» »

[DivXviD] Silva Schneider predvajalniki

[DivXviD] Silva Schneider predvajalniki

«
1
2

Rossi46 ::

Je mozna nadgradnja FW, da bi zadeva predvajala slo podnapise. Ce je kje naj jo dobim.
Sem ze nekaj iskal pod starimi posti pa je zadeva razvlecena na mogo strani za razlicne tipe in sem obupal.:(
Ps: ce kaj pomaga cip naj bi bil MT 1389GE
  • spremenil: CaqKa ()

CallMeAl ::

zaenkrat kaže bolj slabo. kolikor je meni znano, še noben player z GE čipom ni sposoben prikazovati podnapisov (pri tistih z DE čipi pa to dela že kar nekaj časa). obstaja pa upanje, da se to v nekaj mesecih spremeni.

LP

Stepni Volk ::

Silva Scneider je "neobstoječa" firma. Zakupuje proizvodne zmogljivosti različnih proizvajalcev in na koncu nalepi na proizvod svoje ime. Podobno kot "original" Mercator in Spar proizvodi.
Tvoj ploščkosuk je identični brat dvojček Grand Prix-ja, tema poteka tu: Dvd board forum (uporabi Bablefish ali Webtranslate, če ne znaš nemško) oz. glej na vse linke, ki omenjajo FW in klikni gor. :)
Na tem forumu je bila podobna tema: [divXvid] Gran prix predvajalniki

CallMeAl - motiš se... ravno mašince z GE čipom (Fortune MP151, E-boda...) imajo najboljšo podporo:
ID-3Tag
centrirane podnapise...

Vendar nameščanje FW od omenjenih vdeh GE ploščkosukov odvsetujem, če predhotno ne narediš direktne povezave PC / DVD: [divXvid] Popravilo zaflashane divx komponente in flashanje... ko je takšna povezava narejena, pa lepo na delo.

CallMeAl ::

ob iskanju firmwarea za Gran Prixa spremljam na nemškem boardu predvsem temo o Medionu, saj je model MD7457 identičen Gran Prixu. pred kratkim je za ta model izšel firmware, ki zanesljivo podpira podnapise ( link - povezavo se lahko najde na strani www.md7457.tech.nu). ker sem svoj player že enkrat uspešno nadgradil, se mi zdi, da tudi tokrat ne bi smelo biti težav, vendar vse skupaj nima smisla, če fimware pri podpisih ne podpira našega nabora znakov (ker zadeve nisem preizkusil, ne morem biti 100%, vendar sumim, da šumnikov ne podpira). zanima me, če je kakšen način za vpeljavo naših znakov v ta firmware (če je v pomoč: avtor trdi, da je firmware sicer zamišljen za DE čipe, vendar dela tudi na GE čipih), saj bi tako lahko moj Gran Prix končno dobil podnapise, ki jih pri njem že skoraj eno leto pogrešam.

LP

CallMeAl ::

tukaj je firmware, ki podpira slovenske .srt podnapise (ti so centrirani in v največ dveh vrsticah) za predvajalnike Silva Schneider (Gran Prix) 404, Medion MD7457 in sorodne z GE čipom. firmware je enak kot na strani md7457.tech.nu - dodana je le podpora za vzhodno-evropske znake. navodila za pripravo CDja za flashanje firmwarea so v datoteki (natančno preberite!). za morebitne ubite predvajalnike ne prevzemam odgovornosti, lahko pa povem, da sem svojega Gran Prixa 404 večkrat (ob iskanju ustreznega fonta za podnapise) uspešno flashal. če znate malo nemško in bi radi tveganje čimbolj zmanjšali, lahko pogledate še sem.

ker nastavi update region code na 2, naj še enkrat spomnim na proceduro za spreminjanje region codea na teh predvajalnikih:
- predvajalnik prižgete s tipko "open/close" na predvajalniku (ne na daljincu)
- pritisnete "clear" na daljincu
- vtipkate številko 1369 + željeno region code (0 do 6)
- predvajalnik ugasnete s "standby" tipko na predvajalniku.
region code preverite tako, da v meniju Setup/Preferences vtipkate številko 1379.

LP

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: CallMeAl ()

punisher16 ::

js mam tud silva schneider dvd,pa me zanima zakaj ne predvaja piratskih cdjev(filmov).a je kakšna zaščita???rossi46 a tebi jih predvaja,al kupuješ sam originalne dvdje????
white trash hero

RockyBalboa ::

Pozdravljeni!
Imam problem z DivX predvajalnikom Siva Schneider 735D (vgrajen ima čip MT1389DE) in sicer sem naložil napačen frimeware in komponenta se ni več odzivala v celoti, še CD pogon se ni odprl . Po zelo dobrih nasvetih glede zaflashirane komponente sem vzpostavil povezavo, da bi popravil freameware in stvar (povezava) deluje.
Problem pa je ta, da nikjer ne najdem pravega frimeweara, kajti omenjeni v tej temi ne delujejo ker noben ni prav za ta model ( so za model 404, ki ima GE čip).
Prosil bi ce kdo ve (ali ima frimeware) za kaksne dodatne informacije oz. stran kjer bi si lahko to snel ali pa od katerega proizvajalca in modela je frimeweare enak oz. vsaj podoben da bi stvar delovala.

Hvala za odgovore!

mared ::

CallMeAl
sem sledil tvojim navodilom za izdelavo CD, pa vendar mi ne uspe flešnat svoje silve.
Na CD-ju sicer najde UPGRADE file in player začne z nadgradnjo, samo konča je ne. Pustil skoraj pol ure in player je samo ostal na UPGRADING....
Nato sem obupal in player izklopil iz omrežja, vendar dela normalno naprej, seveda brez podnapisov.
Kaj bi lahko bilo narobe?

CallMeAl ::

žal ti prav dosti ne morem pomagati, ker mi težava ni znana. edino, kar mi pade na pamet, je da še enkrat preveri, če si izklopil Joliet pri pečenju update CDja; sicer pa poizkusi zastaviti vprašanje še na enem izmed (ali pa na obeh) teh forumov: md7457forum, dvdboard.de (za slednjega je priporočljivo znanje nemščine - lahko pa tudi ustvariš angleško temo v tem forumu). upam, da problem ni v hardwareu (možno je, da ti flash čip "protestira") in da ga boš uspešno rešil!

LP

Yanez ::

@mared

Z MTK Remakerjem preveri na obstoječi veziji in na verziji FW-ja, ki ga nadgrajuješ, če imata enak tip flasha (8 oz. 16 bitni). Podoben problem nezmožnosti zaključevanja nadgradnje je poznan z Rimaxa...
Omnia mea mecum porto

mared ::

@CallMeAl
Hvala za nasvet, bom pogledal če sem ga slućajno kje polomil.

@Yanez
Hm, tole zame izgleda kot sajns fikšn, ampak se bom poskusil prebiti čez problem.
BTW, kako pa pogledam verzijo FW na playerju?

CallMeAl ::

svojo predelavo firmwarea za Silvo-Schneider sem umaknil z interneta. verzijo s slovenskimi podnapisi najdete tukaj pod DivX Players Firmwares/Medion Firmware/Medion7457_1250_v5_Mtz.

LP

tabornik ::

Kako pa preveriš verzijo f/W ?

tabornik ::

Najdu!

Setup in 1-3-7-9;)

tabornik ::

Naredil sem upgrade F/W z Romunske strani. Pogledal sem en DVD in en DiVX, sprobal mp3 in vse je delalo ok. Zdaj pa vstavim plošček in vse kar Silvija naredi je : open.......close...... ;((

Silvijo sem kupil v Avstriji v Metroju (55€) pa se mi ne da vozit gor pa dol.

Kakšni predlogi?

CaqKa ::

kaj pa če mu še enkrat daš plošček z FWjem not?

tabornik ::

Sem probal, ampak cdja sploh ne zasuče. Vse, kar dobim je open in close.
Silvijo sem seveda odprl, notri je MT1389DE in ne GE čip!!!
Probal sem flešat z Nokiinim kablom DLR-3P, in MTK Tools, pa se nič ne zgodi!
Zamenjal sem tudi Tx in Rx kabla, pa isto.
:(

tabornik ::

OK!
Sem še malo brskal po internetu in dobil drug pinout za moj Nokia kabel.
Zdej mi upgrade dela.
Vseeno pa bi bilo lepo, če bi PYPS tudi za Silvo naredil tako mojstrovino kot za Yakumota in ostalo sorodstvo :|

sergejp ::

Silva Schneider 404 - MTZ FW v2

What's new:
1. Added support for DivX subtitles: .srt, .sub, .ssa, .smi.
2. Big subtitles white, outlined with black. Max. 60 characters. :(
3. New amazing backgrounds, icons and font for subtitles.
4. Added support for the following Language Code Pages: 1250, 1252.

Subtitles characteristics in the latest firmware:
The subtitle font can display up to 50 characters/line because the subtitles area is extended. Subtitles are displayed from the bottom of TV screen and are in lowered position. Because of the lowered position you'll miss displaying Vol, Mute, Mute Off in DivX movies. The position of the subtitles is the same in PAL and NTSC. Now you can use your DVD Player in NTSC or PAL mode with subtitles at the bottom of the TV screen.

dolpoteg: http://mtz.softpedia.com/index.php?option=com_weblinks&task=view&catid=91&id=79

sergejp ::

@ tabornik


si sprobal zgornji fw? kako si zadovoljen?

sam imam GE čip. Bo fw vseeno delal?


lp
sergej

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: sergejp ()

tabornik ::

Sem ravno danes snel FW, ko pridem domov, pa sporočim rezultate.
Upam da podnapisi v drugi vrstici ne bodo več izginjali ;(

tabornik ::

Sem pravkar zamenjal FW. Kakšnih na prvi pogled sprememb ni. Podnapisi so res bolje berljivi (večji), nastavitve v meniju pa so še vedno špartanske v (v primerjavi s Pyps FW za Yakumota in sorodstvo).
Še vedno upam, da bodo Pypsovci imeli kaj časa (in volje) ter "sfrizirali" FW za Silvo.8-O

CallMeAl ::

FW za Silvo je najbrž težko frizirati, ker ima player le 1MB pomnilnika za FW, tako da je stvar itak že povsem na meji. Kakšni dodatki (recimo več fontov za podnapise) tako odpadejo - verjetno pa so možni še kakšni manjši popravki; na primer prikaz daljših imen v brskalniku. Zdi pa se mi, da je Silva s tem firmwareom nekako dosegla meje svojih zmogljivosti.

lp

tabornik ::

Kaj pa če bi francoščino v meniju zamenjal s slovenščino?

Btw, kolk ma pa Yakumo spomina?

sergejp ::

zdravo!

dajmo razjasnit stvari glede čipa, da se bo vedelo v nadaljnje.


tabornik -> praviš, da imaš DE čip in da si naložil FW za Silvo404 od MTZ-ja V2?

CallMeAl -> praviš, da imaš GE čip in si naložil FW za Silvo404 od MTZ-ja V2?


Torej zadeva dela na obeh čipih? :))


Hvala in lp, Sergej

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: sergejp ()

CallMeAl ::

@tabornik
Yakumo in sorodni playerji (Yamada 6600, Bellagio itd.) imajo 2MB flash spomina. Zdi se mi, da ima Yamada 6700 več, ampak nisem prepričan.

@sergejp
Gran Prix oz. Silva-Schneider 404 je bil delan z obema čipoma. Starejše različice (na trg je player prišel ob koncu 2003) imajo starejši GE čip, novejše pa DE. Jaz sem firmware (MTZ V2) naložil na player z GE čipom in dela. Predpostavljam, da mora delati tudi na različicah z DE čipom, vendar zadeve nisem preizkusil.

tabornik ::

sergejp:
Imam DE čip in JA, imam zadnji FW od Mtz.
Zadeva dela OK. Spremenil sem si samo sliko za ozadje, kar ni nobena umetnost. Lepo bi blo met več prostora pri browsanju datotek :(

sergejp ::

Torej lahko vsi ki posedujejo Silvo 404 naložijo MTZ-jev fw, ne glede na to kak čip je v notranjosti njihovega playerja! :))

to pa mi je zanimivo. razlika med obema čipoma je, kar sklepam po drugih playerjih, da GE predvaja tudi sub podnapise.


veliko užitkov ob gledanju filmov! ;)

lp

sergej

piki64 ::

hi!

VSI, ki potrebujete kabel za nadgradnjo svojega playerja preko PC-ja pišite na piki64@medvedek.org

LP, Piki64

tbone ::

Sem kupil player Silva Schneider 604-DCR (oz. Gran Prix 604 DCR). Zgleda, da ma noter MTK 1389DE chipset. Me zanima, če se že kje dela na modifikaciji firmwareja, ker je tisti, ki je noter z več motečimi stvarmi. Npr. ne podpira dolgih imen, podnapisov pa tudi ne mara.

Me res zanima, ker sem bil doma pameten, da je ga treba kupit, ker je bil v katalogu 9000sit dražji, kot pa sem ga dobil, zdaj pa me grdo gledajo.

suprpp ::

Se prav, ce mam js Silva Schneider 404-Divx player in hocem predvajat .srt slovenske podnapise, potrebujem tale firmware - SilvaSchneider404_1250_v2_Mtz.zip, ne?

sergejp ::

suprpp ::

In potem je vse kar rabim cedejka z datotekami naslov_filma.avi in naslov_filma.srt in sm "all set"? ;>

brezza1 ::

Na bližnjici

MTZ

sem pred dnevi našel popravek za svoj DIVX player Silva 404, ko sem pa danes obiskal stran je spremenjen tekst, ki pravi, da je sedaj odpravljen bug z omejitvijo na 60 znakov in da sedaj prikazuje do 110 znakov in da je odpravljena napaka, ki včasih v drugi vrstici ni prikazala prve črke. (Spodaj sem kopiral angleški tekst z omenjene strani).
Ko pa hočem potegniti novo verzijo firmwareja pa tega ni: samo piše " Silva Schneider 404
The firmware update is removed by me. Don't ask for it sending mails to me. I'll not reply.
Ask the guys are selling the product. "

Ali morda kdo ve, zakaj in ali obstaja kakšna druga stran, kjer bi lahko dobil omenjeni popravek

What's new:
1. Added support for DivX subtitles: .srt, .sub, .ssa, .smi.
3. Big subtitles white, outlined with black.
4. Removed the bug with 60 characters limit! Up to 110 characters.
5. Solved the bug with non displaying the first letter in .sub.
6. New amazing backgrounds, icons and font for subtitles.
7. Added support for the following Language Code Pages: 1250, 1252.

Subtitles characteristics in the latest firmware:
The subtitle font can display up to 55 characters/line because the subtitles area is extended. Subtitles are displayed from the bottom of TV screen and are in lowered position. Because of the lowered position you'll miss displaying Vol, Mute, Mute Off in DivX movies. The position of the subtitles is the same in PAL and NTSC. Now you can use your DVD Player in NTSC or PAL mode with subtitles at the bottom of the TV screen.
brezza1

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: brezza1 ()

sergejp ::

Ask the guys are selling the product!

;( ;( ;(

zgleda da so mu zatežili proizvajalci playerja! no, to pa je prvi tak primer. Ne vem komu na čast?!

brezza1 ::

"The firmware update will be available soon with big improvements."

Sedaj se je na strani pojavil nov napis , da bo popravek na voljo kmalu, dodali pa so da bo možno do 220 znakov v podnapisu.
brezza1

tabornik ::

Vsi (ne)srečni lastniki Silve!

Naš dosedanji rešitelj Mtz ima v delu nov FW. Mogoče bi blo dobro, če še kdo napiše kaj spodbudnega na spodnjem forumu: http://board.softpedia.com/index.php?sh...

Mogoče bomo dobili spodoben FW, ki bo rešil Silvine težave. :\

brezza1 ::

SilvaSchneider404_1250_v3_MTZ

Na zgornji strani se da dobiti nov firmware za Silva Schneider 404 predvajalnike.
Novosti so:

What's new:
1. Added support for DivX subtitles: .srt, .sub, .ssa, .smi.
3. Big subtitles white, outlined with black.
4. Removed the bug with 60 characters limit! Up to 220 characters.
5. Solved the bug with non displaying the first letter in .sub.
6. New amazing backgrounds, icons and font for subtitles.
7. Removed the 14 characters limit in file browser. Up to 44 chartacters.
8. Added support for the following Language Code Pages: 1250, 1252.
9. Added romanian OSD language instead of french.

Subtitles characteristics in the latest firmware:
The subtitle font can display up to 55 characters/line because the subtitles area is extended. Subtitles are displayed from the bottom of TV screen and are in lowered position. Now you can use your DVD Player in NTSC or PAL mode with subtitles at the bottom of the TV screen.

Firmwareja še nisem preizkusil, če pa je vse kot v zgornjem tekstu pa je zelo dober. Takoj po preizkusu napišem kako deluje.
brezza1

brezza1 ::

Firmware sem uspešno naložil. Podnapisi so celi (več kot 60 znakov), pri sub podnapisih ne manjka več prva črka druge vrstice. Zaenkrat (poskusil sem nekaj CD-jev) deluje odlično.
Podnapisi z končnico .sub ali .srt delujejo brez problemov.
brezza1

budili ::

če komu pomaga, dela tudi na silva oz. gran prix 504

mogoče kak format mora biti ime datoteke; brez presledkov,pik....

CaqKa ::

jaz imam 504.
kaj zadeva glede na tovarniški firmware spremeni še kaj drugega razn podporo za podnapise?

budili ::

mislim, da ne
edino vmesnik je spremenjen pa support za podnapise, zdej so zlo fajn pa celi se izpišejo

kaj pogrešaš?

CaqKa ::

glede na to da imaš ti tudi 504 me zanima če pri tebi tudi rabi player na začetku ene dve tri minute da se "ogreje" predno začne filme predvajat nezatikajoče? (oziroma v tem času se filmi zelo zatikajo (ne ni problem packet bitstreama - tisti se čez cel film vleče))

budili ::

ma ne gledam skor nič, ker ni časa

sem pa zdejle probal (sam zate:D ) in nič ne šteka
prej se pa ne spomnim, da je kaj nagajalo

kaj ne flešaš zarad garancije?

CaqKa ::

dokler dela.. ne vidim potrebe da bi fleshal..
pa dokler ne dobim pikija oziroma nekoga ki mi bo orginal flash dol pobral da ga imam za rezervo, ne mislim updejtat

Ikar ::

Zakaj pa meni na moji Silvi 404, katero sem ravnokar upgradal z najnovejsim FW (3) iz te mtz strani, noče predvajati Š in Ž na divx-ih?
Č predvaja!
Sm poskusil tut malo spremenit jezik setupa pa to, pa je ista stvar. Pogledal sm kakšen imam region code, pa imam 2, drugace sm pa tudi spremenil region code na vse ostale stevilke od 0-6, pa je povsod isto.

Kaj je potem še narobe?

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Ikar ()

kosek ::

Oj jaz mam tud Silvo samo dvc4010dvx podpira subtitle samo zanima me ce se da dobit kaksen FW za šumnike

Kr jaz sn malo gledal po netu pa takega modela sploh nenajdem :(

kupil pa sen preko quele:D
kosek

Rossi46 ::

Oj,


A mi hocen nekdo napisat tocna navodila kako nadgradit zadevo. Potegnu sem mtz-jev now fw dol ver4 zapeku na cd. Kaj pa zdej.
Rabim tocne podatke od tam naprej ko vstavim cd v dvd predvajalnik.

hvala vsem
lp

brezza1 ::

Navodila:

- odpreš
- v dvd player daš CD
- zapreš
- DVD napiše Upgrade find
- pritisneš na daljincu tipko play
- čez nekaj sekund ti ponovno odpre DVD
- vzameš iz njega CD
- počakaš nekaj minut, da se DVD sam zapre (ne smeš ga ti zapreti)
- DVD ima s tem nov firmware.
(med namestitvijo popravka ti ne sme zmanjkati elektrike, in ne smeš pritiskati ničesar)
Navodila v angleščini so tudi na MTZ-jevi strani. Preberi še njih.
brezza1

jos5 ::

Ali ti FW delujejo tudi na modelu Silva Schneider DHC 6090?
«
1
2


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

[DivXviD] Philips predvajalniki (strani: 1 2 3 457 58 59 60 )

Oddelek: Zvok in slika
2954393048 (49544) NejcSSD
»

[divXvid] Elta predvajalniki (strani: 1 2 3 48 9 10 11 )

Oddelek: Zvok in slika
54856818 (12919) darexx
»

[DivXviD] komponente - splošna vprašanja in primerjave (strani: 1 2 3 442 43 44 45 )

Oddelek: Zvok in slika
2209321396 (46740) cryptozaver
»

[divXvid] Gran prix predvajalniki

Oddelek: Zvok in slika
3310934 (6093) jure1
»

[DivXviD] P.Y.P.S. FirmWare (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 )

Oddelek: Zvok in slika
35870572 (18391) koks2005

Več podobnih tem