» »

predsedniška razprava

predsedniška razprava

««
«
1 / 23
»»

primmy ::

koliko zavednih slovencev bo volilo kandidata, ki je osamosvojitvi Slovenije nasprotoval? :\ Govorim namreč o gospodu Turku
  • odklenilo: jype ()

karafeka ::

Dej prilimi sem njegov citat oz. članek, ki bo potrdil tvojo izjavo...

WarpedGone ::

Iščem njegove članke iz decembra '90. Nikjer nobenga...
Zbogom in hvala za vse ribe

jype ::

primmy> koliko zavednih slovencev bo volilo kandidata, ki je osamosvojitvi Slovenije nasprotoval? Govorim namreč o gospodu Turku

Jaz.

Protivprašanje z recipročno umerjeno agresijo:

Koliko zavednih Slovencev bo volilo kandidata, ki zastopa interese RKC? O kom govorim mi seveda sploh ni treba izrecno zapisati.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: jype ()

Horsechoker ::

Enako tukaj.
But I don't want to be dead. I want to be alive. Or a cowboy.

WarpedGone ::

Resnica o turkih

Ste res tako plehki in manipulabilni, da ste sposobni voliti proti proti peterletu "Ker je cerkven" in ker "je janševc"?
Samostojni odrasli ljudje volijo "ZA". Ovce blelajo s tropom.
Zbogom in hvala za vse ribe

jype ::

WarpedOne> Ste res tako plehki in manipulabilni,

Ne.

WarpedOne> da ste sposobni voliti proti proti peterletu "Ker je cerkven"

Ja.

Po mojem prepričanju je treba v tem času politični vpliv RKC kar najbolj omejiti. To pač storiš tako, da glasuješ zoper kandidate, ki se z RKC istovetijo.

WarpedOne> in ker "je janševc"?

V plus mu tega ne bi mogli šteti niti v primeru, da bi res bil. Ampak on je Bajukovec, kar je po mojem mnenju še precej slabše.

primmy ::

evo članek in njegovo razmišljanje. Predstavljajte si kje bi bili z njegovo ideologijo. Dobr si preberte
http://shrani.si/f/2M/Cc/1Nmvqny/turkpr...

Dr_M ::

ni mi vsec ne edn ne drugi. turk se najmn. ne maram komunistov. rkc mi pa tudi ne disi prevec.
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.

WarpedGone ::

22.9.1990, Delo, Sobotna priloga, 21. stran: Danilo Turk: Nerealna "sekunda suverenosti"

Vsebina samega članka je čisto teoretiziranje. Boli naslov. Človek z nekaj obraza ne more rečt, da je to čista akademska razprava in da je prispevek k osamosvajanju. Naslov ti da vedet kakšen je avtorjev osebni odnos. Če bi js mel puško pod sedežem stoenke in prebral takle naslov bi zvit časopis avtorju nekam porinu. Lepa hvala za takšno "podporo".
Zbogom in hvala za vse ribe

primmy ::

Člani RKC so vsi ki so krščeni in zapisani v krstne knjige in teh je več kot 2/3 Slovencev, po zadnjem popisu z osebnim izjavljanjem pa je to 57% Slovencev.

budili ::

Člani RKC so vsi ki so krščeni in zapisani v krstne knjige in teh je več kot 2/3 Slovencev, po zadnjem popisu z osebnim izjavljanjem pa je to 57% Slovencev.

Mogoce tudi kak izmed tukaj govorecih, samo da na to gleda kot nujno preteklo zlo.

Turk je bolj ljudski, preracunljiv. To smo pa po vecini vsi.

Ce bi leto 90 slo po zlu, bi verjetno se imeli Turka. Tudi danes.

jype ::

Dobro sem si prebral, zato zlahka potolčem izjavo:

WarpedOne> Vsebina samega članka je čisto teoretiziranje. Boli naslov. Človek z nekaj obraza ne more rečt, da je to čista akademska razprava in da je prispevek k osamosvajanju. Naslov ti da vedet kakšen je avtorjev osebni odnos.

Naslov "sekunda suverenosti" izhaja iz v članku zelo dobro opisanega dejstva, da je nerealno pričakovati, da bi po razpadu jugoslovanske federativne države njene bivše republike še vedno želele vstopati v kakršnekoli vrste mednarodnopravno obliko integracije, ki navzven nastopa kot ena skupna država. Tako je po Türkovem mnenju precej verjetneje, da po razpadu Jugoslavije na njenem mestu ne bo več večnacionalne države, temveč bodo njene posamezne enote postale in ostale samostojne države.

Če kdo to drugače razume, seveda lahko (tudi zavoljo tega) voli "človeka RKC", kot jaz pojmujem protikandidata.

primmy> Člani RKC so vsi ki so krščeni in zapisani v krstne knjige in teh je več kot 2/3 Slovencev, po zadnjem popisu z osebnim izjavljanjem pa je to 57% Slovencev.

Zaskrbljujoče dejstvo. Sam menim, da je krst pred polnoletnostjo protiustaven, in da je zaradi istega ustavnega načela, ki zagotavlja svobodo veroizpovedi neustaven tudi verski pouk v javnih šolah. Posledično se tudi izrekam zoper enakovredno državno financiranje javnih in zasebnih šol, saj v zasebnih šolah, ki imajo poleg od države zagotovljenih sredstev na voljo tudi druga sredstva (javne šole pa jih ne smejo imeti), ni mogoče omejiti verske vzgoje in zagotavljati vsaj približne enakovrednosti vsem verskim skupinam (in skupini, ki ne veruje).

Tako menim, da je vsak glas za "kandidata RKC" glas zoper zavedne Slovence, četudi so ti ljudje morda katoliki.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: jype ()

urban99 ::

primmy, teb dogaja danes, a?

WarpedGone ::

>> Dobro sem si prebral, zato zlahka potolčem izjavo:

Tak članek v 10 minutah ne moreš dobro prebrat. Kvečjemu površno preletiš, kar si svojo razlago tut dokazal.

Turk v članku z naslovom: Nerealna "sekunda suverenosti", v sobotni prilogi 22. septembra 1990 govori o dveh opcijah. Uvodoma sicer pravi, da je razvoj političnih razmer v Jugoslaviji dosegel točko, ko so postale odprte vse možne "opcije" glede bodoče usode jugoslovanskih narodov in njihove državnosti, v nadaljevanju pa obdela samo 2 od vseh možnih opcij - osamosvojitev gladko spregleda. Obdelal je:
(1) preureditev federacije v konfederacijo ter
(2) sukcesija in vzpostavitev konfederacije

Iz tega je jasno, da se je ukvarjal predvsem in samo s tem - kako ustvariti konfederacijo.

Za zaključek pa pravi: Mednarodnopravno gledano bi bila logična vzpostavitev konfederacije na podlagi prave mednarodne pogodbe, ki bi jo sklenile suverene države - pravne naslednice razpadle Jugoslavije.

Skratka, vse njegove misli so pri konfederaciji - niti za trenutek ne pomisli na opcijo osamosvojitve.

Nadalje pravi: Teza o fiktivni razpustitvi Jugoslavije ("ena sekunda suverenosti") in sklenitvi konfederalne pogodbe med fiktivnimi državami je s stališča mednarodnega prava nerealna.

Torej, njegov miselni domet seže samo do fiktivnih držav, ki bi nastale iz Jugoslavije. On pač ni bil instaliran za kakšne drugačne razmisleke kaj šele, da bi se postavil v središče gibanja za osamosvojitev.


Jure, bolj skoncentrirano beri.
Zbogom in hvala za vse ribe

jype ::

WarpedOne citira Türka> Nadalje pravi: Teza o fiktivni razpustitvi Jugoslavije ("ena sekunda suverenosti") in sklenitvi konfederalne pogodbe med fiktivnimi državami je s stališča mednarodnega prava nerealna.

Tako je. Meniš, da ta trditev ne drži? Zgodovina jo je celo v praksi potrdila.

WarpedOne> Torej, njegov miselni domet seže samo do fiktivnih držav, ki bi nastale iz Jugoslavije. On pač ni bil instaliran za kakšne drugačne razmisleke kaj šele, da bi se postavil v središče gibanja za osamosvojitev.

Temu lahko rečem nesramno podtikanje. Akademsko besedilo, ki se loti (mednarodno)pravne analize stanja v leta 1990 po šivih pokajoči Jugoslaviji, naj bi po tvoje med vrsticami vsebovalo pozive k osamosvojitvi? Če kaj, potem lahko zgolj cenim brezčustveni, domala znanstveni stil pisanja.

WarpedOne> Skratka, vse njegove misli so pri konfederaciji - niti za trenutek ne pomisli na opcijo osamosvojitve.

Prvič, v celem članku ne moremo prebrati ene same besede o tem, kaj avtor misli. Preberemo lahko njegovo strokovno mnenje, ko ob koncu članka apelira na politični realizem. Jaz njegovo mnenje razumem kot poziv zoper (po njegovih besedah "nerealno") ponovno združevanje v novo skupno državo.

Drugič, koncentracija ni edino, kar je treba ob branju posedovati - treba se je tudi otresti predsodkov, ki jih implicira naslov dokumenta "turkprotiosamosv.pdf" in pozabiti na obtožbe protikandidata in njegove politične opcije, če te niso podkrepljene z jasno predstavljenimi dejstvi (recimo s tem člankom).

PacificBlue ::

Definitivno za gospoda Turka. Spomnite se kaj je napisal Rupel v svoji knjigi(naslova se ne morm spomnit) o obeh kandidatih..(včeraj na pop tv)..
O osebnosti gospoda Peterleta(pa ne bom govoril, ali pripada Rkc-ju, Oposu dei ali katerikoli drugi organizaciji) smo se lahko prepričali na zadnjih dveh soočenjih+ stvari s katerimi je obtoževal gospoda Turka,le ta mu je jasno povedal v svojih odgovorih, kakšna je bila tedaj med osamosvajanjem situacija..pa če bi bil gospod Peterle vsaj korekten protikandidat..po nepričakovanih nizkih rezultatih v prvem krogu za gospoda Peterleta..je le ta ubral umazano kampanjo in pač je govoril kar je govoril..in ljudje to opazijo...prav vse ljudi kar jih poznam bo volilo gospoda Turka..saj ne pravim da je idealen kandidat..ampak v Peterletu ne vidim nič dobrega..

budili ::

Peterle res nekako ne preprica s svojim nastopom nikogar, sam s cim pa Turk tako izstopa (razen seveda, da ni v RKC)?

Katera stvar vam govori/vas preprica, da je to pravi kandidat (razen 99.999% NE zarad RKC-ja)?

Pozicija: se neopredeljen

Sam teli katoliki okoli nas zgledajo res kot eni marsovci. Ko bo Tibet, osamosvojitev pa Dalaj Lama na Tv, se bomo pa po prsih tolkli.

primmy ::

če bo za predsednika izvoljen Turk, potem je to čisti pokazatelj, da je večina Slovencev zadovoljna LE takrat, če nad njimi bdi bivša partija in jih vodi po svoje in da smo slovenci še vedno hlapčevski narod, ki popolnoma nič ne razmišlja s svojo glavo ampak lepo verjame na "lepe oči". Prepričan sem, da je večina ki zagovarja Turka, v prejšnjem mandatu volila Drnovška...no to velik pove

darkolord ::

če bo za predsednika izvoljen Peterle, potem je to čisti pokazatelj, da je večina Slovencev zadovoljna LE takrat, če nad njimi bdi cerkev in jih vodi po svoje in da smo slovenci še vedno hlapčevski narod, ki popolnoma nič ne razmišlja s svojo glavo ampak lepo verjame na "lepe oči".

jype ::

primmy> če bo za predsednika izvoljen Turk, potem je to čisti pokazatelj, da je večina Slovencev zadovoljna LE takrat, če nad njimi bdi bivša partija in jih vodi po svoje in da smo slovenci še vedno hlapčevski narod, ki popolnoma nič ne razmišlja s svojo glavo ampak lepo verjame na "lepe oči".

Naj parafraziram:

Če bo za predsednika izvoljen Peterle, potem je to nedvoumni pokazatelj, da je večina Slovencev zadovoljna le takrat, ko nad njimi bdi svetohlinska elita profesionalnih pastirjev RKC in jih vodi po svoje in da smo Slovenci še vedno razmeroma nerazgledan in neinteligenten narod, ki razmišljanje raje prepusti tistim, ki so zato obilno plačani od naroda samega.

primmy ::

po zadnjem popisu z osebnim izjavljanjem pomeni da se vsak zase odloči kam spada, torej potem nekako tudi tja spada. Nasprotno pričanje pa ni glih v skladu z logiko

PacificBlue ::

@primmy

če bo za predsednika izvoljen Turk, potem je to čisti pokazatelj, da je večina Slovencev zadovoljna LE takrat, če nad njimi bdi bivša partija in jih vodi po svoje in da smo slovenci še vedno hlapčevski narod, ki popolnoma nič ne razmišlja s svojo glavo ampak lepo verjame na "lepe oči". ..

A bi rad da bi nad nas bdela Rkc..poglej zgodovino, kaj se je dogajalo ko je RKC imela še večjo oblast..

budili ::

dejmo, vsaj eden naj se pomatra/potrudi za tisti promil?
;)

jype ::

primmy> po zadnjem popisu z osebnim izjavljanjem pomeni da se vsak zase odloči kam spada, torej potem nekako tudi tja spada. Nasprotno pričanje pa ni glih v skladu z logiko

Ampak v nasprotju z logiko tvoje baže niso vsi katoliki kar brez lastne pameti, predvsem pa niso tako nespametni, da bi enega kandidata volili zgolj zato, ker je "požegnan" od "naših".

Tudi sem prepričan, da ne bodo vsi ateisti, pravoslavci in muslimani volili Türka.

primmy ::

jype, zakaj vedno v odgovoru samo zamenjaš Turka s Peterletom, dodaš nekam RKC in obrneš v nasprotno smer? A nisi reku da tisti, ki bojo volili Turka razmišljajo s svojo glavo?

PacificBlue ::

@primmy

ne oboji razmišljamo s svojo glavo, ampak tisti ki bodo volili Peterleta zgleda ne razmišljajo dovolj dobro..

WarpedGone ::

Jure: maš prav glede stroge vsebine članka. js mam pa prav glede neustreznosti ali pa netaktnosti, če hočeš, naslova.

Ste pa totalno off glede 'oblasti'. Neglede kdo zmaga, to ne pomeni da kdorkoli starih pride spet na oblast. Bolj pomeni kakšen karakter dobimo za 'obraz države'. Ali človeka ki je v OZN popušil (in ob tem jokal in stokal in brcal) ali človeka, ki ima danes v EU še nek spodoben obraz in povezave.

Edit: 'volan' v 'obraz države'
Zbogom in hvala za vse ribe

Zgodovina sprememb…

primmy ::

PacificBlue, kaj ti pa je? Zakoni se bojo vedno zastavljali in postavljali v državnem zboru, na katerega predsednik nima praktično nobenga vpliva. Povej mi kaj ti je ali tvojim prenikom storila RKC pa ti bom jst povedal kaj je storila partija, ki se zdaj skriva pod določenimi strankarskimi imeni

PacificBlue ::

@Warpedone

Ali človeka ki je v OZN popušil (in ob tem jokal in stokal in brcal) ali človeka, ki ima danes v EU še nek spodoben obraz in povezave.

A misliš spodobna povezava Peterleta z kanclerko Merklovo...da je v Peterletovih propagandnih letakih pisalo, da ga podpira celo kanclerka in ko so iz nemškega veleposlaništva sporočili, da izjava ni bla tako mišljena oziroma da je merklova to izjavila kot merklova in ne kot kanclerka..potem pa peterle pravi da je šlo za tiskarsko napako...lol

PacificBlue ::

@ primmy

Nimaš blage veze..ampak res...predsednik državnega zbora je Franc Cukjati..znani jezuit..pa reč da nima cerkev vpliva..

WarpedGone ::

Ja, smotana situacija. Po drugi strani pa, ko rečeš Merkel pomisliš na kaj? Kanclerko al predsednico stranke? In dejstvo je, da je tudi kanclerka.

Zelo podobna težava kot naš Janez D.
Zbogom in hvala za vse ribe

jype ::

primmy, zakaj vedno v odgovoru samo zamenjaš Peterleta s Türkom, dodaš nekam partijo in obrneš v nasprotno smer? A nisi reku da tisti, ki bojo volili Peterleta razmišljajo s svojo glavo?

Šalo na stran - nikoli nisem trdil, da tisti, ki volijo Türka (zavoljo tega dejstva) razmišljajo z lastno glavo.

Trdim pa, da se med volilci Türka najdejo tudi nezanemarljivo velike skupine volilcev, ki bodo svoj glas Türku namenili zgolj zato, ker ne morejo glasovati _proti_ Peterletu.

Nekateri bi to radi storili zaradi njegovega odnosa do RKC, drugi zaradi njegovega političnega partnerstva z Bajukom (ki za številne Slovence še vedno predstavlja izdajalce, ki so pobegnili v Argentino in potem, tik preden se je v Argentini zgodil gospodarski zlom, pobegnil nazaj v Slovenijo), tretji zaradi koalicije, katere del je njegova stranka in četrti zgolj zato, ker je Peterle enkrat rekel nekaj, kar jih je užalilo.

Na drugi strani je Peterletov izkupiček očitno skromnejši. Zoper Türka bodo volili le redki ultranacionalisti, ki so se pustili prepričat, da je Türk želel Slovenijo ohraniti znotraj Jugoslavije in ne tako redki ljudje, ki v Türku vidijo komunista oziroma vsaj kandidata komunistične politične struje. Vsi ostali volilci, ki bodo volili Peterleta, bodo volili zanj zato, ker menijo, da bo zastopal njihove interese.

Če je takih volilcev pri Türku več ali manj težko sodim, prepričan sem pa, da je onih drugih, ki bodo volili zoper Peterleta bistveno več, kar bo nemara tudi odločilo volilni izid.

Sam moram priznati, da se mi zdita kandidata razmeroma podobna. Zmerna (Peterle je resnici na ljubo v tej kategoriji izgubil precej točk v zadnjih tednih, ko je svojo kampanjo zaostril in se namesto v izkazovanje lastnih kvalitet preusmeril v predstavljanje protikandidatove neustreznosti, očitno zaradi njemu obupno nenaklonjenih javnomnenjskih raziskav), preudarna, artikulirana in diplomatsko izkušena kandidata, ki se ne pustita zlahka sporovocirati.

Če ne bi bil Peterle član določenih skupin, ki ga po mojem mnenju diskreditirajo, bi bil v nerodni dilemi, tako pa k sreči nisem in bom brez omahovanja obkrožil kandidata, za katerega sem prepričan, da bo bolje zastopal moja stališča in interese.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: jype ()

lufthammer ::

>>ki imajo poleg od države zagotovljenih sredstev na voljo tudi druga sredstva (javne šole pa jih ne smejo imeti)

jure ne nabijaj. Štiri leta sem plačeval mesečni prispevek na Bežigrajki in drugje ni nič drugače. Pa ne mislim na malico, je bila posebej.

Zame sta oba kandidata porazno slaba. Še dobro, da je funkcija nepomembna, vsaj Drni je to dokazal. Tri leta in pol je počel totalne neumnosti, zadnjega pol leta ga pa sploh ne vidimo in kaj? Prava figa.

Samo denar se zapravlja - Kučan ima še vedno pisarno in tajnico!!

PacificBlue ::

@Warpedone

V tem primeru mislim na merklovo bolj kot predsednico stranke..saj si želi človeka iz RKC..

jype ::

WarpedOne> Ali človeka ki je v OZN popušil (in ob tem jokal in stokal in brcal)

Ni, da bi se s tem hvalil. Škoda.

WarpedOne> ali človeka, ki ima danes v EU še nek spodoben obraz in povezave.

Ni, da bi se s tem hvalil. Škoda.

Naj pojasnim (pri Türkovi maniri odhoda iz ZN je menda že vsakomur jasno, kaj je narobe): Peterle, čeprav izkušen diplomat z domnevno zelo dobrimi povezavami, se kot evropski poslanec v evropskem parlamentu ne udejstvuje preveč intenzivno. Moji stiki z njim v zvezi s pomembnimi političnimi vprašanji, o katerih je eventuelno moral glasovati v evropskem parlamentu, so se vedno izkazali za razmeroma neplodne. Medtem ko so nekateri drugi poslanci odgovorili na argumentirano otvoritev dialoga in se v nekaterih primerih tudi zavzeli za "moja" stališča, je Peterle žal ostal eden tistih, ki za take reči "nimajo dovolj časa". To bi bilo doumljivo, če bi blestel na drugih področjih, a žal kljub razmeroma podrobnem spremljanju dela parlamenta sam nisem opazil njegove zagretosti.

Žal je moje pisanje vse, kar lahko ponudim kot argument - podrobnih virov si zavoljo lastne anonimnosti ne drznem navajati, lahko pa omenim, da so viri na voljo na spletu in da jih bo pozorni bralec, če ga le dovolj zanimajo, znal poiskati.

jype ::

lufthammer> jure ne nabijaj. Štiri leta sem plačeval mesečni prispevek na Bežigrajki in drugje ni nič drugače. Pa ne mislim na malico, je bila posebej.

Kljub temu gimnazija ni smela niti tebi niti komu drugemu prodati ničesar.

"Obvezni" prispevek smo verjetno plačevali (ali pa ga nismo, pa nas zavoljo tega niso smeli vreči iz šole) vsi, v vseh gimnazijah (jaz sem ga tudi, na neki drugi ljubljanski gimnaziji), a količina tega denarja se žal ni mogla meriti s količino, ki jo šola prejme iz proračuna.

Tako bom brez slabe vesti nabijal dalje.

primmy ::

Peterle, čeprav izkušen diplomat z domnevno zelo dobrimi povezavami, se kot evropski poslanec v evropskem parlamentu ne udejstvuje preveč intenzivno.
Dj mal obrazlož ta komentar...

jype ::

jype> Peterle, čeprav izkušen diplomat z domnevno zelo dobrimi povezavami, se kot evropski poslanec v evropskem parlamentu ne udejstvuje preveč intenzivno.
primmy> Dj mal obrazlož ta komentar...

Evropski poslanec Peterle je razmeroma veliko odsoten pri razpravah in odločanju v evropskem parlamentu. Tudi na poizvedbe in mnenja državljanov države, ki jo v parlamentu zastopa, se odzove razmeroma redko in tudi takrat izredno skopo, novice o njegovih pobudah pa niso ne pogoste, ne redke, ampak jih ni.

podbevna ::

Yure ima prav. Jaz sem danes ugotovil, da bom šel volit proti Pterletu.

Pri tem me sploh ne moti, da je Peterle blizu RKC.

Moti me pa, da je izpadel kot neartikuliran bebec, ki ne zna povedati treh stavkov brez podebiljenih ljudskih puhlic. Kaj je to gluma za mase? Gradnja simpatične reardiranosti tipa Bush? "Sem idiot, a sem pošten ljudski človek!" fronta? Ne vem in me ne zanima.
Če bi hotel moj glas, bi moral malo manj vpletati "simpatične" ljudske fraze in slengizme v svoje nastope, malo več povedati, pustiti Turka, da govori, ko je na vrsti in ne odgovoriti na vsako tri ali več stavčno poved, da je to akademsko "on je pa praktičen". Njegovo, "nosil sem glavo v kovčku" (WTF?) mučeniško samo-pripenjanje osamosvojitvenih zaslug je bila le pika na i. Ja, brez tebe bi bili še v Jugi!

Turk me po drugi strani totalno ziritira s svojim socializmom iz konzerve. Lombardni krediti prepovedani s posebnim zakonom, poseben ZPre za MBOje, udeležba na vsakih najbolj bedastih sindikalnih protestih v Sloveniji, indeksacija penzij, indeksacija plač, večno javno zdravstvo, WTF is that? A je bil tip desetletje v New Yorku ali v Moskvi? Vem, da mora dobiti glasove običajnih nezadovoljnih "sosed ima več, ker je nepošten in ne ker je enostavno bolj sposoben in bolj priden od mene" volilcev a vseeno. Napletati parole za katere ti je jasno, da le nižajo status vsem, še zlasti bebcem, ki te ne volijo, če jih ne tuliš, je malo ceneno. Če pa verjameš v ta crap pa itak nisi predsednik zame...

Po drugi strani pa pavliha z orglicami glede demagoškega čegevarovstva ni nič boljši... Koga volit?

Kljub vsemu je Turk dosti boljši. Četudi socializma ne bi le glumil (kar upam, da ga) je kompetenten, izobražen človek, ki se zna obnašati in pri katerem me ne bo sram. Mogoče bo celo dvignil institucijo predsednika nazaj na nek normalen nivo. Če bom šel na volitve bom volil njega.

Ziga Dolhar ::

Zgolj mimogrede.

Meni sta se oba kandidata primerljivo enako zamerila, ko sta pričela tekmovat, kdo je imel težje otroštvo.

(Sploh zmaga Lahovnik, "morda ljudje ne vedo, ampak gospodu Türku je pri štirinajstih umrl oče ...")
https://dolhar.si/

jype ::

Ziga Dolhar> (Sploh zmaga Lahovnik, "morda ljudje ne vedo, ampak gospodu Türku je pri štirinajstih umrl oče ...")

In ker je Peterletu šele pri štirinajstih in pol (gospodu Peterletu se opravičujem za neokusno šalo na račun njegovega očeta), bomo volili Türka!

Ja, te kampanje so žalostno ogledalo slovenske politične realnosti.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: jype ()

Horsechoker ::

Kot, da je v tujini kaj drugače...
But I don't want to be dead. I want to be alive. Or a cowboy.

primmy ::

no tega kolk je aktiven v evropskem parlamentu ne vem, vem pa da je imel on in nekateri pri osamosvojitvi velike zasluge, medtem ko jih Turk ni imel. Jst mislm da so to dejstva

jype ::

Verjamem, da tako misliš in se s teboj celo deloma strinjam.

Po drugi strani pa "velike zasluge pri osamosvojitvi" niso odločilni dejavnik pri moji izbiri kandidata.

Sam bi po eni strani (zavoljo razlogov, ki jih je že podbevna naštel) svoj glas sicer raje oddal kandidatu Gaspariju, a žal ni prišel v drugi krog, po drugi strani sem pa prepričan, da utegne Gaspari svoje znanje bolje uporabiti kot morebitni bodoči minister.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: jype ()

primmy ::

Pazite, da ne zaidete z razpravo v predvolilni molk:D Torej volite tistega, ki zastopa vaše interese in mišlenje, in naj še to povem, da kdor ne bo šel na volitve se avtomatsko strinja s situacijo kakršna je sedaj. Vsaj glede predsednika. Glede parlamentarnih volitev pa bi to poudaril še toliko bolj!!

jype ::

primmy> Glede parlamentarnih volitev pa bi to poudaril še toliko bolj!!

Hja, se moram strinjat. Tisti, ki ne gre na volitve, bo podprl obstoječe stanje, ki se mi zdi dlje od optimalnega, kot je bilo prejšnje (ki je tudi bilo izjemno neoptimalno).

Škoda, da ima edino "levica" realne možnosti poraziti "desnico" na parlamentarnih volitvah.

primmy> Pazite, da ne zaidete z razpravo v predvolilni molk

Kot moderator sem dolžan poskrbeti, da se to ne zgodi. Zdi se mi sicer nepotrebno, a pravila igre so žal zelo jasna.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: jype ()

jype ::

http://volitve.gov.si/vp2007/

Volilnega molka ni več. Uživajte v debati.

Uros!no ::

Pričakovan rezultat.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Uros!no ()

Kenpachi ::

Dobro je.
Zaraki Kenpachi.
««
«
1 / 23
»»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Glasovanje o zaupnici

Oddelek: Problemi človeštva
484339 (2876) Zeberdee
»

koga volit? (strani: 1 2 3 416 17 18 19 )

Oddelek: Problemi človeštva
94645120 (27191) poweroff
»

Volitve (strani: 1 2 3 4 5 6 )

Oddelek: Loža
28150283 (43568) Keyser Soze
»

Rezultati državnozborskih volitev 2004 (strani: 1 2 3 47 8 9 10 )

Oddelek: Problemi človeštva
49027396 (17435) iration
»

Kdo bo na volitvah zmagal? (strani: 1 2 )

Oddelek: Problemi človeštva
565699 (4831) Daedalus

Več podobnih tem