» »

El cheapo plata na nForce2: Asus A7N8X-X

El cheapo plata na nForce2: Asus A7N8X-X

kuglvinkl ::

Well, kupujem poceni plato za punco, zgrajeno okol nForce 2 (nič drugega ne pride v poštev)

V uč mi je padla tale A7N8X-X.

Ima kdo z njo izkušnje? Ali pa predlaga kakšno drugo (poceni!)?
Your focus determines your reallity

Dr_M ::

ena moznost je tut EPOX 8RDA3I nForce2 Ultra400, sam nevem ce jo majo se kje drugje kot pri mlacomu. je pa se malenksot cenej kot tista asuska.
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.

kuglvinkl ::

Sem videl to plato, thnx. Treba pa vedet, da majo to Asusko pri AGT ;). Maš še kakšen predlog, al pa če dko ve za to Epoxko? ker sem bil izredno navdušen nad 8RDA+.
Your focus determines your reallity

kinetik ::

Za omenjeno ploščo ne vem, ker je še nisem vgrajeval, samo mislim da ne more biti slaba če je že asus. Sam pa uporablam nforce2 ultra ploščo proizvajalca shutltle AN35U, in je za plačano ceno res odlična (ok. 15k) edino nizke podprte voltaže ramov niso najbolje primerne za hard core navijalce, druga pa gre.
nic pametnega nimam za povedati

Shark-357 ::

tole asus plato mam jaz v sekundarni mašini pa me ni kaj preveč navdušila premalo nastavitev v biosu+da je zelo lena za navijat sicer možno da sem naletel na tako ki je lena:|
imel sem tudi Epox 8RDA+ ter 8RDA3+ z katerima sem bil zelo zadovoljen0:) (8RDA+ sem skuril NB po neuspešnem voltmodu :'( zato sem menjal za 3+)

Zgodovina sprememb…

kuglvinkl ::

KAtere nastavitve si še pogrešal (poleg RAMa očitno)?

+ kje se da dobit Shuttla?
Your focus determines your reallity

bajro ::

kuglvinkl js sem imel to plato in jo imam se vedno sam je na sposoji pri kolegu... zdej plata ni nevem kaj je pa solidna in kakovostna,res da ni nevem kok dobra za navijanje sem pa prisel do 2400mhz kej vec nism probavu se jo pa splaca kupt ... :) moje mnenje
survivor, not statistic

'nesposobni so sposobni onesposobit sposobne'

kinetik ::

kuglvinkl: ostalo me ne moti, mogoče ko bom prišel do denarja bom začel pogrešati odsotnost SATA priključkov, drugače mi je pa brez problema uspelo naviti Barton 2400+ na 2200Mhz pri defult voltaži, kar pa mislim da je bolje odvisno od procesorja, prodajajo jo pa pri avteri oz njihovih zastopnikih, je pa res da sem jo kupil bolj zaradi stiske z denarjem (in poznanstva s trgovcem ki mi je omogočil obročno odplačevanje), sam kakor sem že povedal mi zaenkrat ni ža, je pa tudi res, da nimam potrplenja da biextremno navijal.l
nic pametnega nimam za povedati

Caligula ::

Sem si kupil Solteka SL 75FRN-L za dobrih 15 jurjev na PC DOM.
Super zadevca in se spodobo navija pa nasploh dobre nastavitve v BIOSU samo plata nima dual channela in ima samo 2 slota za RAM.
Skratka zame nic kar bi pogresal.

Ima pa 2 leti garancije. So pa Solteki kar se navijanja tice vsi po vrsti hudi ponavadi.

Za punco bi bil pa sploh dovolj dober verjetno.

Je pa skoda, da se ne dobi vec Epox 8rda+, ker je bil poceni pa ful huda plata.

boštjan ::

Well, kupujem poceni plato za punco, zgrajeno okol nForce 2 (nič drugega ne pride v poštev)

bo punca navijala?al boš ti to delo?hoče zanesljiv comp?
če navijanje ni primarni element,pa tudi nForce2 čipovje ne,pol dobš asus kt600 tudi za spodoben denar.če pa že mora bit Nforce2,pa majo v bofu ultra različico od canyona
NF7-S,2500+@2200MHz,MSi 5900SP,LCD Philip 190X6,Maxtor DM+9 120GB SATA,
2*256 3200/A KHX, PSU 420W DF chieftek

Caligula ::

JA tudi tistega Canyona sva enkrat gledala s Frenkom in ni zgledal slabo. Je pa zgledal kot da je rebadgana plata od neke druge firme samo ni blo cisto jasno od katere. Samo zgleda pa plata OK. Pa se to-jaz sem vzel SL 75FRN3-L ne FRNL.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Caligula ()

kuglvinkl ::

Thnx za odgovore.

SATA me zaenkrat ne zanima. V tej kišti bo 40 GB ATA disk, ker imam ves SW na medijih. Tko da rabi izkjučno za OS + par aplikacij. Če se po kakšni nori izkušnji izkaže, da to ne bo dovolj, dobi mojega 160 GB ATA (jaz pa SATA, ker imam kontroler na plati). + Vse bolj se mi dozdeva, da če SATA ni native v SB je vse skupi več ali manj BS za te potrebe (gre prek PCIja).

Navijanje: sicer je punca v teh letih dobila vpogled in včasih me pobara, kaj hudiča sem govoril v sanjah, ko sem nekomu dopovedoval, da naj zviša voltažo. Ampak, Glede na to, da bo tle gor sedel AXP (Sempr0n), ga bom spravil le na 166 FSB. Minimalno torej. Hoče(m) stabilno plato brez problemov, like 8RDA+ ali NF7-S, da ko jo postaviš, absolutno vse dela. + Če gre kar koli narobe, mora imeti velik support v communityu (kot prej omenjene plate). Canyon tako odpade, Soltek je pa prodan (PC CHiP), tko da si lahko support obrišem pod nosom.

Glede KT600 (ali KT880, če ne bi ble tako brezvezno drage) in nForce2. Sem imel prej VIO, zadeva je OK, brez problemov. Enako zdej velja za nForce2, ampak ker sem pragmatik, čem imeti popolnoma enako logiko tudi za to palto. nForce2 torej.
Your focus determines your reallity


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Nova MAMAPLATA (glede na mojo konfiguracijo) ?

Oddelek: Kaj kupiti
261301 (956) Dr_M
»

Katero nForce2 plato (strani: 1 2 3 47 8 9 10 )

Oddelek: Kaj kupiti
47930525 (17120) Jaffa
»

KT600 ali nForce2

Oddelek: Kaj kupiti
492152 (1278) tac
»

Katero plato-NUJNO

Oddelek: Kaj kupiti
231322 (989) boštjan
»

Nakupi matičnih plošč za amd (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
595796 (4531) frenk

Več podobnih tem