol procenta kredibilen, bi tudi napisal da je oseba, ki je izdala takšno navodilo bila zamenjana. Ampak to seveda ne koristi tvojemu pljuvanju zato seveda to zamolčiš. Temu se reče navajanje polresnic, kar je manipulacija oz. po domače laž. Enostavno lažeš. Čisto levičarski prijem.


A seveda... človek mora biti res trd, da si te stvari lahko opravičuje, ampak vseeno... Jernej Pavlin je bil zamenjan, ker je zadeva prišla v javnost. In izključno in zgolj samo zaradi tega. Se strinjamo?

Glede kredibilnosti pa naslednje - če bi ne želel biti povsem kredibilen, bi ti serviral link z nadaljevanjem štorije in iz časopisa, ki je bil vpleten v incident. No, tule ga imaš: "Nagrada za lojalnost". Ampak to je levičarska propaganda...



>> najbolj zdravorazumski slovenski blog

Da, tole je zelo dober opis Libertarca. Res je najbolj zdravorazumski slovenski blog.
Svetla izjema med ostalim manipulantskim gnojem.


Mwhahahaha... ja ja, svetle trdobučne izjeme :))) Sicer pa ne vem zakaj bi se človek trudil tebe spominjati na te zadeve, tvoja stališča so znana:
Kaj si čem pomagat z viri, ki trdijo očitne neumnosti? Ne nucam nobenega kontra vira, da vidim da belo ni črno.


Če si za ukinitev časopisja, kar tako povej, bomo vsaj vedeli pri čem smo. Samo ne mi govorit o demokratičnih standardih. Ljudje, ki se požvižgajo nanje, o njih nimajo kaj govorit.

WarpedGone ::

Ja, pa še vedno je Walter Wolf na prostosti. Še sam je šel na policijo se pogovorit, kaj se grejo (na teletekstu so nato pisali, da ga je obiskala policija).

Kje je torej ta mednarnodni priporni nalog o katerem so pisali Delo, Dnevnik, ... ?
lepo da si me spomnil, da sem imel in imam - prav. Ti cajtngi MANIPULIRAJO.

>> Če si za ukinitev časopisja

Kje sem pozival k ukinitivi Dela, Dnevnika, ... ?
Medtem ko tudi na tem forumu najdeš kup pozivov da bi bilo treba prepovedat te nove brezplačne tednike, ker so "čist vladni".
Zbogom in hvala za vse ribe

svit ::

Hja... kje pa je v tej super predstavitvi medijske nesvobode Družina? In seveda Janševa Demokracija? Modeli so vzeli samo Reporter in brezplačnike... Aja kje pa se tukaj pojavlja RTV Slo?
Ni ideje

urban99 ::

/off topic/ Hm, tole glede WW se tudi sam še vedno sprašujem. Zanima me, kako da je bil kaj takega sposoben potrditi njegov odvetnik, ampak tebi se to seveda ne zdi čudno... ker "MEDIJI MANIPULIRAJO" - to je nekako tudi vse, kar si sposoben povedat. / end off topic/

Še vedno me zanima, če so za vas demokratični standardi, da je kaj takega sposoben spisati tiskovni predstavnik vlade:

"Spoštovani, prosim, da do nadaljnjega ne komunicirate s tednikom Mladina oz. komunikacijo zreducirate na minimum. Na njihova novinarska vprašanja je najbolje ne odgovarjati, v kolikor pa ocenite, da bi bilo potrebno, potem odgovorite le s stavkom ali dvema."


Kdor si je tovrstne poteze sposoben upravičiti, naj se zamisli nad seboj.


No pa še ena kost za pozabljive kvazi-poznavalce medijev, ki jim tole ni dovolj... ali v zreli demokratični ureditvi lahko direktor javne tiskovne agencije postane človek, ki je prej opravljal funkcijo svetovalca za odnose z javnostmi v uradu predsednika vlade? Ja?

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: urban99 ()

tsh2 ::


Še vedno me zanima, če so za vas demokratični standardi, da je kaj takega sposoben spisati tiskovni predstavnik vlade:

"Spoštovani, prosim, da do nadaljnjega ne komunicirate s tednikom Mladina oz. komunikacijo zreducirate na minimum. Na njihova novinarska vprašanja je najbolje ne odgovarjati, v kolikor pa ocenite, da bi bilo potrebno, potem odgovorite le s stavkom ali dvema."


Kdor si je tovrstne poteze sposoben upravičiti, naj se zamisli nad seboj.




mi lahko razložiš, kaj je tako slabega in nedemokratičnega na tej izjavi? če nekdo oceni, da je nek časopis sranje, je bolje, da se z njim ne komunicira. meni se zdi čisto normalno. isto kot se lahko pahor odloči, da ne bo dajal izjav za slovenski tednik naprimer. saj s tem tista stranka samo sebi škodi. značilnost levičarjev je, da znajo stvari dobro napihniti. :) naši levičarji so dobri v masovni propagandi, saj so imeli dobre učitelje: tito, stalin.

poleg tega pa, če govorimo o medijski svobodi, se pri nas nimajo levičarji kaj pritoževati, ker je vsakemu kekcu lahko jasno, da večino časopisov obvladujejo levičarji. kaj bi radi 100% obvladanje medijev ali kaj, kot komunisti?

urban99 ::

@tsh2 - ti sploh veš kakšne so naloge in dolžnosti tiskovnega predstavnika vlade?! To, da deli nasvete za selekcijo komu se bo dajalo izjave?

In takile nam govorijo o Titu in Stalinu kot učiteljih... da vas ni sram, fantje.

T-h-o-r ::

>> Zakone je sedanja oblast spreminjala dobesedno čez noč (kar ni v prid pravni državi!!)

Aja? Primere na plan! Dost mam tuljenja v prazno. Ker enostavno - lažeš.


kazenski zakonik, zakon o plačah uslužbencev v javnem sektorju, dajanje koncesij vsem zdravnikom po vrsti, zakon o rtv,...
Why have a civilization anymore
if we no longer are interested in being civilized?

drejc ::

> Volim tisto stranko ki niža/ukinja davke in finančne obveznosti vsem.

Trenutno sta to edinole SDS in NSi, da smo si na jasnem.

O EDS pa mislim da ni pametno upati v naslednjem mandatu, saj bo DeSUS v vsakem primeru v vladi, in še močnejši kot kadarkoli prej (10%), oni so pa izrecno proti EDS. Tudi Šrot in kompanija. Od levih strank pa žal ni nobena obljubila EDS, kaj šele da bi v preteklosti ko so bili na oblasti nižali že obstoječo progresijo.
"Rise above oneself and grasp the world"
- Archimedes of Syracuse

durrenmatt ::

@durrenmatt in ostali, ki ne nasedate "levičarski propagandi"



ponavljam: če bi tisti pritiski iz peticije držali, levičarjem ne bi uspelo uničit Maga. Človek, ki je organiziral to peticijo, pa je tudi bil glavni vir informacij za tistega finskega novinarja, ki je napravil "Resnico o Patriji".

urban99 ::

Durrenmatt... tega z novinarsko peticijo niti ne mislim komentirat - sem v svojem prvem postu napisal, da nima smisla, zdaj to samo še potrjujete.

Glede Maga pa eno samo enostavno vprašanje: kdo je bil lastnik Maga in zakaj ga je prodal?

WarpedGone ::

>> Zanima me, kako da je bil kaj takega sposoben potrditi njegov odvetnik

Me prav zanima kaj točno je odvetnik potrdil, posnetka izjave namreč nism slišal nikjer, le zapisano je bilo v cajtngah da je to potrdil. Iste cajtnge so objavljale da so policaji obiskali WWja.

thor, ti zakoni so bili sprejeti čez noč? A si z lune padu al tut ti enostavno lažeš?Sej vem odgovor...
Zbogom in hvala za vse ribe

urban99 ::

Warpedone, tebi niti posnetek ne bi zadoščal, nehaj se blamirat. Več kot očitno je, da nimaš blage veze o medijih, o katerih tako rad govoriš - zapisane izjave v časopisju niso narejene "malo po spominu" kot se tebi zdi, ampak so ali pisne ali pa posnete na diktafonih. In suma sumarum - odvetnik WW teh navedb ni zanikal. Kaj je pa v ozadju tega šmorna, se mi pa ne sanja, ampak kot rečeno, me cela zadeva zelo čudi.

durrenmatt ::

v katero politično stranko si včlanjen? Zares, LDS ali SD?

WarpedGone ::

Komu naj bolj verajem: direktnemu navedku WWja po televiziji, ki je izrecno poudaril da je šel sam na policijo ali navedbam na teleteksu in v cajtngah da ga je policija obiskala? Prej so taiste cajtnge trdile, da je izdan mednarodni priporni nalog, WWjev odvetnik pa da naj bi to celo potrdil. WW pa se še vedno prosto sprehaja po Sloveniji, Avstriji itd. Nekdo laže. Če bi bil WW priprt bi se težko osebno zglasil v studiu RTVSLO.

Ja, čas bi bil, da se nekdo neha blamirat. Ampak to nism jaz.
Zbogom in hvala za vse ribe

urban99 ::

@durrenmatt
Jah, tipično butalsko vprašanje. No, ti bom povedal - še nikoli nisem šel na parlamentarne volitve. Boš zdaj lahko odgovoril na moje vprašanje?

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: urban99 ()

MadMicka ::

Dajmo nekaj glede davkov razčistiti: davek je dobesedno čez noč mogoče ukiniti. Še več, davek lahko celo ukinejo za nazaj. Npr. danes sprejmemo zakon, da nihče ni dolžan plačati dohodnine za leto 2008.

Ni problem ukiniti davek. Problem pa je znižati proračunsko porabo!! In tu sedanja vlada ni bila uspešna. V času visoke gospodarske rasti bi morali imeti znaten proračunski presežek, ki bi ga lahko uporabili potem, ko bi se gospodarska rast ohlajala (in tako pomagali ponovno zagnati gospodarski ciklus). To je še en tak zelo POMEMBEN MINUS za sedanjo oblast.

Buggy ::

W1:
Medtem ko tudi na tem forumu najdeš kup pozivov da bi bilo treba prepovedat te nove brezplačne tednike, ker so "čist vladni".


Teli brezplacniki so za ukinit zato, ker takega in toliko sranja kot ga pisejo tam, malokdo z lahkoto pogoltne...

TESKAn ::

Ja res je...obstaja taka alternativa, ki bi razbremenila revni sloj in močno obdavčila razkošje ter bogate, ki imajo potem zaposlenega enega namesto dva "revna".

Sprevržena je logika socialdemokratske internacionale. Toliko, da so opustili komunizem in preoblekli kožo.

Volim tisto stranko ki niža/ukinja davke in finančne obveznosti vsem.


No, če sodiš med ljudi, ki zaslužijo nad 1.133 €/mesec, se ti davki poznajo v plus - imaš 41%, npr. leta 2004 si moral zaslužit dvakrat toliko, da si prišel v najvišji dohodninski razred. Primerjaj številke:
2003
2004

Višjemu srednjemu razredu so povišali davke. Če ti je to OK, ali zaslužiš zelo malo in si revež, ali pa obsceno denarja in si tajkun. Če si vmes, so se ti davki povišali.

W1:
Medtem ko tudi na tem forumu najdeš kup pozivov da bi bilo treba prepovedat te nove brezplačne tednike, ker so "čist vladni".


Teli brezplacniki so za ukinit zato, ker takega in toliko sranja kot ga pisejo tam, malokdo z lahkoto pogoltne...


Ne samo, da pišejo sranje, še direkt se izmišljujejo "podatke" in potem pišejo "iz zanesljivih virov smo izvedeli" ipd. In ko jih opozoriš na očitno laž, še z večjim veseljem napišejo, da "so navedbe potrjene". Lažnivci na kvadrat so, po volitvah jih pa kmalu ne bo več (no, mogoče če zmaga veliki vođa, bodo ostali), ker ne bodo več uporabni za blatenje nasprotnikov, hkrati pa se bodo tako lepo izognili vsakršne odškodninske odgovornosti oz. plačevanju odškodnin, ki bi jih morali plačat za svoje nakladanje.
Uf! Uf! Je rekel Vinetou in se skril za skalo,
ki jo je prav v ta namen nosil s seboj.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: TESKAn ()

solatko ::

Skesanega Diktatorja Stranke pa res ne bom volil, sam zgleda, da bi večina še vedno za diktaturo roko v ogenj dala. Tako absolutistične stranke, kot je SDS že od časa Napoleona ni bilo "država sem jaz".

djordjevic ::

po volitvah jih pa kmalu ne bo več (no, mogoče če zmaga veliki vođa, bodo ostali), ker ne bodo več uporabni za blatenje nasprotnikov, hkrati pa se bodo tako lepo izognili vsakršne odškodninske odgovornosti oz. plačevanju odškodnin, ki bi jih morali plačat za svoje nakladanje.

Heh, mimogrede, pogodbo o raznašanju (s 70% popustom na redno ceno) imajo s Pošto Slovenije sklenjeno do 18.9.2008. Convenient, eh?

durrenmatt ::

@durrenmatt
Jah, tipično butalsko vprašanje. No, ti bom povedal - še nikoli nisem šel na parlamentarne volitve. Boš zdaj lahko odgovoril na moje vprašanje?



Vse mi je jasno. Ti si politično nepismen. Obenem pa si neodgovoren državljan.

T-h-o-r ::

imaš 3 vrste dreka na izbiro, torej si neodgovoren, če se nobene vrste dreka nočeš dotakniti?
Why have a civilization anymore
if we no longer are interested in being civilized?

djordjevic ::

Obenem pa si neodgovoren državljan.

Nemarno posplošuješ. Tvoj sogovornik pred minulimi parlamentarnimi volitvami nemara še ni imel volilne pravice.

urban99 ::

@durrenmatt
Skratka v vsakem primeru sem moteč element, tudi prav :) Daj vseeno končno argumentiraj tole, no, prosim...

levičarjem ne bi uspelo uničit Maga


Kdo je bil torej lastnik Maga in zakaj ga je prodal? Pa še komu in kakšno službo je potem dobil, lahko dopišeš. A bo tokrat šlo?

zee ::

"Drzava sem jaz", je izjavil Ludvik XIV. se pred Napoleonom.

Je pa delovanje SDS usmerjeno v to smer, ja.
zee
Linux: Be Root, Windows: Re Boot
Giant Amazon and Google Compute Cloud in the Sky.

durrenmatt ::

Nemarno posplošuješ. Tvoj sogovornik pred minulimi parlamentarnimi volitvami nemara še ni imel volilne pravice.


Jap, res je.

AmokRun ::

“Bralci Direkta so tudi višje izobraženi in zaposleni na odgovornejših delovnih mestih, pretežno pa izhajajo iz urbanih središč.”
Iz članka v Direktu, o bralcih rumenega tiska

“Kjer se Jelinčič pojavi, tam trava ne raste.”
Koprski župan BORIS POPOVIČ, na POP TV, o slabem gnojilu.

“Poudariti želimo, da Dragutin Mate nikoli ni vohunil, za kar obstajajo številni dokazi.”
Vodja službe za odnose z javnostmi MNZ JERNEJ PAVLIN, v Delu, o špijonaži.

“Enkrat sem Ruplu prodal njegovo lastno knjigo.”
Založnik DUŠAN CUNJAK, v Magu, o samoljubnem zunanjem ministru.

:D
vir:klik

hendriks ::

Lažnivci na kvadrat so, po volitvah jih pa kmalu ne bo več (no, mogoče če zmaga veliki vođa, bodo ostali), ker ne bodo več uporabni za blatenje nasprotnikov, hkrati pa se bodo tako lepo izognili vsakršne odškodninske odgovornosti oz. plačevanju odškodnin, ki bi jih morali plačat za svoje nakladanje.


Točno to lahko rečemo tudi za Nikolo Damjanića, kolumnista Nedeljskega dnevnika in direktorja agencije Ninamedia.

jozek ::

Malo ste zabluzili..
Nazaj k Vprašanu teme: Koga voliti?
Vsi ste dobili cel kup propagandnih letakov in "časopisov". Če si jih malo prelistaš mimogrede najdeš temo ki ti je blizu in jo vsaj malo razumeš. Potem pa malo primerjaj stališča in obljube in odgovor bo tu.
Ker pa volitve niso kar tako zadevo vzemi resno. Razmisli trezno in poGooglej net ter poglej kaj te obljube pomenijo.
Draga nafta je gonilo razvoja ;-P ..

Buggy ::

Zal preveckrat te obljube ostajajo napisane samo na predvolilnih panfletih...realizacija pa jim ne pride blizu. Seveda pa se na to pozabi, ko se gre zopet na volisce, prav tako pa tudi nihce ne odgovarja za to, da stvari niso bile izpeljane tako, kot je bilo obljubljeno.
Te obljube bi jaz pri vseh strankah jemal z dobro mero dvoma, saj je potrebno kar nekaj politicnega konsenza, da se uresnicijo, nikakor pa jih ne bi imel za nekaj, kar bi odlocalo o mojem glasu.
Raje se bom odlocal glede na nacelno drzo dolocenih kljucih ljud, njihovo spretnost doseganja ciljevi ter zavzemanje za dolocen strateski program, ki mi je se najbolj blizu.

T-h-o-r ::

Why have a civilization anymore
if we no longer are interested in being civilized?

jozek ::

Ja samo da je JJ. Ma kaj ne kandidera noben drug kot JJ? No, ta JJ je hotel spremenit ta volilni sistem, ampak...
Draga nafta je gonilo razvoja ;-P ..

Luka Percic ::

Po pravici povedano volilnih obljub niti ne morejo izpolniti, kajti četudi zmagajo, ne dobijo vlade v svoje roke.

Zato osebno volim programe. Ne ker bi bili uresničljivi, ampak ker vem da se bo vsaj malce vleklo v začrtano smer. Kar je nažalost to še najboljša garancija ki jo lahko pri takemu sistemu dobim.

Na sladke besede pa ne prijemljem.

gruntfürmich ::

jst bi predlagal jelinčiča, al pa lipo, ker imata oba vsaj nekaj soli v glavi. vendar pa če hočeš spremembe, je verjetno bolj skoncentrirat glasove, torej jelinčič.
"Namreč, da gre ta družba počasi v norost in da je vse, kar mi gledamo,
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...

T-h-o-r ::

za jelinčiča še zdaj ne vem, za kaj se bo zavzemal, edino cigane pa hrvaško skos omenja nekaj? pri lipi so vsaj povedali, da so proti zdravstvu na trgu npr.

če boste volili LEVICO, boste storili SMRTNI GREH ahahaha (če kdo gleda 24ur)
Why have a civilization anymore
if we no longer are interested in being civilized?

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: T-h-o-r ()

jype ::

Jaz sem za smrtni greh.
««
3 / 19
»»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Volitve (strani: 1 2 3 4 5 6 )

Oddelek: Loža
28150265 (43550) Keyser Soze
»

Predsednik vlade (stranke) in njegovi/njeni možje

Oddelek: Loža
161879 (1393) Zeberdee
»

Volitve se bližajo (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
8220596 (19215) T-h-o-r
»

Rezultati državnozborskih volitev 2004 (strani: 1 2 3 47 8 9 10 )

Oddelek: Problemi človeštva
49027384 (17423) iration

Volitve - oddaj glas (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
736710 (5184) Gandalfar

Več podobnih tem