» »

[Hi-Fi] - Debata: CD vs. DVD predvajalnik

[Hi-Fi] - Debata: CD vs. DVD predvajalnik

«
1
2 3 4

glinik ::

Pozdravljeni,

teme vse o Hi-Fi zvočnikih nočem preveč razvlečt, zato mislim da je prav da naredim novo temo.

Zdaj me zanima, če je že imel kdo možnost poslušat klasičen CD player in ga nato primerjal z DVD playerjem? Mene to zadnje čase vedno bol muči. Gledam po testih, z ljudmi se pogovarjam, kako kaj igra. Kdo je slišal DVD je priznal da zelo lepo igajo takšni playerji. Zakaj nebi imel playerja, ki bi lahko na njem še kak film pogledal?

Pred kratkim sem primerjal mojega modificiranega Sonyja z novejšim Sony DVD predvajalnikom (tudi modificiran). Pogoji so bili res bogi, ampak vendar... Razlika je bila skoraj neopazna, vsaj meni v tistih groznih pogojih. Testirali smo z zvočniki Chario Academi 3 junior(monitorji), home made ojačevalec (pred. + končana stopnja), pa neki solidni kabli. Ampak poanta je v tem, da je moj player star vsaj 10 let, tisi DVD pa 2-3 leta (Sony DVP725 xxx). Ok, namen DVDja ni samo v tem, da predvaja glasbo, tako kot je to pri CD playerju.

Zdaj sprašujem vas, če ima kdo možnost te stvari v malo bolših pogojih sprobat. Moram se odpravit v BB in dečkom malo zagnjavit :D
Trancedeejay, ti imaš dobre možnosti pri Coradu te zadeve malo potestirat, kaj praviš? Recimo, da bi primerjal NADov CD za cca. 60-70k in DVD za 100k. Me prav zanima kaj bi ven prišlo.

Govori se namreč, da imajo DVD payerji bolši transport, ker DVD to zahteva. CD pa naj ne bi imel takšnih zahtev. Kaj mislite vi? Zapis na DVDju je dosti bol droben, kot na CDju. Zato je tehnologija v DVDju na višjem nivoju. Manjša odstopanja laserja pri samem banju DVDja, itd... S tega bi se res dalo sklepat, da je nekaj na tem ...

Lp
Če bi faušija gorela, cela Slovenija bi gorela :)))

Je vredno razmisleka ...

Stepni Volk ::

Glede na to, da slišiš razliko med kabli za zvočnike (glej temo: [Hi-Fi] - O zvočnikih od 2 str. naprej), te bo kombirnirana enota DVD / CD ravno tako motila.
Pravi Hi-Fi "fetišist" pač ne more pristati na kompromise in kombinirane enote tipa:
reciver, integrirani ojačevalec, kasetofon...
DVD/ CD je kombinirana enota, saj je DVD zapis na drugi valovni dolžini kot CD. Ali rečeno obratno, medij je enakih dimenzij a različnih kapacitet: CD 650, 700 in 800 MB vs. DVD 4,7 in 9 Gb (Dual Layer).

Dodatno vprašanje bi morda bilo: kakšna je razlika med
MP3,
CD,
SA-CD,
in DVD audio?

Pioneer DVD 575A vse to zna... plus Divx... za cca 45K SIT. Ima svojo temo in lahko povprašaš še tam :)

Moj odgovor je vedno enak: poslušaj, primerjaj in kupi najugodnejše... Najugodnejše pri tem je kompromis med zvokom, obliko in ceno proizvoda.
BTW med DVD-jema Yakumo DVX Master DX4, Yamado 6600 in Yamahinim CD-jem mi ni uspelo slišati... samo jaz ne slišim razlik v kablih... torej potrebuješ boljšo referenco: svoja ušesa.

Zgodovina sprememb…

glinik ::

He he, volk ... saj sem vprašal, če je že kdo primerjal takšne komponente med sabo.

P.S. Upam, da bo Trancee čimprej odgovoril ... Saj je danes moj player menjal lastnika :'(

Lp
Če bi faušija gorela, cela Slovenija bi gorela :)))

Je vredno razmisleka ...

Trancedeejay ::

HI
Sem primerjal recimo Pioneer 717, eden najlepsih DVD playerjev in pa NAD C521i(ne BEE varianta). Slika na DVD-ju odlicna, zvok pa porazen, sploh ni imel sanse proti NAD-u.
Potem recimo Pioneer dv 757ai, zelo dober player, zvok in slika ampak vseeno verjamem se da dobiti boljse zveneci DVD, slika pa je za 10. NAD 512, bolj tko tko, samo za 29 jurjev kolikor stane je cisto soliden, proti 521 CD playerju se skrije. Onkyo DV-SP 501 Soliden player, glasen pri predvajanju , pocasen, zvok eden boljsih v tem rangu,Onkyo DV-SP500, slabsi zvok kot njegov novejsi bratec(ni toliko globine in prevec naprej pomaknjen), vendar bolj zanesljiv in robusten - bolje konstruiran. Marantz CD-38, glasen pri predvajanju, povprecen, se lahko primerja z NAD 512.....
To sem bolj po svoje povedal, kot sem imel jaz izkusnje.
Have a nice Day

Matt
Music is the key

glinik ::

Hvala ti Trans. Tak test sem si želel. Torej zame ni alternative. Samo CD player pride v poštev, škoda...

Proda kdo rabljenega NADa 521BEE? :D Za DVD player je torej bolše kupiti nek klump za 15k.

Lp
Če bi faušija gorela, cela Slovenija bi gorela :)))

Je vredno razmisleka ...

smok3 ::

Trancedeejay: kako izvedeš take teste? (upam da tako, da ne veš katero napravo poslušaš.., drugače je to čisti placebo.)
By pressing down a special key, it plays a little melody

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: smok3 ()

glinik ::

Tranc. že ve kaj mora naredit. V to sem prepričan, zato si lahko tudi ti. Zato nehajte z nekimi hokus pokus efekti...

Lp
Če bi faušija gorela, cela Slovenija bi gorela :)))

Je vredno razmisleka ...

smok3 ::

glinik: raznih 'audio strokovnjakov' sem srečal že cel kup, tako da so pač njegove trditve neumestne, dokler zraven ni opisa celotnega postopka, prav tako pa so nevarne za potencialne uporabnike (kot si ti - očitno sva na ti?).

žal gre ravno za hukus-pokus, pa ne z moje strani.
By pressing down a special key, it plays a little melody

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: smok3 ()

Trancedeejay ::

HI
Ti pa mors bit bumbar glede izjav, kako pa bom testiral napravo ce ne vem katera je? Lahko bi ocenjeval kaj kako spila, ce pa ocenjujem aparat kako spila glede na drugega pa itak morm vedet kaj je.
Have a nice Day

Matt
Music is the key

Trancedeejay ::

Glinik samo to se ne bi strinjal da bi kupil nek klump za 15 jurjev, kar se tice DVD-ja. Bolje je kupit nekej konkretnega, da imas kvalitetno sliko in zvok. Jaz imam DVD in CD player, v bistvu imam 2 CD playerja(eden je malo za sprobavanje) in sem zadovoljen da sem kupil posebej. Za 2 sistema se pa itak rabi posebej.
Have a nice Day

Matt
Music is the key

Lucas ::

Ok, če bo koga zanimalo...še moja opažanja, sicer na nekoliko drugačen način.

Kot prvo, primerjal sem samo tisto, kar imam "na voljo" doma, zato me ne obsojat glede izbora, Ok?
Vse komponente so bile tudi ogrete z vsaj 14 dnevnim delovanjem(ena celo večletnim). Testiral sem z CD-ji, ki so po mojem mennju zelo dobro posneti. Madonna - Something to remember, Celine Dion - Let's talk about love, sposojen audiofilski CD - žal ne vem več naslova.

Na svojem sistemu, Yamaha RXV-550 + Onkyo DV-SP 500 + Infinity Alpha 20 (kot sprednji zvočniki) sem se najprej spravil testirat razliko med D/A pretvornikom vgrajenim v Yamaho in Onkyo.
Yamahin receiver ima vgrajen 96Khz D/A pretvornik, Onkyo DVD pa 192 Khz pretvornik in teoretično bi moral biti slednji boljši.
Zadeva je bila priklopljena z Profigold PGD 481 Digital Coax interconnect kablom (what Hi-Fi 5 zvezdic, best buy) in zvok je bil sledeč:

Zelo izraziti, skoraj moteči so bili visoki toni ne glede na izbran CD. Zvok je bil zelo "visoko" postavljen, tudi širina je bila precej omejena. Sredje in nizkotonsko področje bilo dokaj solidno, čeravno se mi bas ni zdel zelo hiter in natančen. Vse kar je bilo nad tretjino glasnosti je bilo za moja ušesa premoteče, izključno zaradi visokih tonov. Da ne bo pomote...zvok še zdaleč ni bil slab, ali neposlušljiv, le zame moteč.

Zdaj je prišel na vrsto Onkyo.
Zadeva je bila (in je še vedno) analogno priklopljena z interkonekcijskim kablom Tara Labs Prism 11.
Zadeva glede visokih tonov se je popolnoma spremenila. Veliko mehkejši zvok, bolj kontroliran, nikakor ne moteč. Tudi pri večjih glasnostih uglajen in mehak. Širina se je povečala in zvok je bil na ravni tistega, kar sem želel. Bas je postal bolj natančen in mehkejši.

Nazadnje sem namesto Onkyo DVD-ja priklopil še Sony CDP-XE510 in primerjal zvok.
Nekako ni bilo bistvenih razlik...širina je bila podobna, vendar pa sem imel občutek da so določeni detalji manjkali. Madonnin komad You'll See, ki je poln detaljev...nekako ni zvenel tako čisto, sploh njen začetek ne, Private Investigations - Dire Straids tudi ne.

Drugače pa v celoti Sony ni povsem razočaral.

Hvala za pozornost. :D
I was here...

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Lucas ()

smok3 ::

http://www.mpc-donkey.net/manusfaq.php (abx del)

http://www.hydrogenaudio.org/forums/lofiversion/index.php/t16295.html

kompletno teorijo lahko prenesete tudi na fizične naprave....., kako pa ne bom razlagal, ker sem mi pač ne da in ker sem bumbar :), ker pa imate očitno tako neverjetno razvit intelekt in sluh, bo pa to itak malenkost pogruntat.

bravo lucas, novi placebo car.
By pressing down a special key, it plays a little melody

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: smok3 ()

smok3 ::

Ti pa mors bit bumbar glede izjav, kako pa bom testiral napravo ce ne vem katera je?
ne hvala, btw preberi si pravila http://slo-tech.com/ostalo/pravila/ krele.
By pressing down a special key, it plays a little melody

glinik ::

Lucas, hvala ti. Sony torej ni dokazal premoči proti Onkyo DVD playerju, zanimivo.

smok3: Sicer nisem bral tvojih povezav, ampak dvomim da bom v njih zasledil kaj meni zanimivega. Prosim te, da ne kvariš te zanimive teme, ker me res zanima kako igrajo novejši DVDji. Očitno razlike res ne slišiš, kaj ti naj zdaj jaz?

Očitno nisi sposoben zaznat z ušesi določenih parametrov. Ti moraš vse videt v številu in besedi, zato se v avdiju ne znajdeš. Tukaj ni tako, da poženeš 3D Mark 2003 in očitaš rezultat. In na podlagi testa vidiš kateri računalnik je hitrejši v 3D aplikacijah. Žal, drugače ti z lepimi besedami ne znam razložiti.

Lp
Če bi faušija gorela, cela Slovenija bi gorela :)))

Je vredno razmisleka ...

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: glinik ()

smok3 ::

glinik: moj point sem potrdil z dvema povezavama, kar se pa tiče kvarjenja tem, pa takole: osebno me ne moti, če takšne jako dvomljive teste predebatirate v kaki gostilni ali podobno, na javnih forumih pa pač tak placebo/kvazi-znanstven pristop ponavadi ni zaželjen (še enkrat: preberi si pravila tega foruma.)
By pressing down a special key, it plays a little melody

glinik ::

Ja kaj še naj napišem, da boš spoznal svojo zmoto? Naj začnem hodit po trepalnicah?

Več kot očitno je, da si zelo samozavesten človek. Do sem vse lepo in prav, ampak so na svetu stvari, ki jih ne razume vsak. In če jih ne razumeš, se ne vpletat v njih.

Lp
Če bi faušija gorela, cela Slovenija bi gorela :)))

Je vredno razmisleka ...

smok3 ::

Očitno razlike res ne slišiš, kaj ti naj zdaj jaz?
Jaz sem svoje teste - tiste, ki so me pač zanimali opravil na tako imenovani double-blind način, ki izključuje možnosti raznih fantazm in zato tudi točno vem kaj lahko slišim in kaj ne, pa ti?
By pressing down a special key, it plays a little melody

smok3 ::

Ti moraš vse videt v številu in besedi, zato se v avdiju ne znajdeš.
preberi si povezavi, ki sem jih navedel, gre pa ravno za to - da števila v končni fazi nimajo nobene veze s subjektivnim dojemanjem, so pa tu žal mnogi drugi faktorji.
By pressing down a special key, it plays a little melody

glinik ::

Jaz se še kako dobro zavedam kaj slišim in kaj ne!

Pa daj priznaj, da ne ločiš razlike med stolpm in malo bol konkretnim stereo sistemom! Reči, razlike ne slišim in smo vsi zadovolni. Kako misliš sem jaz pristal v avdiju? Kolega me je spravil v to. Skupaj sva hodila poslušat razne sisteme in razglabljala o tem in onem. Ko se zdaj spominjam nazaj, sploh nisem vedel kaj poslušam, samo da se je nekaj slišalo. Priznam, da sem komaj po enem letu natreniral ušesa in dejansko slišal razlike v vsaki malenkosti, ki si jo spremenil na sistemu. Tega si definitivno nisem zmišljeval. Seveda je pogoj imeti sistem, ki ti takšne razlike zvokovno pokaže. Takega sistema pa tudi nima vsak doma.

Lp
Če bi faušija gorela, cela Slovenija bi gorela :)))

Je vredno razmisleka ...

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: glinik ()

smok3 ::

hehe, glinik: pa zakaj si tako želiš živet v svetu utvar? (še zadnjič: preberi si povezavi, potem pa lahko kako debato udarmo.)
By pressing down a special key, it plays a little melody

bili_39 ::

smok: tvoje povezave se pravzaprav ne tičejo neposredno te teme - obravnavajo primerjavo med različnim kodiranjem glasbe.

Različne komponente se pa dajo tudi izmeriti in tako dokazat razliko.
Glej, tukaj imaš eno povezavo, ki opisuje testiranje dvd predvajalnikov glede audio CDjev - kaj in kako to počnejo. Očitno razlike so in to velike.
Ne vem kje sem že to zasledil, ampak cca 1/2 cene povprečnega predvajalnika predstavlja cena D/A sekcije.

smok3 ::

bog pomagi, pa kaj je zdej to ? twilight zone ? bill, garantiram ti, da je članek ki si ga navedel čista neumnost, ker kot je že gliha omenil, dejansko niso pomembni tehnični podatki ampak predvsem in samo subjektivno dojemanje, primer:

v soundforgu odprem en mp3 in ugotovim da manjkajo vse frekvence nad 19 kHz -

zaključek:
a. mp3 sucks
b. opravil bom abx test, da vidim, če lahko v resnici slišim razliko.

( kateri zaključek je pravilen a. ali b.?)

ja b. valjda.
By pressing down a special key, it plays a little melody

smok3 ::

cca 1/2 cene povprečnega predvajalnika predstavlja cena D/A sekcije.
možno, pa kaj pol?, garantiram ti, da večina ljudi ne sliši razlike med različnimi daci, če pa spadaš v skupino z izjemno dobrimi ušesi, je pa še vedno pomembno, da poslušalski test izvedeš pravilno - tako da vedno primerjaš zadeve in to na t.i. slepi način, tako da ne veš v nobenem trenutku kaj v resnici poslušaš (kako se to izvede pa še enkrat prečekiraj moji povezavi ali pa googla napiši ABX in/ali ABCHR - zadeva je v resnici zelo preprosta).
By pressing down a special key, it plays a little melody

Lucas ::

bravo lucas, novi placebo car
Še zdaleč ne nov...ne delaj prehitrih zaključkov!

...na javnih forumih pa pač tak placebo/kvazi-znanstven pristop ponavadi ni zaželjen...
Ok, predvidevam da bo slo-tech v kratkem ukinjen. Čudi me, kako da tako dolgo živi?!

@Smoke: Niti slučajno se mi ne da polemizirat z nikomer o tem, ali je korelacija med zvokom in komponento...kaj šele, da bi te prepričeval da sem razliko v D/A v kombinaciji s kabli celo slišal.

Don't wory, Zemlja ni okrogla, Zemlja je ravna. Brez dvoma.
I was here...

glinik ::

smok3: Zakaj misliš, da delajo CDje in DVDje različnih kategorij? Za finto? In zakaj neki Mustek stane 15k sit? Igra ta mustek bolše od nekega DVDja za 2000EUR?? Hočeš to povedat, da je vse to ista p.... in da si mi razliko samo predstavljamo?

Ti si gluh, ali pa se delaš norega. Samo to ni nič smešno ... to je žalostno.

Lucas: Ne uporabljaj mojih fint :D !

Lp
Če bi faušija gorela, cela Slovenija bi gorela :)))

Je vredno razmisleka ...

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: glinik ()

Lucas ::

Glinik...kakšnih fint?

Še popravek...yamaha je model rxv-440 in ne 550 :8)
I was here...

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Lucas ()

smok3 ::

Lucas: mene ni treba v nič prepričevat, na tebi je, da test izvedeš korektno, ker pač TI trdiš določene stvari in to celo neverjetno natančno.

zakaj?
Zato ker so ljudje trdili podobne stvari že velikokrat, ko pa je bil od njih zahtevan 'slepi' test so pa enostavno popušili...

Meni osebno gre samo za to da se ne zavaja potencialno naivnih uporabnikov - ker ja, ljudje smo pač taki - da radi verjamemo v 'zlate' kable.

enostaven primer:
Človeku prineseš dva CD predvajalnika, ki sta po vseh karakteritikah enaka, na enem je nalepka Merkator, na drugem pa Onkyo, kaj misliš kateri jim bo z odprtimi očmi zvenel bolje?
By pressing down a special key, it plays a little melody

smok3 ::

Ti si gluh, ali pa se delaš norega. Samo to ni nič smešno ... to je žalostno.
"Ja, moje HD 600 zvenijo neverjetno fino, to pa zato, ker so bile 60.000 sit in so zelo lepo oblikovane, imajo zelo lepo izražen spodnji bas in pa srednje frekvence, medtem, ko je nekaj problem z zgornjim delom nad 25 kHz, ki ga seveda odlično dojemam in je zame zelo pomemben, ker sem pač tako fancy." --- ne vem, a bi take stvari raje bral? :P
By pressing down a special key, it plays a little melody

Lucas ::

Glej smok3...se popolnoma strinjam s tabo, glede tega, da človeku določena stvar zveni lepše, ker je njegova...oz. ker je dražja, ker onostavno tako MORA zveneti, ker razum tako hoče.

ampak...

sej mi ne boš verjel, da sva tale moj test ocenjevala dva. Pa oba sva prišla do enakih zaključkov...in zelo verjamem, da bi tisto razliko visokih tonov veliko ljudi slišalo.

Tudi moj sistem ni ne vem kaka hi-end bomba in lahko mi verjameš, da nisem obremenjen z "zlatimi" kabli in podobnim sranjem...
Vem pa da je zvok pri meni boljši preko analogne povezave, kot pa digitalne. In če ti zdej rečeš, da se mi samo zdi tako, misliš da se bom na glavo postavil zaradi tega?
I was here...

xabre ::

Koliko bitne DAC-je pa majo komercialni predvajalniki? Pa koliko bitno so CD-ji - DVD-ji posneti?

smok3 ::

Lucas, tebi se 'zdi', citiram:
Veliko mehkejši zvok, bolj kontroliran, nikakor ne moteč. Tudi pri večjih glasnostih uglajen in mehak. Širina se je povečala in zvok je bil na ravni tistega, kar sem želel. Bas je postal bolj natančen in mehkejši.
kar je naravnost smešno.
By pressing down a special key, it plays a little melody

pblaz ::

sam res! jst se s smokom3 čist strinjam. Vsi nekaj nakladate, na blind testu pa bi vas večina popadala, tako kot jih je že dosti raznih "avdiofilov", ki jih poznam.

bili_39 ::

Odvisno o kakšnem blind testu govoriš. :\ Za poslušanje mp3 ali mpc in primerjave z audio CDji se skoraj strinjam (seveda ne pri 128 kb/s). Ne strinjam se pa, da ne bi slepo ločil med kakovostnim CD prevajalnikom in cenenim DVD predvajalnikom pri igranju kakovostnega posnetka.
Vendar bi morale ostale komponente zagotavljati možnost razpoznavanja (torej ne preveč kvarno vplivati na signal).
Tukaj je sicer keč: če bi en cenen DVD priklopli preko digitalnega izhoda na komponento z zelo dobrim D/A pretvornikom, potem razlike ne bi bile več očitne.

Smok: glede povezave, ki sem ti jo dal, pa ne vidim kaj bi lahko bilo vprašljivega. Ne obravnava frekvenc izven slišnih. Če bi zadevo vsaj preletel, bi lahko opazil, da so največja popačenja ravno okrog nekaj kHz, kjer je naše uho najbolj občutljivo. Ja?

Pa glede kablov: jaz tudi ne slišim razlike, mogoče jo pa kdo drug (razlika je možna)!

glinik ::

Pa še kake razlike so med kabli ... Le sistem ti jih mora "prikazat"

S tem se od te teme poslavlam ...

Lp
Če bi faušija gorela, cela Slovenija bi gorela :)))

Je vredno razmisleka ...

smok3 ::

Ne strinjam se pa, da ne bi slepo ločil med kakovostnim CD prevajalnikom in cenenim DVD predvajalnikom pri igranju kakovostnega posnetka.
jaz ne trdim ne eno ne drugo, dejstvo pa je da mora biti test izveden pravilno, kako je to pa spet preberi linke, obstaja pa velika možnost da ne boš slišal razlike.

Če bi zadevo vsaj preletel, bi lahko opazil, da so največja popačenja ravno okrog nekaj kHz, kjer je naše uho najbolj občutljivo. Ja?
sličice signalov ti ne bodo povedale skoraj ničesar, ker žal slišimo z ušesi in ne z očmi.
By pressing down a special key, it plays a little melody

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: smok3 ()

butkomutko ::

Smok3 se cisto strinjam steboj balkanci smo totalno mahnjeni na znamke zato je edini pravi test slepi razen za zunanji videz to se tocno vidi pri DIVX Predvajalnikih vse eno in isto sranje samo zelo razlicne cene

Lucas ::

Mislm...smok, tako najedanje brez veze me pa spravi ob živce.

Ti si se zdej spravu name, ker na SVOJEM sitemu, ki ga VSAK DAN poslušam, slišim razliko v zvoku med digitalno in analogno povezao, pa če ga gledam al pa mižim poleg. Pa ne samo jaz...še kdo drug mi je potrdil to.

In OK, če se ti tist kratek opis razlike zdi smešen...pol se pa smejmo, nimam nič proti. :D :))

In nikjer nisem trdil, da slišim vse živo, in da bi na blinde testu vse prepoznal...ampak svoj sistem pa menda ja poznam, madona...
I was here...

CaqKa ::

Bolje je kupit nekej konkretnega, da imas kvalitetno sliko in zvok.


ma bulšit.
kolkor je zvok pri dvdju skompresiran več ne slišiš razlike zaradi boljšega DACa. za sliko pa itak vsi en taisti klump čip uporabljajo. pa če je to sony philips ali pa yakumo. govorim o predvajanju dvdjev.
bolj pametno se je odločit za "klump" in s tem profitirat, da bo enota predvajala več medijev. pol boš pa sem hodil na forum in jokal da ti tega in tega cdja/dvdja ne predvaja. (ali zato ker ne prebere medija, ali ne prebere zaščite, ali ne prepozna formata).
nekaj je mogoče kvaliteta. ampak nad njo je še vedno bilo udobje rokovanja.

BlazP ::

Lucas napisu si:

Yamahin receiver ima vgrajen 96Khz D/A pretvornik, Onkyo DVD pa 192 Khz pretvornik in teoretično bi moral biti slednji boljši.


Ce sm js prav prebral, si test opravlju s CDji. Zdej pa kolker js vem, bo DAC delu s 44.1kHz pri CDju, ker je pac toliksna gostota vzorcev na CDju, pa tud ce je deklariran DAC kot 10000kHz. Tak da ne vidim, zakaj bi 192kHz DAC teoreticno moral biti boljsi od 96kHz DACa pri predvajanju CDja.

PS: Tocno to ti skusa Smok3 dopovedat. Ti si v bistvu ze pred poslusanjem pricakoval, da bo Onkyo imel bolsi zvok, ker ves da ima teoreticno bolsi DAC.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: BlazP ()

glinik ::

BlazP in ostali: Prosim, prosim, prosim takšnih bedarij ne morem več poslušat. To kar ti piše ni kr neka frkvenca 96kHz in 192kHz. To je vzorčna frekvenca samega playerja kako podatke vzorči. Seveda ima sam CD 44.1kHz vzorčne frekvence (2X22... kHz). Saj človek bol ali manj sliši v frekvenčnem spektru (0-20000Hz).

Vse tiste ki se ne najbol razumejo na te stvari, lahko vprašajo, rade volje jim bomo razložli. Ne pa bit tu nekaj pameten, ker to ne vodi nikamo. Kako bi te bilo, da bi vi predavali predavateljem ????

Smok3 in podobni pa je poglavje zase. To so ljudje, ki bi razliko slišali in bi vseeno dejali, da je ni. CaqKa bi že priznal razliko, kar mi je tudi dokazal ... Jaz pa vam nisem kriv, da imate tako nekvalitetne komponente oz. da se ne poglobite v poslušanje glasbe.

Pa brez zamere ...

Lp
Če bi faušija gorela, cela Slovenija bi gorela :)))

Je vredno razmisleka ...

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: glinik ()

smok3 ::

glinik: sem se naveličal ponavljat da moraš za uporabne rezutate uporabit pravi postopek, ki je btw zelo enostaven, razlike pa lahko so ali pa jih ni..., garantiram ti pa, da po takem testu zelo verjetno ne boš fantaziral o mehkih basih, naprej pomaknjenih slikah in podobnem....,

in pa da boš ljudem, ki fantazirajo v to smer najprej postavil vprašanje kako so do takih rezultatov prišli.

Zaradi mene pa lahko seveda živiš v svoji veri, samo pač do verskega pouka nekateri nismo preveč strpni.
By pressing down a special key, it plays a little melody

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: smok3 ()

BlazP ::

@glinik:
Sej a ves, ko se CD bere se signal NE vzorci ampak se rekonstruira. Tak ko si ti povedu, bi se 1 bit na CDju prebral 4x pri frekvenci 192kHz.Tega pa najbrz nocemo ane? Js ne poskusam bit pameten, js studiram te zadeve na elektro faksu, pa sam povem kak je.

glinik ::

Jaz tud hodim na elektro faks, tak da mi ne s takimi ... PlazP, vseeno idi do enega predavatelja in ti bo lepo povedal, da je bolše vzorčit signal z 192kHz, kot pa 96kHz.

smok3: Jaz se ne morem pogovarjat o umetnosti, ti pa se ne moreš pogovarjat o audiu. Sprejmi to dejstvo. Slep človek se tudi ne more pogovarjat o lepoti narave, žal...

Tranc. ZS imaš.

Lp
Če bi faušija gorela, cela Slovenija bi gorela :)))

Je vredno razmisleka ...

BlazP ::

Sej to je men tud kristalno jasno, da je bolje vzorciti signal z visjo frekvenco. Sam ka bos ti vzorcu, ce mas vzorce ze na CDju posnete? Pri predvajanju CDja je treba signal rekonstruirat, ne pa vzorcit.

glinik ::

Zdaj mi ne zamerit, kaj bom rekel. Ampak idi malo do enega predavatelje in ti naj to malo razloži ...

Lp
Če bi faušija gorela, cela Slovenija bi gorela :)))

Je vredno razmisleka ...

Lucas ::

Ne boste verjeli...tud jaz sem dal predavanja Dr. Tasiča na FE skozi.
:D
I was here...

BlazP ::

O super! pol mi lahka pa kr vidva razlozita v cem je fora frekvence digitalno analognega pretvornika!:D Js bom pa medtem vseen stopu do profesorja:|

glinik ::

To ti naj lepo profesor razloži, zato je na faksu. Jaz sem tudi že podrobnosti pozabil. Ker ti 100% ne znam razložit, ti ne bom nekaj nakladal (kot to eni radi počnejo).

smok3: Ti rabiš posebno napravo, da ti pokaže če je zunaj dan ali noč, ali lahko to sam preveriš? Enako je pri nas, nekateri lahko slišimo razliko. Če je ti ne, potem se nimaš z nami kaj pogovarjat.

Lp
Če bi faušija gorela, cela Slovenija bi gorela :)))

Je vredno razmisleka ...

smok3 ::

glinik....
žaljiv si, neargumentiran, nesramen, do sedaj si kršil že vsa pravila foruma, ect, resnično upam da je tisto o elektrofaksu šala. Upam samo, da je vsaj kdo kaj odnesel od vsega tega in da se taki trapasti posti (mehki basi in podobne neumnosti...) ne bodo več ponavljali.
By pressing down a special key, it plays a little melody

glinik ::

Seveda sem žaljiv, ampak to bi bil vsak (ki se na stvari spozna), in bere tvoje bedarije ... Jaz nisem pisal nič o mehkih basis itd ... če te že to tako moti.

Neargumentiran praviš da sem? Kaj maš tukaj za argumentirat, ko menjaš DVD in slišiš drugačen zvok? Je tukaj kaka teška filozofija? To je enako, kot da bi menjal gume na avtu. Zdaj boš rekel, da si to samo zamišljamo, da se avto z različnimi gumami drgače obnaša.

Jezi me, ker smo že dosti o tem pisali. Ampak vedno se najde ena cvetka, kot si ti in ki je vedno bol pametna. Po vrhu vsega, kakšnje izkušnje sploh imaš z avdio opremo? Niki Lauda se tudi ne more pogovarjat o umetnost, lahko pa se o F1.

Lp
Če bi faušija gorela, cela Slovenija bi gorela :)))

Je vredno razmisleka ...
«
1
2 3 4


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kako je folk naiven - ne vedo kaj kupujejo (strani: 1 2 3 4 5 6 )

Oddelek: Zvok in slika
27428581 (13905) CoolBits
»

[Hi-Fi] - Debata: Kabli, kabli, kabli ... (strani: 1 2 3 416 17 18 19 )

Oddelek: Zvok in slika
92562539 (29363) rs1975
»

Lani prodanih dvakrat več gramofonskih plošč (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Novice / Rezultati
13915816 (12158) BlueRunner
»

[Hi-Fi] - Debata: original CD vs CD-R (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Zvok in slika
10110793 (8189) Quikee
»

[HI-FI primerjalni test] potek, organizacija... (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Zvok in slika
1218266 (6287) gumby

Več podobnih tem